i0 29.08.07, 22:58 Opiszcie swoje wrażenia i opinie na temat obydwu miejscowości; gdzie lepiej spędzić urlop? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagasz Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 30.08.07, 09:37 Zależy czego szukasz. Mi sie bardzie podobało w Szczyrku, wiecej uliczek, można sie gdzies przejsc, wyciag pod nosem;), dobre miejsce wypadowe. Osobiscie wole Szczyrk Odpowiedz Link Zgłoś
i0 Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 30.08.07, 18:54 chodzi mi o fajne miesce wypadowe, ponieważ nastawiam się na chodzenie, a niestety wysokie góry odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 30.08.07, 23:37 jeśli chodzi o bazę wypadową - oba miejsca się sprawdzają. Wisła jest na pewno większa, ale w Szczyrku masz Skrzyczne na przykład... Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 31.08.07, 10:55 Znowu wisła lezy pomiedzy Szczyrkiem a Ustroniem wiec wszedzie blisko, ale i tak wole Szczyrk. aga Odpowiedz Link Zgłoś
i0 Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 31.08.07, 21:08 Dzięki za dotychczasowe opinie. Nigdy nie byłam w żadnej z tych miejscowości. Czekam na więcej, ale coś mi się zdaje, że wybór będzie trudny - i w końcu zadecyduje wyliczanka, he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 01.09.07, 22:14 to naprawdę zależy od tego, czego oczekujesz. Wisła jest większa, ma bardziej 'wczasową' atmosferę. osobiście wolę Szczyrk i to zwłaszcza przed sezonem, ale z bardzo subiektywnych przyczyn ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rawa2 Coś pośredniego? 03.09.07, 00:01 Ludzie! Wy faktycznie nie znacie tego rejonu. Wystarczy zacumować w dzielnicy Bielska (Błonia – hotel, remont? Lub najlepiej w rejonie Olszówki, też jakieś kilka hoteli) i bazę macie na wypad do Szczyrku, Bystrej, Brennej, Ustronia, Klimczoka i Szyndzielnie itd. A jak nogi zabolą, to wsiadać w komunikację autobusową i zwiedzać B-B kiedyś nazwanym >małym Wiedniem<. Jest Szyndzielnia z kolejką i parę schronisk (na poziomie) w zasięgu. A do >kurortu Wisła>, to radzę się wybrać w tygodniu., To prawie jak Krupówki! Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Coś pośredniego? 03.09.07, 08:42 Chyba troche przesadziłas z tmi Krupówkami.... Jechac z miasta do miasta raczej kiepski pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
i0 Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 03.09.07, 18:27 Nie znam tych rejonów absolutnie. Dotychczas jeździłam w Karkonosze. Chodzi mi o czynny dwutygodniowy wypoczynek. Ale z tego co czytam, to coś mi się zdaje, że Szczyrk będzie mi bardziej odpowiadał, jako bardziej kameralny (jeśli można tak powiedzieć). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andiat5 Re: Wisła cz Szczyrk? - co polecacie? 21.09.07, 20:02 wal to wszystko.Wez 1 tydzien w szczyrku i 1 w wisle,bo 2 w jednej miejscowosci nie wytrzymasz. Obydwie to sa dziory.Dlugie wioski.Lepiej popatrz na boki i tam troche pomaszeruj.Nie przegap Rownicy jest tam fajno i fajne schroniska ,a wyzerka boska.Czym sie ci ludzie tam zachwycaja.Zobaczcie na asfalt ,chodniki i obejscie obok .Katastrofa,jak popada snieg to dzieki przykryje to wszystko.Tyle lat sie mowi Szczyrk Wisla a tu nic bagno,a to powinno wygladac jak cukierek.Szkoda nerwow .Wole stracic troche czasu na dojazd i pojechac do Kaprun. Wiem ze tam pojezdze na nartach Odpowiedz Link Zgłoś