Dodaj do ulubionych

Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa

17.02.16, 13:19
Witam,
Potrzebuję opinie związane z pobytami długoterminowymi w ośrodkach:
1. ZOL Caritas Krakowskie Przedmieście
2. ZOL Medi system Bielawa i w Warszawie przy ul. Mazowieckiej
3. Dom prywatny Złota Jesień w Jabłonnie przy ul. Modlińskiej
4. Dom prywatny Sióstr Zakonnych przy ul. Żywicznej
Proszę o opinie osób, które miały lub mają w których z tych miejsc swoich bliskich (jak z opieką i podejściem do chorej osoby,lekarze, czy wrato czy nie).
Będę wdzięczna za jakies informacje.
Obserwuj wątek
    • annadymek Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 25.04.16, 09:15
      Dzien dobry, czy uzyskała Pani konkretne informacje? Czy mogłaby sie Pani nimi podzielić badz swoimi spostrzezeniami? Ponawiam pytanie do innych internautów
    • jolanta_655 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 18.09.16, 17:49
      A ja polecam nowo otwarty ZOL przy Szpitalu
      Uniwersyteckim nr 1 w Bydgoszczy . Zapewnia całodobową opiekę ( rehabilitacja, opieka psychologa, terapia zajęciowa, wykwalifikowana kadra)oraz komfortowe warunki. Więcej informacji pod adresem jurasza.pl/zaklad-opiekunczo-leczniczy/
      Pozdrawiam
      • stasi1 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 03.09.23, 11:30
        Tylko że trochę to daleko jak z Wawy
    • zuzannastawicka Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 01.04.17, 13:56
      Nie polecam Domu Opieki Medi-system Konstancja W Konstancinie na Lipowej 1. Moje stwierdzenie opieram na 4-letniej obserwacji tego ośrodka. To sieć domów opieki nastawiona na maksymalny zysk. Rehabilitacja pacjenta i opieka jest tam parodią. Moja babcia przebywa tam na NFZ. Dzień otwarty to typowa pokazówka. Nie dajcie się nabrać. Na co dzień szkoda gadać. Opiekunki starają się jak najszybciej obiec chorych, aby zasiąść do ciasteczek , ploteczek albo wyskoczyć na papieroska. Jest taka wielka gruba opiekunka, której babcia ewidentnie się boi. Nie wiem, co jej robi, ale babcia nazywa ja wiedźmą. Ja się pytam, to nie chce powiedzieć.
      Pampersy wymieniane 2 razy na dobę. Jak coś się przydarzy to trzeba leżeć w odchodach. Szumnie zwana kąpiel to szybkie opłukanie chorego, bez mycia np palców u nóg. Odbywa się raz w tygodniu. Paznokcie nie raz sama obcinam, bo opiekunka zapomina. Jedzenie to zazwyczaj na kolacje obrzydliwe najtańsze parówki. Czasem ćwiartka pomidora lub pól listka sałaty. Obiady trochę lepsze. W stołówce czasem stoją na talerzu ugotowane jabłka . Dla kogo skoro 90% pacjentów nie chodzi??? Na pokaz.
      Lekarz BYWA w ośrodku 2 razy w tygodniu po 2 godziny. Nie wiem jak jest w umowie, ale taka jest rzeczywistość. Nie wiem jak można obejrzeć kilkudziesięciu pacjentów w 2 godziny??? Zazwyczaj jak zaczynam rozmawiać z lekarzem to słyszę ,że się spieszy. Skargi pacjentów są ignorowane. Najlepiej,żeby cicho leżeli w łóżkach , nie pętali się po korytarzach, bo jeszcze jakiś złamie nogę i będzie kłopot. Siostry oddziałowe to antypatyczne babony z jakiegoś horroru. Spróbujcie im zgłosić jakąś nieprawidłowość czy mieć życzenie. Zawsze jest ostra reprymenda. Przy pięknej pogodzie pacjenci nie są wyprowadzani ,czy wywożeni na wózkach na spacer. Z czystością różnie bywa. Nigdy nie ma płynu do mycia rąk w toaletach. Ubikacje często brudne. Wiadomo, że tacy pacjenci bardziej brudzą niż inni, ale wystarczy zatrudnić jedna osobę więcej do sprzątania i do opieki, ale tego Medi- system nie zrobi , bo musi osiągnąć założony zysk. Czasem trafi się lepszy, ludzki pracownik, ale długo nie wytrzymuje przy takich chamówach, jakie tam pracują i odchodzi. Generalnie atmosfera nieprzyjemna. "Każdy sobie rzepkę skrobie", aby uniknąć większych obowiązków.
      Na piętrze do oglądania telewizji wystawione są kanapy, na których nie da się normalnie siedzieć. Zdrowy człowiek ma kręgosłup wygięty w pałąk a osoba chora , która usiądzie nie może samodzielnie wstać z tej kanapy. Kupiono je, bo były najtańszewinkPodobnie ławeczki na dziedzińcu wewnętrznym. Jako siedziska mają 3 wąskie deseczki dobre dla dziesięciolatka a nie dla starych ludzi. Też kupiono je bo były tanie? Czy Pani dyrektor usiadła kiedyś na na takiej ławeczce albo koszmarnie niewygodnej kanapie spędziła na niej chociaż 2 godziny??? czy to takie ważne? Przecież Ci starzy ludzie spędzają tam całe swoje życie, ale empatia to nie jest słowo znane w tym miejscu. NIE ODDAWAJCIE TAM SWOICH BLISKICH JESLI NIE MOŻECIE CODZIENNIE ICH ODWIEDZAĆ I MIEĆ NAD NIMI KONTROLI.
    • bamaryls31 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 03.04.18, 22:34
      Niestety o tych miejsach nic nie wiem. sad Mam informacje tylko o ośrodku Finezja w Dąbrówce(finezja-dabrowka.pl/) trochę od Warszawy to jest ale nie aż tak daleko i moim zdaniem warto się tym miejscem zainteresować pomimo dalszej odległości. Sam ośrodek zadbany, ciepły, czysty, ładne pokoje. Oprócz tego pensjonariusze są tam traktowani z szacunkiem, co niestety nie zawsze jest regułą... Dodatkowo oprócz róożnych zabiegów, masażów, opieki psychologa jest też możliwość integracji z innymi osobami przebywającymi w ośrodku.
    • arowana1444 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 16.04.18, 15:48
      W Nowym Dworze Mazowieckim jest zakład opiekuńczo-lecznicy "Dom rodzinny". Babcia tam była przez ostatnie 2 lata swojego życia. W domu nie daliśmy sobie sami rady z opieką nad nią, wymagała profesjonalnej opieki pielęgniarek i lekarzy... Ogólnie warunki mają tam dobre, obiekt też jest ładny, pokoje zadbane. A opieka naprawdę dobra.
    • krysiasta2 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 31.05.18, 21:48
      Moja babcia przebywała w ośrodku Finezja i na szczęście przez cały pobyt była zadowolona. Mają wysoką jakość opieki, dostępni są różni specjaliści, masaże, izabiegi rehabilitacyjne, td
    • becia2567 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 07.02.20, 09:26
      Niestety nie jestem w stanie wypowiedzieć się na tematy tych konkretnych ośrodków natomiast mogę z czystym sumieniem polecić Centrum Origin w Otwocku. Wspaniała kadra z uśmiechem niosąca pomoc pensjonariuszom, rehabilitacja na sprzęcie robotycznym co jest rzadkością a przy tym domowa własna kuchnia i położenie na obrzeżach Mazowieckiego Parku Krajobrazowego stwarzają idealne warunki do powrotu do zdrowia. W ośrodku można brać udział w różnego rodzaju zajęciach terapeutycznych prowadzonych przez specjalistów. Jednym słowem miejsce godne polecenia.
    • beatka1213 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 07.10.20, 13:28
      07.10.2020 Chciałabym polecić dom opieki Senior Med za wspaniała opieke i troskliwe podejscie do kazdego pensjonariusza za wspaniałe zajęcia terapeutyczne które są w ośrodku prowadzone przez przemiła panią terapeutkę.
      Beata Ostrowska
    • stroz_prawa79 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 25.04.21, 19:20
      Skandal, skandal, i jeszcze raz skandal. Brak szacunku do pacjenta. Pacjentki często są traktowane przez pracownice a nawet niektóre zakonnice z brakiem szacunku, naruszeniem godności i z przemocą. W zakładzie zdarzają się kradzieże. Jedne pracownice kryją drugie, bo "nie chcą mieć problemu", wszędzie piłatyzm. Zarówno niektóre zakonnice, jak i osoby świeckie pracujące często wyśmiewają, przezywają, rzucają w złości pensjonariuszkami na fotel. Uciekają pacjentów, gdy mówią prawdę przez telefon rodzinom. Z Tragedia, że to wszystko dzieje w zakładzie prowadzonym przez zakonnice. Ktoś powinien wkoncu się tym zająć!
      • stroz_prawa79 Re: Zakłady opiekuńczo-lecznicze Warszawa 25.04.21, 19:22
        Chodzi o pkt4 Zakład Felicjanek dla Chronicznie Chorych Kobiet na ulicy ŻYWICZNEJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka