pepa702 20.04.05, 14:59 Niestety sprawa jest zbyt poważna i antybiotyk poszedł już w ruch. Może da się wspomóc leczenie jakimiś kulkami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patchwork30 Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 20.04.05, 15:45 Kulki daje sie tylko wtedy dobrac, jak sie zna wszystkie objawy, jakie towarzysza chorobie. Co poprawia, co pogarsza, czy jest goraczka, czy caly czas taka sama, po czym sie to wszystko zaczelo, jak sie zachowuje dziecko, jak wyglada, pachnie, wydziela, ktora strona bardziej zaatakowana i co sie wiecej jeszcze da ujrzec. Odpowiedz Link
pepa702 Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 20.04.05, 17:04 No cóż, zmiany są osłuchowe (masywne furczenia). Z zewnętrznych objawów występuje lejacy się prawie przeźroczysty katar, suchy "szczekający" kaszel, stan podgorączkowy ok37,5, lekkie spocenie, zaczerwienienie na twarzy, raz na jakiś czas rzadkie zielonkawe śmierdzące stolce. Stan ogólny całkiem ok. Odpowiedz Link
emilatys Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 20.04.05, 20:37 A moi znajomi wyleczyli już 2 razy zapalenie płuc kulkami!!! poważne zapalenie płuc u dziecka 3 letniego!!! Dodam tylko że dziecko jest pod opieką jednego homeopaty który dziecko zna i leczy. Odpowiedz Link
beba2 Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 20.04.05, 21:26 Możesz spokojnie kupić pulmo vivianit. Są to ampułki, które można i wstrzykiwać i wypić ich zawartość. Przetestowane m.in. przeze mnie. Działa. 10 ampułek kosztuje 55 zł, ale warto. Nie trzeba wypijać całej fiolki na jedną dawkę. Można ją podzielić nawet na 3. A jeszcze lepiej wlać jedną do ćwiartki szklanki wody i dawać dziecku co dwie godziny po łyżeczce. W sumie nie wychodzi tak drogo jakby się wydawało. I tu nie będę się bić w pierś, ze polecam kompleks, bo jest bardzo skuteczny. Odpowiedz Link
lew_konia Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 21.04.05, 10:26 Polecam 'thuberculinum' - problem w tym, ze trudno to kupic. Podawac codziennie 1 kropelke - zapobiegawczo. W chwili wystapienia choroby 3 krople co 4 godziny. Ale najlepiej skonsultuj sie z homeopata. Odpowiedz Link
lew_konia Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 21.04.05, 10:29 Zapomnialam dodac ze to thuberculinum LM6. Ale jeszcze raz polecam przede wszystkim wizyte u homeopaty! Odpowiedz Link
very_martini Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 21.04.05, 10:30 Czemu trudno kupić? To lek pojedyczny dostępny w wielu aptekach. Jeśli chodzi o krople (poza kompleksowymi), to ja jakoś jestem przeciwna braniu ich na własną rękę. Działają trochę inaczej (w pewnym sensie "mocniej") od kulek i lepiej żeby zapisywał je homeodok. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
patchwork30 Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 21.04.05, 10:43 lek o kakiej potencji podaje sie, gdy wszelkie objawy choroby pasuja z opisem leku tu o tuberkulinum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23278&w=16163054&a=17250093 Odpowiedz Link
very_martini Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 21.04.05, 10:46 Hehe, no własnie, zapomnialam o najważnejszym:) Dzięki, Patch! 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
lew_konia Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 22.04.05, 13:57 We wszystkich moich postach polecalam wizyte u homeopaty. Thuberculina jest trudno dostepna. Nie wiem dlaczego hurtownie jej nie sprowadzaja z Niemiec. Czasami bywa polska z "Apteki pod Waga" Odpowiedz Link
very_martini Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 22.04.05, 19:16 Nie słyszałam, żeby ktoś miał problemy z dostaniem Thuberculinum, a nawet jeśli, to nie trzeba szukać w obcych krajach, tylko dzwonić do Sycowa i tyle. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
beba2 Re: Co wspomagająco przy zapaleniu płuc u dziecka 22.04.05, 21:24 Tuberculinę można kupić w prawie każdej aptece. Ale to lek o tak szerokim spektrum ( juz nie wspomnę , ze potencja nie nadaje się do polecania na forum ), że nie każdy z zapaleniem płuc moze ją brać. Odpowiedz Link