Dodaj do ulubionych

Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień?

15.06.11, 14:03
Witam

Od jakiegoś czasu poszukuję domu spokojnej starości dla mojej mamy gdzieś w okolicach Warszawy. Objechałam już chyba z 10 ośrodków i muszę przyznać, że z wielu względów odpowiada mi właśnie ten pensjonat Pogodna Jesień www.pogodnajesien.pl/ pTekst linkao pierwsze bardzo blisko Warszawy, a z drugiej strony pięknie położony nad jeziorem, więc z daleka od zgiełku i całego tego smrodu miasta. Budynek w miarę niewielki więc większa szansa na rodzinną atmosferę no i cena też jest dla mnie do zaakceptowania. Kobieta, która mnie oprowadzała sprawiała wrażenie bardzo miłej no ale jak to jest naprawdę?

Ktoś coś słyszał? Proszę o informacje.

Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • greczendoroti Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 23.08.11, 14:48
      Witam, czytam co prawda już archiwalne posty, jednak temat ciągle żywy - Dania... Noszę się z pomysłem założenia takiego,niekomercyjnego /innego od "naszych" domów opieki/ właśnie dla rówieśników 50+, sprawnych, a nie chcących być ciężarem dla młodych... Bardzo żywiołowo PP komentujecie odwiedzane, istniejące domy, ville, pensjonaty... Chętnie posłucham Waszych opinii odnośnie "mojego pomysłu", a może ktoś widzi porzucony dworek w pięknej, spokojnej okolicy - do zaadoptowania. Czy ktoś byłby chętny zamieszkać, brać udział w odrestaurowaniu budynku, żyć własnym życiem wśród rówieśników, wspólnie decydować o planach dnia... ? Zamiast narzekać, czy zazdrościć - stwórzmy coś sami dla siebie...
    • magdallena1967 Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 16.08.12, 20:28
      Ja osobiście miałam duży dylemat kiedy musiałam podjąć decyzję o oddaniu mamy do domu opieki. Teraz jednak wiem, że to było najlepsze rozwiązanie, a co więcej tego zdania jest również moja mama. Opiekunki, które przychodziły do nas do domu nie zawsze były przyjaźnie nastawione i odpowiednio wykwalifikowane. Teraz mama mieszka w pięknym domu, w malowniczej okolicy. Dodatkowo ma kontakt z wieloma osobami w swoim wieku, a to bardzo ważne. Sądzę, że jeżeli tylko dom jest dobrze wybrany to wszyscy są zadowoleni z takiego rozwiązania. Wejdźcie na stronę i sami oceńcie czy w takim miejscu można być nieszczęśliwym.
      www.gorskidomseniora.pl
    • lakoste Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 10.04.16, 13:06
      No my mamy podobne uczucia,że domy seniora szczególnie te nowsze to już naprawdę wysoka półka. Ja osobiście miałem kontakt głownie z ośrodkami w Małopolsce: Wieliczka, Zabierzów Bocheński i są naprawdę bardzo dobre, nowe, spełniające wszystkie normy i kryteria.
    • arowana1444 Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 19.02.18, 19:37
      Fajny dom dla seniorów jest też w Nowym Dworze Mazowieckim "Dom Rodzinny". Ma ten plus nad innymi, że to zakład leczniczy też jest, więc seniorzy tam mają bardzo profesjonalną opiekę medyczną.
    • frajanrt1 Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 04.03.18, 07:24
      Zawsze należy zadbać o to aby otoczyć rodziców jak najlepszą opieką. Są w życiu takie sytuacje że nie jesteśmy w stanie zapewnić takiej opieki samodzielnie. Polecam ośrodek opieki Finezja w Dąbrówce k. warszawy. Dobrze się tam opiekują podpiecznymi. Gwarantują opiekę medyczną i możliwość różnych integracji pomiędzy pensjonariuszami. Można starać się o częściową refundację kosztów z NFZ.
    • adam33a Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 27.06.18, 10:38
      Jak chodzi o domy seniora to bardzo poleciłbym dom seniora phm.pl/phmim/index.php/nowe-spojrzenie-na-potrzeby-seniora.
    • piotr44dda Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 27.06.18, 12:49
      Najlepszym domem dla osób starszych jest na pewno phm.pl/phmim/index.php/domy-specjalistycznej-opieki-medycznej
      . Tam jest dobra atmosfera.
      • pabloby Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 20.02.19, 05:52
        Bardzo dziękuje za informacje, na pewno dowiem się jakie warunki tam panują. Aktualnie moja mama umieszczona jest w www.domsenioraczestochowa.pl/ i na opiekę nie narzeka, jednak mam do niej dość daleko dlatego też nasz kontakt jest dość utrudniony a chciałbym to zmienić w najbliższym czasie.
    • hanna999 Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 19.02.19, 15:29
      Ja serdecznie polecam Dom Seniora "Krzeminek" - musiałam wybrać jakiś dom dla mojego dziadka, sytuacja zmusiła - zdecydowałam się na ten dom, ze względu na dużo pozytywnych opinii. I moja jest również pozytywna. Przez czas, w którym dziadek tam był bardzo dobrze się nim zajmowali, niczego mu nie brakowało, spędzał czas ze swoimi rówieśnikami, nawiązał nowe znajomości. Polecam!!
    • aliwera Re: Dom seniora dla osób starszych Pogodna Jesień 28.03.19, 16:54
      Polecam Złotą Ostoję w Palmirach,akurat z tym ośrodkiem mam doświadczenia bo mamę tam mam. Jest nowoczesny ale bardzo przytulny, a jeśli chodzi o traktowanie pacjentów i opiekę to nie wyobrażam sobie lepszego miejsca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka