wioleta66 05.11.04, 14:40 mam synka chorgo na hemofilię B (brak czynnika IX) czy heomeopatia może tu coś pomóc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 05.11.04, 17:50 Wiola, musisz opisać przebieg choroby ( i wszelkich chorób, jakie tej podstawowej towarzyszyły dotychczas), jakie jest Twoje dziecko. Homeopatom przewaznie nic nie mówi podanie samej tylko nazwy jednostki chorobowej. Odpowiedz Link
very_martini Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 05.11.04, 19:40 A i tak najlepiej jakiegoś homeodoka znaleźć, coby sobie dziecko w spokoju obejrzał i Ciebie o wszystko wypytał. Hemofilia nie katar, służymy na forum dođwiadczeniem, ale też odpowiedzialnością i mój postulat brzmi: do lekarza;) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
wioleta66 Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 27.01.05, 10:00 U lekarza byłam. Dostałam Arnikę CH9 i Ledum CH9 na urazy i Calcarea phosforika (na wyciszenie) Mam pytanie o maść Traumeel S (HEEL) czy na świeże uderzenie (zaraz robi się siniak u synka) to dobra propozycja Odpowiedz Link
very_martini Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 27.01.05, 10:07 Koniecznie melduj, czy są postępy! Z ciekawości podpytam, u kogo byliście? O traumeel lepiej spytaj lekarza, nie nas. Ja bym się zastanowiła nad maścią z arniki, o ile taka jest, bo traumeel to chyba na grubsze rzeczy - pociąć sie nie dam, nie mam z tym żadnych doświadczeń.Beba miała do czynienia z tym preparatem, więc może coś dopisze 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
wioleta66 Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 01.02.05, 10:42 Arnika działa i to dość skutecznie - przy podawaniu zuważyłam przede wszystkim szybsze zachamowanie "wylewu" a potem szybsze wchłanianie się siniaka i "guli". Traumeel zakupiłam wczoraj i dziś zobaczymy co i jak. Smaruję cieniutko. very_martini przy hemofilii to nawet lekkie uderzenie (synek nie zapłacze a czasem "nie zauważa" że się uderzył) objawia się siniakiem, który sie sączy, tworzy się "gula" i zchodzi to tydzień albo i dłużej. Natomiast Calcarea - jakoś nie zuważyłam żeby był spokojnieszy. Odpowiedz Link
beba2 Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 01.02.05, 15:53 Może być Traumeel, ale wszelkie maści z arniką ( przeważnie tańsze), są też bardzo skuteczne. Odpowiedz Link
beba2 Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 01.02.05, 15:54 Zastanawiam się dlaczego przy takim schorzeniu taka niska potencja arniki, ale nie będę się kłócić z homeopatą. Odpowiedz Link
trele_molele Re: leczenie hemofilii (lub wspomaganie) 07.12.17, 16:09 O matko, ale stary wątek. Przybywam z roku 2017, z dobrą nowiną ;-) Hemofilię można wyleczyć za pomocą terapii genowej. Na razie eksperymentalnie, ale to jest kwestia tylko kilku lat za nim terapia wejdzie na rynek. Więcej informacji na ten temat znajdziecie tutaj: human2.com.pl/wyleczyc-hemofilie-czasu-juz-tak/ Odpowiedz Link