Dodaj do ulubionych

czy słuchacie "trójki" teraz?

20.09.04, 12:50
może ktoś z Was - mądrych głów powinien tam zadzwonić i powiedzieć coś
dobrego o homeopatii? Bo na razie to mówią same złe rzeczy. Pozdrawiam. Dorota
Obserwuj wątek
    • granna Re: czy słuchacie "trójki" teraz? 20.09.04, 13:01
      Po co? Jak rozmawiaja a nie zaprosili fachowca to ktos z tamtych fachowców
      zawiódł :))
      A swoją drogą nie moze działac cos, czego nie ma, wiec ani lekarzy ani
      pacjentów tez nie ma hehehe to i zaprosic nie ma kogo hehe .. aczkolwiek nie ma
      sie z czego śmiac ":-((
    • very_martini Re: czy słuchacie "trójki" teraz? 20.09.04, 13:01
      Niech sobie mówią, ja to mam gdzieś, już się nawalczyłam i więcej mi się nie
      chce;), bo to walenie głową w mur. Komu jest dane zetknąć się z homeopatią z
      korzystnymi efektami, ten się zetknie prędzej czy później. A czy jest tam pan
      Robert T., naczelny nawiedzony III Rzeczpospolitej?
      No i kolejny problem - trójki nie włączam programowo, bo nie ma w tym kraju
      drugiego medium, które by się tak zeszmaciło w tak krótkim czasie. To taki mój
      prostest światopoglądowy:)
      Moze ktoś bardziej wyszczekany...

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
      • jacekoczkowski Re: czy słuchacie "trójki" teraz? 20.09.04, 13:18
        A co to jest trójka?
    • bizu trochę optymizmu 20.09.04, 13:18
      było na koniec. Pani Dobroń (ta od "Zdrowym być") stwierdziła, że wymarzony
      lekarz przyszłości, to taki, który na wstępie rozmowy z pacjentem pyta: jaką
      medycyną chcemy być leczeni - tradycyjną, homeopatią, ziołami itp. Może nasze
      dzieci doczekają. Albo wnuki :-) Pozdrawiam D.
      • beba2 Re: trochę optymizmu 20.09.04, 13:25
        Walka z wiatrakami...przeciez wiadomo, ze nie działa ;-)
        Eh, nie wiedzą coniektórzy co tracą, nie podejmując nawet "ryzyka"
        przetestowania na własnej skórze...
        Szkoda sobie język strzępić...
      • jacekoczkowski Re: trochę optymizmu 20.09.04, 13:37
        Ewolucja systemów zdrowotnych i zmiana zasięgu finansowania usług w krajach
        Europy Zachodniej była skutkiem interwencji opinii publicznej /konsumentów tych
        usług/. Efektem jest objęcie przez systemy zdrowotne w tych krajach szerokiej
        palety usług znanych u nas pod pojęciem medycyny naturalnej. Możesz iść do
        lekarza allopaty lub do lekarza homeopaty, medycyny chińskiej, etc. Jak chcesz,
        wybór należy do pacjenta. System istnieje po to, by zapewnić dostępność. W
        Polsce jedynie ustawa - prawa pacjenta - gwarantuje wybór pacjentowi metody
        leczenia. Brak dostępności sprawia, ze zapisy te pozostają pustosłowiem. Jak
        długo jeszcze?
        • very_martini Re: trochę optymizmu 20.09.04, 14:16
          Według mnie to doskonały przykład myślenia baardzo krótkofalowego. Pomijam
          teraz kraje takie jak Szwajcaria, gdzie możesz sobie iść do jakiego lekarza
          chcesz, homeopaty, akupunkturzysty, kasa za to zapłaci i w dodatku za leki
          homeopatyczne też (co prawda tam są droższe, więc jest do czego dokładać)
          Myślenie krótkofalowe w Polsce - nie zrefundujemy wizyty u homeopaty, bo nie
          mamy na to pieniędzy. Tylko szkoda, że nikt nie bierze pod uwagę tego, że
          leczenie pacjenta wysłany do homeopaty jest po prostu TAŃSZE - bo nie trzeba
          dopłacać do leków, na leki za 200 zł każdy by psioczył, ale pełnopłatyny lek
          6,50 jakoś da się przeżyć.
          Moja choroba kosztuje moich rodziców - pośrednio, za pomocą podatku i NFZu -
          około 300 zł miesięcznie, a jestem w stanie się założyć, że gydyby nie
          homeopatia, to dawka leku byłaby znacznie wyższa i wtedy byście mi się
          dokładali do 500 na przykład z każdej butelki wina, którą kupujecie.
          Czegokolwiek by mi jacyś oświeceni nie mówili - homeopatia jest TANIA, i
          dlatego na przykład rząd indyjski ją promuje - bo do leczenia jest kilkaset
          milionów ludzi, gdyby wszystkich chorych traktować konwencjonalnie, to by nie
          starczyło na nic. To samo zresztą dotyczy akupunktury w Azji. A na przykład do
          Afryki koncerny farmaceutyczne wdarły się pierwsze, i tam umierają tysiące
          dzieci, bo homeopatia jest be, nie działa, a na konwencjonalne leki dla
          wszystkich nie ma po prostu pieniędzy.
          Ekstra, co?

16%VOL
          22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka