visentin 12.11.07, 15:57 Tu jest moja strona internetowa o Tatrach (Francusz w tatrach !) h.visentin.free.fr/carpates/ Czesc, Eric Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwy_dym_komando zwłaszcza twoje zimowe focenie w Niskim... 13.11.07, 09:32 ... wydało mi się ciekawe. Przy okazji znalezionej tam fotki z Bartnego, przedstawiającej międzywojenny pomniczek ku pamięci "żertwam taliergofa", zacząłem zastanawiać się kogo Najjaśniejsze Rzeczpospolita sekowała bardziej: moskalofilów czy ukrainofilów. Obiło mi się kiedyś o uszy, że okresami nawet promowano mniej realną opcję wszechruską, by w ten sposób wsadzać kij w szprychy partiom ukraińskim. Jeśli to prawda, wspominanie Tallerhofu mogło nawet cieszyć się sympatią władz. ** A tak w ogóle, to o co chodzi z tymi "Tatras Blanches"? Przetłumaczyłeś "bielskie" na "blanches"? Odpowiedz Link Zgłoś
visentin Re: zwłaszcza twoje zimowe focenie w Niskim... 29.11.07, 16:49 moja stona jest po francusku i po angliesku... niestety jeszcze nie myslalem o tlumaczenia po polsku... :( "tatras blanches" jest "tatry bielskie" jak mowiles Odpowiedz Link Zgłoś
siwy_dym_komando Tatry Bielskie 03.12.07, 14:39 nie ma problemu z tym, że witryna jest w obcych językach - fajnie się czyta. Nazwa "Bielskie" pochodzi od miejscowości Biała Spiska. Gdyby w oryginale było "Blanches" to nazywałyby się "Tatry Białe". pozdrowienia i daj więcej zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
visentin Re: Tatry Bielskie 06.12.07, 15:52 A co to znacze "Biała Spiska" ? :) Mowicie "Alpy" albo "Pirineje" po Polsku, w tym momencie dlaczego nie "Tatras Blanches" ? (i bardzo czesto jest napisane po anglielsku "white tatras", powiedz ich tez) Odpowiedz Link Zgłoś
siwy_dym_komando Spisska Bela 07.12.07, 22:13 co to znaczy "Biała Spiska"? hm, trudno powiedzieć.... takie ściskanie w żołądku.. noga na gazie, żeby szybciej dojechać... Cyganiątka na poboczach... obdarty Lidl ze Stockiem na stocku... najbogatsze starostwo Rzeczpospolitej... zapomniane komitaty... czasoprzestrzeń dziwnie ubabrana w późnojesiennym błocku... to właśnie jest Biała Spiska. Odpowiedz Link Zgłoś