Dodaj do ulubionych

Kto wie..? Morskie Oko.

03.08.05, 20:16
Bardzo prosze o info.:Jak dlugo idzie sie asfaltowka do MO i na wszelki
wypadek,:ile kosztuje przejazd bryczka?Czy one stoja na parkingu ?Dziekuje za
kazda wiadomosc.Hej!
Obserwuj wątek
    • konim691 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.08.05, 21:34
      Moge napisac tylko tyle,ze jak z ciekawosci moja mamuska pytala ile przejazd
      bryczka to goral sie troszke zapowietrzyl;)i nie chcial za nic powiedziec:Da
      ile sie idzie, to szczerze nei pamietam wiem natomaist ze nudno:Dpozdr
      • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.08.05, 21:41
        TAM BRYCKI NIE JEŻDŻĄ JEŻDŻĄ BREKI KONNE.
        • krystyna401 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.08.05, 22:04
          Ja wiem,bryczka kosztuje 30 zł,ale nie jedzie do samego końca ,tylko 7 km 2 km i
          tak trzeba przejsc.Spowrotem także 30 zł wiec lepiej isc na piechote, my szliśmy
          bardzo wolnym krokiem 1.50 min ,spowrotem to samo chociasz jest troche z górki.
          • Gość: c_n Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:56
            Pod górę 30 PLN, a z powrotem - 20. Jeśli celem nie jest Morskie Oko tylko
            idzie sie dalej w góre to warto odżałować kasę i pojechać fiakrem. Czasami
            można załapać się na gazik leśników, wiozą pod samo schronisko, cena ta sama co
            wozem.
    • Gość: Tatranka Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.05, 09:53
      Od bieżącego sezonu ludzie noszą konie na grzbietach. Kosztuje to worek owsa,
      ale będzie ze 20 km.
      • Gość: torek Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.wcm.opole.pl 04.08.05, 09:57
        Mój rekord trasy to 1 godzina 10 min, ale to było na lekko. W 1,5 godziny
        spokojnie da się dojść.Pozdrawiam serdecznie.
        • detroit Re: Kto wie..? Morskie Oko. 04.08.05, 10:00
          Z Palenicy do Schroniska jest z 9 km. Ja z kumplem przeszliśmy to w 45 min, ale
          byłem wtedy młody i nawet pamiętam ze jeden gość był i tak szybszy od nas.
          • Gość: ppppp7 Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.chello.pl 04.08.05, 10:56
            Nie opowiadaj głupot
          • onioni Re: Kto wie..? Morskie Oko. - buhahahhaaa 08.08.05, 18:55
            45 min 9 km pod górę - kolego, to jest tepo biegu!!!!
            A zważywszy że to jakieś 300 m wyzej na 9 km, więc jest to nierealne :)

pozdro
            zobacz.xx.pl
            • michalfront Re: Kto wie..? Morskie Oko. - buhahahhaaa 09.08.05, 10:09
              Mogę się mylić ale rekord świata w biegu na 10 km, po płaskim to ok 30 minut...

Z czasem 9 km w 45 min, przy 300 metrowym przewyższeniu, kolega nadawałby się
              do lekkoatletycznej kadry narodowej :)

Po co to pisać takie rzeczy?
          • kizdam47 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 12:31
            Chyba przesadzasz troszkę, zaraz zacznie się licytacja i dowiemy się, że w
            sumie to w 15 minut dojść można, jak się jest młodym i zdrowym.
          • kizdam47 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 12:32
            O, pardon, ale Ty jesteś od żlebu Drege'a, to może jakąś wyższa klasę
            wspinaczki reprezentujesz:)
            • hermina5 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 16:58
              Czy chcesz powiedzieć, ze on umie wleżć w górę tego żlebu bez osprzetu
              wspinaczkowego? Ponure miejsce, zlazałam tylko kawałaek z ciekawosci - az
              wierzyć się nie chce, że tylu ludzi zginęło w tak uczęszczanym miejscu...
              • kizdam47 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 21:23
                Nie, przepraszam, pomyliłam go z kimś innym.
    • gatogato Re: Kto wie..? Morskie Oko. 04.08.05, 14:11
      maxi18 napisała:

> Bardzo prosze o info.:Jak dlugo idzie sie asfaltowka do MO i na wszelki
      > wypadek,:ile kosztuje przejazd bryczka?Czy one stoja na parkingu ?Dziekuje za
      > kazda wiadomosc.Hej!

1,5 h
      stoją przy parkingu
      hej !

• Gość: MiG Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.aster.pl 04.08.05, 21:54
        > > Bardzo prosze o info.:Jak dlugo idzie sie asfaltowka do MO

To zależy kto idzie.

MiG
        • Gość: ona Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.chello.pl 08.08.05, 15:02
          ja szłam 2 godz i 15 min z odpoczynkami, dlatego że było gorąco (20 stopni i
          słońce) a to już gorąco ;) , spowrotem 1 godz 50 min, a było to dokładnie
          tydzień temu :)
        • Gość: Trap-er Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.08.05, 08:32
          Gość portalu: MiG napisał(a):

> To zależy kto idzie.
          No właśnie zależy kto i jak idzie.
          Odległość to 9 km.
          Przy prędkości marszu 5 km/h (typowa prędkość pieszego) zajmie Ci to mniej niż
          2 godziny.
          Oczywiście są tacy któży idą szybciej. Mi to zajęło trochę mniej niż 1,5 godz.
          ale było wcześnie rano, i dosyć zimno więc śpieszyło się do schroniska.
          Przebycie tego odcinka w 45 min, jak pisał jeden z forumowiczów też jest
          możliwe, ludzie uprawiają różne sporty, niektórzy np. wbiegają po schodach na
          pałac kultury w Wawie. Biegania jednak nie polecam i lepiej liczyć czas ok 2
          godz.
    • travel_wawa Re: Kto wie..? Morskie Oko. 08.08.05, 22:49
      A ja sie wybiorę do Doliny Białej Wody...
      same zalety:
      1. parking tańszy
      2. mało ludzi
      3. nie płaci się za wstęp
      4. serpentyny i korki się omija (przez Jurgów)
      5. fajne sklepy w Javorinie z "zawartościa"
      • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 09.08.05, 09:25
        temu detroitowi cós sie króliki pod czapeczką rżną.
        • detroit Re: Kto wie..? Morskie Oko. 09.08.05, 14:11
          Twoja ksywa mówi o tobie wszystko.
          A jak buraku ważysz 120 kg i żresz mete to idąc na Morskie Oko spuchłeś już na
          Wodogrzmotach i krew waliła ci z nosa.
          Widziałem takich wielu.
          • lotoss Re: Kto wie..? Morskie Oko. 12.08.05, 20:39
            Nigdy nie bylam nad Morskim Okiem i bardzo chcialabym zobaczyc to miejsce. A ta
            bryczka:) to ile osob za te 30 zl. zabierze? Tylko nie mowcie ze to od osoby
            zaplata.
            • Gość: giewont Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:43
              Jak najbardziej 30 PLN od łba i nie żadna bryczka tylko wóz co 15 osób na raz
              zabiera i dobrze się trzymac musisz żeby Cię góral na zakręcie nie zgubił;))
              • lotoss Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 03:02
                Juz sama nie wiem czy sie do tego Zakopca pchac czy sobie darowac. Moze nie
                przez cene przejazdu wozem, ale generalnie chyba tam tloczno teraz niemozliwie.
                A do tego jakis jeszcze festiwal sie zbliza...
                • Gość: giewont Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 08:13
                  Pojedź i sprawdź sama jak tam jest. Ludzie bardzo różnie odbierają Zakopane.
                  Jedni je uwielbiają, a innie nienawidzą. Ja należę do tych pierwszych - pomimo
                  tłumów turystów i pseudoturystów, cen, kapryśnej pogody itd. Poza tym Zakopane
                  to nie tylko Krupówki. Gdy głównym deptakiem przewalają się tłumy, kilka ulic
                  dalej jest spokojnie i normalnie. A jest co oglądać. Wystarczy spojrzeć na
                  Zakopane poprzez pryzmat jego historii, ludzi którzy tam żyli, którzy tam
                  przyjeżdżali. Tam prawie każdy stary dom ma swoją historię związaną z kimś
                  znanym. Kiedyś była to prawdziwa Mekka artystów i coś jeszcze z tego
                  artystycznego ducha krąży tam w powietrzu;)) Poza tym na wyciągnięcie ręki
                  masz Tatry piękne o każdej porze roku.

• dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 10:25
                    przygłupie detroiciku-mnie tam noszą w lektyce.
                    a 45 min to tak mniej więcej prawi9e jak gebreselasie.
                    • mglisty_poranek Re: Kto wie..? Morskie Oko. 14.08.05, 12:15
                      w ubieglym roku trase pokonalismy w 1 godz i 20 min, szlismy naszym tempem,
                      zrobilismy moze 2 przystanki i nie byl to bieg, wierze ze ktos ze swietna
                      kondycja moze pokonac ten odcinek w godzine! milo bylo nam patrzec na ludzi w
                      bryczce... na poczatku nas zalowali ze my idziemy meczac sie ( ja zalowalam ich
                      z kolei) ale gdy przyszlo lekko pod gorke kon wysiadal i minelismy bryczke z
                      usmiechem na ustach:) ale bylo zdziwienie ludzi tam siedzacych:) z nad
                      Morskiego Oka poszlismy do Doliny 5 stawow przez Szpiglasowa! przepiekna trasa!
                      W tym roku musialam jechac bryczka (jestem w ciazy) i jest to naprawde watpliwa
                      przyjemnosc! strasznie niewygodnie, czuc kazdy kamien, kazda nierownosc:( gdy
                      przyjechalismy na parking gorny maz juz na mnie czekal:) ta bryczka na prawde
                      wolno jedzie.
                      Nie moge sie doczekac kiedy znowu rusze w gory! ale to dopiero w przyszlym roku
                      z cala rodzinka:)
                      • october.fest Re: Kto wie..? Morskie Oko. 14.08.05, 14:00
                        Ja też:) W przyszłym roku, bo teraz ciąża:)

Ja szłam w odwrotnym kierunku - Doliną Roztoki na Szpiglasowy Wierch, a potem
                        zejście do Doliny 5 Stawów, pogoda cudowna, a potem wracaliśmy do Palenicy znad
                        Morskiego Oka i spody stóp mnie aż paliły.
                        • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 14.08.05, 19:07
                          mglisty poranku gdzie tam widziałas BRYCZKI.????
                          • mglisty_poranek Re: Kto wie..? Morskie Oko. 15.08.05, 10:20
                            wiem ze to nie jest bryczka ale ja tak mowie :)

Ja cala wyprawe przeszlam bez trudu, bylam w nowych butach i juz pierwsze
                            obtracia mialam nad morskim okiem:( balam sie isc dalej ale chec byla
                            olbrzymia, przykleilam plaster, zmienilam skarpety na grubsze i poszlo gladko.
                            Najgorzej bylo wysiasc z samochodu po 2,5 godz pod domem i wyjsc na 1 pietro:(
                            a potem noc i ciezki kolejny dzien, w ogole nie moglam chodzic! dobrze ze nie
                            zostalam w schronisku na noc, nie bylabym w stanie zejsc z gor przez
                            najblizszych kilka dni! i jak tu zdobywac orla perc????
                            pozdr
                        • Gość: Tatranka Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.mofnet.gov.pl 24.05.06, 11:39
                          Proszę niech mi ktoś wyjaśni jak mozna wejśc Doliną Roztoki na Szpiglasowy
                          Wierch, zejśc do Doliny Pięciu Stawów (dotąd jeszcze w miarę pojmuję) a potem
                          wracać znad Morskiego Oka na Palenicę??? Wiem, że post przestarzały, ale
                          nurtuję mię jak oni się nad tym Morskim znaleźli???
                  • hermina5 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 16:56
                    No cóż...Ja tam myslę, że to jak z Krakowem - walą tam ludzie drzwiami i oknami
                    i oglądają Wawel, kosciół Mariacki i Rynek , nie mając pojecia o takich
                    miejscach jak Salwator, przecudny kosciół Bozego ciała na Kazimierzu czy dom
                    Mehoffera... A w Zakopcu glaeria Hasiora swieci pustkami, by o Jaszczurówce nie
                    mówic:)
                  • wojtkowiak.d Re: Kto wie..? Morskie Oko. 04.06.06, 23:19
                    Giewont - masz rację! Ja kocham Tatry i Zakopane miłością bezwzględną i tu nie
                    chodzi o miasto! Gdy jade Zakopainka i wyłania się Giewont zza wiraży - zamieram
                    niemal (nie jestem kierowcą!) z zachwytu. Chłonę potem góralszczyznę z każdego
                    kamienia na szlaku, pieśni strumyka, głazu, szumu smreków, zapachu drewna,
                    zasapania własnego...Dlatego pomieszkuję na kwaterach bez luksusów ale staram
                    się wyszukać górlaskie domki. Ten rejon ma w sobie coś niepowtarzalnego, aż cud,
                    że ja z nizin...
    • Gość: Nowy Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:29
      Zimą bryczka 50 zł od osoby pod górę i 35 zł w dół ja szedłem w nowy rok w dwie
      strony po śniegu 3,5 godz.
      • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 17.08.05, 17:14
        to saneczek tam nie było?
    • Gość: Stefa Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.stomil-poznan.pl 24.08.05, 12:16
      Polecam spacer, mimo wszystko. Konie są męczone przez górali, wożą więcej niż
      powinny, zdarzały się wypadki, kiedy koń w drodze padł. Z powodu zbyt dużego i
      długotrwałego wysiłku. Generalnie góry są po to, żeby chodzić. Droga do MOka
      jest może nudna, ale warto się przejść i mieć tę satysfakcję. Idzie się ok. 2
      godzin pod górkę. Wysiłek nie jest duży bo i górka bardzo średnio stroma. Jeśli
      ludzie wchodzą tam pchając wózki z dziećmi to chyba nie jest tak źle. A trochę
      ruchu nie zaszkodzi. Pojechać to można po zakupy do marketu, jak już komuś tak
      bardzo zależy. Ale w górach wskazane są spacery!
      Pozdrawiam.
      • sledzik4 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 14:15
        Ostatnie moje dojście z Palenicy Białczańskiej do MO trwało godzinę i 45 minut -
        ze skrótami oczywiście (ok. 7,5km). Później było wejście i zejście z Przełęczy
        pod Chłopkiem.
        "Zejściobieg" z Włosienicy do Palenicy 33 minutki.

pzdr - sledzik4
        • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 17:18
          chciało ci sie jeszcze zejsciobiegać??
          • Gość: Adek Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:01
            Dupek Ty sie zgrywasz , co ?
            Jaja se robisz z ludzi , prawda Mig?
            pzdr
            • sledzik4 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 19:22
              Myślę, że dupekżołędny to ona.... - najwyraźniej nudzi się jej.
              • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 19:45
                jakoś tak jak czytam te liściki to myślę że ta polska mogłaby byc potęga
                lekkatletyczną. tam któryś w 40 min do mo.mógłby wygrac prz odrobinie
                szczęścia w m.św. w l.a. ale jak te talenty wyłowić jak one tylko wirtualne.
                • Gość: MiG Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.aster.pl 24.08.05, 20:19
                  > jakoś tak jak czytam te liściki to myślę że ta polska mogłaby byc potęga
                  > lekkatletyczną. tam któryś w 40 min do mo.mógłby wygrac prz odrobinie
                  > szczęścia w m.św. w l.a. ale jak te talenty wyłowić jak one tylko wirtualne

No i widzisz, sledzik, czasy przejść trzeba zachowywać dla siebie :-)

> Jaja se robisz z ludzi , prawda Mig?

A co to ja jestem, jakaś wyrocznia czy cóś? :-)

MiG
    • Gość: jo Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 16:07
      Bryczka w górę 30 zl zjazd 20 zl .Ja szedlem równo z bryczka pod górę
      • dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.09.05, 20:33
        od 40 lat chadzam do m.o i nigdy bryczek tam nie widziałem
        apropos- a ile licza za wniesienie w lektyce???
    • Gość: EVE Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:59
      Szlismy tempem na prawde spacerowym na Morskie Oko 2,40 h. Spowrotem
      zjezdzalismy bryczka, od osoby 25 zł. Zjazd jesy tańszy, ile wjazd nie wiem,
      ale czasem nawet 50 zł.
      • billy.the.kid Re: Kto wie..? Morskie Oko. 02.06.06, 20:23
        taryfa jest stała
        góra-30
        dół-20. jeżdżę regularnie. zbyt upierdliwe jest włażenie po asfalcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka