Dodaj do ulubionych

szczepienia obowiązkowe

18.05.07, 12:27
Poniżej link do wykazu szczepień obowiązkowych:

www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_1a_szobowiazkowe_14032006.pdf
Każdy, kto odmawia zaszczepienia dziecka naraża je na ciężkie, nierzadko
śmiertelne choroby.
To truizm, ale trzeba go niestety powtarzać.
Obserwuj wątek
    • patchwork30 Re: szczepienia obowiązkowe 18.05.07, 18:02
      Jestes lekarzem? Takich omijam lukiem. Niestety moi rodzice za bardzo ufali
      lekarzom-technokratom, i mam przez to problemy ze zdrowiem.
      • ankas70 Re: szczepienia obowiązkowe 30.05.07, 23:48
        TY gryziak a ty jestes praktyk, ja ma w domu 2 dzieci, jedno szczepione tym
        końskim harmonogramem i drugie tylko zaszczepione w szpitalu a potem już nie.
        Jedno miało spore kłopoty po jednym ze szczepień , każde szczepienie konczyło
        się katarem jak tylko odstawiłam od piersi to jako dwulatek dostał
        chornicznego kataru który poszedł na zatoku i tak juz zostało, ciagłe problemy
        z zatkanymi zatokami czy trzecim migdałem, własciwie to sam laryngolog nie wie.
        Córka jak choruje to konkretnie i krótko, ie ma przewlekłych neiżytów, wysypek,
        wielkich bąbli po komarach... FAjnie sie wymądrzac jak się nie ma po
        szczepieniu dziecka lecącego z rąk i wymiotującego na wszystkie strony...
        • renste Re: szczepienia obowiązkowe 31.05.07, 09:03
          Ha ha ha.Trzeba wyrobić 300% normy nawet w szczepieniach no nie?
          Moje dziecko miało poważne powikłania po polio.W specjalistycznej-tak zwanej-
          poradni do spraw szczepień,lekarka ze śmiechem się zarzekała,że nic dziecku nie
          będzie,że jestem przewrażliwiona,że można spokojnie podać kilka szczepionek na
          raz.Durna baba!!!Siłą mnie nie zaciągniecie do tych poradni.
          I przestań nas wreszcie nawracać,bo zaczyna mnie to Twoje pisanie Gryziak już
          wkurzać.Zrób sobie jakąś dodatkową specjalizację,może komuś pomożesz i czas
          sobie zagospodarujesz:).
          • gniadus Re: szczepienia obowiązkowe 31.05.07, 10:06
            Mój synek w 10 mieś zycia został zaszcepiony i po miesiącu pajwiły się problemy skórne diagnozowane podłożem immunologicznym... Dzieki homeo od 2 lat jestesmy bez sterydów i bez jakiejkolwiek chemii.
            • marciszonka Re: szczepienia obowiązkowe 31.05.07, 10:12
              Ale dziewczyny - to jest bardzo stary wątek, a ggryziak już Wam nie odpowie, bo
              za swoją działalnosć dostał dawno bana jak złoto. Nie wywlekajcie, bo nie warto.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka