bizu 20.09.04, 12:50 może ktoś z Was - mądrych głów powinien tam zadzwonić i powiedzieć coś dobrego o homeopatii? Bo na razie to mówią same złe rzeczy. Pozdrawiam. Dorota Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
granna Re: czy słuchacie "trójki" teraz? 20.09.04, 13:01 Po co? Jak rozmawiaja a nie zaprosili fachowca to ktos z tamtych fachowców zawiódł :)) A swoją drogą nie moze działac cos, czego nie ma, wiec ani lekarzy ani pacjentów tez nie ma hehehe to i zaprosic nie ma kogo hehe .. aczkolwiek nie ma sie z czego śmiac ":-(( Odpowiedz Link
very_martini Re: czy słuchacie "trójki" teraz? 20.09.04, 13:01 Niech sobie mówią, ja to mam gdzieś, już się nawalczyłam i więcej mi się nie chce;), bo to walenie głową w mur. Komu jest dane zetknąć się z homeopatią z korzystnymi efektami, ten się zetknie prędzej czy później. A czy jest tam pan Robert T., naczelny nawiedzony III Rzeczpospolitej? No i kolejny problem - trójki nie włączam programowo, bo nie ma w tym kraju drugiego medium, które by się tak zeszmaciło w tak krótkim czasie. To taki mój prostest światopoglądowy:) Moze ktoś bardziej wyszczekany... 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link
bizu trochę optymizmu 20.09.04, 13:18 było na koniec. Pani Dobroń (ta od "Zdrowym być") stwierdziła, że wymarzony lekarz przyszłości, to taki, który na wstępie rozmowy z pacjentem pyta: jaką medycyną chcemy być leczeni - tradycyjną, homeopatią, ziołami itp. Może nasze dzieci doczekają. Albo wnuki :-) Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
beba2 Re: trochę optymizmu 20.09.04, 13:25 Walka z wiatrakami...przeciez wiadomo, ze nie działa ;-) Eh, nie wiedzą coniektórzy co tracą, nie podejmując nawet "ryzyka" przetestowania na własnej skórze... Szkoda sobie język strzępić... Odpowiedz Link
jacekoczkowski Re: trochę optymizmu 20.09.04, 13:37 Ewolucja systemów zdrowotnych i zmiana zasięgu finansowania usług w krajach Europy Zachodniej była skutkiem interwencji opinii publicznej /konsumentów tych usług/. Efektem jest objęcie przez systemy zdrowotne w tych krajach szerokiej palety usług znanych u nas pod pojęciem medycyny naturalnej. Możesz iść do lekarza allopaty lub do lekarza homeopaty, medycyny chińskiej, etc. Jak chcesz, wybór należy do pacjenta. System istnieje po to, by zapewnić dostępność. W Polsce jedynie ustawa - prawa pacjenta - gwarantuje wybór pacjentowi metody leczenia. Brak dostępności sprawia, ze zapisy te pozostają pustosłowiem. Jak długo jeszcze? Odpowiedz Link
very_martini Re: trochę optymizmu 20.09.04, 14:16 Według mnie to doskonały przykład myślenia baardzo krótkofalowego. Pomijam teraz kraje takie jak Szwajcaria, gdzie możesz sobie iść do jakiego lekarza chcesz, homeopaty, akupunkturzysty, kasa za to zapłaci i w dodatku za leki homeopatyczne też (co prawda tam są droższe, więc jest do czego dokładać) Myślenie krótkofalowe w Polsce - nie zrefundujemy wizyty u homeopaty, bo nie mamy na to pieniędzy. Tylko szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę tego, że leczenie pacjenta wysłany do homeopaty jest po prostu TAŃSZE - bo nie trzeba dopłacać do leków, na leki za 200 zł każdy by psioczył, ale pełnopłatyny lek 6,50 jakoś da się przeżyć. Moja choroba kosztuje moich rodziców - pośrednio, za pomocą podatku i NFZu - około 300 zł miesięcznie, a jestem w stanie się założyć, że gydyby nie homeopatia, to dawka leku byłaby znacznie wyższa i wtedy byście mi się dokładali do 500 na przykład z każdej butelki wina, którą kupujecie. Czegokolwiek by mi jacyś oświeceni nie mówili - homeopatia jest TANIA, i dlatego na przykład rząd indyjski ją promuje - bo do leczenia jest kilkaset milionów ludzi, gdyby wszystkich chorych traktować konwencjonalnie, to by nie starczyło na nic. To samo zresztą dotyczy akupunktury w Azji. A na przykład do Afryki koncerny farmaceutyczne wdarły się pierwsze, i tam umierają tysiące dzieci, bo homeopatia jest be, nie działa, a na konwencjonalne leki dla wszystkich nie ma po prostu pieniędzy. Ekstra, co? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link