Dodaj do ulubionych

Przewlekłe zapalenie zatok

13.09.19, 11:18
Od 10 lat problem..., no może z małymi przerwami...
4 x usuwane polipy z nosa/zatok
10 lat temu testy alargiczne - lekkie uczulenie na pleśń i pierze.
Aktualnie, od prawie 4 m-cy nos zapchany całkowicie, obrzęk.
Polipów w nosie nie widać, ale pewno będą w zatokach...? Nie chcemy naświetlać, bo juz w życiu tyle razy robił RTG i TK , że szkoda chlopaka.
Posiew z nosa - NIC , ani grzybów, ani bakterii.
Odstawilismy gluten, przerobił dietę dr Dąbrowskiej, nos dalej zapchany, niedrożny,śluzówka opuchnięta.
Leki alergiczne, sterydowe NIC nie pomagają. ( uparł się by je brać bo jest całkowicie zdesperowany i rozdrażniony sytuacją, bo oddychać nie może przez nos WCALE, noce nieprzespane)

Nasza pani dr , ktora leczy homeopatycznie , zaleciła Poumon hist 200ch , apis 200ch , nux vomica 200ch - przez 2 m-ce brania ZADNEJ poprawy...
Wczoraj zmieniła leczenie na Teucrum marum 200ch i Aurum metalicum 30 ch

Nie mam pojęcia jak pomóc synowi ( dorosła osoba )
Podejrzewam, ale to tylko moje przypuszczenia, że jest to jednak problem alergii na jakieś grzyby, nabiał ( akurat go odstawiliśmy ), jeśli to grzyby, będzie cieżko ...

Pomóżcie proszę .
Macie jakieś pomysły?

Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: Przewlekłe zapalenie zatok 24.10.19, 20:58
      Te leki to byly w jakis odstepach czasowych ?
      • miloszimateusz Re: Przewlekłe zapalenie zatok 25.10.19, 12:18
        nie, podawane były co dzień, po jednym w dniu...
        Aktualnie zmienilismy homeopatę, podaje co 3 dni marum , co dwa dni fornica .
        A co dwie godziny w ciagu dnia lycopodium , na odetkanie nosa...
        • miloszimateusz Re: Przewlekłe zapalenie zatok 25.10.19, 12:34
          dodam, że laryngolog stwierdziła jednak polip choanalny w prawej dziurce...
    • 5_monika Re: Przewlekłe zapalenie zatok 29.10.19, 14:44
      Dziwi mnie trochę tak duża potencja różnych leków podana w krótkim czasie przy stanie przewlekłym.
      U mojego homeo klasycznego 1 lek w wys. potencji był np. na miesiąc lub na 6 tyg podawania.
      Jak się weźmie kilka to nie wiadomo co i jak działa.
      Kurczę, jakaś jest przyczyna powstawania tych polipów i tą nią trzeba by zlikwidować
      Łatwo powiedzieć.....
    • wozny1234 Re: Przewlekłe zapalenie zatok 05.12.21, 10:37
      Jest w Wrocławiu gabinet Herbasol, który specjalizuje się w diagnostyce oraz w terapiach na patogeny. To one poprzez produkcję toksyn mogą osłabiać organizm i dawać takie objawy jakie masz. Zapalenie zatok to infekcja paciorkowcami, gronkowcami lub grzybami, ale to rzadziej. Na stronie internetowej mają też dużo przydatnych informacji - może ci się przyda. Zawsze warto przynajmniej zadzwonić i pogadać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka