Dodaj do ulubionych

Bolesne ząbkowanie u 10 miesiecznego dziecka

11.02.17, 11:27
Witam. Mojej coreczce od 3 tygodni wyrzynaja sie zabki.. pierwsze dolne 1 wyszly w 6 miesiacu. Teraz wyszy gorne.dziecko troche marudzilo i gorzej spalo ale jak zabki sie przebily wszystko wrocilo do normy.. Niestety nie trwalo to dlugo bo jakies 2-3 dni..i znowu zaczelo sie marudzenie ,dziecko gorzej spalo,mialo katar cieknacy,kaszel,stan podgoraczkowy max 38 st. Przebily sie dolne dwojki,niestety zachowanie jest coraz gorsze..o ile kaszel udalo sie wyleczyc tak katar przybral na sile i bardzo utrudnia dziecku funkcjonowanie..leje sie z nosa non stop i zatyka go rowniez,dziecko ma problem ze spaniem i jedzeniem.. nie ma goraczki..ciagle chce na rece,glownie do mamy i raczej tylko mama jest w stanie ja uspokoic.. dziecko nagminnie wpycha do buzi palce i zabawki, slini sie bardzo,przez dziasla widac zabki ,dziasla sa nabrzmiale, bardzo prawdopodobne ze oprocz gornych 2 ida rowniez 3... bardzo prosze o porade jak mozna ulzyc coreczce..
Obserwuj wątek
    • blondyneczka_83 Re: Bolesne ząbkowanie u 10 miesiecznego dziecka 31.08.17, 12:45
      Woda morska do nosa kilka razy dziennie. Przed spaniem daj kilka kropli olejku eukaliptusowego na piżamkę dziecka. Polecam Viburcol plus w kroplach (przed spaniem), który wyciszy dziecko i pomoże przespać noc.
    • minow343 Re: Bolesne ząbkowanie u 10 miesiecznego dziecka 18.04.18, 10:38
      Katar zwykle towarzyszy ząbkowaniu. W stanach niepokoju tylko Viburcol.
    • krystynkaczarodziejka Re: Bolesne ząbkowanie u 10 miesiecznego dziecka 04.07.18, 12:41
      Biedny maluszek.. współczuje, one się tak wtedy męczą. Sama czytałam artykuły jak pomóc dziecku w takich chwilach, jak przykładowo ten maxmama.pl/jak-pomoc-dziecku-w-czasie-zabkowania-domowe-skuteczne-sposoby-na-bolesne-zabkowanie/ ale no warto robić wszystko żeby dziecko nie cierpiało niepotrzebnie. Można kupić takie lekarstwo w maści, smaruje się nim dziąsła i maluszka nic nie boli. Sama kiedyś testowałam na sobie ;)
    • rayaaa Re: Bolesne ząbkowanie u 10 miesiecznego dziecka 29.03.21, 14:49
      w trakcie ząbkowania, żeby łagodzić ból smarujemy córeczce dziąsełka gengielem i super się sprawdza, szybko przynosi ulgę, dostać go można w tej aptece www.phamily.pl/kategoria/zabkowanie,0.html 
    • magdalenaa1478 Re: Bolesne ząbkowanie u 10 miesiecznego dziecka 31.03.21, 07:53
      Witam,
      U nas niestety ząbkowanie młodszej córki to gehenna- katar, kaszel, gorączka, biegunka i takie rozdrażnienie, że ja po ścianach chodziłam ze zmęczenia. My robiliśmy inhalacje ze zwykłej wody morskiej, leki przeciwzapalne i bezpośrednio na dziąsła Gengigel Ząbkowanie ( widzę, że jakaś mama też go poleca). Jakoś się udało. Chociaż przed nami jeszcze kolejne zęby:-/ Trzymaj się- dużo siły życzę:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka