Dodaj do ulubionych

Brzydki nos u dziecka. Proszę o pomoc

27.02.17, 10:32
Witam, mój syn 10 letni ma płatki nosa w środku żywo czerwone, czasami w takich sytuacjach aż robią mu się rany, jakby wcale nie było tam śluzówki. Do tego pod oczami jakby opuchlizna i bardzo pierzchną mu wargi mimo smarowania pomadką ochronną ale po zerwaniu naskórka nie leci krew. Suchy kaszel sporadycznie bardziej rano. Robię inhalacje z soli fizjologicznej, smaruje nos żelem nawilżającym, daję leki przeciw alergiczne. Na razie nie ma kataru i normalnie oddycha nosem ale jeśli nie wyleczę tego nosa zacznie się kaszel krtaniowy lub zielony katar bo było tak już nie jeden raz. Jeżeli chodzi o homeopatię to dopiero zaczynam ale zależy mi żeby wyleczyć to bez antybiotyków i sterydów. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cmlu Re: Brzydki nos u dziecka. Proszę o pomoc 03.03.17, 12:54
      Nie znam sie na homeopatii na tyle aby pomóc, ale gdyby moje tak miało zrobiłabym mu wymaz (gronkowce paciorkowce itp itd). Chodzi mi o nos. Co do warg, może nie macie nawilzaczaw domu, i suche wargi, kaszel, okaleczony nos od tego sa? Nawilzacz wiele zmienia.
      • moniqueolek Re: Brzydki nos u dziecka. Proszę o pomoc 05.03.17, 15:12
        Dziękuję za podpowiedź z wymazem, myślałam że robi się go jak jest jakaś wydzielina a u niego nie ma nic. Nawilżacz mamy, nie pomaga :(
        • 5_monika Re: Brzydki nos u dziecka. Proszę o pomoc 06.03.17, 21:13
          nie wyleczymy Ci dziecka z alergią na forum.
          Tylko lekarz homeopata.
          Weź pod uwagę że wg homeopatii steryd z powrotem spycha chorobę do wewnątrz organizmu.
          pzdr
    • kinga-mama-jasia Re: Brzydki nos u dziecka. Proszę o pomoc 17.04.17, 12:32
      Może leki p/alergiczne tak wysuszają tą śluzówkę? Co to za leki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka