Dodaj do ulubionych

dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopatii?

18.01.10, 11:54
?
Obserwuj wątek
    • black_halo Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 18.01.10, 12:17
      nie zabrania.

w internecie jest nawep list JPII na ten temat i kosciol nie zabrania
      homeopatii ani zadnych innych naturalnych metod leczenia jak
      ziololecznistwo.
    • very.martini Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 18.01.10, 13:10
      Poszukaj odpowiedniego wątku, było.
      Ten idzie do skasowania w ramach porządków poświątecznych. Proszę tu
      już nic nie dopisywać.

16%VOL
      22%VAT
      • nereus1 Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 19.01.10, 22:02
        Kościół teraz jak w średniowieczu zajmuje się zwalczaniem postępu. Jeszcze w
        Polsce nie słyszałem żadnego kazania w którym ksiądz potępił złodzieji, bo może
        sami kradną i oszukują.
    • kasia_2711 Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 04.10.10, 06:51
      poczytajcie świadectwa tych, którzy brali homeopatię

www.kosciol.pl/forum/viewtopic.php?showtopic=172322

• neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 04.10.10, 08:23
        W przypadku mojej rodziny czyli mnie mojego męża i moich dzieci leczenie homeopatią klasyczną spowodowało, że nasze zdrowie się bardzo polepszyło, tak samo lepiej czujemy się pod względem duchowym. Wydaje mi się, że bodźcowanie organizmu od strony fizykalnej powoduje, że organizm walcząc z chorobą dobiera się do przyczyny choroby. A cóż jest przyczyną tej choroby. No cóż często może być to jakieś wewnętrzne zakłamanie człowieka. Np. pacjent ma bóle brzucha bo kłamie. Podanie leku homeopatycznego, który bodźcuje pacjenta do wyeliminowania przyczyny bólów brzucha powoduje, że ów pacjent musi spojrzeć prawdzie w oczy. Dlatego bardzo często po podaniu leku homeopatycznego jest pogorszenie NASTROJU, EMOCJI, bo trzeba zmierzyć się ze swoim np. zakłamaniem!!!! Oczywiście ja nie jestem specjalistą, ale podobny mechanizm zauważyłam u siebie!!!! Po wzięciu leku homeopatycznego bardzo często wracały co mnie EMOCJE z bolesnych niezałatwionych zablokowanych spraw. Być może nie potrafiłam wcześniej stanąć w prawdzie. Po takim leczeniu zaczęłam mieć lepszy kontakt ze sobą i z Bogiem, moje życie duchowe się rozwija. Myślę, że osoby, które mają problemy wewnętrzne ( a któż ich nie ma?) i zaczynają dopiero leczyć się przyczynowo czyli homeopatycznie, mogą bardzo niespokojnie przeżywać pierwsze dawki leków homeopatycznych, kiedy organizm mocno usiłuje pozbyć się PRZYCZYNY dolegliwości w organizmie. U podłoża wielu ludzkich chorób leży niepokój sumienia, nieprawdaż? Chrystus powiedział: "prawda was wyzwoli" i " po owocach poznacie ich". Myślę też że część osób atakuje homeopatię bezmyślnie, bo ktoś inny tak napisał. A część osób atakuje homeopatię, bo zaczęli się domyślać, jak ona działa...... Z kolei kapłani egzorcyzmujący pogorszenie po podaniu leków homeopatycznych mogą mylnie interpretować jako działanie szatana. Myślę właśnie że leczenie homeopatyczne jest specjalnym darem od Boga dla ludzkości i może właśnie dlatego jest tak ostro atakowane przez niektórych, którzy tak bardzo boją się... Prawdy.
        • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 04.10.10, 08:42
          Ostatnio dwóch biskupów pisało, żeby nie atakować homeopatii, bo nie ma ku temu żadnych podstaw. Wg biskupa Józefa Życińskiego i arcybiskupa Henryka Hossera nie ma żadnych przeciwwskazań żeby leczyć się u homeopaty. Można o tym przeczytać między innymi w ostatnim numerze Tygodnika Powszechnego.
        • ladymyszka Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 04.10.10, 12:08
          neoferatu - podpisuje sie pod tym co napialas dwoma rekami. a przeciez stare przyslowie mowi; nie samym chlebem i woda czlowiek zyje. na obraz czlowieka skladaja sie odczucia-uczucia, emocje i reakcje z nimi zwiazane plus cialo-organizm, w ktorym sie to wszystko kumuluje. razem wziete, stanowia o czlowieku kazdym z osobna -zyja w symbiozie, a nie w oderwaniu od siebie jak to sadza niektorzy.

neoaferatu napisala; "kiedy organizm mocno usiłuje pozbyć się PRZYCZYNY dolegliwości w organizmie"

male sprostowanie - o przyczyne, mozna posadzic kazdego i wszystko co zyje na tym bozym swiecie. zreszta, wiekszosc z nas nie robi nic innego, tylko szuka przyczny przyczny przyczyny.jesli sie szuka przyczne wytrwale, to zawsze sie ja znajdzie, ale niestety, nigdy nie udaje sie odnalezc przyczyny ostatecznej.

nauka doszla do stwierdzenia, ze przyczna powstania kosmosu-wszechswiata, byl Wielki Wybuch. a co bylo przyczna Wielkiego Wybuchu? ile melonow mam postawic? wszyckie postawie, ze tego nie odgadna! a jesli odgadna, to bedzie koniec nauki.
          swiat jest, taki jaki jest. ludzie sa, tacy jacy sa. i czegoz szukac wiecej, jesli w czlowieku odnajdujemy wszystko to, co poza nim mozna odnalezc.

neoferatu, ja jestem przekonana, ze leki homeopatyczne, alopatyczne i medycyny naturalnej pomagaja nam przezwyciezyc wlasne slabosci,zarowno te mentalne-emocjonalne-psychiczne, jak i fizyczne. ale nie usuwaja przyczyn, przyczyny sa stale obecne, tak jak powietrze.
          • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 04.10.10, 12:20
            Ladymyszka ja pisałam o przyczynie choroby, a nie o przyczynie ostatecznej czy jakiejś innej. Leki alopatyczne z reguły działają bardzo płytko w organizmie ponieważ zagłuszają objawy będące skutkiem choroby w organizmie jak np. kaszel czy gorączka albo likwidują inny skutek dysfunkcji organizmu jak np. bakterie, które są w organizmie, ponieważ ten organizm jest czymś obciążony. Antybiotyk np. chwilowo przetrzebi bakterie, ale przyczyny ich rozmnożenia w organizmie nie zlikwiduje.
    • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 06.10.10, 09:28
      Homeopatia to nie blef tylko leczenie oparte na fizyce, a nie chemii. Niektórym osobom trudno się przestawić ze starego stereotypowego sposobu myślenia i wciąż patrzą na leki homeopatyczne jak na leki chemiczne. Czyli jeżeli w jakimś leku nie ma czynnej substancji fizycznej to ten lek w ich ograniczonego wyłącznie do chemii rozumowania nie działa. Ale leki homeopatyczne nie działają poprzez substancje chemiczne, tylko poprzez bodźce fizyczne. Ale choćby niektóre osoby przeczytały o tym miliardy razy to nie potrafią wyjść poza utarty wdrukowany schemat i jak mantrę powtarzają, że w lekach homeopatycznych nie ma czynnej substancji chemicznej. To jest prawda - leki homeopatyczne nie są lekami chemicznymi i próżno w nich szukać ( w tych powyżej 12 CH) czynnej substancji chemicznej!!! W nich są czynne bodźce fizykalne. Wydaje mi się że albo niektóre osoby nie chcą przyjąć tego do wiadomości, bo nie chcą być otwarci, albo są związani z biznesem farmaceutycznym i w taki naiwny sposób przez powtarzanie wyświechtanych haseł starają się odstraszyć ewentualnych pacjentów od bardzo skutecznego leczenia homeopatią.
      • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 06.10.10, 09:33
        Chodziło mi oczywiście o to, że jeżeli w jakimś leku nie ma czynnej substancji chemicznej to ten lek wg ich ograniczonego wyłącznie do chemii rozumowania nie działa.
        • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 06.10.10, 10:18
          neoaferatu napisała:

>to ten lek wg ich ograniczonego wyłącznie do chemii rozumowania nie
          > działa.

Tez jest problemem dla nich zrozumiec jak to ludzie wlaza do tego pudla i ztad mowia i spiewaja (chodzi o telewizorze, oto dopiero magia!) :)

Sprobuj dzikusu wytlumaczyc jak dziala radio, tv, czy komorka

Nie uwierze, jakbys to nie tlumaczyl

A jesli jeszcze nie chce uwierzyc, to dopiero problem
        • kasia_271 Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 06.10.10, 10:38
          <Ale choćby niektóre osoby przeczytały o tym miliardy razy to nie potrafią wyjść poza utarty wdrukowany schemat i jak mantrę powtarzają, że w lekach homeopatycznych nie ma czynnej substancji chemicznej.
          Wydaje mi się że albo niektóre osoby nie chcą przyjąć tego do wiadomości, bo nie chcą być otwarci, albo są związani z biznesem farmaceutycznym i w taki naiwny sposób przez powtarzanie wyświechtanych haseł starają się odstraszyć ewentualnych pacjentów od bardzo skutecznego leczenia homeopatią.

Ja też nie rozumiem, jak można być tak zafiksowanym na jakimś punkcie. Tego gościa już nikt nie chce słuchać, bo jest monotematyczny i ograniczony, wyczerpał temat- a dalej kłapie, założył se forum - a dalej tu chrzani i nie dociera do niego, że już to mówił, czy że ma zmiatać na swoje forum... strasznie irytujący są tacy ludzie. Później taki się dziwi, że nikt nie chce z głupkiem rozmawiać (bo inaczej takiego nazwać się nie da).
          I patrzcie ile taki ktoś ma czasu na te wszystkie złośliwości, zakładanie po kilka loginów, po kilka podobnych wątków, podawanie tych samych linków (chyba jakąś bazę sobie załozył)... może mu ktoś za to płaci, bo jeśli nie, jeśli robi to z własnej woli, to dla mnie zakrawa to wręcz na chorobę psychiczną....

Poza tym wracając do tematu głównego: wiele osób krytykujących homeopatię na gruncie religijnym nie wie o tym, że obecny papież Benedykt XVI leczy się homeopatycznie i korzysta z usług homeopatów. Wielu poprzednich papieży też miało swoich homeopatów.... Ja owszem słyszałam jakieś negatywne głosy księży związane z homeopatią, więc pojawia się pytanie: skoro ich "szef" stosuje homeopatię i ma nawet swojego homeopatę, to gdzie spójność w zasadach i poglądach kościoła?
          • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 06.10.10, 13:22
            Kościół homeopatii nie odrzuca ani stosować jej nie zabrania. Dobitnie świadczy o tym list, który napisał do polskich lekarzy ksiądz Ptasznik w imieniu Papieżą Jana Pawła II oraz fakt, że papieże leczyli się u homeopatów i obecny papież też leczy się homeopatycznie. Biskup Józef Życiński oraz arcybiskup Henryk Hoser zdecydowanie na łamach mediów wyrażają opinię, że Kościół Katolicki homeopatii nie odrzuca. Skąd więc to zamieszanie. Ano niektóre osoby prywatne swoje opinie podają jako rzekome oficjalne opinie Kościoła Katolickiego wprowadzając wierzących w błąd.
    • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 09.10.10, 21:48
      homeopatia jest związana z new age i okultyzmem a tego zan=brania kościół w zwiążku z 1 przykazaniem.homeopatia sprowadza zagrożenie duchowe
      i to jest istotne egzorcyści mówią o syndromie post homeopatycznym takim jak smutek osłabienie życia duchowego problemy z modlitwą. znam to z własnego podwórka. w mojej rodzinie lecza sie homeopatami dość poważnie są katolikami ale w tej rodzinie zero radości same depresje, nerwice, bulimia, to raczej nie sa owoce ducha św. jeden 5 latek jest leczony homeopatią od urodzenia. nie dosyc ze choruje non stop to na dodatek tak wrednego dzieciaka nie widziałm nigdy na katarek kuleczka co tydzien nowa infekcja na biegunke na złe sny na zabki o ja p.......e
      ja mam inna kuzynke w jego wieku, chodzi do przedszkola kulek nie bierze w razie potrzeby jest leczona tradycyjnie ale b rzadko choruje.
      ja tam za te szarlataństwa dziękuje
      • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 09:01
        kira-mira napisała:

> homeopatia jest związana z new age i okultyzmem

to z jak homeopatia jest związana z new age i okultyzmem? prosze ten "zwiazek" jakos opisac i o co tu chodzi?
        • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 09:23
          www.katolik.pl/index1.php?st=artykuly&id=721
          • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 09:26
            www.snegdansk.pl/czytelnia/homeopatia.html
            ien.pl/index.php/archives/868
            adonai.pl/zagrozenia/
            Proszę
            • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 10:26
              kira-mira napisała:

> Proszę

"Przypuszcza się", "podobnie" oraz inne gpupoty, ktore nic nie warte

Powołanie lekarza katolika, zwłaszcza stosującego metodę homeopatii, do służby Bogu i choremu.
              Napisany Mon 13 Aug 2007 przez Homeopata (2495 odsłon)
              Wobec pojawiających się w ciągu ostatnich kilku lat zastrzeżeń co do stosowania metody homeopatii przez osoby wyznające wiarę katolicką, w wystąpieniu zostanie pokrótce przedstawiona historia związków homeopatii z Watykanem.
              Udostępniona zostanie także treść listu podpisanego przez ks. Pawła Ptasznika z Sekcji Polskiej Sekretariatu Stanu, który na prośbę Jana Pawła II i w Jego imieniu 22.06.2004 odpowiedział naszemu koledze, homeopacie, na pytanie o zgodność stosowania tej metody leczenia z wiarą katolicką.
              W dalszej części poruszony zostanie temat powołania lekarza katolika, szczególnie stosującego w swojej praktyce leki homeopatyczne, do służby Bogu i choremu.
              Na koniec podzielę się osobistym doświadczeniem lekarza pediatry homeopaty, równocześnie osoby konsekrowanej, a więc związanej z Kościołem katolickim.

www.homeopata.info.pl/modules/articles/article.php?id=10
              Prosze

• kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 17:10
                przypuszcza sie również ze homeopatia leczy a może nie leczy jednym pomaga innym nie podobno
                trele morele chcesz to se używaj!!! ja osoboście widze same złe skutki stosowania tej metody "leczenia" przecież lepiej unikac jakichkolwiek pozorów zła nie?
                www.fronda.pl/marcin_konik_korn/blog/glos_kosciola_w_sprawie_homeopatii
                • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 20:40
                  kira-mira napisała:

www.fronda.pl/marcin_konik_korn/blog/glos_kosciola_w_sprawie_homeopatii

prymitywna manipulacja oszusta i demagoga
                  • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 21:33
                    My piszemy o oficjalnym stanowisku Kościoła Katolickiego, a nie o prywatnych opiniach osób, które uważają się za katolików, ale szerzą opinie niezgodne z oficjalnym stanowiskiem Kościoła Katolickiego. Dziwni to katolicy, którzy szerzą oszczercze opinie na temat homeopatii wbrew opinii Papieża Jana Pawła II, biskupa Józefa Życińskiego czy arcybiskupa Hosera.
                    Napisanie na forum, że komuś się coś wydaje czy że komuś się coś zdaje nie jest przytoczeniem np. oficjalnego stanowiska Papieża. Ja widziałam na własne oczy wiele osób, które leczyły się homeopatią i czują się o niebo lepiej, a ich życie duchowe rozkwita. Czytałam też wielokrotnie świadectwa osób o tym, jak wspaniale na ich zdrowie wpłynęła homeopatia.
                    • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 22:18
                      o ludzie !!! to sobie stosuj co chcesz...a gdyby kościól zabronił definitywnie to przestałabys stosować?ja nie widziałam żadnego dobrego skutku (ani w leczeniu ani w duchowości) tej metody.a wręcz przeciwnie a uwierz mi mam z osobami leczonymi i leczącymi bliski i częsty kontakt więc sobie mogę poobserwować.
                      ja osobiście na początku homeopatii byłam przychylna, potem obojętna, tez związki homeopatii z magią wydawały mi sie śmieszne ale po pewnym czasie po pewnych wydarzeniach w rodzinie zaczełam zgłębiać ten temat. i w tym momencie jestem przeciwna homeopatii.
                    • darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 10.10.10, 22:51
                      Nigdy nie ogloszono oficjalnego stanowiska K.K. na temat homeopatii. Istnieja tylko pojedyncze wypowiedzi osob zwiazanych z K.K.

Byc moze, ze kiedys nawet wysocy ranga hierarchowie K.K. stosowali homeopatie.
                      Wydaje sie to jednak bardzo dziwne, ze osoby zwiazane z K.K. moglyby korzystac z takich metod i popierac homemopatie, skoro ma ona geneze okultystyczna, a sam jej tworca Samuel Hahnemann jako mlody czlowiek przystapil do *Free Masons*, a nastepnie zaczal naigrywac sie z nauk K.K. i Jezusa Chrystusa.

Ponadto dziwne jest jak to mozliwe, aby K.K. mogl popierac cos, co nie zawiera zadnych skladnikow czynnych, jest tylko woda i to nie woda poswiecona przez duchownego katolickiego, tylko jakiegos oszusta.

Prosze nie zapominac, ze wewnatrz K.K. nie ma jednolitosci i wplywy wolnomularstwa sa nadal bardzo, bardzo zywe.
                      Warto np. obiektywnie ocenic obecna sytuacje K.K. w Polsce, ktory jest bastionem katolicyzmu.
                      Bastion ten jest rozbijany nie tylko z zewnatrz , ale tez od wewnatrz i to nawet dosc skutecznie (jak latwo zaobserwowac:))

A wokol polskiego papieza krecila sie przeciez agentura. wiec jesli nie czytal jego oficjalnego stanowiska na temat homeopatii, to nie warto powolywac sie na korespondencje osob tylko go otaczajacych:))

Dodam, ze katoliccy egzorcysci potwierdzaja obawy sceptykow, iz homeopatia jest powiazana z okultyzmem. Prosze szukac informacji na wlasna reke, a nie przyjmowac latwowienie wszystkiego co pisza i mowia zwolennicy homeopatii.
                      • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 08:58
                        Obecny Papież Benedykt XVI również leczy się homeopatycznie. Ciekawe czy leki chemiczne zawierające wodę są święcone przez księży katolickich? A co z mlekiem albo z wodą mineralną? Przecież też je spożywamy. Skoro leki farmaceutyczne nie są święcone, a zawierają wodę, to dlaczego trzeba wymagać świecenia dla innych leków bądź produktów spożywanych przez człowieka? Leki homeopatyczne mają czynne substancje fizyczne a nie chemiczne, działają więc na innej zasadzie niż leki chemiczne. Nie można więc pisać, że nie działają chemiczne i czynić z tego zarzutu, skoro tak działać nie mają i to jest OCZYWISTE.
                        • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 09:15
                          Jasne że Papież Jan Paweł II czy biskup Józef Życiński albo arcybiskup Hoser to osoby bardzo luźno związane z Kościołem Katolickim. A np. ich oficjalne listy wysyłane z sekretariatu watykańskiego lub oficjalne wypowiedzi w mediach nie mają prawie nic wspólnego z oficjalnym stanowiskiem KK. W taki sofistyczny sposób można udowodnić wszystko! Zawsze można napisać, ze co prawda Papież Jan Paweł II nie zabraniał stosować homeopatii, ale przecież na pewno gdyby chyba itd. A wasza mowa ma być tak ,tak, nie, nie a co ponad to jest, to od szatana jest.
                          Więc nie może być tak, że Papież jednocześnie zezwalał stosować homeopatię i jednocześnie jej nie zezwalał stosować!!!!! Albo albo. Tymczasem wyczytuję steki bzdur podpisywane przez ludzi którzy przedstawiają się jako katolicy(!!!), którzy posuwają się tak daleko, że ignorują nawet opinie Papieża!!!! Powołują się przy tym na prywatne opinie, ignorując opinie oficjalnych przedstawicieli Kościoła Katolickiego jak np. Papież, arcybiskup czy biskup. Czytam jakieś ogólnikowe bełkoty jakoby w lekach homeopatycznych była zawarta magia itp. bzdety. Ale konkretów żadnych!!!!
                          Ja nie muszę "przyglądać się" osobom leczącym się homeopatią, bo ja sama leczę sie homeopatią. I nie muszę się przyglądać komuś odległemu, kto się homeopatią leczy, bo u mnie cała rodzina czyli mąż i dzieci leczą się homeopatycznie. I tyle dobra ile dostaliśmy przez ten czas, odkąd leczymy się homeopatią nigdy wcześniej nie dostaliśmy. Myślę że homeopatia jest ogromnym darem Boga dla ludzkości, co wyraźnie widać po owocach tego leczenia.
                          Warto też poczytać homeopatii artykuły dominikanina Ojca Norkowskiego, który posiada jako lekarz gruntowne wykształcenie medyczne.
                          • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 13:58
                            no coment
                          • m.war Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 14:53
                            Ojciec Norkowski tez nie jest związany z kościołem katolickim. wiadomo to już od dawna :)
                            • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 15:23
                              mnie zastanawia tylko jedno dlaczego homeopaci iosoby leczące sie homeopatią tak bardzo bronią tej metody i nie są w stanie przyjąć żadnych kontrargumentów? nawet w tej dyskusji były słowa o prymitywnej manipulacji helllołłłłł to mnie zastanawia gdzie zdrowy rozsądek jakiś jasny umysł chęć obejrzenia problemu ze wszystkich stron? widziałam ojca norkowskiego w programie katolickim o homeopatii tak bardzo bronił tej metody, unosił sie niezdrowo, prawie toczył pianę z ust.
                              u mnie w rodzine coś powiem przeciwko tej metodzie ze jej nie uznaję to jest wrzask i obraza!!!
                        • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 15:25
                          neoaferatu napisała:

>Leki homeopatyczne mają czyn
                          > ne substancje fizyczne a nie chemiczne, działają więc na innej zasadzie niż le
                          > ki chemiczne. Nie można więc pisać, że nie działają chemiczne i czynić z tego z
                          > arzutu, skoro tak działać nie mają i to jest OCZYWISTE.
                          i jeszcze na serio pytam co to są te substancje fizyczne? i jak działją?
                          • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 15:42
                            a jak Kosciol do transplantologii?

Hm, oto pytanie

Jeli komus wyrwa serce z klaty i wsadza innemu czlowieku? Normalnie? A z czym ten bez serca zmartwychwstanie po Sadu Ostatecznym?

Moim zdaniem oto szatanstwo. I co?

To pytanie dlatego ze nie tam szatanstwa szukacie. Nie w homeopatii szatanstwo, a w innym miejscu, ale nie bede pisac gdzie
                            • darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 16:04
                              Polecam sie jednak przemoc i obejrzec videa gdzie wypowiadaja sie osoby ktore cos wiedza na temat
                              zla.
                              Bo co wlasciwie moze sie kryc za preparatem ktory nie zawiera zadnych wykrywalnych metodami analitycznymi skladnikow czynnych?

Co moze dzialac w preparacie, ktory zostal opracowany w wyniku wspolpracy jakiegos medium ze swiatem niewidzilnym (np. informacje o skladzie preparatu uzyskuje sie od istoty niewidzialnej).
                              Kim te istoty sa, skoro czesto polecaja trucizny wywolujace dane schorzenie?
                              Czy to sa na pewno istoty dobre? Boskie?

Po co sie odprawia rytual polegajacy na wielokrotnym uderzaniu preparatu o deske pokryta skora, po kazdorazowym rozcienczeniu? Podobno sa tez tacy spece ktorzy podczas tcyh praktyk wymawaiaj jakies magiczne zaklecia?

hehehehehehe - czarna magia cala geba.

A najtragiczniejsze jest to, ze chory czlowiek naiwnie wierzy, ze to jakas sila reprezentujaca dobro mu pomaga. Tak niektorym pomaga, ale tylko po to aby zwiesc kolejnych, ktorzy wierzac tym ktorym podobno pomoglo, zostaja wpedzeni w sidla z ktorych bardzo trudno sie potem wydostac.
                              Niekorzy NIGDY sie z nich nie wydostaja:)))... i koncza tragicznie.

• darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 16:28
                          Ta informacja o Benedykt XVI na ktora powoluja sie pisemka homeopatow, pochodzi od Petera Seewald, ktory opuscil kosciol i podlaczyl sie pod marsistow i lewakow, ktorzy jak wiadomo
                          silnie walcza z K.K.

Ten komunista zrobil wywiad z Benedyktem XVI. Sam Benedykt tez nie potrafi jako zwalczyc
                          pedofilii o ktora podejrzewa sie wielu hierarchow K.K. Dziwne, nieprawdaz???
                          • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 17:13
                            darz_bor napisał:

> Ta informacja

demagogia oszusta i nieuka www_racjonalista_pl i jego klonow tutaj juz wszystkim obrzydla

masz swoj forum to tam wypisuj swoje szatanskie bzdury
                            • darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 17:37
                              ty masz jakas obsesje z tymi klonami racjonalisty. To typowy zarzut dla czlowieka ktoremu brak argumentow merytorycznych. Zastanawia minie jakie sily niewidzialne moga kierowac czlowiekiem , ktory zachowuje sia tak jak ty i boi sie ujawnienia prawdy o technice manipulowania ludzimi chorymi, ktora uprawia.

Jak mozna wierzyc komus kto nie potrafi sensownie wytlumaczyc zjawisk o podejrzanym pochodzeniu?
                              Czy taki czlowiek czyni na pewno dobro?
                              • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 17:45
                                darz_bor napisał:

> ty masz jakas obsesje z tymi klonami racjonalisty

obsesje to masz ty, oszuscie i neuku www_racjonalista_pl

ale wyglada tak ze za ta "obsesje" tobie dobrze placa
                                • darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 18:57
                                  wiktor.online napisał:

wiktor.online napisał:

> obsesje to masz ty, oszuscie i neuku www_racjonalista_pl
                                  > ale wyglada tak ze za ta "obsesje" tobie dobrze placa

Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jestem niukiem i oszustem? Udowodnij mi to ale w sposob
                                  logiczny i zamiast mi ublizac, podejmij dyskusje merytoryczna. Wytlumacz np. jaki skladnik zawiera woda homeopatyczna, poddana zakleciom mgicznym, ktore to praktyki wykonuja osoby nie bedace duchownymi katolickimi. Dalej, dlaczego ta woda o magicznych mocach jest tak bardzo droga (vide wyliczenia ktore tu podalem, z ktorych wynika ze 1 litr takiej wody homeopatycznej
                                  kosztuje ok.3330 zl/litr)?

Woda poswiecona przez duchownego katolickiego tzw. woda siecona jest za darmo !!!

• wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 20:09
                                    darz_bor napisał:

> wiktor.online napisał:
                                    >
                                    > > obsesje to masz ty, oszuscie i neuku www_racjonalista_pl
                                    > > ale wyglada tak ze za ta "obsesje" tobie dobrze placa
                                    >

> Na jakiej podstawie twierdzisz, ze jestem niukiem i oszustem?

podtwierdzasz ze darz_bor = www_racjonalista_pl

a wyzej pisales ze tak nie jest

czyli oszustwo swoje sam udowodniles

nieukiem jestes bo nie znasz podstawowych rzeczy
                                    • darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 20:26
                                      wiktor.online napisał:

> podtwierdzasz ze darz_bor = www_racjonalista_pl
                                      > a wyzej pisales ze tak nie jest

nic nie potwierdzam, tylko odpieram twoj zarzut i pisze, ze to nie jest zgodne z prawda.
                                      Odpowiadam po prostu na bezpodstawny zarzut, poniewaz to ty chcesz w ten sposob wprowadzic ludzi w blad ktorzy czytaja to forum, bo nie potrafisz odpowiedziec na zadne postawione ci przez przeciwnikow homeopatii, pytania w sposob logiczny.
                                      To co robisz to klasyczny przyklad tzw. straw man attack. Przypisujesz innym to co sam robisz.

> nieukiem jestes bo nie znasz podstawowych rzeczy

kolejny przyklad na technike *straw man attak* w wykonaniu nieuczciwego dyskutanta:)

Caly czas w ten sposob ad peronam atakujesz (i projektujesz swoje ulomnosci), - bo nie nie dysponujesz kompletnie zadnymi argumentami merytorycznymi na poparcie swoich pseudonaukowych wierzen.

No to w koncu napiszesz, jaki *skladnik* homeopatycznej wody leczy schorzenia.
                                      To, ze tam nie ma zadnego skladnika aktywnego, to juz wielokrotnie udowodniono.
                                      Pozostaje tylko *skladnik* fizyczny. Pytanie tylko jaki, jesli odprawiane sa nad ta woda
                                      bardzo dziwne rytualy okultystyczne. Woda homeopatyczna jest cholernie droga.
                                      Woda poswiecona przez duchownego kosztuje : 0 zl i jest dostepna w kazdym kosciele katolickim.

• wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 20:31
                                        darz_bor = www_racjonalista_pl = oszust i klamca
                                        • darz_bor Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 20:39
                                          Kolejny *straw man attak* wiktora.online.

Moje nastepne pytanie (chyba nadal retoryczne) brzmi: dlaczego zwolennik homeopatii
                                          mowi plugawym jezykiem, ktory jest obcy czlowiekowi kierujacemu zasadami etycznymi przy leczeniu ludzi chorych???
                              • wiktor.online Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 17:59
                                darz_bor napisał:

> ty masz jakas obsesje z tymi klonami racjonalisty

obsesje to masz ty, oszust i nieuk www_racjonalista_pl, produkujac tutaj swoje klony i bzdury

tylko wyglada na to ze za te obsesje tobie dobrze placa

• kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 11.10.10, 22:51
                                  o i a wiktora.online umysł zaciemniony jest bez reszty przez duchy nieczyste które do niego z kuleczek dostęp miały
                                  :))
                                  choć możę lepiej byłoby :( nad stanem duszy jego

• smaragdn_nie_do_zakneblowania Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 13.10.10, 12:41
                                    Kościół nie pierwszy raz ma wiele poglądów na jeden temat (vide: sprawa krzyża w Polsce).
                                    Kościół nie zawsze trzyma się etyki chrześcijańskiej (vide: tuszowanie pedofilii).

Ale homeopatia, bez względu na słowo kościoła, jest zwykłym oszustwem i u każdego, bez względu na wyznanie, jawi się jako niegodziwość i naciąganie naiwnych ludzi na niemałe pieniądze.

Mówienie choremu, że coś go wyleczy, gdy nie ma ku temu żadnych przesłanek, jest po prostu niegodziwe, no i niebezpieczne.

A KAŻDY MOŻE NAZWAĆ SIĘ W TYM KRAJU HOMEOPATĄ...
                                    • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 13.10.10, 13:37
                                      Homeopatia to jest bardzo skuteczna metoda, niezwykle tania szybko działająca i bez komplikacji. W porównaniu do lekarzy farmaceutycznych zyski lekarzy homeopatów klasycznych są śmiesznie niskie. Także ceny leków homeopatycznych są o wiele niższe niż leków chemicznych. Z tego powodu przybywa stale pacjentów lekarzom homeopatom i w wielu krajach leczenie u lekarzy homeopatów jest refundowane przez ubezpieczenie zdrowotne.
                                      • neoaferatu Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 13.10.10, 13:41
                                        Z powodu dużej skuteczności leczenia homeopatycznego, ogromnej kultury lekarzy homeopatów oraz niskich cen leków homeopatycznych w stosunku do cen leków chemicznych i braku chemicznych skutków ubocznych leczenia homeopatycznego liczba pacjentów leczących się u lekarzy homeopatów stale wzrasta. Najczęściej z usług lekarzy homeopatów korzystają osoby z wyższym wykształceniem mieszkające w dużych miastach.
                                      • smaragdn_nie_do_zakneblowania Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 13.10.10, 13:41
                                        nie ma komplikacji, bo nie ma żadnego efektu :)

wiele krajów wycofuje się rakiem z homeopatii (Wielka Brytania)

wiele krajów oficjalnie zakazało lekarzom tej magii (USA, Japonia)

wiele krajów cicho przyzwala, choć oficjalnie wiadomo że dowodów nie ma żadnych (Polska)

nauka homepatii to wolnaamerykanka - uczy kto chce i jak chce. zero regulacji.

podsumowując - ciekawa psychomanipulacja i genialny biznes!
                                        • kira-mira Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 14.10.10, 07:58
                                          " W porównaniu do lekarzy farmaceutycznych zyski lekarzy homeopatów klasycznych są śmiesznie niskie."
                                          że co? już ja widziałam te "niskie" zyski lekarzy homeopatów biorą za wizyte dużą kase i wciskają cukier hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • baabcia Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 15.10.10, 20:20
      rozumiem, ze ktos ma potrzebe napisania nie wierzę nie stosuję denerwuje mnie homeopatia - ale robi to raz i więcej tu nie zagląda;
      ludzie z problemami ganiaja po stronach kórych nie lubia i nie interesuja i wypisuja swoje frustracie. po co?
      człowieku mysl tak długo az przypomnisz sobie co lubisz i kogo lubisz i tam pędź radosnie a to zostaw w spokoju zafascynowanych
      -----
      Ostatnie katolickie doniesinia nareszcie odczarowuja homeopatię; okazuje się ze to w Polsce ktoś rozkręcił niby katolicka nagonke na homeopatię - my to mamy talent do psucia :-)
      Watykan i inne państwa korzystaja z homeopatii - warto pamietac ze ktoś nam lpokalnie wode sodowa z mózgu robił; gdyby jeszcze ktos szatanem straszył mówiąc o homeopatii to trzeba natychmiast z kropidłem lecieć i złe duchy z parafii wygnać :-)

• zbyszekdziopa Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 16.10.10, 21:32
      kira-mira napisała:
      > baabcia!! idz se zażyj kulke

A ja wierzę w Boga i kulkę też,że ma moc zbawczą!
      • moherowy_czarny_beret Re: dlaczego Koscioł zabrania stosowania homeopat 16.10.10, 22:49
        uważaj żebys sie w piekle nie smażył

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka