bucibubek 28.08.08, 22:13 Uprzejmie polecam: www.remuszko.pl/moko/ Z respektem i dobrymi życzeniami :-) Stanisław Remuszko P.S. Można też wpisać w google "Morskie Oko" albo "Tatry" - i zobaczyć, co się pokazuje jako tzw. link sponsorowany... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gweeny Re: Skandal w Tatrach 29.08.08, 09:27 nie przesadza pan trochę panie Stanisławie? o tym remoncie "trąbią" od miesięcy, od dawna było wiadomo że zamykają całą drogę, nikt pana nie zmusza do wypoczynku w Moku inna sprawa to fakt, że taka jest specyfika gór, a po drugie nie słyszałam jeszcze żeby TOPR nie udzielił komuś pomocy dzięki takim pieniaczom jak pan, prokuratury są zawalone pierdołami :| życzę na przyszłość ciekawszych tematów Odpowiedz Link Zgłoś
mandy2002 Re: Skandal w Tatrach 29.08.08, 13:43 Nie no, to już jest lekka przesada. Nie rozumiem po co do Morskiego w ogóle ma być jezdna droga, powinni tam zrobić kamienistą ścieżkę z i to najlepiej wystarczająco stromą żeby pseudoturystom nie chciało się tam chodzić. A dojazd powinien być tylko dla zaopatrzenia i to wszystko - poza tym niech się Pan nie boi... W razie zagrożenia TOPR na pewno dotrze do poszkodowanego, natomiast Pan do Morskiego w najbliższym czasie na pewno bryczką nie dojedzie i nawet nie dojdzie, a biorąc pod uwaga Pana najbliższe plany to właśnie to Panu najbardziej przeszkadza. Niech Pan się nie martwi - do Morskiego można dotrzeć też zupełnie inną drogą z której za pewne skorzystają taternicy, ale nie Pan. No przykro mi w tym roku Morskiego nie będzie. Swoim donosem naraża się Pan jedynie na ośmieszenie. Bo to jest śmiechu warte. Powinno się raczej napisać donos na tych co budują/naprawiają taką drogę bo niszczą Park Narodowy, na bryczkarzy bo wwożą setki turystów którzy hałasują i śmiecą itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sengas Re: Skandal w Tatrach 29.08.08, 13:50 Największy skandal polega na tym że Pan Remuszko myślał iż sobie tyłek i bambetle do schroniska bryczką wwiezie a tu nic z tego, plany wzięły w łeb bo trzeba by przez Świstówkę lub nie daj Bóg przez Szpiglasową poginać a tego Pan pewnie już nie jest w stanie wykonać. Tak jak Panu napisano: w razie potrzeby doleci do Pana Topr - również w ogóle nie widzę potrzeby drogi jezdnej. Sam będę we wrześniu w Moku i już nie mogę się doczekać spokoju jaki tam będzie. Świetnie że tę drogę zamykają - jestem za i oby częściej a najlepiej na zawsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocinos Re: Skandal w Tatrach 30.08.08, 01:07 Ten spokój, to raczej iluzoryczny jest dość, bo pamiętam, że całkiem sporo ludzi popylało i tak "per pedes" ... I to nie tylko Turystów, ale też i "turystów" ... A całe larum, to faktycznie przerost formy nad treścią ... Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Skandal w Tatrach 29.08.08, 21:58 Pan Remuszko przesadza.Jestem za całkowitym zlikwidowaniem tej autostrady! 23. Odpowiedz Link Zgłoś
bucibubek Re: Skandal w Tatrach 30.08.08, 09:38 Prosto z Podhala: www.podhale24.pl/aktualnosci/artykul/3768/Dziennikarz_zarzuca_Staroscie_Tatrzanskiemu_i_TPNowi_popelnienie_przestepstwa_.html :-) S.R. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Skandal w Tatrach 30.08.08, 09:49 Nie odniosę się do kwestii formalnych Pana pozwu, gdyz na to Panu odpowiedziała prokuratura. Jesli szedłby Pan chociaż raz w ostatnim czasie asfaltówką od Palenicy do Moka to wiedziałby Pan, że właśnie na tych opisywanych przez Pana odcinkach NIE MA drugiego pasa. Zleciał i cześć. I nie ma gdzie zrobić obejścia w tych miejscach bo z jednej strony jest kilkunastometrowa skarpa a z drugiej skała w górę. A poza tym uważam, że asfalt powinny zryć, zerwać i wywieźć. Kamienista droga/ścieżka to i tak za dużo... tam powinien iść normalny szlak. No ale dostawy do Moka jakoś dojechać muszą... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Skandal w Tatrach 30.08.08, 10:49 Zapłaczą się ci, którzy M.Oko muszą koniecznie zaliczyć, np. w klapkach czy sandałkach ze skarpetkami... Jeszcze trzeba będzie może Pięć Stawów odwiedzić? Tragedia... Są tacy, co uważają, że można iść do wąwozu Samaria na Krecie w zwykłym obuwiu, wyśmiewając przy okazji kijki teleskopowe. Polecam tu lekturę wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=83974822 Ta kategoria "turystów" będzie się pienić ze złości, bo już nie wsiądą w japonkach na furkę... Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs Panie Remuszko, co na celu ma ta cała "akcja" 30.08.08, 13:29 Panie, co pan chcesz zyskać pisząc takie paszkwile? Jak panu strach o własne 4 litery to pan podczas remontu nie idź do Moka i 5S, a jak już pan bez tego obyć się nie możesz to zabierz pan ze sobą gaśnicę, strażaka i lekarza osobistego a później przedstaw pan rachunki za te "usługi" Zarządowi Dróg to na pewno taniej wyjdzie niż zapewnienie dojazdu. I szkód w przyrodzie też mniej będzie. A tymczasem polecam zamiast wycieczki w góry odejście od komputera, spacer do kuchni, wyjęcie z zamrażalnika zamrożonej sztuki mięsa, zawinięcie jej w ściereczkę i przyłożenie w okolicach czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
siamese67 Re: Panie Remuszko, co na celu ma ta cała "akcja" 30.08.08, 14:11 > A tymczasem polecam zamiast wycieczki w góry odejście od komputera, > spacer do kuchni, wyjęcie z zamrażalnika zamrożonej sztuki mięsa, > zawinięcie jej w ściereczkę i przyłożenie w okolicach czoła. celne, cenne i trafione propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
zmienilamnicka Re: Panie Remuszko, co na celu ma ta cała "akcja" 30.08.08, 14:24 chciałam dodać, ze po sześciu godzinach w/w sztukę mięsa należy obsypać przyprawami z każdej strony, wrzucić na patelnię na rozgrzany tłuszcz i usmażyć :))) smacznego :p Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Skandal w Tatrach 31.08.08, 08:13 zawsze jezdziłem se tam tymi furmankami- łojezuniu jakże upierdliwe było deptanie po tej drodze.1,5-2godziny./nie jestem już szybkobiegaczem/.ale jakos przecierpię. ważniejszym jest problem braku jakiejś kolejki w dalszej częsci no na ten przykład na przełęcz pod chłopkiem. tem prekuratura na pewno sie zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bucibubek :-) 01.09.08, 21:55 www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=1&kat=&id=&typ=&id=1791&tponlineserwis=8c8aae46e0c223 edc06e10247976f49a Odpowiedz Link Zgłoś
casimirvs :-) I z czego Pan się cieszysz, panie Remuszko?? 03.09.08, 08:30 To że 90% interanutów uznało pana za "......" czyli osobę do której należy się uśmiechać nie wystarczy? Nie dalej jak dzisiaj o poranku, tuż po godzinie 6.00 była w programie pierwszym polskiego radia audycja na temat żądań turystów- oszołomów. Otóż jeden z nich zazyczył sobie aby TOPR zwiózł go z Kalatówek bo on się najwyraźniej zmęczył. Inny zwrócił się do TPN aby wycięli drzewa z Przełęczy Miętusiej bo widoki zasłaniają - panie Remuszko, masz pan szansę być lepszy, napisz pan żeby góry z ziemią zrównali bo tez widoki zasłaniają... Jeszcze jeden chciał aby przy każdej ławce było zadaszenie z odgromnikiem i kran z wodą... Panie, błagam pana wymyśl coś pan! Coś co przebije te pomysły, postaraj się pan, dla dobra ludzkości!!! PS. Myślę że z niejakim Kononowiczem mielibyście taką siłę polityczną, że "klękajcie narody"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bucibubek Re: :-) I z czego Pan się cieszysz, panie Remuszk 05.09.08, 13:19 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bucibubek A moja piękna i mądra Żona 19.09.08, 21:19 Właśnie dziś weszła z Chochołowskiej przez Jarząbczą na Trzydniowiański. Śnieg był prawie po kolana, mgła jak cholera, więc już nie poszła na Kończystą. Moko przedwczoraj odwołała i jutro wraca do Warszawy. Stanisław Remuszko Odpowiedz Link Zgłoś