GoĹÄ: kozicagorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 09:56 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.aster.pl 08.12.05, 19:05 Myślałam o tym, żeby założyć taki wątek. Chcę nauczyć się gór, powędrować, bo pewnie wkrótce będę miała więcej czasu. Ale do kozicy górskiej mi daleko - mam na myśli umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
teresa_55 Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 31.12.05, 23:32 myślę,że pomysł ze skrzyknięciem się górołazów w słusznym wieku w celu wspólnych wędrówek jest wspaniały.To są dzisiaj osoby wywodzące się z zupełnie innej turystyki górskiej.Chodziło się w butach pionierkach, spało u górala na sianie, mycie uskuteczniało się w górskich potokach. To były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.12.05, 12:38 Zacząłem późno chodzić po górach bo w wieku 50 lat.Pojechałem wydelegowany służbowo na konferencję do Zakopanego po raz pierwszy i tak mnie zauroczyły Tatry,że od tamtej pory (8lat temu) jestem w Tatrach co roku. Jeżdżę zawsze w pierwszej połowie września na okres minimum tydzień.O tej porze roku jest gwarantowana dobra pogoda.Każdy z wyjazdów miałem pod wzgl.pogody udany.Ponadto we wrześniu już łatwiej znaleźć godziwą kwaterę dla jednej osoby.W sezonie wynajmujący nie chcą rozmawiać o pokoju dla jednej osoby,chyba że się zapłaci podwójnie.Przeszedłem sporo szlaków w Tatrach wysokich za wyjątkiem Orlej Perci, Czerwone Wierchy,trochę dolinek a i tak mi bardzo dużo pozostało do zwiedzenia.Nie wiem jak długo będę się jeszcze mógł cieszyć wędrowaniem po kochanych Taterkach.To tyle na początek. Pozdrowienia z ponurych nizin. Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 09.12.05, 17:59 Nie boi się Pan wędrować po górach samotnie? W kilka osób chyba raźniej? Zdaję sobie sprawę, że samotne wędrówki mają tę zaletę, że nie trzeba się dostosowywać , można iść w swoim tempie, ale czy taka wędrówka w pojedynkę jest bezpieczna? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 09.12.05, 20:15 co niebezpiecznego w takiej wędrówce.napadu gangsterów raczej nie należy sie spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 15.12.05, 21:27 Miałam raczej na myśli niebezpieczeństwa, o jakich napisał "wiecho" poniżej, ale przyznam, że słyszałam też o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misia Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:42 Dopóki co ,marzę o górach,i przez ten czas zrobilam się, jak to zwykle bywa niewiadomo kiedy, trochę stara.A takim moim największym marzeniem jest zobaczyć łąki kwitnących krokusów , w górach oczywiście. A przecież nie wiem nawet kiedy w górach zaczynają kwitnąć krokusy.Nie lubię płaskiego krajobrazu, w którym przyszło mi żyć niestety. Pozdrawiam górskiego człowieka i wszystkich ludzi gór przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 09.12.05, 21:03 Oczywiście nieraz miałem problemy ze sposobem pokonania jakichś trudności więc czekałem aż ktoś nadejdzie i podpatrując decydowałem o kontynuowaniu lub wycofaniu się.Taką sytuację miałem w tym roku podchodząc z Koziej dolinki źlebem Kulczyńskiego. W pewnym miejscu na początku wydawało mi się że wejście tą drogą jest ponad moje możliwości.Musiałem zejść niżej i czekać sporo czasu aż pojawili się ludzie schodzący z góry i przez lornetkę prześledziłem trasę. Na drugi rok ponowię próbę.Wybieram wyprawy solo bo rodzina i znajomi albo nie lubią gór albo nie mają już tyle energii.Na trasie można też zawierać krótkotrwałe znajomości.Z kilkuletnich obserwacji wnoszę,że liczba takich jak ja napaleńców nie jest wcale taka mała ocenam na 30%. Cieszy mnie że wątek pomału się rozwija. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 10.12.05, 19:35 Jesteśmy wędrującym małżeństwem. Lubimy Tatry, ale naprawdę kochamy Beskidy. Jest tam cisza spokój, cudowne szlaki, zaciszne , niedrogie pensjonaty. Często wracamy w nasze ulubione miejsca i ciągle odkrywamy coś nowego. Beskidy są magiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 15.12.05, 21:32 No właśnie. Z moim doświadczeniem powinnam raczej zacząć od łatwiejszych gór. Też myślałam o Beskidach. Teraz muszę skompletować sobie odpowiednią odzież. Na razie przeglądam katalogi, odwiedzam sklepy. Wybór jest ogromny, trudno się zdecydować. Największy mam problem z dobraniem odpowiedniego obuwia. Co mi radzicie w tej sprawie? Bardzo proszę o jakieś sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szarotka Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.mofnet.gov.pl 16.12.05, 08:15 Kupuj model damski i niezbyt wysokie, jeśli nie zamierzasz wędrować po szlaku z ciężkim plecakiem. Ja jestem zadowolona z butów Jacka Wolfskina. Są lekkie, wygodne, mają bardzo stabilny wibram (co ważne na mokrej skale, ale tylko na granitowej, bo na wyślizgane, mokre wapienie nie ma rady). Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 17.12.05, 21:41 Dzięki za radę. Kedyś pewien miłośnik wędrówek górskich powiedział mi, że najważniejsze jest odpowiednie obuwie, bo często ono decyduje o bezpieczeństwie. W Sklepie Podróżnika oglądałam buty, ale cena niektórych jest astronomiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiechoo Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 16.12.05, 09:22 W Tatrach jest mnóstwo szlaków o różnorodnych stopniach trudności.Dla początkujących wszystkie doliny i szlaki do wysokości schronisk.Widoki za to cudowne.Uważam,że przygotowywanie się do turystyki tatrzańskiej w innych górach nie jest konieczne a czas szybko upływa gdy ma się ponad 50 lat. Sądzę że po nowym roku nasz wątek ruszy ochoczo do przodu,bo teraz forum zdominował temat ogłoszeniowo-sylwestrowy. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 16.12.05, 22:20 Wiecho - nie dasz się przekonać do Beskidu Żywieckiego i Wysokiego? Preferujesz wędrówki w tłoku, jak na pielgrzymce do Częstochowy? Odpowiada Ci zakaz zbaczania ze szlaków? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 13:23 witam serdecznie wszytskich górółazów :o)) moja przygoda z górami zaczęła sie od Bieszczad ...zakochałam sie w tym magicznych górach i staram sie tam chodz raz w roku pojechać,ale tak to juz jest że człowiek lubi wyzwania i tak zaczęła sie moja przygoda w Tatrach a zaczęła sie dośc pózno bo w wieku 40 lat dzis uważam że na nic nigdy nie jest za póżno.Ja również bywam najczęściej we wrzesniu cisza spokój no i oczywiscie piekne widoki...a może tak udałoby sie zorganizować w jakąś grupe niewielu osób i wyruszyc razem na szlak ...pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tatraman Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:54 W Tatrach pierwszy raz byłem 30 lat temu i ponwnie zacząłem przed 5 laty chodzic co roku w pierwszym tygodniu września.To jest jak nałóg palacza,który po przebudzeniu najpierw siega po papierosa.Zawsze mnie tam ciągnie i to jest fajne.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:59 Tez mam prawie pięćdziesiąt lat i łażę po górach codziennie, nie tylko dlatego, że w nich mieszkam. Chcesz połazić, w ciszy i bez tłumów? Zajrzyj na moją stronę: www.kordowiec.com Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 17.12.05, 21:11 Weszłam, obejrzałam, jestem pod wrażwniem! Bardzo interesująca strona i co ważne - aktywna. Masz wielkie szczęście, że - jak rozumiem - pasja stała się Twoim sposobem na życie. Miejsce przepiękne. Szeczerze zazdroszczę. Czy u Was już biało? Swięta i Sylwester bajeczne... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 08:47 Już biało i ciągle pada śnieg, bielutki:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 17.12.05, 16:09 Witam górołazów. Misiu,krokusy należy oglądać i fotografować w kwietniu najlepiej w dolinie Chochołowskiej,w Tatrach o tej porze jeszcze bardzo dużo śniegu. Maczek mówi że preferuję wędrówkę w tłoku.Poza lipcem i sierpniem w Tatrach nie jest wcale tłoczno.Nie spotyka się tabunów młodzieży szkolnej,lecz prawdziwych amatorów obcowania z przyrodą (z małymi wyjątkami).W Beskidy może wybiorę się za parę lat jak zrealizuję zaplanowane wycieczki po Tatrach. Bardzo dobra sugestia Ewy aby się dogadać w małą grupkę ludzi o podobnym zainteresowaniu i coś planować na przyszłość.Ja nawiasem mówiąc to jak wyjeżdzam z Zakopanego to już planuję następny wypad.To jest jak narkotyk. Pozdrawiam i do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 17:03 Dziękuję wiecho za poparcie mojego pomysłu..jesli tylko ktos z tego forum ma ochote na jakąś zorganizowany wypad to poprostu napiszcie o waszych propozycjach ..ja mam zaliczona z tych najwyzszych Swinicę Rysy część orlej perci (niestety na reszte nie starczyło czasu)nie chodzi tu jednak w tym wszytskim o jakieś zaliczenia to ma byc wypad w miłym towarzystwie aby kazdy znalazł cos dla siebie..Ja ze swej strony proponuje aby baza wypadowa bylo Zakopane czekam na wasze opinie i tak na marginesie...aby na pomysle sie nie skonczylo (kiedy nie jestem w górach jestem w dole ) Ewka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misia Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 19:18 W kwietniu w Dolinie Chocołowskiej będę oglądać kwitnące krokusy,muszę no bo kiedy.To będzie moje postanowienie na ten rok.Niech spełnią się wszystkie Twoje :) Wiecho. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 01.01.06, 20:19 Gratuluję Misiu tak mocnego postanowienia i że do jego spełnienia już blisko. Dziękuje za życzenia ad moich planów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 19:37 Witam wszystkich miłośników gór. Z wielką radością przeczytałem wszystkie posty i również postanowiłem napisać. Mam 50 lat, chodzę po górach tak na poważnie od 15 lat. Zacząłem od Beskidów, potem Karkonosze, Kotlina Kłodzka, aż wreszcie 10 lat temu Tatry. Tak się zauroczyłem, że mimo braku czasu muszę być co najmniej 2x w roku w górach, a od Tatr dzieli mnie prawie 600 km. Jeżdżę w różnych miesiącach roku od maja do października. W tym roku byłem na początku lipca i pod koniec sierpnia. W sierpniu chodziłem tylko po stronie słowackiej, ze względu na "tłumy". Od ok. 5 lat wszystkie moje działania sprowadzają się do przygotowań do kolejnych wyjazdów. Niestety, przeważnie zawsze muszę sam chodzić w góry. Dlatego cieszy mnie ewentualna możliwość przejścia ciekawego szlaku w miłym towarzystwie rówieśników. Pozdrawiam wszystkich zakręconych górami i czekam na propozycje wspólnych wypadów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 17.12.05, 20:27 Hej! Miło podzielić się wspomnieniami i wrażeniami z ludzmi o podobnych zainteresowaniach. Ja najwyższe szczyty w Tatrach Polskich i Słowackich zdobyłam w czasach studenckich. Z sentymentem wspominam rajdy i obozy wędrowne. Bazy noclegowe, rozmowy przy ognisku, piosenki turystyczne... Nieważne były firmowe buty czy plecaki. Każdy chodził,w tym co miał. No i w latach siedemdziesiątych zdecydowanie nie było w Tatrach takich tłumów jak obecnie. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 15:45 Maczku i teraz mozna sobie stworzyć odpowiednia atmosfere to tylko zalezy od ludzi ...a co do firmowych rzeczy sa może niezbyt tanie (chodz ja kupuje na promocjach) ,ale napewno bardziej trwale i zapraszam w Tatry chodż w Beskidzie tez byłam mam ambitny plan zrobienie calego czerwonego szlaku ...tylko brak chetnych pozdarwiam Ewka Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 17.12.05, 21:47 Ewa, ja przy Tobie "wysiadam". Mam za sobą trochę wędrowek po Kotlinie Kłodzkiej i po Bieszczadach, którymi jestem zauroczona. Na Tarnicę jednak jeszcze nie weszłam, ale w tym roku zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiechu Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 18.12.05, 10:17 Witam ponownie. Na każdym zebraniu jest taka sytuacja że ktos musi zacząć pierwszy... Ja z powodów o których pisałem wcześniej opowiadał bym się za pierwszą połową września 2006.Jeżeli jednak ktoś przedstawi interesujący projekt w innym terminie to się dostosuję.Dysponuję czasem w różnych porach roku.Jestem za bazą w Zakopanem najlepiej blisko dworca autobusowego aby nie tracić czasu na dojścia.Wyżywienie we własnym zakresie część na kwaterze część na trasie bez obowiązku powrotu na wyznaczoną godzinę obiadu czy kolacji.Optymalna długość pobytu dla mnie to 6-7 dni razem z dojazdem pociągiem w dzień.Zostaje mi zatem pięć dni na odbycie 3-4 wycieczek.Przed wyjazdem mam zaplanowane trasy do pokonania jak również trasy rezerwowe na wypadek gorszej pogody czy zmęczenia dniem poprzednim.Interesujące mnie trasy na przyszły rok to:Kozi Wierch z hal gąsienicowej źlebem Kulczyńskiego;Zawrat z hali gąsienicowej-Świnica-Kasprowy- Kuźnice;Czerwone Wierchy przez halę Kondratową;dolina Białej Wody lub dolina Jaworowa z Łysej Polany.Zaznaczam,że nie muszę się bezwzględnie trzymać powyższego planu.Czekam na propozycje zainteresowanych osób aby wyznaczyć ramy naszego planu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 15:40 "nizinna" nie wysiadziesz gwarantuje:o)) a juz cie bardzo lubie skoro kochasz Bieszczady to moje miejsce na ziemi :o))jeśli bedizesz miala ochote to tam sie równiez wybieram w tym roku jak zawsze zresztą... wiecho z calym szacunkiem twoj plan jak na 5 dni jest zbyt ambitny (chodz dla mnie do pokonania :o)) ) nie o to jednak chodzi do gór trzeba podchodzic z umiarem i 1 dzien na rozkrecenie reszta do uzgodnienia ja mam wplanach conajmniej jakies 10 dni w tatrach termin jest mi obojetny mogę sie dostosować reszta co napisales jest ok kwatery blisko busikow aby nie trzeba bylo za daleko chodzić wczesnym rankiem hiihih Janusz jesli masz jakies propozycje to podziel sie z nami Ja tez mam w góry jakieś 600 km.Józek Baran napisał ..drzew korony chyla sie ku ziemi o jakże wielu z nas juz tutaj było..trzeba umiec odejśc pustym szlakiem w góry tam gdzie mieszka miłość...to taka Bieszczadzka refleksja :o))przypomnialo mi sie jak pojechałam w bieszczady zeszlego roku na sylwestra weszłam na caryńską pół metra sniegu ..wiatr jak za cara Mikołaja ,ale jaka bylam szcześliwa ech:o)))))))) gdzyby tak jeszcze raz pozdrawiam bo sie rozgadałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 18.12.05, 19:48 No pewnie że się rozpędziłem i poniosła mnie fantazja.To zamierzenie przynajmniej na 10 dniowy pobyt.Ja kiedyś zaczynałem od pobytów 14 dniowych i pomału doszedłem do tygodnia bo dłużej to mi się już zaczyna nudzić (chyba dlatego że samotnie)i uciekam do domu.Może w towarzystwie będzie inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:18 :o)))) rozumie cie doskonale ..wszytsko jest fajnie jak jestes na szlaku potem to troszeczke nudno zostaje ksiązka chodż ja żadnej nie przeczytalm powód?....padam jak kawka po duzej trasie:))),ale w towrzystwie jest inaczej grzany miodek ,goralska muzyczka hiihih a co tam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 07:37 Witam ponownie. Cieszę się, że zostałem "wywołany". Właściwie Wiecho napisał już wszystko odnośnie czasu spotkania, miejsca zakwaterowania itp. Ja zawsze kwateruję w pobliżu dworców, ale jakoś do tej pory nie trafiłem na idealną kwaterę. Problem jest w tym, że ciężko znaleźć "jedynkę". Co do terminu, to popieram Wiecha, ale mogą być też inne terminy, jak np. początek października - ja się dostosuję. Co do planowanych tras, to większość pokrywa się z Wiechem, plus do tego ew. "orla perć". W góry zawsze jeżdżę samochodem, więc jeżeli ktoś chciałby ze mną zabrać się, to zapraszam (to do Ewy). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:27 któż z osob które z takich czy innych wzgledow jeżdżą w gory sami nie zna problemów z "jedynkami" ..trzeba by chyba jakis strajk oglosic o dyskryminacji :o)))) odwieczny problem...Janusz dziekuje bardzo za zaproszenie tylko nie wiem czy twoje 600km pokrywa sie z moimi :o))) i chyba czas okrelic położenie geograficzne tutejszych górołazów ..no wiec jaka pierwsza kujawsko - pomorskie sie kłania :o)) a co do tras to chyba wszyscy mamy podobne cele z tego co czytam wiec pozostaje tylko zbierac sie w szeregi :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
alpamayo99 Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 20.12.05, 11:30 Te moje 600 km prawie pokrywa się z twoimi - północne Mazowsze. Dalsze szczegóły - zapraszam na priv: alpamayo99@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 18.12.05, 21:49 Powiedz jak zdobywasz kwaterę.Czy za każdym razem gdzie indziej,czy masz stałą metę,bo mnie to już zdarzyło się jechać w ciemno i po zostawieniu bagażu w przechowalni poszukać lokum.Też dobry sposób bo można obejrzeć i powybierać.Możliwe to jest tylko poza sezonem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:15 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:17 Ja tearz mieszkalam bardzo blisko dworca i raczej lubie wiedziec gdzie bede mieszkac mimo tego że chodze po gorach potem lubie wygody (czytaj prysznic) teraz kwatera kosztowala mnie 30 zl pokoik byl super wszelkie wygody i mozliwosc ugotowania czegos sobie mam nadzieje ze tearz bede miala te sama kwatere pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 19.12.05, 18:00 Ewa,coś mi się wydaje,że ten wątek pomału zamienił się w dialog między nami. Czy nie można przenieść się np.na e-mail lub inny komunikator np.tlen nie zaprzestając obserwacji tego wątku? Jeżeli akceptujesz to się odezwij na:wiecho123@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozica_górska O rety ale "narozrabiałam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:43 Witam!!! Nie było mnie jakiś czas. Wracam, a tu dyskusja wrze. Cieszę się, że jest takie zainteresowanie. Bo czasami wydaje mi się, że już nikt prawie nie jeździ w góry (patrz wieczne kłopoty, zeby wyciągnąć kogoś poza np. Krupówki)... No i może nie będę zmuszona łazikować sama. :-) No i może ktoś wreszcie pokaże mi Orlą Perć Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: O rety ale "narozrabiałam" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:43 witaj zatem koziczko w szacownym gronie gorłazów :o)) i sama juz nie bedziesz musiała chodzic jesli tylko będziesz miała ochote na moje lub innych towarzystwo:o))) ..a orla perć jest boska adrenalinka lepsza niż...... :o))))) pozdarwiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szarotka Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.05, 10:31 Ale śmieszny post, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:57 i o to chodzi ,aby było smiesznie...powagi mam dość czasami na codzień :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szarotka Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.mofnet.gov.pl 20.12.05, 13:00 Śmieszny i żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozicagorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:52 Pewnie ze smieszny i zalosny... Ale nasz... Rozumiem ze ty masz lepsza propozycje???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozicagorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:58 Tylko sie zastanawiam co bardziej zalsone i smieszne: Miec 50 lat czy chodzic po gorach??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 20.12.05, 16:41 Protestuję,że śmieszne i żałosne! Na szczęście jeszcze nie sprawdza się wieku przy wejściu do TPN. Widuję na szlakach naprawdę sędziwych ludzi i tylko mogę im pozazdrościć tak wielkiego zamiłowania do gór.Sam chciałbym jeszcze kilkanaście lat powędrować sobie po kochanych Taterkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozicagorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 17:13 Ale ja sie z Toba zgadzam.... Tylko ironiczne pytanie do kolezanki Szarotki: co uwaza za bardziej zalosne 50- tke czy lazenie po gorach... Bo jakos ani w jednym ani w drugim nic zalosnego nie widze:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 20.12.05, 17:20 Ale się porobiło... I to przed świętami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 23:04 hmmm mysle że ta "mila osóbka" poprostu lubi robic zamieszanie wokół swojej osoby ..wystarczy znaleśc pare jej postów,ale ze jak zauważyl mak :o)) idą święta każdego nalezy przygarnąc ,nakarmić i sie usmiechnąć do niego:o)))) więc moi mili przywtajmy szarotke w naszym zacnym gronie gorołazów :o)) i pamietajmy o tym kto chodzi po gorach :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 21.12.05, 20:27 No co jest z Wami drodzy górołazi?Wątek leci w dół.Od ostatniego postu Ewy minęło 20 godz i nic.Wszyscy zapewnie mocno zajęci szykowaniem świątecznym. Ja jednak optymistycznie zakładam że w końcu wyjdziemy z wirtualnej przestrzeni i dojdzie do realnego spotkania na początku września. Do usłyszenia jeszcze przed Świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:37 jak wszyscy wyjrza zza stołów obladowanych przepysznymi potrawami :o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozicagorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 13:41 Pozdrowienia znad stolicy z pierogami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 22.12.05, 14:04 A ja pozdrawiam z nad kociołka z bigosem.Pierogi już zrobione Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 22.12.05, 15:23 A u nas wciąż przedświąteczny chaos...( uszka czekają w zamrażarce) Odpowiedz Link Zgłoś
dupekzoledny Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 22.12.05, 20:41 ja jmuż prawie 60-letni.ale jhak się trafi górołazka 18-letnia-nie powiem NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewka Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:18 cóż mnie doodac takie smakolyki:o))) to moze serniczek z brziskiwniami i makowiec babuni:)) Dupku żeby ci sil starczylo na jedno i drugie hihiih :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 22.12.05, 22:59 do malowca dołóż flache okowity. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 01:03 ..ni mam okowity:o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozicagorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:11 Kochani GÓROŁAZI!!! Duzi i mali!!!! 50-letni, 60-letni z 18-letnimi górołazkami, Nieżałosna i nieśmeszna Szarotko!!! Jutro Wigilia. Potem Boże Narodzenie i Nowy Rok. Życzę Wam z tej okazji wszystkiego najlepszego i żeby nie zabrakło gór do zdobywania i szlaków do wędrówki.... www.jacquielawson.com/viewcard.asp?cont=1&hdr=0&pv=XS01EN Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 17:43 Ja również dołączam się do życzeń i oby przyszły rok obfitował w zadowolenie ze spełnienia w górach. Życzę wszystkim dużo zdrowia i wytrwałości w zdobywaniu zamierzonych celów, a być może wspólnych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 18:14 Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija i abysmy sie spotkali na szlaku :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 23.12.05, 21:15 Serdeczne życzenia radosnych, rodzinnych i przede wszystkim pełnych optymizmu Swiąt Bożego Narodzenia - wszystkim sympatycznym górołazom - życzy Maczek z mężem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tatraman Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 21:13 Wszystkim miłośniczkom i miłośnikom górskich wędrówek,którym niestraszne dolinki i szlaki Wysokich Tatr,których nie zmorze mgła i wrześniowe na czworakach przejście Zawratu życzę Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 23.12.05, 21:43 Dołączam do życzeń: Wszystkiego najlepszego dla miłośników gór i uczestników naszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 24.12.05, 00:05 Ja także przesyłam życzenia miłośnikom wędrówek górskich: -życzę dobrych świąt, ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 11:39 ..o matko ..teraz to ja bym chyba nie weszla nawet na oślą łąke z przejedzenia hihihi:o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tatraman Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 13:09 Myślę Ewo,że mała wyprawa do Hali Gąsienicowej pozwoliłaby spalić te zapasy zgromadzone podczas świątecznego nieumiarkowania w jedzeniu i może czymś jeszcze Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 16:05 ..sadysta no :> hiehiehie od razu na gąsienicową ...a może tak tylko jakaś malutka dolinka cio:o)))) PPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 16:09 ..a i skleroza starcza pozdrawiam oczywiscie :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 17:11 jutro będę w Zakopanym :o))))))) pozdrowie od was góry....Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy ....do zobaczenia .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tatraman Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.SERVER / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 12:19 Pozdrawiam w Nowy Rok.Dzisiaj wędruję wirtualnie po górach w cyberprzestrzeni,a myślami jestem już we wrześniu,choć to dopiero styczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 12:24 Wszystkim górołazom wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, a tym 50-letnim dużo zdrowia i kondycji na wrzesień. Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 01.01.06, 13:44 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku,udanych wędrówek ulubionymi szlakami. Witamy nowych uczestników naszego wątku-Teresa.Teraz dyskusja ruszy po świąteczo noworocznym odpoczynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 16:37 Dzisiaj otrzymałem przesyłkę ze sklepu 8a.pl zawierajacą buty zimowe Fitzroy oraz ciepłą bieliznę. Tego mi brakowało do kompletu. Teraz mogę wyruszać na zimowe wędrówki, ale... brak czasu (za dużo roboty na przełomie roku), nie ma z kim, a samemu zimą się nie chce. Chyba poczekam przynajmniej do marca. Nie byłem nigdy zimą w górach, więc chcę spróbować i ewentualnie przygotować się w przyszłości na jakąś wyższą górę w Alpach. Pozdrawiam. P.S. A kto to jest Teresa? Nie zauważyłem postu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:16 OK, znalazłem, WIECHO - przepraszam, pozdrawiam Teresę i również zapraszam do wymiany poglądów i dyskusji. Pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
nizinna Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 02.01.06, 22:19 Witam w 2006 ! Górołazom życzę wspaniałych wypraw w góry, niezapomnianych wrażeń i wspomnień. No i udanych zdjęć też! Trzeba mieć jakieś pamiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 13:40 witam wszystkich w 2006 roku:o)) wróciłam dziś z Zakopanego i chciałabym podzielic sie z wami swoimi wrażeniami a sa one i miłe i nie do tych miłych należą cała masa sniegu przepiekne widoki..byłam na kuligu w dolinie chocholowskiejtakim z muzyka góralska pochodniami pieczona kiełbaska grzanym winkiem ech bylo piknie:o))))..a w noc sylewstrową na Gubałówce widok że serce sie radowało wszystko przepieknie oswietlone przez fajerwerki nie mozna bylo oderwac oczu nistety po zjechaniu na dół na Krupowki widok juz mniej ciekawy petardy wybuchajace pod nogami ,okna sklepowe i nie tylko pozabijane dechami...wszystko to robiło raczej przygnebiające wrażenie cała masa pijanej agresywnej mlodzieży ,o wydostaniu sie z Zakopanego to juz wogole nie wspomne a może jednym słowem "koszmar" tak więc góry na sylwestra "tak" ale Zakopane juz raczej nigdy "nie" chodz ja mawiaja "nigdy nie mów nigdy" :o))) Januszu co do chodzenia zima po górach napewno nie jest to niemozliwe jednak dość niebezpieczne (podczas mojego pobytu jak powiedzial przewodnik lawina zabrała 7 osób)Ja arczej teraz wybrałabym sie na narty ze spacerami po dolinkach ..a więc jeszce raz wszystkiego dobrego w Nowym Roku pozdarwaim serdecznie Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 06.01.06, 11:11 Dzięki za życzenia i nawzajem. Sylwester w górach to niezapomniana sprawa, a co do Zakopanego, to wiadomo że w tym czasie lepiej się tam nie pokazywać. Podobno w tym roku, to był prawdziwy nalot.Widzę, że 50-letni górołazi zapadli w sen zimowy :-} Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozicagorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:18 No nie koniecznie.... Zastanawiam się, czy teraz gdzieś nie wyruszyć.... tak dla oczyszczenia umysłu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.fn.pl 08.01.06, 09:50 Nie zapadli nie zapadli ...odpoczywają w świnoujściu :O))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 08.01.06, 10:00 Takiej to dobrze - dopiero co była w górach, meraz nad morzem... Zazdroszczę Ci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:42 e specjalnie to nie ma czego ..ja poprostu jak pchła nie moge usiedziec na miejscu :o))) a że mam sporo znajomych to kursuje jak ta pyza wędrowniczka ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 10.01.06, 08:20 Jak ten wesoły beztroski motylek.Dzisiaj Zakopane jutro Świnoujście,w maju jakieś góry,we wrześniu Zakopane.Takiemu to dobrze. Pozdrawiam pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 07.01.06, 09:54 Witam górołazów. Wreszcie pojawiło się piękne słońce na bezchmurnym niebie.U mnie nie było widoczne od ponad 3 tygodni.Zrobiło się tak sympatycznie i wiosennie pomimo że to początek zimy...Myśli wędrują do znanych miejsc z górskich wędrówek. Pomaga mi w tym aktualnie przeglądany "Przewodnik szczegółowy Tatry Wysokie " Chmielowski Świerz wydanie 1925 Kraków.Interesujące, ciekawy język. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 21:48 to prawda dzis pomimo -6 stopni piekne sloneczko aż sie chcialo iśc na spacer ,scenerię górską zamieniłam tymczasowo na morska :o)) piekny widok chodż z gorskim nie może sie równać...wracajac dzis do domu myslałam czy nie mozna by sie bylo zastanowic nad wypadem weekendowo majowym w góry niekoniecznie Tatry co o tym myslicie? pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:02 Absolutnie jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 09:06 :o))) czy ktos jeszcze....palec do góry Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kozica gorska Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:21 no na przykład ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:36 no i super koziczko:o))) jeszce ktos smialo:o)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 07:37 Chłopaki 50-letnie, co z wami? Zgłaszać się, przynajmniej żeby była czwórka do brydża (w razie niepogody oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 11.01.06, 08:33 Witam Was. Nie każdy może sobie pozwolić lub nie każdemu wolno na kilka wyjazdów w roku. Ja z powodów j.w trzymam namiar na wrzesień. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:44 rzecz jak najbardziej zrozumiala że nie każdy chce lub moze z jakis tam powodów...teraz pytanie do tych co sa chetni czy piszecie sie na marsz z placakami (od schroniska do schroniska czy wolicie znaleśc jakąś baze wypadową) to jest dośc istotne przy wytyczaniu trasy,którą mielibysmy zrobić pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:45 a i jeszce jedno w razie niepogody zawsze mozna zagrać w bierki :o)))))pppppp Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Janusz Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:14 Wydaje mi się, że lepsza byłaby stała baza wypadowa, tak jak to było już proponowane - kwatery w pobliżu dworców. Przemawia za tym przede wszystkim duża ilość śniegu zalegająca na przełęczach(i nie tylko), przez które trzeba przechodzić z ciężkim plecakiem. Mam tu na myśli Zawrat, Kozią przełęcz, ale również Kondracką, Iwaniacką. Wszędzie oczywiście można wejść, ale co z tego? Lepiej wychodzą raczej jednodniowe wypady, ale... Ja proponuję inne rozwiązanie: zrobić sobie bazę np. w schronisku w Chochołowskiej na 3-4 dni i robić wycieczki na Wołowiec, Stororobociański czy Jarząbczy. Tatry Zachodnie o tej porze są chyba bardziej bezpieczne od Wysokich. A poza tym - te fioletowe łany krokusów, kto nie widział, to nie uwierzy że takie "coś" może istnieć. No i to schronisko, atmosfera niepowtarzalna... Pozdrawiam. P.S. Wiecho daj się skusić i jeszcze raz spójrz w kalendarz... góry czekają :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wiecho Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.udn.pl 11.01.06, 20:28 Dzięki za zaproszenie. Musiałbym dokonać wyboru między majem a wrześniem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mak Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: 193.24.196.* 11.01.06, 10:08 My przez wiele lat systematycznie jeżdziliśmy w Beskidy na długi majowy weekend, mieliśmy swoją stałą bazę w Złatnej, ale od dwóch lat ja niestety właśnie w tych dniach muszę być w pracy. A męża samego nie puszczam :} Jeśli coś się zmieni, to z pewnością się wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:53 Janusz !!!! pisalam raczej o jakims beskidzie w maju nie tatrach,ale twoja propozycja jest warta rozpatrzenia...pomysł mi sie podoba nawet bardzo..Wiecho zerknij do skarpety i daj sie skusić :o))) Maczku rozumiem czasami może mąż sie natknąć na jakąś niedzwiedzice zbudzona ze snu zimowego hiihihi :o)))a tak poważnie to może dacie sie skusić również...pozadrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jhz5 Re: ok. 50-letni górołaz poszukiwany 06.05.06, 20:02 Kochani!Od niedawna posługuję się internetem i właśnie dzisiaj (po majowym weekendzie przeziewanym na działce ) was znalazłam.Mam nadzieję,że lepiej póżno niż wcale.Chętnie nawiazałabym kontakt z kimś ,kto tak jak ja kocha wedrówki po Gorcach i Beskidach.Gorce złaziłam już dość dobrze, a Beskid zwłaszcza Zywiecki od dawna mi sie marzy .Mam troche czasu -ech emerytura!Kolano po operacji wiec trochę ostroznie się poruszam ,56 lat i sporo jeszcze tzw.chęci szczerych!Do wedrówek z plecakiem i noclegów w różnych warunkach jestem przyzwyczajona,pozdrawiam wszystkich górołazów Odpowiedz Link Zgłoś