Dodaj do ulubionych

Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advanced....

12.01.06, 01:07
Witajcie..

Chciałabym móc wyjasnić niektórym z was co się stało z forum homeopatii
klasycznej - zawarłam tam również przeprosiny dla niektorych osób jak MArtinii
i Akownikowi i innych...
Myślę że gdybym szybciej wsuchała się w to co mówi np. Martinii to zapewne
szybciej do pewnych rzeczy bym doszła..

NA naukę nigdy nie za pózno...

pzdr wszystkich i mam nadzieję ze jeszcze się Wam kiedyś do czegoś przydam..

Anna

ps. wklejam link, ponieważ nie wiem czy powinnam to wyjasniać tu na forum..
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23278&w=34824136
Obserwuj wątek
    • astria1 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 01:10
      >pzdr wszystkich i mam nadzieję ze jeszcze się Wam kiedyś do czegoś przydam..

aaaaaaaa pod warunkiem ze jeszcze ktoś mnie pamięta :-))
    • kama58 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 09:42
      astria1 napisała:

> Witajcie..

Bardzo dziękuję za słowa, które napisałaś w przytoczonym linku:)
      • beba2 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 13:59
        Gupia, ja siem pytam czemu tu nie bywasz? :)
        • astria1 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 15:45
          beba spr, pocztę @ posłałam...

pzdr
          Ania
          • edki16 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 18:53
            Pamięta, pamięta i często wspomina :) Pozdrawiamy Edyta i Szymek

P.S. Beba a TY gdzie bywasz ?
            • beba2 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 19:24
              Astria, odpisałam :) Do usłyszenia :)

P.S. A ja jakoś tak nie bywam nigdzie ostatnio. Jestem strasznie zajęta :)
              Pozdro.
      • kama58 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 22.01.06, 22:39
        kama58 napisała:

> astria1 napisała:
        >
        > > Witajcie..
        >
        > Bardzo dziękuję za słowa, które napisałaś w przytoczonym linku:)

Pisząc te słowa miałam nadzieję, że tolerancja -którą będzie zarażać innych -
        wreszcie zawitała w sercu astrii Tymczasem okazało się, że z jednej ortodoksji
        wpada w drugą, a szerszych wiadomości na temat "advanced" jak nie było, tak nie ma.
        • awinn Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 10:49
          > kama58 napisała:
          >
          > > astria1 napisała:
          > >
          > > > Witajcie..
          > >
          > > Bardzo dziękuję za słowa, które napisałaś w przytoczonym linku:)
          >
          > Pisząc te słowa miałam nadzieję, że tolerancja -którą będzie zarażać innych -
          > wreszcie zawitała w sercu astrii Tymczasem okazało się, że z jednej ortodoksji
          > wpada w drugą, a szerszych wiadomości na temat "advanced" jak nie było, tak nie
          > ma.

Kama nie obrazaj Astri poniewaz nie znasz jej, nie znasz tego co sie dzieje w
          jej zyciu. Napewno nie zasluguje na obrazanie. Ona poprostu nie ma czasu tu
          bywac. Musiala pozucic to co kochala czyli homeopatie i zajac sie innymi
          sprawami ktore maja ogromny wplyw na jej wlasne i rodzinne zycie. Napewno nie
          jest szczesliwa ze nie moze tu bywac z wami ale to co przeszla ostatnio zmusza
          mnie do jej obrony. W obecnej chwili wiem ze przez nastepne kilka miesiecy ta
          sytuacja sie u niej nie zmieni.

Andrzej Winnicki
          • kama58 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 11:55
            > Kama nie obrazaj Astri poniewaz nie znasz jej,

Nie mam zamiaru ani jej obrażać, ani wnikać w jej życie osobiste (tu jedynie z
            góry, w ciemno mogę współczuć), ani zaciągać do takiego czy innego forum. Nie
            zmienia to jednak faktu, że nie podoba mi się jej postawa: najpierw ortodoksyjna
            homeopatia klasyczna, potem przyznanie się do błądzenia (tu miałam nadzieję na
            zwrot ku tolerancji) i kolejna fantyczna postawa w kierunku advanced
            manifestująca się "paleniem ksiąg".

• astria1 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 12:59
              kama58 napisała:

> > Kama nie obrazaj Astri poniewaz nie znasz jej,
              >
              > Nie mam zamiaru ani jej obrażać, ani wnikać w jej życie osobiste (tu jedynie z
              > góry, w ciemno mogę współczuć), ani zaciągać do takiego czy innego forum. Nie
              > zmienia to jednak faktu, że nie podoba mi się jej postawa: najpierw ortodoksyjn
              > a
              > homeopatia klasyczna, potem przyznanie się do błądzenia (tu miałam nadzieję na
              > zwrot ku tolerancji) i kolejna fantyczna postawa w kierunku advanced
              > manifestująca się "paleniem ksiąg".
              >

Uważam że nie reprezentuję stanowiska jak mnie podsumowałaś iż to moja - cytując
              Twoje słowa: "kolejna fanatyczna postawa w kierunku advanced manifestująca się
              "paleniem ksiąg".
              Nie jest tak - każdy ma prawo do przyznania się że robił błędy. Ja uważam ze
              swoją postawą i zaciętością w szerzeniu wiedzy o homeopatii klasycznej zrobiłam
              duzo złego tej dziedzinie. Sama klasyczna homeopatia gdyby zechciała się
              rozwijać to by się sama obroniła. Lecz ponieważ stoi w miejscu a raczej jeszcze
              dalej raczkuje to nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić wszystkich za to,
              ze moje słowa miały tak ogromny wpływ na rozumowanie tego tematu jak również
              zachęcam do poszukiwania i upewniania się samemu co w życiu jest dobre a co
              lepsze i nie wierzyć ślepo jakiemuś przewodnikowi lecz samemu zechcieć się
              rozwijać poprzez poszukiwanie, czytanie i dochodzenie do tego jaki wybór obrać.
              Nie jest to dziwne ze po kilku latach człowiek poznając inną metodę obiera inną
              drogę. Hstoria pokazuje wiele takich zmmian w zyciu ludzi i to chyba nie jest
              jakaś niezwykła rzecz prawda ?

pzdr
              Anna
              • kama58 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 13:49
                astria1 napisała:

> Nie jest tak - każdy ma prawo do przyznania się że robił błędy. Ja uważam ze
                > swoją postawą i zaciętością w szerzeniu wiedzy o homeopatii klasycznej
                >zrobiłam duzo złego tej dziedzinie.

Gdyby istniała jakakolwiek jedyna cudowna metoda leczenia na świecie, to by już
                dawno została opatentowana na skalę światową z Noblem włącznie. Ja też uważam,
                że kurczowe trzymanie się homeopatii klasycznej (jak zresztą każdej innej
                metody)może przynieść więcej szkody niż pożytku. A już czekanie na efekt prawie
                w nieskończoność ,bo metoda jest dobra, tylko człowiek (pacjent, lekarz)
                niedoskonały to już w ogóle przegięcie.

> nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić wszystkich za to,
                > ze moje słowa miały tak ogromny wpływ na rozumowanie tego tematu jak również
                > zachęcam do poszukiwania i upewniania się samemu co w życiu jest dobre a co
                > lepsze i nie wierzyć ślepo jakiemuś przewodnikowi lecz samemu zechcieć się
                > rozwijać poprzez poszukiwanie, czytanie i dochodzenie do tego jaki wybór >obrać.

I chyba mnie najczęściej dostaje się tutaj (od wszystkich po trochu)za to, że do
                tego właśnie zawsze namawiałam.

> Nie jest to dziwne ze po kilku latach człowiek poznając inną metodę obiera
                inną drogę. Hstoria pokazuje wiele takich zmmian w zyciu ludzi i to chyba nie
                jest jakaś niezwykła rzecz prawda ?

Twoja zmiana pogladów pokazuje pewną prawidłowść: czasami ludzie gotowi są
                ginąć na stosie za jakąś ideę, by potem palić innych za takie same poglądy.

Ale nie ma się co sprzeczać, po trochu chyba sytuacja się rozwiązuje. Patchork30
                niech niesie kaganek oświaty po swojemu, Stefan po swojemu, a Awinn - jeszcze
                inaczej. A Ty z doskoku może też w wolnej chwili coś dorzucisz. I po sprawie:)

• awinn Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 14:03
                  Informujemy ze forum "Homeopatia Klasyczna" zostalo przywrocone do uzytku.
                  Szukamy osoby ze zwolennikow tej metody ktora chciala by administrowac to forum.

pozdr
                  Andrzej
                  • awinn Nowy Adres Forum Hom. Advanced 26.01.06, 14:29
                    To nowy adres forum Homeopatii Advanced
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36696
                    • kama58 Re: Nowy Adres Forum Hom. Advanced 26.01.06, 16:23
                      awinn napisał:

> To nowy adres forum Homeopatii Advanced

> forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36696

Nie chciałabym być złym prorokiem, ale jeśli ma nie być porad, a o advanced
                      oprócz ogólników niewiele wiemy, to nie za bardzo jest o czym dyskutować.
                      Chyba jednak musisz Ty zacząć.
                • tom_j23 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 15:22
                  kama58 napisała:

> Ja też uważam,
                  > że kurczowe trzymanie się homeopatii klasycznej (jak zresztą każdej innej
                  > metody)może przynieść więcej szkody niż pożytku. A już czekanie na efekt
                  > prawie w nieskończoność ,bo metoda jest dobra, tylko człowiek (pacjent,
                  > lekarz) niedoskonały to już w ogóle przegięcie.

Mimo tak wielu listów i wyjaśnień nadal mam wrażenie, że istota sporu
                  klasyczna - nieklasyczna nie jest do końca jasna. Nie uważam, że należy czekać
                  w nieskończoność, ani że metoda jest dobra, a pacjent zły, ani że to przyniesie
                  na pewno dobre efekty, itd. Twierdzę natomiast, że ta metoda (klasyczna) tak po
                  prostu ma.
                  I jeśli pacjentowi to nie odpowiada - to ma wolny wybór. Może się leczyć jak
                  chce i u kogo chce i jaką metodą chce.
                  Co jest natomiast dziwne w podejściu pacjentów - to niejako "oburzanie" się,
                  jeśli metoda nie działa przy jednoczesnym niestosowaniu się do jej zasad. I to
                  nawet nie zasad klasycznych, ale zdroworozsądkowych.
                  Czyli tak - jest sobie metoda (homeopatia), ale jest uciążliwa i nieżyciowa (bo
                  wymaga np. rzucenia jakiegoś nałogu, albo diety czy odpoczynku). Więc zaczynamy
                  się leczyć tą metodą, ale nie przestrzegamy zasad (z racji nieżyciowości), po
                  czym zastanawiamy się na forum "czemu metoda nie działa". I tak do bólu - setki
                  listów. Najlepiej, żeby wyleczyć otyłość - bez diety, oczy - bez przerw w pracy
                  z monitorem, gardło - bez przerw w mówieniu, a raka płuc - bez rzucenia
                  palenia, itd.

Podsumowując - leczymy się klasycznie - stosujemy się do zasad klasycznych.
                  Leczymy się nieklasycznie - ok - stosujemy się wtedy do zaleceń osoby
                  prowadzącej. Ale w tej drugiej sytuacji - jeśli wariantów homeopatii jest tyle
                  ilu homeopatów (bo każdy ma jakieś własne doświadczenia) - pytanie na forum o
                  rady lub ocenę leczenia jest chyba po prostu bez sensu.

Homeopatia "klasyczna" powstała jako pierwsza i siłą rzeczy jest bazą dla
                  innych wariantów. Więc moim zdaniem, aby rozpatrywać te inne warianty na temat,
                  trzeba znać tę bazę. I jeśli w tych innych wariantach leczenie przebiega nie
                  tak, jakbyśmy tego oczekiwali - to mamy wtedy bazę, gdzie można szukać
                  ewentualnych przyczyn niepowodzeń. A zdrowego tryb życia, unikania stresów,
                  wypoczynku i innych sprawy, o których tu pisałem (a których w dzisiejszym
                  świecie "nie da sie realizować") nie łączyłbym ani z "klasyczną", ani
                  z "advanced", tylko ze "zdrowym rozsądkiem", którego czytelnikom z całego serca
                  życzę.

Stefan
                  • kama58 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 16:17
                    tom_j23 napisał:

> Mimo tak wielu listów i wyjaśnień nadal mam wrażenie, że istota sporu
                    > klasyczna - nieklasyczna nie jest do końca jasna.

Pozostańmy przy wrażeniu...:)
                    Tym razem odpuszczam dyskusję, pokibicuję natomiast Twoim dysputom z Awinem.

> Najlepiej, żeby wyleczyć otyłość - bez diety, oczy - bez przerw w pracy
                    > z monitorem, gardło - bez przerw w mówieniu, a raka płuc - bez rzucenia
                    > palenia, itd.

No, najlepiej, ale takich złudzeń i wymagań do żadnego sposobu leczenia nie mam:)

• tom_j23 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 16:27
                      kama58 napisała:

> Tym razem odpuszczam dyskusję

Tym razem bardzo mądra decyzja :-).

Stefan

• kama58 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 18:13
                        tom_j23 napisał:

> Tym razem bardzo mądra decyzja :-).

Komplemenciarz z Ciebie, nie ma co.
                        Jestem wyrozumiała, podpowiem: dwa pierwsze słowa Ci się TYM RAZEM pomyliły:(
        • astria1 Re: Dlaczego stało się Advance i stoi bez ruchu? 26.01.06, 12:42
          Cóż to ja widzę za wielkie zniecierpliwienie. Poprostu nie mam czasu na
          odpisywanie więc moje milczenie i brak jakiegoś działania nie jest złośliwością
          z mojej stony ani olewactwem lecz zwykłym brakiem powyższego określenia jakim
          jest "wolny czas"

Ortodoksja :) zaczynam uwielbiać to słowo :-))

pzdr :)
          • astria1 Mała poprawka... 26.01.06, 12:45
            kama58 22.01.06, 22:39 + odpowiedz

<Pisząc te słowa miałam nadzieję, że tolerancja -którą będzie zarażać innych -
            <wreszcie zawitała w sercu astrii Tymczasem okazało się, że z jednej ortodoksji
            <wpada w drugą, a szerszych wiadomości na temat "advanced" jak nie było, tak nie
            <ma.

Cóż to ja widzę za wielkie zniecierpliwienie. Poprostu nie mam czasu na
            odpisywanie więc moje milczenie i brak jakiegoś działania nie jest złośliwością
            z mojej stony ani olewactwem lecz zwykłym brakiem powyższego określenia jakim
            jest "wolny czas"

Ortodoksja :) zaczynam uwielbiać to słowo :-))
            pzdr :)
            • kama58 Re: Mała poprawka... 26.01.06, 13:36
              astria1 napisała:

> Cóż to ja widzę za wielkie zniecierpliwienie. Poprostu nie mam czasu na
              > odpisywanie

To bardziej było do awinna. To przecież jemu pierwotnie przekazałaś tamto forum.

A co do pisania na forum (nie piszę tu o Tobie), to tak generalnie jest, że jak
              ktoś praktykuje i leczy zarobkowo to - z małymi wyjatkami - nie rozpisuje się na
              forum.
    • mamumilu Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 12.01.06, 21:25
      Wielkie dzięki za to co napisałaś bo rozwialaś wiele moich wątpliwości, które
      miałam porównując to co pisałaś o klasycznym podejściu do pacjenta z podejsciem
      naszej lekarki, które jest bardzo bliskie advanced. Wydawało mi się, że jest to
      lepsze, tym bardziej, że sama skorzystałam dużo z rad Awinna, ale potem miałam
      wyrzuty, że powinnam mieć jeden lek i wyleczyć wszystko po kolei.
      Nasza lekarka często operuje wysokimi a nawet bardzo wysokimi potencjami, każe
      dawać nawet co godzinę w razie potrzeby i to pomaga bez skutków ubocznych. Teraz
      mam kolejne potwierdzenie i to z ust kogoś, kogo uważam za osobę kompetentną.
    • homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 22.01.06, 20:48
      Z dużej chmury mały deszcz. Zniszczyć łatwo, tworzenie jest dużo trudniejsze.
      Czy to co się dzieje na forum Advanced jest zwykłą metodą działania Awinna
      • kama58 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 22.01.06, 22:33
        homologus napisała:

> Z dużej chmury mały deszcz. Zniszczyć łatwo, tworzenie jest dużo trudniejsze.

Wyszło brzydko, bardzo brzydko ...
        I wątpię, aby takie posunięcia przyczyniły się do wzrostu liczby zwolenników
        homeopatii, w jakimkolwiek wydaniu.
        • homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 23.01.06, 11:33
          To co robi Awinn, to tylko przykry incydent i na szczęście nie ma wpływu na to,
          co ludzie myślą o homeopatii, dobrze czy źle. Organizator z niego żaden.
          Ciekawe, jakim jest homeopatą?
          • beba2 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 23.01.06, 17:48
            Jak widać aktualny właściciel forum aż się pali do prowadzenia forum, jego
            rozwoju i pomocy ludziom...
            Szkoda tamtych postów, ktore niejedna osoba pisała w pocie czoła. Całkowicie
            bez sensu.
            • mamumilu Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 23.01.06, 18:10
              No to zrobili bez sensu - mogli przecież zostawić to co było a tylko zaznaczyć,
              że od tego dnia to jest tylko advanced - albo chociaż przenieść te informacje w
              linku np. na górze tego forum.
              • awinn Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 10:15
                Nie bylo moim zamiarem niszczyc dorobku forum klasycznego, ale z tego co wiem
                astria kilkakrotnie prosila patchwork o przejecie forum, ona jednak nigdy na to
                sie nie zdecydowala a astria w zaden sposob nie chciala i nie mogla zajac sie
                forum homeopatii klasycznej ktorego byla zalozycielem. W zwiazku z tym oddala mi
                forum a ja tak naprawde nie zdawalem sobie sprawy ze informacje tam zawarte sa
                dla was tak wazne poniewaz obserwujac to forum uwazalem ze tam sie kompletnie
                nic nie dzieje. Sam mam bardzo duzo pracy i jesli mam tylko wolna chwile to
                zagladam do forum. Obecnie mam bardzo duzo pracy z mailami i nie zawsze
                wystarcza mi czasu na odpowiedz osobom z forum. Chcialbym aby ktos z was zgodzil
                sie na przejecie forum klasycznego a ja stworze swoje osobne forum advanced.
                Mysle ze to jest dobre rozwiazanie chyba ze ktos z was ma inna propozycje?

pozdrawiam
                Andrzej W.
                • awinn Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 11:00
                  > sie na przejecie forum klasycznego a ja stworze swoje osobne forum advanced.
                  > Mysle ze to jest dobre rozwiazanie chyba ze ktos z was ma inna propozycje?
                  >

wlasnie sie zastanawiam czy tak moge zrobic? bo szukam w opcjach mozliwosci
                  zalozenia osobnego forum ale wyglada mi na to ze nie moge tego zrobic. Czy macie
                  jakis sposob na rozwiazanie tego problemu. Jesli nie to w jaki sposob przeniesc
                  watki klasyczne na forum Homeopaia i czy homeo.mod sie na to zgadza?

pozdr
                  Andrzej W.
                  • tom_j23 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 11:08
                    awinn napisał:

> wlasnie sie zastanawiam czy tak moge zrobic? bo szukam w opcjach mozliwosci
                    > zalozenia osobnego forum ale wyglada mi na to ze nie moge tego zrobic.

Jedna osoba (pod jednym nickiem) nie może mieć otwartych dwóch forów. Możesz
                    założyć nowe konto pocztowe (z innym nickiem niż masz teraz) i przepisać stare
                    forum klasyczne do tego nowego konta. Wtedy założysz nowe forum "Advanced". A
                    stare będzie pod tym nowym (Twoim nickiem) dopóki ktoś się nie zgłosi i wtedy
                    przekażesz jemu.

Stefan
                • patchwork30 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 07:34
                  awinn napisał:

> Nie bylo moim zamiarem niszczyc dorobku forum klasycznego, ale z tego co wiem
                  > astria kilkakrotnie prosila patchwork o przejecie forum, ona jednak nigdy na
                  > to sie nie zdecydowala

To prawda, nie chcialam przejac tego forum, bo mam malo czasu. Gdybym jednak
                  wiedziala, ze z "klasycznej" stanie sie "advanced", pewnie bym sie inaczej
                  zdecydowala.
                  Jesli homeo.mod chcialby przylaczyc watki z homeopatii klasycznej do
                  nieklasycznej, to musialbys mu nadac prawa administratorskie i wtedy mialby
                  opcje "przenies watki do forum..."

>..obserwujac to forum uwazalem ze tam sie kompletnie
                  > nic nie dzieje.

Fakt, ze na forum sie malo dzieje nie musi znaczyc, ze ma ono przez to malo
                  wartosci. Czesto nie da sie szybko i krotko w sensie "klasycznym" odpowiedziec
                  na pytanie. Na to trzeba miec czas.

Czytam czesto zarzut, ze homeopatia klasyczna sie nie rozwija (dlatego, ze malo
                  sie o niej pisze i malo stosuje?), wiec znaczy to, ze jest zla.
                  Moim zdaniem dzieje sie to dlatego, ze jest to trudna dziedzina. Zeby z
                  sukcesem ja stosowac trzeba sie bardzo duzo nia zajmowac, znac teotie, materia
                  medica, analizowac opisy przebiegow leczenia, trzeba poznac podejscie do
                  objawow itp.

W Polsce brak jest doswiadczonych homeopatow klasycznych z dobrym
                  wyksztalceniem. Skad wiec wziac o niej wiedze? Z pustego i Salomon nie naleje.
                  Sama wiedza ksiazkowa niekoniecznie musi wystarczyc, by pojac te dziedzine.

W Niemczech sytuacja jest odwrotna. W ksiazkach telefonicznych duzych miast
                  znajdzie sie 100-300 homeopatow klasycznych. To znaczy, ze ta dziedzina nie
                  jest (jak niektorzy twierdza) w zaniku.

Poza tym wokol klasycznej zebralo sie wiele falszywych teorii i nieporozumien.

1.: Kent. Kent nie jest homeopatia. Jest jednym z pierwszych homeopatow. Obecni
                  klasyczni stawiaja mu kilka zarzutow i dowodza bledy w mysleniu. Jego teorie
                  nie sa w homeopatii klasycznej jedynymi. Jak ktos porzuca klasyczna, bo mu Kent
                  nie odpowiada, to znaczy, ze nie zna innych homeopatow klasycznych i tym samym
                  jej dalszego rozwoju.

2.: 1 srodek na wszystko. To tez jest bledem. Podaje sie 1 srodek na obecny
                  stan (w tym wszystkie obecnie aktywne objawy), ale jak sie stan zmieni (czasem
                  w stanach ostrych w ciagu kilku godzin, badz szybciej), to nalezy podac inny
                  srodek (znow na wszystkie obecne objawy, ale nie na cale zycie). Polecam
                  lekture Andre Saine, jest klasyczny i do tego super.

Pozdrawiam
                  Ola

• wgra Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 09:14
                    Zaglądam na to forum dość często i nie ukrywam,że głównie po to,żeby uzyskać
                    szbko poradę bo np. moje dziecko przeziębione i potrzebuję szbko porady bez
                    względu na to czy to będzie homeopatia klasyczna,czy w grę będą wchodziły
                    kompleksy,czy też to będzie advance.Ostatnio nabylam trochę książek i staram
                    się dokształcić w tej dziedzinie ale często szukam po prostu porady lub
                    potwierdzenia,że podałam dobry lek.W podobnej sytuacji jest wiele matek ,ktore
                    do homeopaty mają kilkadziesiąt lub kilkaset kilometrów,ponadto na wizytę
                    często czeka się tygodniami a tu akurat zbiżasię sobota lub niedziela a stan
                    jest ostry i na pewno nie pojadę z dzieckiem mającym temp.40 200 km w mróz do
                    homeo nawet gdyby wspaniałomyślnie zgodził sie mnie przyjąc(takich lekarzy jest
                    bardzo mało).Myślę ,że głównie dzięki tego typu poradom,dzieleniem się swoimi
                    doświadczeniami z przebiegu leczenia,sukcesami i porażkami w kontaktach z homeo
                    to forum jest żywe.Naprawdę jestem pełna podziwu dla wiedzy,doświadczenia,
                    praktyk i kursów wielu występujących tu osób i wdzięczna jeśli akurat zechcą
                    odpowiedzieć na nurtujące mnie pytania ale wybaczcie dyskusje tylko nad
                    wyższością danej metody są raczej miałkie a myślę ,że w żadnej nawet tej
                    advance nie ma 100% sukcesów.(a może właśnie takie wspólne forum byłoby
                    dopiero arcy ciekawe).Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów i cierpliwości dla
                    takich ciemniaków jak ja.Grażyna
          • awinn Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 10:40
            homologus napisała:

> To co robi Awinn, to tylko przykry incydent i na szczęście nie ma wpływu na to,
            >
            > co ludzie myślą o homeopatii, dobrze czy źle. Organizator z niego żaden.
            > Ciekawe, jakim jest homeopatą ?

Czy w ten sposob zawsze oceniasz ludzi? Czy zawsze jestes nieomylny? Moge o
            sobie powiedziec ze po wielu latach szkolenia, praktyki i wielu miesiecy
            spedzonych w szpitalach w Indii nie robi ze mnie gorszego homeopaty od slabo
            wyksztalconych co niektorych zimnych i bez dusznych polskich homeopatow. Wiem o
            tym poniewaz pacjenci do mnie zglaszajacy sie mowia mi o historii leczenia sie u
            "wybitnych" homeopatow zreszta przez was bardzo polecanych. Gdyby oni byli tacy
            bardzo dobrzy to ja bym mial wiecej czasu na forum. Zal mi bardzo pacjentow w
            polsce poniewaz kasuje sie od nich bardzo duzo pieniedzy a za to malo otrzymuja
            w zamian. Dla mnie jest ciekawa zecza ze po ilosci maili widac ze w duzej
            wiekszosci pacjentom homeopatia klasyczna jest bardzo malo skuteczna. Wy jako
            pacjenci powinniscie cos z tym zrobic nie mowie o tym ze akurat macie sie leczyc
            homeopatia advanced lecz powinniscie zwrocic uwage na szkolenie waszych
            homeopatow. Zebyscie dobrze mnie zrozumnieli homeopatia powinna sie rozwijac bo
            to jest sposob na skuteczna pomoc pacjentom a tym czasem po krotkim czasie
            obserwacji widac ze tracicie pieniadze a stan zdrowia sie u was nie zmienia. To
            nie jest moja zlosliwosc czy wywyzszanie sie ale jestem oburzony ze np. pewien
            znany homeopata klasyczny podaje pacjentce kilkadziesiat lekow miesiecznie w
            bardzo wysokich potencjach zamiast leczac jej fizyczna przypadlosc przez wiele
            miesiecy skupia sie na jej psychice i okazuje sie ze po tylu miesiacach fizyczny
            jak i psychiczny stan jest bez nadziejny. Te fizyczne pogorszenia z ktorych on
            sie cieszy nie maja poprawy w stanie psychicznym pacjentki a przeciez o to
            chodzi w homeopati klasycznej. Pacjentka czuje sie coraz gorzej, kasa jej
            ubywa, a on twierdzi ze tak ma byc. Mysle ze wiecej tego watku rozwijac nie
            bede. Zycze wszystkim milego dnia.

Andrzej Winnicki
            • kama58 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 12:13
              awinn napisał:
              > Czy w ten sposob zawsze oceniasz ludzi?

Tu chyba chodzi o coś innego; nie o ocenę Ciebie czy Twojej metody, ale o
              działalność na forum/ach. Po prostu tak tak wygląda: duża chmura, mały deszcz.

> sobie powiedziec ze po wielu latach szkolenia, praktyki i wielu miesiecy
              > spedzonych w szpitalach w Indii nie robi ze mnie gorszego homeopaty od slabo
              > wyksztalconych co niektorych zimnych i bez dusznych polskich homeopatow.

Ja nie mam żadnych podstaw, aby Ci nie wierzyć. Tylko, co z tej wiary
              praktycznie wynika?

> Wiem o
              > tym poniewaz pacjenci do mnie zglaszajacy sie mowia mi o historii leczenia sie
              > u "wybitnych" homeopatow zreszta przez was bardzo polecanych. Gdyby oni byli
              >tacy bardzo dobrzy to ja bym mial wiecej czasu na forum.

To prawda, leczenie u naszych homeopatów to wielka niewiadoma, za wielkie
              pieniądze (przynajmniej na początku); albo się uda, albo - nie.
              Nie wiemy jednak, jaką gwarncję daje leczenie u Ciebie.

W kwestii priorytetów, to Ty musisz zdecydować się, czy chcesz pomagać
              prywatnie, czy szerzyć wiedzę na temat tego odłamu homeopatii. Tymczasem
              pojawiasz się na forum i znikasz, bywa ze swoją postawą bardziej zniechęcasz niż
              zachęcasz do advanced.

>Zal mi bardzo pacjentow w
              > polsce poniewaz kasuje sie od nich bardzo duzo pieniedzy a za to malo
              >otrzymuja w zamian. Dla mnie jest ciekawa zecza ze po ilosci maili widac ze w
              >duzej wiekszosci pacjentom homeopatia klasyczna jest bardzo malo skuteczna.

Prezentuj swoją metodę i daj ludziom wybór!

• homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 12:42
              Awinn, twoje słowa brzmią, jak reklama twojego nowo otwartego gabinetu. Ma się
              wrażenie, że tylko to miałeś na celu przejmując Forum. Nie bądź gołosłowny i
              udzielaj porad a nie tylko rad. Na razie sprawiłeś jak najgorsze wrażenie.
              Jeśli chodzi o lata twojego szkolenia, to bardzo ładnie , ale teoria to za mało
              do leczenia ludzi. Studenci medycyny też studiują 6 lat i jest to niestety
              prawie wyłącznie teoria.
              Zrób coś konstruktywnego i po tym cię ludzie ocenią. A słowa, pełne złości, to
              nie jest właściwa droga.
              • beba2 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 12:59
                Z jednym zgodzę się zgodzę ( reszty nie rozwijam ). Mianowicie jak opisujesz
                tego lekarza, to od razu wiem o kim piszesz. I cała masa jego pacjentów pisała
                i do mnie na maila. Facet nie ma pojęcia o czym mówi i co robi. Czesze grubą
                kasę i nawet nie ma ochoty spotykać się z pacjentami, chociaz usilnie o to
                proszą. Żenująco nieodpowiedzialny gość, którego zdaniem wszyscy są psychicznie
                chorzy i tak właśnie trzeba ich leczyć. Oburzające.
                • astria1 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 13:04
                  beba2 napisała:

> Z jednym zgodzę się zgodzę ( reszty nie rozwijam ). Mianowicie jak opisujesz
                  > tego lekarza, to od razu wiem o kim piszesz. I cała masa jego pacjentów pisała
                  > i do mnie na maila. Facet nie ma pojęcia o czym mówi i co robi. Czesze grubą
                  > kasę i nawet nie ma ochoty spotykać się z pacjentami, chociaz usilnie o to
                  > proszą. Żenująco nieodpowiedzialny gość, którego zdaniem wszyscy są psychicznie
                  >
                  > chorzy i tak właśnie trzeba ich leczyć. Oburzające.

Qrcze beba....ale tak naprawdę to przeciez o to własnie w klasycznej chodzi i
                  ten lekarz wlasciwie nie robi nic przeciwko niej a że takie ma efekty to już
                  inna bajka.

pzdr
                  anna

ps. Beba spr. @
                  • patchwork30 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 10:09

>>Żenująco nieodpowiedzialny gość, którego zdaniem wszyscy są psychicznie
                    >>chorzy i tak właśnie trzeba ich leczyć. Oburzające.

> Qrcze beba....ale tak naprawdę to przeciez o to własnie w klasycznej chodzi i
                    > ten lekarz wlasciwie nie robi nic przeciwko niej a że takie ma efekty to już
                    > inna bajka.

Ania, az przykro mi to pisac, ale Ty nie masz pojecia o homeopatii klasycznej.
                    A jesli chodzi Wam o pana z tej zimniejszej czesci Polski, to jego metoda nie
                    ma z homeopatia klasyczna nic wspolnego.

Jak sie bedzie homeopatie klasyczna sprowadzac do zdania na jej temat
                    wypowiadanego przez kilka osob, to moze sie zdarzyc, ze nabedzie sie o niej
                    pojecie, ale nie pozna jej sensu.

• awinn A co to jest klasyczna? advanced? jakie roznice? 28.01.06, 12:40
                      Studiowalem 4 lata homeopatie klasyczna wiec moge cos na ten temat napisac.
                      Homeopatia Klasyczna polega na podaniu pacjentowi jednej dawki jednego leku na
                      wszystkie objawy indywidualnej osoby w chorobie przewleklej, nie zaleznie czy
                      jest to jedna, lub dwie czy tez trzy choroby i czekaniu miesiac lub dwa lub trzy
                      na jakis efekt. Jednak te podejscie nie zawsze, mozna powiedziec w wiekszosci
                      przypadkach nie przynosi najlepszych efektow. Hahnemann jednak pisze o tym ze w
                      jednej osobie moze wystapic wiecej niz jedna choroba w danym momencie, i w tym
                      uznal zastosowanie wiecej niz jednego leku. Gdyby homeopatia klasyczna byla az
                      tak skuteczna to nie byloby potrzeby eksperymentowac dalej. Nie istnialoby dzis
                      tyle metod. Jaka jest roznica miedzy alopatia (prawidlowiej dzis to nazwac
                      anty-patia), homeopatia klasyczna i homeopatia advanced? Roznica jest taka ze w
                      alopatii przy jednej chorobie podaje sie "kilka lekow", w homeopatii klasycznej
                      probuje sie leczyc "wszystkie choroby" naraz "jednym lekiem" a w homeopatii
                      advanced leczy sie "jedna chorobe" w pelni jej charakterystycznych objawow,
                      ktore wystepuja u indywidualnej konstytucji pacjenta, "jednym lekiem". Tak jak
                      jest to nielogiczne, leczenie jednej choroby wieloma lekami. Tak samo jest to
                      niemozliwe leczyc "wszystko", "jednym" lekiem (nie istnieje cos takiego jak
                      panaceum na wszystko). Homeopaci stosujac metode advanced sa w stanie dokladnie
                      okreslic jakie zmiany nastapia po podaniu leku. Klasyczni zas nie sa tego w
                      wiekszosci pewni jakie zmiany nastapia u pacjenta po podaniu leku. Czesto
                      kieruja sie zasada Heringa, ktora wedlug Andre Saina (wybitnego klasyka
                      homeopaty) nie jest juz aktualna
                      (www.homeopathy.ca/articles/heriing_law.html).
                      Klasyka scisle trzyma sie tej zasady, "Co dany srodek (lek)wywoluje potrafi tez
                      leczyc, w minimalnych dawkach". Homeopatia Advanced podkresla jednak, "Objawy
                      ktore dany srodek (lek)nie potrafi wywolac nie moze tez i leczyc", gdyz "Podobne
                      leczyc podobnym".

Andrzej
                      • patchwork30 Re: A co to jest klasyczna? advanced? jakie rozni 28.01.06, 13:21
                        Hej Awinn,

> Studiowalem 4 lata homeopatie klasyczna wiec moge cos na ten temat napisac.
                        > Homeopatia Klasyczna polega na podaniu pacjentowi jednej dawki jednego leku na
                        > wszystkie objawy indywidualnej osoby w chorobie przewleklej, nie zaleznie czy
                        > jest to jedna, lub dwie czy tez trzy choroby i czekaniu miesiac lub dwa lub
                        >trzy na jakis efekt.

Caly czas mam wrazenie, ze piszac o klasycznej powolujesz sie przede wszystkim
                        na Kenta. On nie jest jedynym homeopata. Za jego czasow nie znana byla jeszcze
                        zbyt dobrze teoria miazm (choc Hahnemann o niej juz pisal) i prawie wcale
                        teoria miazm dziedzicznych. Pozniejsi klasyczni (H.C Allen, J.A. Allen,
                        Burnett) znali sie na miazmach lepiej. Wg. nich jest mozliwe, ze czlowiek ma
                        wiecej niz jedna chorobe, ze moze miec wszystkie skazy. Kazda z tych skaz moze
                        miec swoje objawy i moga one przychodzic naprzemiennie. Do tego moze sie
                        dolaczyc patologia zdegenerowanych organow i jeszcze na dodatek choroby
                        iatrogenne. Na kazdy z tych stanow moze byc potrzebny inny srodek. Ale wtedy na
                        calosc tego stanu. To oznacza jeden srodek na wszystko, A nie, jeden srodek na
                        cale zycie (choc i takie choroby sie trafiaja).

>...Hahnemann jednak pisze o tym ze w
                        > jednej osobie moze wystapic wiecej niz jedna choroba w danym momencie, i w tym
                        > uznal zastosowanie wiecej niz jednego leku.

Sam piszesz, to co napisalam u gory. Homeo klasyczna, to Hahnemann, nie Kent.
                        (Choc ja nie mam problemu z Kentem, mimo iz zgadzam sie z krytyka wobec jego
                        niektorych tez)

>Dlatego nie wiem, Gdyby homeopatia klasyczna byla az
                        > tak skuteczna to nie byloby potrzeby eksperymentowac dalej. Nie istnialoby
                        >dzis> tyle metod.

Mi sie wydaje, ze nieskutecznosc homeopatii, to w glownej mierze nieumiejetnosc
                        jej zastosowania.

> ...w homeopatii klasycznej probuje sie leczyc "wszystkie choroby"
                        >naraz "jednym lekiem"

Znow ta teza Kentowska.

> Homeopaci stosujac metode advanced sa w stanie dokladnie
                        > okreslic jakie zmiany nastapia po podaniu leku. Klasyczni zas nie sa tego w
                        > wiekszosci pewni jakie zmiany nastapia u pacjenta po podaniu leku.

Moglbys podac przyklad?

> Czesto
                        > kieruja sie zasada Heringa, ktora wedlug Andre Saina (wybitnego klasyka
                        > homeopaty) nie jest juz aktualna

Znam kilka opisow leczenia ciezkich patologii przez Saine. Saine podaje srodki
                        na objawy aktywne. Jak sie te objawy w stanie ostrym szybko zmieniaja, to
                        szybko zmienia srodki. Ale sa tez przypadki, ze przez kilka lat pozostaje przy
                        tym samym srodku, jesli objawy sie cofaja, ich charakter sie nie zmienia i nie
                        dochodza nowe objawy. Saine to wg. mnie homeopata klasyczny czystej wody (jego
                        ojciec tez nim byl).

> Klasyka scisle trzyma sie tej zasady, "Co dany srodek (lek)wywoluje potrafi
                        >tez leczyc, w minimalnych dawkach". Homeopatia Advanced podkresla
                        >jednak, "Objawy ktore dany srodek (lek)nie potrafi wywolac nie moze tez i
                        >leczyc", gdyz "Podobne leczyc podobnym".

Zgadzym sie z tym bez dwoch zdan.

Pozdrawiam
                        Ola
                      • awinn Re: A co to jest klasyczna? advanced? jakie rozni 28.01.06, 13:21
                        Poprawny link do strony Andre Saine:

www.homeopathy.ca/articles/heriing_law.html
                      • aranea Re: A co to jest klasyczna? advanced? jakie rozni 28.01.06, 13:35
                        Chyba studiowałeś nie dośc pilnie, bo wszystkie te pojęcia ci się pokręciły:
                        Alopatia wcale nie polega na podawniu jednego leku.
                        Homeopatia klasyczna dopuszcza bardzo częste podawanie leku (patrz: Geukens)
                        Homeopatia klsayczna po dobraniu odpowiedniego leku działa skutecznie i głęboko.
                        Homeopatia klasyczna nie jest, jak sugerujesz, nieskuteczna, jest po prostu
                        bardzo trudna. Dlatego szuka się innych metod. Jeśli twierdzisz, że ty, w 100%
                        potrafisz przewidzieć reakcje pacjenta, to twierdzę, że za mało wiesz.
                        Nie twierdzę, że inne metody homeopatii są złe. Każdy ma swoje wypróbowane
                        metody leczenia. Ale uznanie homeopatii anvanced jako jedynej skutecznej metody
                        leczenia, to przegięcie.
                        Niewątpliwie twórca homeoptii advanced to biznesowa głowa. Słowo: zaawansowana-
                        rozumiem tak, że ktoś ma duże doświadczenie, wiedzę i długo zajmuje się daną
                        dziedziną. Tu "zaawansowana" została wpisana w nazwę metody. I chcesz, zeby to
                        było twoją siłą. Nikt nic do ciebie nie miał, dopóki dośc burzliwie nie
                        wszedłeś na to Forum.Ale może tak lubisz?
                        • awinn Re: A co to jest klasyczna? advanced? jakie rozni 28.01.06, 14:33
                          aranea napisała:

> Chyba studiowałeś nie dośc pilnie, bo wszystkie te pojęcia ci się pokręciły:
                          > Alopatia wcale nie polega na podawniu jednego leku.
                          > Homeopatia klasyczna dopuszcza bardzo częste podawanie leku (patrz: Geukens)
                          > Homeopatia klsayczna po dobraniu odpowiedniego leku działa skutecznie i głęboko

Jestem ciekaw ilu praktykujacych homeopatow pisze na tym forum? Zycze Ci abys
                          nabyla umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Jeszcze raz otworz oczy i
                          przeczytaj co napisalem o alopatii. Klasyczna homeopatia nie polega na podawaniu
                          leku bardzo czesto jezeli opieramy sie na pionierach homeopatii Hahnemann czy
                          tez Kencie.

> Homeopatia klasyczna nie jest, jak sugerujesz, nieskuteczna, jest po prostu
                          > bardzo trudna. Dlatego szuka się innych metod.

Podsumuwujac Twoje slowa wychodzi na to ze to co jest malo skuteczne to
                          najlepiej tlumaczyc innym ze jest to "trudne".

>Jeśli twierdzisz, że ty, w 100% potrafisz przewidzieć reakcje pacjenta, to
                          twierdzę, że za mało wiesz.

Czy napisalem w 100%? Jeszcze raz otworz oczy i przeczytaj co napisalem. Na
                          jakiej podstawie sadzisz ile ja wiem?

> Nie twierdzę, że inne metody homeopatii są złe. Każdy ma swoje wypróbowane
                          > metody leczenia. Ale uznanie homeopatii anvanced jako jedynej skutecznej > >
                          metody leczenia, to przegięcie.

Czy ja napisalem ze advanced homeopatia jest jedyna skuteczna? Ja tez nie
                          twierdze ze inne metody homeopatii sa zle. Lecz homeopatia advanced jest na tyle
                          rozwinieta poprzez doswiadczenia ze daje mozliwosci szybszego doboru leku w
                          odpowiednej potencji na scisle okreslona grupe objawow, przynoszac szybsze
                          skutki lecznicze. Nie potrzebny jest nawet dlugi wywiad pacjenta. Takze leczy i
                          to bardzo skutecznie nawet choroby bardzo zaawansowane na ktore ani alopatia nie
                          moze pomoc, gdzie nawet klasyczna wyczerpala swoje mozliwosci. ( tutaj
                          przeczytasz wiecej na temat advanced jesli znasz angielski www.parimalbanerji.com )

> Niewątpliwie twórca homeoptii advanced to biznesowa głowa.

Bardzo sie mylisz!! Jak smiesz oceniac osobe bez poznania jej najpierw? Nie sadz
                          a sama nie bedziesz sadzona!
                          Dr Parimal Banerji leczy tysiace biednych ludzi za darmo. Za to jest tez tak
                          ceniony i znany w calej Indii, i za ogromna skutecznosc tej metody leczenia.
                          Lecz od tych ktorzy sa bogaci przyjmuje zaplate. Kazdy musi z czegos zyc. Po
                          drugie nie poruszalismy tutaj tematu o biznesie.

>Nikt nic do ciebie nie miał, dopóki dośc burzliwie nie
                          > wszedłeś na to Forum.Ale może tak lubisz?

Widze ze jednak to Ty narobilas burzy. Lubisz w ten sposob sie zachowywac?
                          • aranea Re: A co to jest klasyczna? advanced? jakie rozni 28.01.06, 14:48
                            Awinn, uspokój się i weź się do roboty. Czekają na ciebie na twoim forum.
                            • awinn Re: A co to jest klasyczna? advanced? jakie rozni 28.01.06, 14:51
                              aranea napisała:

> Awinn, uspokój się i weź się do roboty. Czekają na ciebie na twoim forum.

aranea :) dziekuje za przypomnienie :) odpowiadajac Tobie stracilem ten czas na
                              swoje forum :))))))) A moze zostaniesz moja asystentka? ;)

pozdr
                              A.
                • virginia1 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 13:09
                  Też chyba (? ) wiem o kim myślicie-Ty i Awinn.Podpisuję się pod tymi uwagami, a
                  jeżeli się mylę,.... - to znaczy ,że jest to kolejny niechlubny "przypadek".
                • kama58 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 26.01.06, 14:01
                  beba2 napisała:

> reszty nie rozwijam

Dyplomatka z Ciebie:)

• beba2 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 11:26
                    Oj Astria, on robi wszystko przeciw klasycznej. Co ma z klasyką wspólnego
                    dawanie pacjentowi na jednej wizycie 4, 5 leków w potencji od 200 do 100000??
                    Chyba nie do końca wiesz jakie on ma sposoby. Poza tym unikanie kotaktu z
                    niezadowolonym pacjentem, a w dodatku wyrywanie mu z portfela, nie wiadomo za
                    co takiej kasy...no szkoda gadać. Szkoda ze na gościa nie ma bata prawnego.
                    • kama58 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 11:31
                      beba2 napisała:

>Szkoda ze na gościa nie ma bata prawnego.

To przynajmniej ostrzegajcie z nazwiska innych. Mam nadzieję, że w tutejszym
                      spisie on nie figuruje.
                      • virginia1 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 11:47
                        ten o którym ja myślę, już nie ( a nazwiska to ja wolę sobie darować) już nie ma
                        tej osoby na liście i jest dobrze
                        • homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 15:11
                          Szkoda, że został skreślony, bo jeśli mówicie, że przychodzili do niego
                          pacjenci, to znaczy, że miał efekty w leczeniu. Dla pięknych oczu do lekarza
                          się nie przychodzi, a nie widziałam w prasie jego reklam. Ma autorską metodę
                          leczenia i ma do tego prawo, jeśli tylko jest skuteczny. Słyszałam o ludziach,
                          którym bardzo pomógł. Ale może mówimy o różnych osobach.
                          • virginia1 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 16:15
                            a skąd wiesz,że to jest "on" a nie "ona" i skąd wiesz o kim ja myślę
                            • homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 27.01.06, 16:27
                              K z B?
                              • beba2 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 13:35
                                A kto powiedział, ze jest skuteczny?? Przecież wlasnie w tym sęk, ze on nie
                                leczy ludzi tylko podaje im leki ( ktore nie skutkują). A on sobie z tego nic
                                nie robi. I w dodatku jest chamem, dla którego dziecko, które nie moze na 2
                                godzinnej wizycie siedzieć bez ruchu, ma zapewne ADHD, albo inne ciężkie
                                choroby psychiczne ( albo jest niegrzeczne). Juz ja bym mu dała popalić gdyby
                                tak
                                potraktował mnie i moje dziecko.
                                Teoretyk i tyle. Uważa się za boga, ale co najwyzej moze mierzyc ku randze guru
                                w jakiejś sekcie.

• homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 14:03
                                  Nigdy nie byłam jego pacjentką i nie znam go z tej strony osobiście. Sama
                                  wybrałam homeopatię klasyczną. Ale dopuszczam myśl że można być skutecznym,
                                  stosując często wiele leków, w wysokich potencjach. Rozmawiałam z osobami,
                                  którym pomógł.
                                  Ponadto wiesz, że tu na Forum najczęściej odzywają się osoby które mają ze
                                  swoim homeopatą na pieńku, a medal ma (najczęściej) 2 strony.
                                  Obserwując to forum można odnieść wrażenie, że w Polce nie ma ani jednego
                                  dobrego homeopaty i to właśnie stwierdził Awinn. Sama wiesz, że tak nie jest.
                                  To o czym tu piszą ludzie, to tylko echo tego, jak ludzie są leczeni. Ale my
                                  znamy wersję tylko tej osoby, która tu napisze wątek.

• awinn Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 14:39
                                    > Obserwując to forum można odnieść wrażenie, że w Polce nie ma ani jednego
                                    > dobrego homeopaty i to właśnie stwierdził Awinn.

Nie znam wszystkich homeopatow w Polsce wiec nie moge tak twierdzic. Jednak
                                    dotychczas z tego co mowia mi pacjenci jak dlugo sie lecza bezskutecznie u wielu
                                    homeopatow klasycznych mozna wywnioskowac jak niewielu jest takich dobrych
                                    homeopatow.
                                    • patchwork30 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 17:39

Awinn, ja sie pod Twoim stwierdzeniem podpisuje. Jednak brak dobrych homeopatow
                                      klasycznych w Polsce, nie dyskredytuje homeopatii klasycznej jako takiej.
                                      O.
                                      • homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 19:34
                                        O rety, Patchwork, niedawno sama dałaś plamę w leczeniu anginy.
                                        • patchwork30 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 20:12
                                          Leczenie mialo miejsce dalej na priv, jak dalej poszlo moze opisac osoba,
                                          ktorej to dotyczy, nie chce tu przytaczac prywatnych spraw. Dlaczego uwazasz,
                                          ze dalam plame?
                                          Po pierwszym srodku przeszlo zapalnie ucha, potem sie zmienily objawy i
                                          przeszly na gardlo (co wg. mnie jest poprawa w dobrym kierunku) i nie byly (dla
                                          mnie) bardzo wyrazne. A ze nie jestem praktykujacym homeopata, i nie mam lat
                                          doswiadczenia, to moge miec problemy w wyborze srodka i sie do tego przyznaje.
                                          Pewnie doswiadczony homeopata by znalazl srodek z palcem w nosie. Staralam sie
                                          sumiennie repertoryzowac i nie zaszkodzic niewiedza.
                                          Nawet jezeli uwazasz, ze dalam plame, to nie znaczy, ze to homeopatia klasyczna
                                          nawala.
                                          • homologus Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 21:26
                                            Aha, myślałam, że jesteś doświadczonym homeopatą, skoro tak łatwo przychodzi ci
                                            oceniać innych. A tak naprawdę, to wcale nie uważam, że dałaś plamę.
                                            • patchwork30 Re: Dlaczego z Hom. Klasycznej stało się Advance 28.01.06, 21:52
                                              > Aha, myślałam, że jesteś doświadczonym homeopatą, skoro tak łatwo przychodzi
                                              > ci oceniać innych.

Niestety, nie jestem nawet niedoswiadczonym homeopata... Ocena innych
                                              przychodzi mi latwo przez wrodzona arogancje ;-))) A chociaz nie praktykuje w
                                              najskromniejszym nawet wydaniu, to czytam o i ucze sie homeopatii od wielu lat.
                                              Jesli chodzi o ocene pana z zimych stron Polski, to znam jego forum i tym samym
                                              jego podejscie do homeopatii. Tu wystarczy nawet wiedza teoretyczna, by
                                              wykluczyc klasycznosc jego podejscia do rzeczy. Na temat skutecznosci zas sie
                                              nie wypowiadalam, bo nie wiem.

>A tak naprawdę, to wcale nie uważam, że dałaś plamę.

To 180° obrotu do poprzedniego postu :-))) Jeden ma wrodzona arogancje, drugi
                                              wrodzony talent do piruetow ;-))))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka