Dodaj do ulubionych

Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i okolic

09.07.11, 22:58
Witam!Jak w tytule,poprosze o podpowiedz i opinie jezeli ktos mila doswiadczenie.Dziekuje
Obserwuj wątek
    • magdallena1967 Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 16.08.12, 20:29
      Ja osobiście miałam duży dylemat kiedy musiałam podjąć decyzję o oddaniu mamy do domu opieki. Teraz jednak wiem, że to było najlepsze rozwiązanie, a co więcej tego zdania jest również moja mama. Opiekunki, które przychodziły do nas do domu nie zawsze były przyjaźnie nastawione i odpowiednio wykwalifikowane. Teraz mama mieszka w pięknym domu, w malowniczej okolicy. Dodatkowo ma kontakt z wieloma osobami w swoim wieku, a to bardzo ważne. Sądzę, że jeżeli tylko dom jest dobrze wybrany to wszyscy są zadowoleni z takiego rozwiązania. Wejdźcie na stronę i sami oceńcie czy w takim miejscu można być nieszczęśliwym.
      www.gorskidomseniora.pl
    • x1y Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 01.04.18, 17:15
      Polecam bezpłatną pomoc wrocławskiej firmy Justyna DOM. Polecają sprawdzone prywatne ośrodki w rozsądnych cenach. Nie tracisz czasu na szukanie dobrego ośrodka i nie wpakujesz się na minę nielegalnych domów opieki. www.opieka-justynadom.pl
      Dolny Śląsk, Wrocław itd.
    • x1y Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 09.04.18, 08:16
      Znalazłem jeszcze taki post firmy Justyna DOM, może dla kogoś będzie pomocny.

Pytacie Państwo jak wybrać dobrą, sprawdzoną prywatną placówkę, na co zwrócić uwagę. Dom Seniora, Dom Opieki, Ośrodek Chorych na Alzheimera?

Po pierwsze należy sprawdzić czy dana placówka posiada wpis do rejestru, czy działa legalnie. Zweryfikujmy, czy w przypadku pogorszenia się stanu zdrowia podopiecznego dom nie wypowie umowy albo nie zażąda dodatkowych opłat. Dowiedzmy się, ile opiekunek przypada na podopiecznego i czy mają odpowiednie kwalifikacje. Niektórzy seniorzy chcą mieć możliwość zabrania ze sobą ulubionych sprzętów lub zwierząt domowych. Sprawdźmy, czy jest taka możliwość. Sprawdźmy czy jest możliwość dostosowania posiłków do diety. Skontrolujmy, czy dany ośrodek dba o zagospodarowanie czasu wolnego oraz czy wokół placówki jest ogród lub tereny do spacerów. Ważna jest wielkość ośrodka. Zapytajmy bliską osobę, gdzie będzie się lepiej czuła, w rodzinnym domu opieki czy dużym pensjonacie. Jeśli bliska nam osoba choruje np. na Alzheimera, warto wówczas sprawdzić czy ośrodek specjalizuje się w tej ciężkiej chorobie. Czy jest możliwość konsultacji z neurologiem, czy personel opiekował/opiekuje się chorymi na Alzheimera. Ilu jest pensjonariuszy w ośrodku, którzy cierpią na chorobę Alzheimera. Porozmawiajmy z właścicielem placówki, dyrektorem ośrodka, rozmowa z taką osobą to odpowiedz na wiele pytań.

Firma Justyna DOM Wrocław www.opieka-justynadom.pl
    • x1y Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 24.10.18, 16:24
      Jeśli opieka domowa jest niewystarczająca a opieka całodobowa jest wymagana, warto wówczas rozważyć pobyt w dobrym domu opieki, gdzie nie brakuje empatii, cierpliwości, wyrozumiałości a panująca atmosfera jest atmosferą domową. Nowoczesne Domy Opieki www.opieka-justynadom.pl Wrocław i okolice
    • aliwera Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 28.03.19, 16:50
      Polecam Złotą Ostoję w Czosnowicach, wybraliśmy ten ośrodek ze względu na intensywną rehabilitację dla mamy, chociaż mamy dość daleko. W domu niestety nie byłam w stanie zapewnić jej tak dobrej opieki
    • bozenak50 Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 23.07.19, 10:53
      Dziękuję Pani Justynie i jej firmie Justyna DOM za opiekę nad moją mamą. Nie wyobrażam sobie lepszej opieki, podejścia do starszych osób, dbania o najmniejszy szczegół aby spełnić nasze oczekiwania. Polecam każdemu kto szuka dobrego domu opieki.
    • senior85 Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 22.04.21, 19:43
      Ja też polecam Justyna DOM Alzheimer tym, którzy poszukują opieki całodobowej dla chorego na Alzheimera Wrocław.

Pozdrawiam
      Senior
    • senior85 Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 02.01.22, 23:04
      Justyna DOM opinie Nowoczesne domy opieki, sprawdzone domy seniora, ale także ośrodki dla chorych na Alzheimera. Dobre opinie - Polecam Justyna DOM
    • senior85 Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 16.02.22, 13:55
      Justyna DOM - Bardzo dobre opinie, domy opieki, ośrodki dla chorych na Alzheimera. Tylko ośrodki ze wszystkimi pozwoleniami. Tel. 693 465 703 Wolne miejsca.
    • michjabl Re: Dom opieki lub spokojnej starosci-Wroclaw i o 16.02.22, 14:20
      Polecam Senior Rose Residence Dom opieki dla seniora, blisko natury z profesjonalną opieką medyczną, serdecznie polecam smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka