Dodaj do ulubionych

Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczenie?

12.08.04, 08:57
Witam, zmieniłam lekarza homeopatę (dziecko alergik pokarmowy-wysypka sucha
na rączkach, nóżkach, twarzy) i od tygodnia podaję Graphite 9CH na przemian z
Antimonium Crudum 9CH-1 x dziennie i nie mogę uwierzyć!-wysypka
blednie, "przerzadza się". Czy możliwe, żeby już były efekty leczenia?
Dziecko raczej nie ogranicza diety. I mam jeszcze jedną wątpliwość, a
mianowicie, czy wyleczenie w takim szybkim tempie skóry nie spowoduje, że
alergia zaatakuje inny/e organy? Czy na pewno dziecko zostanie wyleczone
właściwie? Podobno to sztuka umiejętnie usunąć alergię ze skóry (organizmu)
nie powodując jej "przerzucenia" do wewnątrz organizmu. Proszę o kilka słów
informacji.
Obserwuj wątek
    • idylla4 Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 12.08.04, 10:13
      Tak to jest z tą alergią, człowiek jest pełen niepewności czy to świństwo nie
      przerzuci się na inne organy. Ale moim skromnym zdaniem nie powinno się
      przenieść, bo Twoje dziecko dostało lek na skóre - Graphites i lek na narządy
      wewnętrzne Antimonium Crudum, a one są najważniejsze.

Bardzo się cieszę, że się polepszyło.

pozdrawiam
    • ada.dobra Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 12.08.04, 10:18
      Witaj (pisałysmy o dr C) czy możesz napisać u kogo leczyłaś swoje dziecko?
      Cieszę się naprawdę że pomogło to leczenie
      • gddkia Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 12.08.04, 13:33
        Ja dopiero rozpoczęłam na nowo leczenie, lecz u innego specjalisty, a
        mianowicie Pani Iwony Matyjek. Dopiero przez 1,5 tygodnia podaję leki, więc
        może jeszcze nie czas osądzać, ale już nieśmiało zaczynam się cieszyć, bo są
        efekty.Już gdzieś pisałam, ta Pani przyjmuje w Centrum Homeopatii przy ul.
        Miłej 33 w Warszawie.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.
    • very_martini Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 12.08.04, 13:45
      A mnie, szczerze mówiąc, jakoś średnio się to podoba. Według zasad homeopatii,
      wysypka powinna ustąpić na samiutkim końcu... Natychmiastowa likwidaja wysypki
      jest likwidowaniem produktu choroby, a nie samej choroby, tłumieniem objawu. W
      zasadzie kolejność jest taka - objawy psychiczne, narządy wewnętrzne, skóra na
      samym końcu. Ja myślę, że Twoje obawy co do wędrówki choroby do środka
      organizmu są słuszne. Ale - terapia zaplanowana przez lekarza, ja się nie
      wtrącam, bo to pewnie jakaś obmyślona na dłuższą metę koncepcja.

To leki od tej pani z Miłej? To dla nas ważne, bo ona u nas figuruje jako
      klasyk (tak mi panie w aptece powiedziały), a widzę, że to nieklasycznie, co
      nie znaczy, że źle of kors. Chodzi mi po prostu o uściślenie nomenklatury na
      liście;)

Grpahite jest lekiem "skórnym"
      • gddkia Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 12.08.04, 14:20
        Tak, to jest leczenie tej Pani! Dodatkowo dziecko dostaje raz w tygodniu SULFUR
        15 CH, ale czy to w Waszej opinii coś zmienia? Dziecku dopiero podałam jeden
        raz. Czy leczenie klasyczne, to tylko i wyłącznie jeden lek???? Psychicznie
        dziecko też jest spokojniejsze, mniej agresywne i już się przestało bać-w ogóle
        zapomniało o takim słówku "boję". Ale czy to na pewno jest homeopatia, czy
        tylko zmiana powakacyjna, powrót do codzienności, mniej wrażeń, ewentualnie
        etap w rozwoju?
        Pozdrawiam.
        • very_martini Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 12.08.04, 15:26
          Tak, homeopatia klasyczna to zdecydowanie jedna kulka w wysokiej potencji,czyli
          działająca długo i głęboko.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=13135387&a=13135606
          Zdecydowanie nie upieram się, że homeopatia klasyczna jest jedynym słusznym
          wyjściem, jakkolwiek bardzo logicznym.
          Jeśli jest ten plus, że jest reakcja pscyhiczna, to może po prostu dziecko jest
          podatne na leki homeo? Bo nie napisałaś tego w poprzednim poście, więc ja
          pomyślałam, że jedynym objawem, który się cofnął po tych lekach, jesty
          wysypka. A może i być, że wszystko - "powakacyjność", homeopatia, rozwój - po
          prostu się na siebie nałożyło - ale i tak najważniejsze, że jest po prostu
          lepiej. Nie jesteśmy w stanie oderwać homeopatii od innych czynników:)
          A sulfur ma tak szeroki obraz, że naprawdę może pasować do wielu rzeczy:).
          Będzie dobrze, obserwuj dziecko, czy poprawa trwa, bo może faktycznie tak
          szybko zareagowało? W reakcjach nie ma reguły, a ja myślałam, że ta wysypka
          jest jedynym objawem, który ustępuje

16%VOL
          22%VAT
          • beba2 Re: Ustępuje wysypka alergiczna-czy dobre leczeni 22.08.04, 22:24
            Pitu pitu, a ja to bym się cieszyła - nie u kazdego malucha leczenie będzie
            przebiegać książkowo i w dokładnie takiej, a nie innej kolejności objawy bedą
            ustępować. Już ja to po swoim widzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka