Dodaj do ulubionych

WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!!

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.01, 19:50
PODZIELCIE SIĘ SWOIMI WRAŻENIAMI ! MIŁOŚNICY BIESZCZDAÓW..... ŁĄCZCIE SIĘ !!
Obserwuj wątek
    • Gość: diablo Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 195.205.156.* 31.07.01, 16:41
      Krywe i Tworylne, Worek Bieszczadzki, Muczne...
      • Gość: mucha Muczne IP: *.pl 16.08.01, 13:17
        Muczne jest to wspaniała, cicha miejscowość pośród gór w samym centrum
        Bieszczad (za bukowym Berdem) polecam ją wszystkim szczerze!
        • fario Re: Muczne 26.10.02, 09:46
          Co to znaczy cicha? Setki samochodów w każdy ciepły weekend? Chyba, że teraz
          (mokry koniec października...)? Ale szczerze mówiąc nie bardzomi pasują te
          latarenki...

Paweł
    • bragni Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 01.08.01, 17:03
      Łopienka, Sianki, Kalnica, bar Solinka
    • Gość: aga Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 217.11.133.* 02.08.01, 10:31
      Wetlina - kto raz tam pojechal, bedzie wracal zawsze...
      • Gość: Bobby Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 18:44
        Aga > Wetlina - kto raz tam pojechal, bedzie wracal zawsze...

ŚWIĘTE SŁOWA SIOSTRO !!! BĘDZIEMY WRACAĆ NIE TYLKO DO WETLINY ALE WOGÓLE W
        KOCHANE BIESZCZADY I CHRONIĆ JE PRZED DRESIARZAMI ITP. TOWARZYSTWEM !!
        poadr@wiam BOBBY !!

• Gość: Jerzol Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 157.25.119.* 07.08.01, 17:51
          Okolice Halicza, najlepiej przy ładnej pogodzie. Czuję się tak jak bym był na
          końcu świata.
      • Gość: bla Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 212.160.156.* 22.07.03, 09:23
        Gość portalu: aga napisał(a):

> Wetlina - kto raz tam pojechal, bedzie wracal zawsze...
        Zgadzam sie 100%. Bylam 2 lata temu, rok temu i mam nadzieje pojechac w
        sierpniu 2003.Pozdrawiam wszystkich milosnikow BAZY!!!!!!
    • Gość: nina Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 213.25.169.* 08.08.01, 12:47
      szlaki - Rozsypaniec, Dwernik Kamień, miejscowość - Dwernik (blaszany bar z
      magiczną kulą) - ale uważaj z tego się nie wyleczysz
      pozdrawiam Nina
      • Gość: Bobby Re: Nina IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:11
        znam ten magiczny bar to chyba hicior tej okolicy nie raz się tam siedziało do
        b.późna !!...a Dwernik kamień Rewelacja !!
        Mam kumpla pseudo bieszczadnika który wchodzi na Dw.Kamień i mówi że ma
        Bieszczadki zaliczone !!.... A faktem jest że widok urywa jaja ..no tobie może
        nie !!
        pozdr@wiam !!
    • Gość: Luki Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 141.63.88.* 09.08.01, 12:22
      A moze byc Beskid Niski?
      Polany Surowiczne, Jasiel, Nieznajowa, ... ech! dlugo by wymieniac!

pozdrawiam, Luki
    • Gość: blondi^ Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.ferrero.com 09.08.01, 16:51
      Polecam Cisną i kwaterę u p. Adama. "Raj u Adama" (tak się nazywa pole
      namiotowe). Naprawdę można się poczuć jak w raju. Kilka kroków do Siekierezady,
      dla smakoszy piwa. Blisko do stacji kolejki Bieszczadzkiej.
      Napewno nie będziecie żałować
      Aga
      • Gość: piotr Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.macrosoft.pl 16.08.01, 10:05
        Komańcza - >( w tym miejscu kiedyś jeżdziła kolejka .. nie wiem jak jest
        teraz )- oczywiście polecam piechotkę - Cisna -> "Siekierezada" -
        > "Siekierezada" ( raz jeszcze) -> długo .. piechotka -> no i wetlina
        pozdr
        • Gość: basior Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 160.160.1.* 27.08.01, 13:28
          Znam jedno fajne miejsce - restauracja (no może trochę za duże słowo)
          Siekierezada w Cisnej. Polecam - świetny, niesamowity wystrój (siekiery w
          stołach, rzeżby, obrazy ludowe, diabły, mundurki harcerskie z porożami w
          miejscu głowy) jednym słowem - robi wrażenie.
          • Gość: basior Ratujmy Bieszczady IP: 160.160.1.* 27.08.01, 13:29
            Rząd planuje przeprowadzić przez Bieszczady gazociąg!!!!

Miłośnicy Bieszczadów - nie pozwólcie im zginąć!!!!!
            (zajrzyj na forum do działu kraj)
            • Gość: Anka Re: Ratujmy Bieszczady IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.08.01, 16:09
              Mam nadzieję, że z gazociągiem to tylko nieudane plany. Myślę że w razie czego
              znajdą się prawdziwi miłośnicy tych gór, żeby dokopać tym grubasom siedzącym na
              dupie w Warszawie.
      • Gość: Myszorex Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.21.* 22.07.02, 17:21
        Zgadzam sie z opinia kolezanki Blondi Cisna i kwaterka u Pana Adama bylo i
        jest naprawde SUPER.
        Chociaz nigdy juz nie bedzie tak jak bylo tamtego lata
    • Gość: DSD Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 212.33.88.* 30.08.01, 17:49
      Widok na sciane Poloniny Carynskiej z Wysokiego Wierchu pod Wielka Rawka.
      Kilkugodzinny spacer z Tarnawy Wyznej przez Bukowiec do Beniowej. Siedzenie w
      Beniowej na plocie dookola resztek cmentarza, ogladanie pol z samotna lipa,
      miejsca po cerkwi i charakterystycznych pociagow po ukrainskiej stronie. I ten
      cudowny, sloneczny dzien na Poloninie Wetlinskiej, kiedy widocznosc siegala
      dziesiatkow kilometrow...
    • Gość: Radek Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.pbpolsoft.com.pl 27.09.01, 18:33
      Tworylne z czasów, gdy była tam jeszcze baza namiotowa; Roztoki Górne z czasów,
      gdy w schronisku urzędował Stachu; Ustrzyki Górne z czasów, gdy bar Kremenaros
      zwał się "Pulpit"; Bacówka Pod Małą Rawką gdy prowadzili ją Siekierscy z
      Bydgoszczy; itd...
      Tych Bieszczad już nie ma. Z każdym rokiem coraz więcej komercji i "dresów".
      Ale nadal są to moje Ukochane Góry i wracam tam co roku...
      • Gość: samanta1 Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 23:33
        Dawno ,dawno temu :)) byly to Ustrzyki Gorne ze studenckim polem namiotowym i
        barem"Pulpit" ,Wetlina i cos co nazywa sie Preluki.Pisze cos bo oprocz
        lesniczowki pola namiotowego i paru chalupek w oddali nic tam nie bylo.Boska
        dzicz ! Bylam kilka lat temu w Bieszczadach i ...nie poznalam ich
        prawie .Motele ,eleganckie samochody ...Gdzie te konie co plecaki zzeraly?
        krowy ktore deptaly namiot ?ten niezapomniany klimacik kowbojenia?
        • Gość: włodek Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.telpol.net.pl / 172.16.10.* 27.07.02, 18:01
          I specjalność ZAKŁADU <bułka z masłem>.Ale to było ze 30 lat temu.
          W Prełukach była stacja kolejki wąskotorowej.Ja polecam Wolę Michową.
        • Gość: Marek Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.alstom.pl 06.08.02, 09:24
          Też pamiętam te czasy. Najpierw łażenie po górach, potem w Pulpicie coś
          pysznego - obiad złożony z jajecznicy, ziemniaków i kiszonych ogórków
          nakładanych na talerz ręką miejscowej kucharki. Do tego trzy piwka Leżajsk.
          I pole namiotowe, na którym stał tylko jeden namiot.
          I kiedyś z konieczności nocleg w środku parku narodowego.
          I drwali o fioletowej skórze, którzy przyjechali z Berehów po zapas dyngsu.
          I wspaniałe gwieździste niebo widoczne ze schroniska na Połoninie Wetlińskiej.
          I jeszcze wiele innych rzeczy.
          A rok temu. W Ustrzykach jak na deptaku. Mrowisko. Dużo nowych budynków. I do
          schroniska na Połoninie droga, którą można wjechać samochodem. I parkingi
          strzeżone. Płatne wejścia na szlaki. I setki pseudoturystów.
          Zostały wspomnienia. Niestety to co było już nie wróci.
      • Gość: Coe Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.10.01, 20:37
        Prócz przepieknej przyrody, kolejki wąskotorowej, cerkwi Bieszczady kojarzą mi
        się z przepysznymi naleśnikami ze swieżo zerwanymi jagodami serownymi kiedyś w
        Bacówce Pod Małą Rawką
        • Gość: ryża Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 195.116.167.* 15.04.02, 23:14
          O rany! jadłam kiedyś ten naleśniki a ściśle to nbył jedyen wielki gruby
          naleśnik z kupą jagód na wierzchu. Zjadłam tego połowę , zapchałam sie na dwa
          dni i od tej pory nie moge patrzeć na jagody!!! Fuj!!!
        • Gość: Asia Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.gate.eur.deuba.com 09.08.02, 08:56
          Oj.... pamietam, pamietam... fakt, ze mieszkancy kuchni
          byli troche zakteceni - ale - nalesniczki, jak sie je w
          koncu dostalo, palce lizac!!!
        • Gość: malgor Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.FMD.WAU.NL 18.11.02, 17:13
          Dlaczego kiedys??? Nadal tam serwuja. Pyyyyyycha.
        • Gość: Ixodus Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.acn.waw.pl 18.07.03, 08:16
          Ja tez wspominam te nalesniczki cos pysznego mmmmmmmmmmmmm.
      • Gość: olo Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 13:41
        Przekonałeś mnie - jadę. Pamietem Pulpit, pamiętam kochanego Stacha jak z
        utęsknieniem czekał na nasz powrót z gorącą herbatą i czyściutką FAKIRKĄ. Jadę
        za tydzień.
        Pzdr OLO
    • Gość: mamaje Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.poznan.uw.gov.pl 03.10.01, 11:36
      Mi się najbardziej podobało w okolicach Rez. Sine Wiry - nieistniejącej wsi Łuh
      i Zawój. Niezła atmosfera panuje też w Tworylnem.
    • Gość: kóniu Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 195.116.188.* 16.10.01, 19:33
      żukó otryt fajne pasma miłó się po nich chodzi
    • nanabun Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 17.10.01, 22:58
      Całe Bioeszczady są super. Najlepiej dalekie szlaki po sezonie, że przez cay
      dzionek nikogo się nie spotka. Tylko trzeba pilnować przed kreszowcami i
      foliowcami, bo ich tam coraz więcej. Pozdrawiam wszystkich łazęgów.
    • Gość: anfa Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.herby.kielce.pl 21.10.01, 20:06
      Moja przygoda z Bieszczadami zaczęła się w Berehach w bazie namiotowej,
      czy ktoś pamięta kiedy to mogło być? A potem inne bazy i cudowne Tworylne.
      Wróciłam tam w tym roku z całą rodzina i znów mnie wciągnęło. Wciąż szukam zdjęć
      i nowych portali bieszczadzkich. I już zbieram na kolejną wyprawę.
      Kocham góry i tych wspaniałych Ludzi, których tam spotykam. Poadrawiam
      wszystkich bieszczadników.
      • Gość: Ann Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 213.17.164.* 24.01.02, 16:06
        Rabia Skala - kto raz tam byl wie dlaczego.... poza tym poloniny i sianki -
        grob hrabiny; no i jaworzec, bo tam zaczelo sie cos bardzo pieknego miedzy mna
        i moim wtedy jeszcze dobrym kolega, a dzis juz kims wiecej... kims duzo wiecej
        niz tylko kolega:))))
        • mental Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 29.01.02, 21:44
          Polonina Carynska o wschodzie slonca.
          • Gość: NITKA Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.com.pl 28.02.02, 13:41
            USTRZYKI GÓRNE, TARNICA, WETLIŃSKA, CARYŃSKA......!
      • Gość: wjas1@wp.pl Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 15:38
        Gość portalu: anfa napisał(a):

> Moja przygoda z Bieszczadami zaczęła się w Berehach w bazie namiotowej,
        > czy ktoś pamięta kiedy to mogło być?

> Wróciłam tam w tym roku z całą rodzina i znów mnie wciągnęło. Wciąż szukam
        zdjęć
        > i nowych portali bieszczadzkich. I już zbieram na kolejną wyprawę.
        > Kocham góry i tych wspaniałych Ludzi, których tam spotykam. Poadrawiam
        > wszystkich bieszczadników.

Baza w Berehach była "od zawsze" aż do poszerzenia pierwotnych granic BPN
        (sierpień 1999). Przez ostatnie lata jej istnienia prowadzili ją Janusz i
        Krysia Drużyccy, "seniorzy" ze Studenckiego Koła Przewodników Beskidzkich z
        Warszawy. Tak sie sklada, Ze moja, obecnie już studencka, młodzież stamtąd
        właśnie zaczynała swoją przygodę z górami. Przygodę, która trwa nieustannie do
        dziś. Może i spotkaliśmy się kiedyś w BEREHACH? Napisalem Berehy dużą czcionką
        nieprzypadkowo. Po tym, że ktoś pisze: "Berehy", a nie "Brzegi"; "Krywe" a
        nie "Krzywe" można bezbłędnie poznać, że zna Bieszczady i je kocha. A jest to
        miłość chyba prawdziwa, bo zupełnie bezinteresowna.
        Tworylne i dolina Sanu są nadal cudowne. Gwarantuję.
        Do zobaczenia gdzies w górach!
        Wojciech
    • Gość: berberys Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.blueyonder.co.uk 30.01.02, 20:19
      Jest taka dziura, chyba nazywa sie Michniowiec, ale moge sie mylic.. Pod sama
      granica z Ukraina, cerkiew i stary cmentarz, prawie same drewniane chalupy -
      zadupie, takie ale cudowne. Dojezdza sie tam taka droga, ze mozna podwozie
      stracic.
    • Gość: mike Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.centrala.kbsa / 10.1.11.* 19.02.02, 09:14
      polecam wycieczke (np rowerem) z Cisnej , przez Roztoki Grn i dalej turystycznym przejsciem granicznym na
      Słowację - po tamtej stronie dolina Cirochy - kompletnie wyludniona. Robi wrażenie.
      Szkoda tylko że wrócić najlepiej tym samym przejsciem, chyba ze ktos ma kilka dni do spedzenia po slowackiej
      stronie. po polskiej stronie warto przejechać sie dolina Solinki, wzdluz trasy kolejki waskotorowej (Balnica itd.)
    • Gość: Zizu Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 195.217.253.* 04.03.02, 10:39
      Hmmm chyba Zuziaczek trafil na dobry watek....Zuzu nigdy nie byla w
      Bieszczadach i chcialaby pojechac i zobaczyc prawdziwe Bieszczady, czy
      milosnicy tego regionu moga polecic jakies ciekawe msca? A moze zaproponowac
      jakas trase, dac jakies wskazowki, namiary na spanko itp? Interesuje mnie
      wszystko! chce tez pokochac Bieszczady!

Z gory serdecznie dziekuje!

Zizu
      • Gość: ann.k Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 192.168.0.* 05.03.02, 10:22
        kochany zuziaczku:)) zeby pokochac bieszczady, trzeba zarzucic plecak na
        plecki, przywiazac do niego karmiatke, spiworek, namiocik i udac sie w gory....
        przynajmniej ja pokochalam te gory tak naprawde dopiero kiedy tak je
        obejrzalam; wczesniej bylam kilkakrotnie w schroniskach i pokojach goscinnych i
        nigdy to nie bylo to; dopiero kiedy pojechalam z przyjaciolmi pod namiocik
        poczulam prawdziwa wolnosc, jaka tylko te gory moga dac... za dwa miesiace
        znowu jade posnuc sie po zarosnietych dzikim rabarbarem sciezkach, poczuc wiatr
        na szczycie poloniny i klasc sie spac w zimnym spiworze obok ukochanego
        mezczyzny.....
        • Gość: zuzu Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 195.217.253.* 06.03.02, 11:11
          chce chce chec, wlasnie o tego typu wypoczynku myslalam! Czyli co, po prostu
          kierunek Bieszczady i dalej gdzie oczy poniosa? Moze polecisz jakis szlak?
          Gdzie? Kiedy? O jakiej porze roku najlepiej wybrac sie w te regiony? Karimata
          juz jest, spiwor jest, namiot tyz, no to teraz podanko o urlop, kilka (mam
          nadzieje) informacji od forumowiczow i jazda!!

Pozdrawiam serdecznie

Zuziaczek
          • ann.k Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 07.03.02, 09:08
            generalnie przez poloniny - jeden dzien na obie; oprocz tego koniecznie zahacz
            o bacowke w jaworcu (kolo kalnicy); niebieski szlak przez bukowe berdo,
            tarnica, rabia skala, cisna.... najlepiej wez mape i idz na poludnie:))))kazdy
            szlak jest wart obejrzenia; a kiedy? najpiekniej kiedy jesien sie juz polozy na
            drzewach (ale wowczas zimno potrafi byc rano i wieczorem), ale moze byc tez w
            maju - na wielu trasach jeszcze daleko od turystyow;
            • Gość: marzenka Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.magma-net.pl 10.08.02, 20:28
              byłam w maju pierwszy raz w bieszczadach i tylko jedno mi sie nie
              podobało:nawałnica ludzi. Więc bieszczady tak i to nie raz ale nigdy wiecej na
              początku maja-nie polecam szczególnie dla tych którzy chcą poczuć bieszczadzką
              dzicz
          • Gość: Paweł Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 19:55
            Ładnie jest w rejonach Komańczy. Szosa wije się wśród chat z dziurawym
            dachami, widoki są ładne, ale na szlakach trzeba uważać na żmije. Przytulnie,
            ale just niestety coraz puściej jest w restauracji Podkowiata gdzie podają
            pyszne pierogi ruskie i jest tabliczka że ze schodów zjechał Hołowczyc. Cicho
            i tak naturalnie jest w dolinakch nad Sanem np. Tworylne, Krywe. Piękny jest
            Otryt, ale trzeba mieć dobrze wyczulony zmysł orientacji, dobrą mapę i
            szczęście. Całe Bieszczady ogólnie są piękne obojętne jaką porą roku ale
            ładnie jest latem. Tylko, że wtedy często pada.
    • majsterek01 Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 20.04.02, 23:30
      Przeserdecznie pozdrawiam wszystkie Bieszczadzkie Anioły! Trudno wybrać sobie
      miejsce ulubione w Raju, ale ja sie postaram. Dla mnie bieszczady, to Krywe,
      Tworylne, ale ostatnio, coraz częściej wracam i na szlak graniczny- polecam
      wszystkim zatęsknionym dawnych bieszczadzkich wyryp - przy odrobinie
      szczęścia, wciąż tam można spotkać jedynie "cienie przeszłości" i zapach
      jałowca, nie profanowane przez śmiesznych ludków z telefonami komórkowymi.
      Godne polecenia są też niezadeptane lawinami wycieczek szlaki Otrytu, a z
      miejsc "noclegowych" polecam Jaworzec. Życzę wszystkim zdrowia
      • alinca Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 21.04.02, 01:48
        Hej Majsterek! Sam chyba jestes smiesznym ludkiem. Zycze Ci duzo rozumu.
      • Gość: doc. Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 22:36
        ty majstrerek ;)
        ja mam komórke i nie wiem czy jestem przez to śmieszny, ale czasów henka i
        staska to ty pewnie nie pamietasz, więc sie nie mondrz /ton serdeczny/
    • Gość: ula Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.02, 16:30
      Do ważnych miejsc w Bieszczadach,które proponuję odwiedzić zaliczam
      miejscowość Baligród.Znajduje się ona na trasie pętli Bieszczadzkiej między
      Leskiem,a Cisną.Przy wyjeżdzie z Baligrodu po lewej stronie znajduje się
      Gospodarstwo Agroturystyczne "U WARSZAWIAKÓW".Jest tu duży i dobrze
      zagospodarowany teren,gdzie można rozbić namiot,przyczepę kempingową lub
      wynająć komfortowy domek wypoczynkowy.Teren przylega [200m] do sympatycznej
      rzeczki o nazwie Hoczewka,w której można ochłodzić się bez obawy utonięcia.Woda
      dość chłodna,ale niezwykle czysta.Na miejscu można kupić pstrągi i przyrządzić
      na różne sposoby[pieczenie na ognisku,rożnie,smażenie,wędzenie] do czego
      właściciele przygotowali urządzenia i sprzęt.Można też zamówić u gospodarzy
      bardzo smaczne i zdrowe potrawy.
      Stąd prowadzą doskonałe trasy rowerowe i spacerowe.Do doliny Rabe, na
      Chryszczatą, do "Bieszczadzkiego Morskiego Oka" czyli jeziora Duszatyńskiego
      czy do jedynego w Polsce gołoborza.
      Warto tu się zatrzymać jeżeli nie na stałe to przynajmniej jako etap w wędrówce
      do wysokich Bieszczad.
      Szczegóły o domku wypoczynkowym www.ooh.pl/u warszawiaków
      • Gość: d Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 217.153.57.* 07.05.02, 16:15
        eee tam, Baligród to jeszcze nie Bieszczady
        • kabie Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 08.05.02, 09:52
          właśnie, mam pytanie:gdzie naprawdę zaczynają się Bieszczady, niektórzy mówią że już w Sanoku, inni, że w
          Lesku
          • grog Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 13.05.02, 12:49
            dla niektórych za Rzeszowem albo koło Krosna, dla mnie od Leska
    • Gość: grzec Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 22:03
      W bieszczadach byłem już trzy razy i najbardziej polecam wszystkim jesień. Jak
      wszedłem na Caryńską na początku września tuż przed zachodem słońca to się o
      mało co nie poryczałem, bo taki był widok i atmosfera. Oprócz tego mało ludzi a
      i pogoda łaskawsza. Pozdro dla wszystkich bieszczadników!!
      • Gość: kszyhó Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.man.polbox.pl 30.07.02, 10:36
        A schronisko na Małej Rawce? Może nie najpiękniejszy stamtąd widok, ale klimat
        zawsze pierwszorzędny.
      • Gość: pluszak Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.zachem.com.pl 30.07.02, 13:51
        niesamowite jest wrażenie jesienią na Bukowym Berdzie pod wieczór jak zaczyna
        zachodzić słońce, mógłbym tam siedziec godzinami. Okolice Halicza też są
        zabójcze
        • Gość: pluszak Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: *.zachem.com.pl 30.07.02, 13:53
          a co do barów to Bar u Lacha w Ustrzykach G. ma swój klimacik zwłaszcza jak
          właściciel zacznie pod wieczór po paru głębszych grać (mozna sie wtedy załapać
          na darmowe piwo)
    • Gość: yankes Wetlina IP: *.chello.pl 15.08.02, 16:34
      Wetlina
    • Gość: gaga Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! IP: 212.244.68.* 22.08.02, 13:43
      Gość portalu: Bobby napisał(a):

> PODZIELCIE SIĘ SWOIMI WRAŻENIAMI ! MIŁOŚNICY BIESZCZDAÓW..... ŁĄCZCIE SIĘ !!
      czodzę trochę po Tatrach, ale tam są tłumy. Poczytałam o Bieszczadach i
      nabrałam ochoty. Może w przyszłym roku.......
    • mallina Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 03.09.02, 01:14
      Wolosate..
      Dwerniczek..
      Cisna (taa Siekierezada...)
      szlak na Halicz..

w zasadzie jest tyle pieknych miejsc..bylam wiosna, bylam latem, bylam zima
      (cudownie jest!!!) nawet jesienia, chociaz nie tak dlugo jak bym chciala..
      w tym roku jeszcze nie bylam, ale jest szansa ze zdarzy sie cud!!!

wiem jedno, kto choc raz pojedzie ten napewno tam wroci..
    • szaszka Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 11.10.02, 14:17
      Czesc!
      Witam wszystkich milosnikow Łez Padołu i zapraszam na forum dyskusyjne o
      Bieszczadach:
      forum.bieszczady.info.pl/list.php?f=2
      Znajdziecie tam tez linki do dwoch innych bieszczadzkich poratli.
      pozdrawiam,
      Szaszka
    • fario Re: WASZE ULUBIONE MIEJSCA W BIESZCZADACH ??!! 26.10.02, 09:44
      Ze znanych zdecydowanie Bukowe Berdo :-))
      Z nieznanych pewien potoczek spływający z Jawornika ;-))
      Poza tym cmantarz w Dźwiniaczu (klimat), jabłonka w Studennem (ja wiem i Ktoś
      jeszcze...), cerkiew w Łopience (miejsce magiczne), SBN w Wetlinie (ciepło
      rodzinne i kłótnie przy kolacji...) i wiele, wiele, wiele innych...

Paweł
    • Gość: czapajew ??!!najpiekniejsze miejsce w górach to IP: *.legnicka.stream.pl 28.10.02, 06:56
      Gość portalu: Bobby napisał(a):

> to Dźwirzyno nad morzem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka