Dodaj do ulubionych

OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POMOCY!

29.05.10, 08:13
Witajcie

Czy homeopatia może pomóc na duszności??? Niestety mam wrażenie, że z czymś
tak poważnym, to sobie nie radzi...

Moje 5-letnie dziecko (alergik) w ostatnim roku przeszło zbyt wiele zapaleń
oskrzeli. Lekarze chcą, by już stale był na sterydach, z czym ciężko mi się
pogodzić. O ile raz kiedyś mogę takie leki serwować, to stałe przyjmowanie
budzi we mnie obawy.
Może jednak nie powinno..? Lekarze mówią, że są to małe dawki sterydu i tylko
mogą uchronić go od astmy. Homeopatia może wyrządzić krzywdę dziecku, jeśli
matka uparcie nie chce podawać alopatycznych leków czekając na homeopatyczny
cud...

Czy komuś pomogła homeopatia na duszności?
Jestem w stanie zwątpić.. Mój lekarz homeopata obecnie na długim wyjeździe,
nie uprzedził mnie o tym, nie przygotował na stan ostry, zatem musiałam podać
berodual+flixotide nie chcąc narażać dziecka na niebezpieczeństwo. Tylko
szkoda, bo nie przyjmował on tych leków już kilka miesięcy...

Proszę podnieście mnie na duchu, jeśli komuś z Waszych pociech pomogła
homeopatia na duszności... W homeopatii właśnie pokładałam naprawdę wielkie
nadzieje...

Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • matthewr Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 29.05.10, 10:27
      mi homeopatią pomogła na astmę i duszności, a były takie sytuacje, kiedy
      oddychając to samo powietrze zaraz mi wracało nosem. Brałem lek kompleksowy, z
      gdańskiej apteki homeo., wiem, że na pewno była tam Lobelia.
      Z astmy homeo. wyleczyła mnie jak miałem 20 lat, więc nie było to takie nowe
      schorzenie:)
      • kawaga Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 29.05.10, 12:56
        Hej
        Dzięki za odpowiedź!
        Obecnie głównie interesuje mnie fakt, czy można zastosować odpowiednie leki do
        danego pacjenta i pomóc mu natychmiast w duszności - długie leczenie choroby
        przewlekłej to inna sprawa.

Mój synek co prawda ma tylko świsty i jeszcze nie odczuwa tego jako duszność i
        jeśli to możliwe, to przy takiej obturacji chciałabym mu pomóc natychmiast.
        Kuracja swoją drogą.

Pozdrawiam serdecznie!
      • kawaga Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 29.05.10, 13:01
        Mam jeszcze pytanie - były to krople SANTA HERBA?

Jeśli tak, to synkowi to wczoraj nie pomagało. Brał co 15 minut 10 kropli,
        trwało to przez 2h i niestety nie pomogło.

Z kolei te właśnie krople pomogły kilka dni temu + L52 na KASZEL (bez
        obturacji)- brał 5 kropli co pół godziny i po połowie dnia kaszel zupełnie ustąpił.

Na duszność nie pomogła również IPECA.
      • kawaga Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 29.05.10, 13:06
        Nie była to przypadkiem SANTA HERBA?
        Mojemu dziecku wczoraj nie pomogła.
      • kawaga Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 29.05.10, 13:12
        Możesz na pocztę podać nazwę tego leku?
        • matthewr Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 29.05.10, 16:00
          spokojnie,spokojnie. To były krople 6E, produkowane przez aptekę homeopatyczną w
          Gdańsku, ul. Arkońska.
          Więc raczej nie są szeroko dostępne.

• kawaga Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 30.05.10, 08:19
            Czy to był lek robiony na zamówienie i nie ma go w powszechnej sprzedaży?
            Czyżby standardowe leki nie dawały rady astmie? W książkach o homeopatii
            opisanych jest sporo leków działających na napad astmatyczny, czy wręcz na
            nadmierne gromadzenie śluzu, zwężenie oskrzeli, obrzękniętą śluzówkę.
            • tuuska1 Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 30.05.10, 22:05
              Z dusznością moich dzieci radziłam sobie całkiem nieźle, ale u każdego z nich
              pomagały inne leki . W stanach naprawde bardzo ciężkich lub gdy nie miałam
              cierpliwości podpierałam sie lekami wziewnymi i sterydami . Z homeopatyków córka
              szła tak naprawde na niewiele leków. Pomagał:
              Antymonium tartaricum- Lek wskazany w duzym nagromadzeniu śluzu w płucach,
              odkrztuszanie przynosi ulge , ale jet bardzo trudne. Charakterystyczne sa szare
              ( sine) cienie wokół oczu lub nosa czy ust . Język grubo obłozony. Najlepiej
              jednak w stanach ostrych pomagały zastrzyki ( pite) Cuprum. Były sprowadzane z
              Niemiec- ale rewelacja . W polsce globulki to cuprum metalicum- efekt jednak nie
              ten sam.
              Syn leczył się znacznie lepiej - jemu pomagało prawie wszystko co podawałam. Np
              drosera, kalium carbonicum, Syrop R-8, lub polecam Tartephedreel.
              Do tego co pomaga moim dzieciom w zasadzie doszłam sama. Ty zapewne tez musisz "
              przerobić" pare specyfików aby dojść do tego na co idzie twoje dziecko. To nie
              bedzie łatwe. Pisz proszę - gdybym mogła w czymś pomóż. Sterydy i wziewy miej
              zawsze w pogotowiu.
              • neoaferatu Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 31.05.10, 14:21
                Moje niemowlę homeopata klasyczny wyprowadza lekami homeopatycznymi pojedynczymi
                ze stanu ostrego obturacyjnego zapalenia oskrzeli. Nie podaję córeczce żadnego
                leku farmaceutycznego ani doustnie ani wziewnie.
    • tenisistka0-4 Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 31.05.10, 20:56
      Wiem ze lekarze homeopaci min dr.Czelej zapisuje Santaherba
      lehninga>moja kolezanka -jego pacjentka od lat ten lek stosuje i
      bierze jednorazowo 50 kropli przy dusznościach
    • magg767 Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 01.07.10, 13:28
      Witam,
      moj 2 letni syn od poł roku zmaga sie z obturacyjnym zapaleniem
      oskrzeli. Przy skurczu oskrzeli i swistach podaje mu salbutamol i
      Santaherba Lehning 10 kropli co 1-2 godziny.
      pozdrawiam

• neoaferatu Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 01.07.10, 14:21
        Moja córeczka obecnie ma rok. Dr homeopata klasyczny wyleczył ją juz zupełnie,
        nie dość że ze stanów ostrych wyprowadzał ją błyskawicznie, oczywiście nie
        podawałam żadnej chemii, to w bardzo krótkim czasie obturacyjne zapalenie
        oskrzeli w ogóle przestało nawracać!!! Już nawet nie kicha ani kataru nie ma!!!!
        To wszystko razem w ciągu 3 miesięcy!!!!!
        • ali-go Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 27.10.10, 21:33
          W piatek mam wizyte u homeopatki. Strasznie sie boje,a le musze sprobowac poki choroba nie jest jeszcze zaawansowana. # razy zapalenie oskrzeli wiecznie cieknacy nos. A mala ma dopiero 1,5roku. JEstem pełna nadzieji, bo leczenie wziewami i antybiotykiem to bledne kolo.
          • waszesumienie Re: OBTURACYJNE ZAPALENIE OSKRZELI || ASTMA - POM 27.10.10, 22:45
            jasne, błędne koło, to poczytaj co się dzieje z dziećmi leczonymi przez homeopatów:

www.racjonalista.pl/kk.php/s,6589

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka