maxi18 03.08.05, 20:16 Bardzo prosze o info.:Jak dlugo idzie sie asfaltowka do MO i na wszelki wypadek,:ile kosztuje przejazd bryczka?Czy one stoja na parkingu ?Dziekuje za kazda wiadomosc.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konim691 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.08.05, 21:34 Moge napisac tylko tyle,ze jak z ciekawosci moja mamuska pytala ile przejazd bryczka to goral sie troszke zapowietrzyl;)i nie chcial za nic powiedziec:Da ile sie idzie, to szczerze nei pamietam wiem natomaist ze nudno:Dpozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.08.05, 21:41 TAM BRYCKI NIE JEŻDŻĄ JEŻDŻĄ BREKI KONNE. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna401 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.08.05, 22:04 Ja wiem,bryczka kosztuje 30 zł,ale nie jedzie do samego końca ,tylko 7 km 2 km i tak trzeba przejsc.Spowrotem także 30 zł wiec lepiej isc na piechote, my szliśmy bardzo wolnym krokiem 1.50 min ,spowrotem to samo chociasz jest troche z górki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: c_n Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:56 Pod górę 30 PLN, a z powrotem - 20. Jeśli celem nie jest Morskie Oko tylko idzie sie dalej w góre to warto odżałować kasę i pojechać fiakrem. Czasami można załapać się na gazik leśników, wiozą pod samo schronisko, cena ta sama co wozem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tatranka Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.05, 09:53 Od bieżącego sezonu ludzie noszą konie na grzbietach. Kosztuje to worek owsa, ale będzie ze 20 km. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: torek Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.wcm.opole.pl 04.08.05, 09:57 Mój rekord trasy to 1 godzina 10 min, ale to było na lekko. W 1,5 godziny spokojnie da się dojść.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
detroit Re: Kto wie..? Morskie Oko. 04.08.05, 10:00 Z Palenicy do Schroniska jest z 9 km. Ja z kumplem przeszliśmy to w 45 min, ale byłem wtedy młody i nawet pamiętam ze jeden gość był i tak szybszy od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ppppp7 Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.chello.pl 04.08.05, 10:56 Nie opowiadaj głupot Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Re: Kto wie..? Morskie Oko. - buhahahhaaa 08.08.05, 18:55 45 min 9 km pod górę - kolego, to jest tepo biegu!!!! A zważywszy że to jakieś 300 m wyzej na 9 km, więc jest to nierealne :) pozdro zobacz.xx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: Kto wie..? Morskie Oko. - buhahahhaaa 09.08.05, 10:09 Mogę się mylić ale rekord świata w biegu na 10 km, po płaskim to ok 30 minut... Z czasem 9 km w 45 min, przy 300 metrowym przewyższeniu, kolega nadawałby się do lekkoatletycznej kadry narodowej :) Po co to pisać takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 12:31 Chyba przesadzasz troszkę, zaraz zacznie się licytacja i dowiemy się, że w sumie to w 15 minut dojść można, jak się jest młodym i zdrowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 12:32 O, pardon, ale Ty jesteś od żlebu Drege'a, to może jakąś wyższa klasę wspinaczki reprezentujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 16:58 Czy chcesz powiedzieć, ze on umie wleżć w górę tego żlebu bez osprzetu wspinaczkowego? Ponure miejsce, zlazałam tylko kawałaek z ciekawosci - az wierzyć się nie chce, że tylu ludzi zginęło w tak uczęszczanym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 21:23 Nie, przepraszam, pomyliłam go z kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
gatogato Re: Kto wie..? Morskie Oko. 04.08.05, 14:11 maxi18 napisała: > Bardzo prosze o info.:Jak dlugo idzie sie asfaltowka do MO i na wszelki > wypadek,:ile kosztuje przejazd bryczka?Czy one stoja na parkingu ?Dziekuje za > kazda wiadomosc.Hej! 1,5 h stoją przy parkingu hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MiG Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.aster.pl 04.08.05, 21:54 > > Bardzo prosze o info.:Jak dlugo idzie sie asfaltowka do MO To zależy kto idzie. MiG Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ona Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.chello.pl 08.08.05, 15:02 ja szłam 2 godz i 15 min z odpoczynkami, dlatego że było gorąco (20 stopni i słońce) a to już gorąco ;) , spowrotem 1 godz 50 min, a było to dokładnie tydzień temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Trap-er Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.08.05, 08:32 Gość portalu: MiG napisał(a): > To zależy kto idzie. No właśnie zależy kto i jak idzie. Odległość to 9 km. Przy prędkości marszu 5 km/h (typowa prędkość pieszego) zajmie Ci to mniej niż 2 godziny. Oczywiście są tacy któży idą szybciej. Mi to zajęło trochę mniej niż 1,5 godz. ale było wcześnie rano, i dosyć zimno więc śpieszyło się do schroniska. Przebycie tego odcinka w 45 min, jak pisał jeden z forumowiczów też jest możliwe, ludzie uprawiają różne sporty, niektórzy np. wbiegają po schodach na pałac kultury w Wawie. Biegania jednak nie polecam i lepiej liczyć czas ok 2 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Kto wie..? Morskie Oko. 08.08.05, 22:49 A ja sie wybiorę do Doliny Białej Wody... same zalety: 1. parking tańszy 2. mało ludzi 3. nie płaci się za wstęp 4. serpentyny i korki się omija (przez Jurgów) 5. fajne sklepy w Javorinie z "zawartościa" Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 09.08.05, 09:25 temu detroitowi cós sie króliki pod czapeczką rżną. Odpowiedz Link Zgłoś
detroit Re: Kto wie..? Morskie Oko. 09.08.05, 14:11 Twoja ksywa mówi o tobie wszystko. A jak buraku ważysz 120 kg i żresz mete to idąc na Morskie Oko spuchłeś już na Wodogrzmotach i krew waliła ci z nosa. Widziałem takich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss Re: Kto wie..? Morskie Oko. 12.08.05, 20:39 Nigdy nie bylam nad Morskim Okiem i bardzo chcialabym zobaczyc to miejsce. A ta bryczka:) to ile osob za te 30 zl. zabierze? Tylko nie mowcie ze to od osoby zaplata. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giewont Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:43 Jak najbardziej 30 PLN od łba i nie żadna bryczka tylko wóz co 15 osób na raz zabiera i dobrze się trzymac musisz żeby Cię góral na zakręcie nie zgubił;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 03:02 Juz sama nie wiem czy sie do tego Zakopca pchac czy sobie darowac. Moze nie przez cene przejazdu wozem, ale generalnie chyba tam tloczno teraz niemozliwie. A do tego jakis jeszcze festiwal sie zbliza... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: giewont Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 08:13 Pojedź i sprawdź sama jak tam jest. Ludzie bardzo różnie odbierają Zakopane. Jedni je uwielbiają, a innie nienawidzą. Ja należę do tych pierwszych - pomimo tłumów turystów i pseudoturystów, cen, kapryśnej pogody itd. Poza tym Zakopane to nie tylko Krupówki. Gdy głównym deptakiem przewalają się tłumy, kilka ulic dalej jest spokojnie i normalnie. A jest co oglądać. Wystarczy spojrzeć na Zakopane poprzez pryzmat jego historii, ludzi którzy tam żyli, którzy tam przyjeżdżali. Tam prawie każdy stary dom ma swoją historię związaną z kimś znanym. Kiedyś była to prawdziwa Mekka artystów i coś jeszcze z tego artystycznego ducha krąży tam w powietrzu;)) Poza tym na wyciągnięcie ręki masz Tatry piękne o każdej porze roku. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 13.08.05, 10:25 przygłupie detroiciku-mnie tam noszą w lektyce. a 45 min to tak mniej więcej prawi9e jak gebreselasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mglisty_poranek Re: Kto wie..? Morskie Oko. 14.08.05, 12:15 w ubieglym roku trase pokonalismy w 1 godz i 20 min, szlismy naszym tempem, zrobilismy moze 2 przystanki i nie byl to bieg, wierze ze ktos ze swietna kondycja moze pokonac ten odcinek w godzine! milo bylo nam patrzec na ludzi w bryczce... na poczatku nas zalowali ze my idziemy meczac sie ( ja zalowalam ich z kolei) ale gdy przyszlo lekko pod gorke kon wysiadal i minelismy bryczke z usmiechem na ustach:) ale bylo zdziwienie ludzi tam siedzacych:) z nad Morskiego Oka poszlismy do Doliny 5 stawow przez Szpiglasowa! przepiekna trasa! W tym roku musialam jechac bryczka (jestem w ciazy) i jest to naprawde watpliwa przyjemnosc! strasznie niewygodnie, czuc kazdy kamien, kazda nierownosc:( gdy przyjechalismy na parking gorny maz juz na mnie czekal:) ta bryczka na prawde wolno jedzie. Nie moge sie doczekac kiedy znowu rusze w gory! ale to dopiero w przyszlym roku z cala rodzinka:) Odpowiedz Link Zgłoś
october.fest Re: Kto wie..? Morskie Oko. 14.08.05, 14:00 Ja też:) W przyszłym roku, bo teraz ciąża:) Ja szłam w odwrotnym kierunku - Doliną Roztoki na Szpiglasowy Wierch, a potem zejście do Doliny 5 Stawów, pogoda cudowna, a potem wracaliśmy do Palenicy znad Morskiego Oka i spody stóp mnie aż paliły. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 14.08.05, 19:07 mglisty poranku gdzie tam widziałas BRYCZKI.???? Odpowiedz Link Zgłoś
mglisty_poranek Re: Kto wie..? Morskie Oko. 15.08.05, 10:20 wiem ze to nie jest bryczka ale ja tak mowie :) Ja cala wyprawe przeszlam bez trudu, bylam w nowych butach i juz pierwsze obtracia mialam nad morskim okiem:( balam sie isc dalej ale chec byla olbrzymia, przykleilam plaster, zmienilam skarpety na grubsze i poszlo gladko. Najgorzej bylo wysiasc z samochodu po 2,5 godz pod domem i wyjsc na 1 pietro:( a potem noc i ciezki kolejny dzien, w ogole nie moglam chodzic! dobrze ze nie zostalam w schronisku na noc, nie bylabym w stanie zejsc z gor przez najblizszych kilka dni! i jak tu zdobywac orla perc???? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tatranka Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.mofnet.gov.pl 24.05.06, 11:39 Proszę niech mi ktoś wyjaśni jak mozna wejśc Doliną Roztoki na Szpiglasowy Wierch, zejśc do Doliny Pięciu Stawów (dotąd jeszcze w miarę pojmuję) a potem wracać znad Morskiego Oka na Palenicę??? Wiem, że post przestarzały, ale nurtuję mię jak oni się nad tym Morskim znaleźli??? Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 16:56 No cóż...Ja tam myslę, że to jak z Krakowem - walą tam ludzie drzwiami i oknami i oglądają Wawel, kosciół Mariacki i Rynek , nie mając pojecia o takich miejscach jak Salwator, przecudny kosciół Bozego ciała na Kazimierzu czy dom Mehoffera... A w Zakopcu glaeria Hasiora swieci pustkami, by o Jaszczurówce nie mówic:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtkowiak.d Re: Kto wie..? Morskie Oko. 04.06.06, 23:19 Giewont - masz rację! Ja kocham Tatry i Zakopane miłością bezwzględną i tu nie chodzi o miasto! Gdy jade Zakopainka i wyłania się Giewont zza wiraży - zamieram niemal (nie jestem kierowcą!) z zachwytu. Chłonę potem góralszczyznę z każdego kamienia na szlaku, pieśni strumyka, głazu, szumu smreków, zapachu drewna, zasapania własnego...Dlatego pomieszkuję na kwaterach bez luksusów ale staram się wyszukać górlaskie domki. Ten rejon ma w sobie coś niepowtarzalnego, aż cud, że ja z nizin... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nowy Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:29 Zimą bryczka 50 zł od osoby pod górę i 35 zł w dół ja szedłem w nowy rok w dwie strony po śniegu 3,5 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 17.08.05, 17:14 to saneczek tam nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stefa Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.stomil-poznan.pl 24.08.05, 12:16 Polecam spacer, mimo wszystko. Konie są męczone przez górali, wożą więcej niż powinny, zdarzały się wypadki, kiedy koń w drodze padł. Z powodu zbyt dużego i długotrwałego wysiłku. Generalnie góry są po to, żeby chodzić. Droga do MOka jest może nudna, ale warto się przejść i mieć tę satysfakcję. Idzie się ok. 2 godzin pod górkę. Wysiłek nie jest duży bo i górka bardzo średnio stroma. Jeśli ludzie wchodzą tam pchając wózki z dziećmi to chyba nie jest tak źle. A trochę ruchu nie zaszkodzi. Pojechać to można po zakupy do marketu, jak już komuś tak bardzo zależy. Ale w górach wskazane są spacery! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 14:15 Ostatnie moje dojście z Palenicy Białczańskiej do MO trwało godzinę i 45 minut - ze skrótami oczywiście (ok. 7,5km). Później było wejście i zejście z Przełęczy pod Chłopkiem. "Zejściobieg" z Włosienicy do Palenicy 33 minutki. pzdr - sledzik4 Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 17:18 chciało ci sie jeszcze zejsciobiegać?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adek Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:01 Dupek Ty sie zgrywasz , co ? Jaja se robisz z ludzi , prawda Mig? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 19:22 Myślę, że dupekżołędny to ona.... - najwyraźniej nudzi się jej. Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 24.08.05, 19:45 jakoś tak jak czytam te liściki to myślę że ta polska mogłaby byc potęga lekkatletyczną. tam któryś w 40 min do mo.mógłby wygrac prz odrobinie szczęścia w m.św. w l.a. ale jak te talenty wyłowić jak one tylko wirtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MiG Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.aster.pl 24.08.05, 20:19 > jakoś tak jak czytam te liściki to myślę że ta polska mogłaby byc potęga > lekkatletyczną. tam któryś w 40 min do mo.mógłby wygrac prz odrobinie > szczęścia w m.św. w l.a. ale jak te talenty wyłowić jak one tylko wirtualne No i widzisz, sledzik, czasy przejść trzeba zachowywać dla siebie :-) > Jaja se robisz z ludzi , prawda Mig? A co to ja jestem, jakaś wyrocznia czy cóś? :-) MiG Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jo Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 16:07 Bryczka w górę 30 zl zjazd 20 zl .Ja szedlem równo z bryczka pod górę Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: Kto wie..? Morskie Oko. 03.09.05, 20:33 od 40 lat chadzam do m.o i nigdy bryczek tam nie widziałem apropos- a ile licza za wniesienie w lektyce??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: EVE Re: Kto wie..? Morskie Oko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:59 Szlismy tempem na prawde spacerowym na Morskie Oko 2,40 h. Spowrotem zjezdzalismy bryczka, od osoby 25 zł. Zjazd jesy tańszy, ile wjazd nie wiem, ale czasem nawet 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kto wie..? Morskie Oko. 02.06.06, 20:23 taryfa jest stała góra-30 dół-20. jeżdżę regularnie. zbyt upierdliwe jest włażenie po asfalcie. Odpowiedz Link Zgłoś