Dodaj do ulubionych

zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka

11.02.11, 11:45
Witam wszystkich forumowiczów, oczywiście jestem zmartwioną matką bo nie potrafię pomóc synkowi. Ma pięć lat a chrapie jak stary. Ciągle ma zatkany nos bez kataru, oddycha wyłącznie przez usta. W nocy męczy się strasznie wysycha mu gardełko a chrapie tak że tylko jego słychać w całym domu. Wstaje zmęczony bez chęci do zabawy i jedzenia. Jeżeli przychodzi Państwu coś do głowy, proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami. Pozdrawiam Jesmina
Obserwuj wątek
    • love.cat Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 11.02.11, 16:36
      pare watkow ponizej jest identyczny wątek. Poczytaj.
    • love.cat Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 11.02.11, 16:37
      no moze nie identyczny, ale w koncowce watku jest mowa a zapchanym nosie bez kataru i o chrapaniu.
      Mowie o watku o obrzeknietym nosie i zalegajacym katarze
    • very.martini Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 14.02.11, 13:16
      A byl jakos leczony do tej pory?

16%VOL
      22%VAT
    • adanko77 Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 14.02.11, 22:02
      może mieć przerosnięty trzeci migdał-mój syn miał własnie takie objawy. Warto wybrać się do laryngologa i sprawdzić. Jeżeli tak będzie to nam pomógł lymphomyosot
      • jesmina Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 15.02.11, 23:21
        Już oblecieliśmy wszystkich specjalistów w około laryngolog, alergolog, nie wspomnę o homeopatach i pediatrach jeszcze tylko został znachor i wróżka bo już wszystkie inne pomysły mi się wyczerpały. Przebadany wzdłuż i wszerz alergii nie ma migdały w normie, przegroda nosowa prosta więc lekarze nie mają się do czego przyczepić a dziecko jak nie oddychało przez nos tak nie oddycha męczy się strasznie przy jedzeniu i spaniu no i aktywna zabawa kiedy trzeba pobiegać za piłką też wymaga od niego nielada wysiłku. Przez pół roku brał steryd do noska avamys, amertil antyalergicznie i sinupret, że może wkońcu coś z tego nosa wyleci oprócz tego że nosek zaczął mu krwawić to nic inego nie wyleciało, no i co najważniejsze to ma wyniki nie najlepsze żelazo tylko 20 jednostek as minimum u pięciolatka to 50. Przyznam szczerze że trochę się w tym wszystkim pogubiłam, muszę się zresetować i zacząć wszystko od nowa.
        • jesmina Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 16.02.11, 19:34
          Przeglądając inne wątki na forum przyszło mi do głowy, że powinnam jeszcze synka przebadać pod kątem robali bo wszystkie objawy zgadzały się z tymi o których pisała mama dziecka mającego robaki, synek coprawda wielokrotnie miał robioną analizę kału która wcześniej nic nie wykazała, ale myślę że badanie to warto by powtórzyć pozatym na szczęście to nic nie boli, a może uda się wkońcu obrac własciwa droge leczenia.
          • zbyszekdziopa Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 17.02.11, 08:42
            jesmina napisała:

> Przeglądając inne wątki na forum przyszło mi do głowy, że powinnam jeszcze synk
            > a przebadać pod kątem robali bo wszystkie objawy zgadzały się z tymi o których
            > pisała mama dziecka mającego robaki, synek coprawda wielokrotnie miał robioną a
            > nalizę kału która wcześniej nic nie wykazała, ale myślę że badanie to warto by
            > powtórzyć pozatym na szczęście to nic nie boli, a może uda się wkońcu obrac wła
            > sciwa droge leczenia.

Dlaczego, nie chcesz zgłosić się o pomoc/leczenie do wiktora.online?
            • jesmina Re: zatkany nos bez kataru, chrapanie u 5 latka 24.02.11, 10:58
              Tak jak wyczytałam na forum podałam synkowi apis mellifica po 5 granulek teraz po kilku dniach stosowania apisu chrapie nieco mniej jakby lżej oddychał ale martwię się czymś innym bo następnego dnia po zastosowaniu apisu zaczęła Małemu lecieć krew z nosa, teraz jak wydmuchuje nosek to widać krew na chusteczce. Czy zdażyło się też Wam coś takiego po apisie? Pozdrawiem Jesmina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka