Dodaj do ulubionych

Kraków - jest ktoś?

06.09.11, 15:36
Szukam osoby lub grupy osób z którą/którymi czasem, w miarę wolnego czasu można by wybrać się na 1-2 dni na przykład w:
Tatry, Małe Tatry
Beskid Wyspowy
Beskid Średni/Makowski
Gorce
Beskid Sądecki
Pieniny
Beskid Żywiecki
Beskid Śląski i Morawskie Beskidy
Jestem facetem, mam 35 latek i kondycję w normie. Nie muszę bić rekordów, na luzie też lubię pochodzić.
Obserwuj wątek
    • kosmiczna.fala Re: Kraków - jest ktoś? 06.09.11, 19:59
      Chętnie się wybiorę na takie wycieczki, mam 37 lat i też kondycję w normie :)
      Gdybyś coś planował to daj znać, ja ze swojej strony też dam znać gdybym miała pomysł i czas :)
      • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 10.09.11, 15:01
        Niestety dopiero teraz okazało się, że jutro miałbym czas.
        Jakby ktoś był chętny to sprawdzę maila jeszcze wieczorkiem i wcześniej chyba też a jak nie to może w inną niedzielę...
        kontakt: mailak@gazeta.pl
        • kosmiczna.fala Re: Kraków - jest ktoś? 10.09.11, 17:42
          info poszło na maila :)
    • natila Re: Kraków - jest ktoś? 15.09.11, 21:17
      Jestem z "okolic " Krakowa, bardzo chetnie dołacze do grupy wybierajacej sie w gorce albo beskidy w weekendy.
    • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 16.09.11, 10:12
      W niedzielę ktoś miałby czas??
      Jakby coś to mój e-mail mailak@gazeta.pl
      • kosmiczna.fala Re: Kraków - jest ktoś? 16.09.11, 13:56
        Cześć, planujemy małą wycieczkę w niedzielę: start z Krakowa wcześnie rano, do Zakopanego, potem spod Wielkiej Krokwi, Doliną Białego przez Sarnie skały, potem Łysanki i z powrotem. Czas przejścia ok. 5 godz.
        Idziemy spokojnie, bo kondycja jeszcze wymaga dopracowania ;)

kontakt na maila:
        kosmiczna.fala@gazeta.pl
        • mailak no to byliśmy 19.09.11, 20:05
          Dolina Białego - żółty szlak - czarnym na zachód - Sarnia Skała (1377) - Wodospad Siklawica - Dolina Strążyska - Droga Pod Reglami (do początku trasy). Czyli pełne podziwianie przyrody i na luzie.
          • kosmiczna.fala Re: no to byliśmy 19.09.11, 20:50
            Dziękuję towarzyszom za super wycieczkę :)
            Zdjęcia podeślę w ciągu paru dni a tymczasem mam nadzieję na kolejne wędrówki :)
    • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 28.09.11, 23:12
      Pojawił się pewien pomysł i ponoć ktoś chętny już jest tzn. okolice Pcimia albo Rabki albo Tymbarku (trza zrobić kółko i wrócić do samochodu). Co lepsze, nie znam tych tras.

1. Pcim - czarnym na Kudłacze, później czerwonym na zachód i żółtym do Pcimia.
      Powrót głównie lasem i 5 godzin wg. mapy
      2. Rabka - sporo szlaków ale albo za proste albo za długie
      Można niebieskim na Luboń Wielki, powrót zielonym. Z mapy 4.5 godziny
      Można też na Turbacz (np. czerwonym a powrót niebieskim) ale z Rabki wychodzi chyba 9.5 godziny
      3. Tymbark - myślałem o niebieskim do Kamionnej (całe 802m) - zółty- niebieski - zielony
      ok. 5.5 godziny.

Chyba wolałbym Tymbark bo sporo otwartych przestrzeni (według mapy oczywiście)
      Dojazd zakopianką a powrót hm... nie wiem, czy się jeszcze w niedziele wieczorem tworzą korki ale jeśli tak to można je ominąć bardziej krętymi dróżkami.

prognoza zachmurzenie Tmax opady
      WeatherSpark/WXC do 19% 20 0%
      WeatherSpark/WWO do 6% 22 0%
      WeatherSpark/met.no ok. 30% 18 0%
      Gazeta.pl minimalne 20 0%
      wunderground niewielkie 21 brak
      yahoo Słońce 22 brak
      pogoda.onet.pl Słońce 21 brak
    • mailak niedziela, 2 pażdziernik 2011 28.09.11, 23:14
      Pojawił się pewien pomysł (ponoć ktoś chętny już jest) tzn. okolice Pcimia albo Rabki albo Tymbarku (trza zrobić kółko i wrócić do samochodu). Co lepsze, nie znam tych tras.

1. Pcim - czarnym na Kudłacze, później czerwonym na zachód i żółtym do Pcimia.
      Powrót głównie lasem i 5 godzin wg. mapy
      2. Rabka - sporo szlaków ale albo za proste albo za długie
      Można niebieskim na Luboń Wielki, powrót zielonym. Z mapy 4.5 godziny
      Można też na Turbacz (np. czerwonym a powrót niebieskim) ale z Rabki wychodzi chyba 9.5 godziny
      3. Tymbark - myślałem o niebieskim do Kamionnej (całe 802m) - zółty- niebieski - zielony
      ok. 5.5 godziny.

Chyba wolałbym Tymbark bo sporo otwartych przestrzeni (według mapy oczywiście)
      Dojazd zakopianką a powrót hm... nie wiem, czy się jeszcze w niedziele wieczorem tworzą korki ale jeśli tak to można je ominąć bardziej krętymi dróżkami.

prognoza zachmurzenie Tmax opady
      WeatherSpark/WXC do 19% 20 0%
      WeatherSpark/WWO do 6% 22 0%
      WeatherSpark/met.no ok. 30% 18 0%
      Gazeta.pl minimalne 20 0%
      wunderground niewielkie 21 brak
      yahoo Słońce 22 brak
      pogoda.onet.pl Słońce 21 brak
      • mailak Re: niedziela, 2 pażdziernik 2011 29.09.11, 21:54
        No to padło na trasę od (i do) Tymbarku, wyjazd o 8-ej z parkingu przy Rondzie Matecznego w Krakowie. Na razie są 2 osoby ale gdyby byli jeszcze jacyś chętni to są bardzo mile widziani!
        W razie czego najłatwiej się skontaktować ze mną na mailak@gazeta.pl
    • wrzos178 Re: Kraków - jest ktoś? 01.10.11, 17:38
      Witaj , też nie zabardzo mam z kim chodzić po górach moich znajomych to nie kręci . W tym roku byłam parę razy w Tatrach ale zdecydowanie za mało , mieszkam w Pieninach .
      • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 01.10.11, 21:39
        No cóż, w pięknych okolicach mieszkasz.
        Jeśli masz możliwość dojechać to w Tymbarku powinniśmy być po 9-tej i też możesz dołączyć.
        • matt.cobosco Re: Kraków - jest ktoś? 01.10.11, 23:51
          W Tymbarku może przynajmniej nie będziecie mieć tłumów:) Ja właśnie wróciłem z wycieczki do Szczawnicy i Czerwonego Klasztoru. W autobusie o 9:00 z Krakowa nadkomplet, powrotny ze Szczawnicy o 19:05 też pełny, ludzie dosiadali się na całej trasie. A Droga Pienińska nad Dunajcem zaprana dziś była bardziej niż w sierpniu!
          • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 02.10.11, 07:03
            matt.cobosco napisał:
            > W Tymbarku może przynajmniej nie będziecie mieć tłumów:) Ja właśnie wróciłem z
            > wycieczki do Szczawnicy i Czerwonego Klasztoru. W autobusie o 9:00 z Krakowa n
            > adkomplet, powrotny ze Szczawnicy o 19:05 też pełny, ludzie dosiadali się na ca
            > łej trasie. A Droga Pienińska nad Dunajcem zaprana dziś była bardziej niż w sie
            > rpniu!
            No, w Beskidzie Wyspowym to bywają pustki jeśli chodzi o turystów...
            Jakoś preferuję samochód...
            Ale dzięki za info - będziemy omijać Zakopiankę wieczorem żeby korków uniknąć!
            • mailak Próba podsumowania 05.10.11, 09:31
              No to się udało. Wyjechaliśmy z Krakowa o ósmej, nie było korków, dojechaliśmy do Tymbarku, poszliśmy zielonym na Paproć, niebieskim do Pasierbca (b. ciekawe miejsce, sanktuarium, mekka turystów przyjeżdżających tam autami i z małymi dziećmi), żółtym do Pasierbieckiej góry (764), Kamionnej (802), z powrotem niebieskim i na skróty - Pasierbiecka Góra, Kokocki, Kisielówka, Piekiełko (tylko z "odpoczynkami zeszło do 19-tej i było już szarawo). Wróciliśmy przez Wieliczkę żeby ominąć korki na Zakopiance (i się udało). No i przede wszystkim było super i fajnie wypoczęliśmy, poza tym Beskid Wyspowy ma naprawdę bardzo mało turystów (w ładny weekend żadnych kolejek do łańcuchów itp)
              Swoją drogą ciekawe, jaka będzie przyszła niedziela... Może by tak okolice Rabki albo Pcimia zaliczyć? Jakby co chętnie też pojedziemy w większej grupie!
    • indida Re: Kraków - jest ktoś? 05.10.11, 08:24
      Hejka, a kiedy ruszacie? czy może już ruszyliście?
      • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 05.10.11, 09:35
        indida napisała:
        > Hejka, a kiedy ruszacie? czy może już ruszyliście?

Możesz zobaczyć tu: forum.gazeta.pl/forum/w,10213,128612928,129467516,Proba_podsumowania.html

Poza tym mam 2 plany:
        - jeśli będzie w miarę pogoda (bez śniegu, ciągłego deszczu itp) to np. w niedzielę to w góry (Beskid Wyspowy/Żywiecki/cokolwiek do 19-tej)
        - jeśli nie to szukam chętnych na inne rozrywki w weekend
        • indida Re: Kraków - jest ktoś? 05.10.11, 15:28
          oks, ja bym chetnie poszła na bucie w sobote ale jak znacie sposoby na korki w niedziele to no prob. Gdybyście sie decydowali podeślesz mi szczeg na maila indida@gazeta.pl? dzieki
          • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 05.10.11, 16:59
            indida napisała:
            > oks, ja bym chetnie poszła na bucie w sobote ale jak znacie sposoby na korki w
            > niedziele to no prob. Gdybyście sie decydowali podeślesz mi szczeg na maila ind
            > ida@gazeta.pl? dzieki

OK, trzeba by sprawdzić prognozy pogody bliżej weekendu bo są różne.
            W niedziele wieczorem do tej pory było byle nie jechać Zakopianką (zwłaszcza korek przed Mogilanami). Mój mail mailak@gazeta.pl
            Pozdrawiam
            • mailak niedziela, 08-10-2011 07.10.11, 22:31
              W niedzielę o 7:30 wyjeżdżamy autem z parkingu przy Rondzie Matecznym. Mamy zamiar wyruszyć od Pcimia, zaliczyć schronisko Pod Kudłaczami i wrócić do Pcimia, na przykład
              Pcim - żółtym na Działek - czerwonym do schroniska Na Kudłaczach - czarnym do Pcimia (4.5-5 godzin bez wliczania odpoczynków). Chętni są mile widziani, na razie są 2 osoby. Schronisko na Kudłaczach znam ale trasę od Pcimia nie.
              Prognozy na niedzielę widziałem różne. Przede wszystkim około 10 stopni i raczej pochmurnie. Możliwa odrobina deszczu lub słońca więc trzeba się przygotować na jesienną pogodę.
              To tyle w skrócie, można się kontaktować na mailak@gazeta.pl
              • mailak Re: niedziela, 09-10-2011 07.10.11, 22:32
                sorki, niedziela to oczywiście dziesiąty październik. reszta bez zmian :)
                • mailak Próba podsumowania nd, 09-10-2011 10.10.11, 07:33
                  Przeszliśmy z Pcimia żółtym (przez Diabelski Kamień) na działek (600m), schronisko Na Kudłaczach (było otwarte), czerwonym przez Łysinę(891) do nowego obserwatorium astronomicznego na Lubomirze (904). Wróciliśmy przez Łysinę i później cały czas czarnym szlakiem do Pcimia (przez schronisko Na Kudłaczach i Banię (603). Przeszliśmy chyba 22km. Tym razem były 4 osoby (i było bardzo fajnie, dziękuję).
    • mailak 31.10.2011(pn) 28.10.11, 10:36
      Wiele wskazuje na to, że w poniedziałek o 7:30 zbierze się kolejna grupka. Planowana trasa "emerycka" (pewnie<40km w rzucie i <2 w pionie) + popołudniowe lub wieczorne (w zależności od trasy i tempa) odmaczanie w wodach termalnych (Bukowina? Szaflary? Inne?).
      • mailak gdyby kogoś to interesowało 01.11.11, 14:01
        to byliśmy w rejonie dawnych ścieżek partyzantów(podobno), czyli od Rabki-Śmietanowej - zielonym szlakiem na Luboń Wielki - niebieskim na zachód na Surówki(Krzysie)(punkt widokowy) - na skróty(celowo), chyba przy Potoku Sercowym, Zimnym i Lubomskim do Rabki-Śmietanowa
        stan(po):
        lekko ranni(potknięcie) - 1
        zdrowi - 3
        zabici - 0
        później autem do Szaflar - gorąca woda na zewnątrz - robienie fali - sauna - zjeżdżalnie - ciepła woda wewnątrz - jacuzi - sauna(kolejność mogła mi się pomylić)
    • ewavogel Re: Kraków - jest ktoś? 02.11.11, 21:04
      czy jedziecie gdzieś na weekend listopadowy?
      • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 03.11.11, 18:14
        Masz na myśli 11-13.11.2011?
        Jeśli tak to właśnie próbujemy się jakoś doiterować w tej sprawie ale chyba tak, tylko nie wiadomo na pewno, gdzie. Prawdopodobne Beskidy Śląsko-Morawskie i Śląsk Cieszyński (albo coś innego).
        • ewavogel Re: Kraków - jest ktoś? 03.11.11, 23:10
          a nie rozważaliście czasem Małej Fatry? jak będziesz wiedział gdzie jedziecie daj znać może bym się z Wami wybrała
    • tentwoj 6-8 styczeń ktoś chętny 02.01.12, 17:12
      Na przykład Beskid Wyspowy, Makowski, Sądecki, Śląski?
      • audronea Re: 6-8 styczeń ktoś chętny 02.01.12, 21:36
        Witaj!
        6 stycznia planowałam z koleżanką mały spacerek przez Szyndzielnię na Klimczok, a potem do Szczyrku. Niestety, moja współ-piechurka iść nie może.
        Co powiesz na wspólną wędrówkę?
        • audronea Re: 6-8 styczeń ktoś chętny 02.01.12, 21:38
          Dodam tylko, że mam 33 lata. Nie wiem, czy dla Ciebie istotne ;)
          • izka7777 Re: 6-8 styczeń ktoś chętny 02.01.12, 21:54
            hej, ja też bym się dołączyła. jestem z Katowic, 34 lata. Może jakiś namiar na gg?
            mój nr3734253
            • tentwoj Re: 6-8 styczeń ktoś chętny 02.01.12, 23:26
              Skoro ktoś ma plan to czemu nie? Czyli jednodniowy wypad? A wolicie 6-go czy 7-go?
              Mój gg 35865503, postaram się jutro włączyć.
              Pozdrawiam
    • pzmot Re: Kraków - jest ktoś? 23.01.12, 23:50
      Ktoś chętny na wypad w najbliższy weekend? Myślałem o trasie Sól-Przegibek-Wielka Racza-Zwardoń. Inne opcje też do rozważenia. Piotr, gg: 1839890
      • tomek197374 Re: Kraków - jest ktoś? 24.01.12, 13:43
        Ja ląduję jutro niedaleko. Odezwę się na GG.
    • nika123.st1 Re: Kraków - jest ktoś? 24.03.12, 19:57
      Witam
      chetnie sie wybiore na gorski szlak, w grupie zawsze razniej ;)
      jestem kobieta przed 30tka, mam doswiadczenie w wedrowkach w wyzszych i nizszych partiach gor, wiec jak cos to pisze sie na wyprawe na luzie i bardziej ambitna ;)
      pozdrawiam
      • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 26.03.12, 13:13
        Chętnie bym się wybrał.
        Chyba pasowałoby coś łatwego na początek i niskiego bo pewnie jeszcze trochę śniegu zostało i właśnie się topi.
        • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 28.03.12, 21:51
          Na razie mam tylko pomysł Rabka-Maciejowa-Stare Wierchy albo Myślenice(Zarabie) -Kudłacze(ew. ciut dalej) - Myślenice(Zarabie).
          Podobno koło Maciejowej jest spoko ale na Rysy chyba jeszcze nie tym razem.
          Pozdrawiam
          • anabela78 Re: Kraków - jest ktoś? 31.05.12, 20:35
            Witam!
            Czy kroi się
            jakiś wypad w najbliższym czasie? Na przykład Beskid Śląski, Żywiecki???
            Może Tatry?
            Kto ma ochotę powędrować?
            • ankatt Re: Kraków - jest ktoś? 01.06.12, 21:51
              Hej, ja sie chetnie wybiore, ale okolo polowy czerwca najwczesniej. pozostanmy w kontakcie. moj mail yatad@vp.pl. pozdrawiam ania:)
              • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 02.06.12, 10:40
                Cześć, odpisałem na maila. Po 15-tym jeszcze nie wiem, zależy m.in. od pogody.
                Pozdrawiam.
            • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 02.06.12, 10:42
              Jedziemy ale 7-11 czerwca i w Bieszczady
              Jakbyś była chę co daj znać jak najszybciej na mailak@gazeta.pl
              Pozdrawiam
              • anabela78 Re: Kraków - jest ktoś? 02.06.12, 13:04
                Cześć!
                Niestety w najbliższy piątek w pracy....
                Ale połowa czerwca to jest dobry pomysł na weekend, chociaż na jeden dzień (16-17 czerwiec)!
                Będę tu zaglądać i pisać maile!
            • wtornik10 Re: Kraków - jest ktoś? 04.06.12, 19:02
              Witam . M38 , dość sprawny , zdecydowany na wyjazd w Tatry . może być weekend czerwcowy lub na tygodniu . pozdrawiam , Wojtek
              wtornik10@wp.pl
              • mailak Re: Kraków - jest ktoś? 14.06.12, 22:12
                Pewnie już za późno piszę ale chętnie wybrałbym się w sobotę choćby na Kudłacze. Jakby co piszcie na forum albo mailak@gazeta.pl
    • mailak Ktoś zainteresowany wyjazdem w niedzielę (lub pn) 28.06.12, 08:35
      Oczywiście w niedzielę pasowałoby oglądnąć gdzieś finał ME...
      A w pn potrzebny byłby urlop jeśli ktoś pracuje...
      Można też połączyć przyjemne z pożytecznym i wybrać się na 2 dni...
      • mailak Sprostowanie 28.06.12, 09:55
        Sorki, akurat ten pn nie mogę - skleroza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka