nati_28 21.03.07, 19:41 Od miesięcy męczę się z egzemą na dłoniach. Niestety dermatolodzy przepisują wyłacznie sterydy, którym jestem przeciwna, poza tym karmię i nie mogę ich brać. Czy są jakieś mhomeopatyczne lakarstwa na egzemę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homeopatkaqq Re: Egzema - czy homeopatia pomoże? 21.03.07, 22:15 kazdy lek antypsoryczny ma jakies egzemy lub zmiany skorne, jest tego od pierona. choroby dziela sie na - choroby nie-weneryczne : PSORA (manifestuja sie na skorze m.in., swedzenie skory, wypryski, egzemy, liszaje, pekanie skory na rekach i dolnej wardze sust, chrypka, zapalenie gardla,szybkie lapanie przeziebien, zaburzenia hormonalne u kobiet, wczesne wstawanie i niewyspanie po spie, zmeczenie po snie, nadmierne pocenie sie, biely jezyk, lub z nalotem, duzo flegmy w gardle, zly zapach z ust, spuchniete powiekszone zyly na nogach, szczelanie kosci podczas ruchu, psora to matka wszytskich chronicznych chorob) Z tego co czytalam gdzies to okolo 50 lekow wynalazl Hahnemann na choroby psory. Symptomy psory rozladowuja sie poprzez biegunki, nadmierne pocenie sie,oddanie moczu (nawet mimowolne) - choroby weneryczne: SYFILIS (stan psychiki: depresja, zwolnienie myslenia, zdeformowane kosci, cienkie jak szpilka , lamliwe paznokcie) - choroby weneryczne: SYKOZA (rzezaczka, brodawki, brodawczak,stan psychiki: klotliwy,wpada w szal, podejzliwy, nie ufa sobie -sprawdza czy dobrze zrobil, zapomina, nieobecny myslami,) Choroby sycozy ulegaja rozladowuja sie przez katar, wycieki np uplawy etc. musisz przeprowadzic dokladny wywiad. Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: Egzema - czy homeopatia pomoże? 21.03.07, 22:18 napisalam to co przeczytalam gdzies w internecie. u ciebie chyba PSORA nawala. Odpowiedz Link
5_monika Re: Egzema - czy homeopatia pomoże? 21.03.07, 22:35 kliknij w wyszukiwarce Wrocław, jest długi watek z adresami homeopatów.Sama raczej nie wyleczysz tego. pzdr Odpowiedz Link
kortyzol Re: Egzema - czy homeopatia pomoże? 01.06.07, 11:28 Napisałem do Ciebie maila.Coś jest nie tak z wysyłaniem bezpośrednim na skrzynki >nati_28@gazeta.pl< Potwierdź odbiór bezpośredni. Odpowiedz Link