Dodaj do ulubionych

astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk krtani

19.03.09, 22:27
Witam serdecznie mam 31 lat i od lipca 2008 roku męczę się okropnie
kaszel, kaszel i jeszcze raz kaszel rozmowy przez telefon prowadzić
nie mogę bo ciągle ten kaszel noi katar też oczywiście, do tego
jeszcze ciągłe uczucie kuli w gardle jakby golf na szyi mi się
zaciskał oddychać nie mogę. Tylko w nocy jest w miarę ok ale w dzień
tragedia.Zrobiłam testy i wyszła alergia na bylicą, ale alergolog
ręce rozkłada bo w zimę powinnam odetchnąć a tu ciągle źle.
Laryngolog stwierdził natomiasy obrzęk krtani, a do tego jeszcze
podejrzenie refluksu przełykowego. Na stałe biorę singulair 10 na
astmę oskrzelową,ale niestaty nieprzynosi mi zbyt wielkiej ulgi.
Lekarze rozkładają ręce może ktoś z Państwa ma podobne dośwaidczenia
proszę bardzo za wszelkie opinie będą one dal mnie bardzo cenne.
Narazie siedzę w domu i się zamartwiam mam maleńkie dziecko i mauszę
być ciągle w dobrej formie. Pozdrawiam Jesmina
Obserwuj wątek
    • matthewr Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 29.03.09, 16:09
      nic tylko wybrać się do homeopaty, ja jestem chyba najlepszym przykładem, że
      przez 1,5 roku leczenia astmy nie odczuwam praktycznie wcale:)!
      • mami7 Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 29.03.09, 19:10
        homeopata, a przy przy okazji sprawdz sobie tarczyce (TSH, fT3, fT4, ewentualnie
        usg) i pasozyty (robaki, lamblie, grzyby)-tymbardziej jesli masz małe dziecko.

• bobana Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 21.06.09, 14:36
      Witam!. Także choruję na refluks , dodatkowo nieżyt nosa polegający na
      chronicznej blokadzie nosa, początki astmy.Mam tez niedoczynnosć
      tarczycy.Mieszkam w Olsztynie . Nie ma tu jednak homeopaty. Czy ktoś mi może
      polecić sprawdzonego homeopate , który pomógł w tych dolegliwościach.
      Z góry dziękuję za odpowiedz.
      • matthewr Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 26.06.09, 13:22
        mgr Mieczysław Wiktor
        Centrum Medycyny Naturalnej w Gdańsku
        ul. Wajdeloty 12/13 80-437 Gdańsk Wrzeszcz
        tel.:(0-58)-344-71-84
        kom. 0-601-633-856

przyjmuje też w różnych miastach Polski, polecam zatelefonować tam. wt i czw od
        14 do 17 a w pon sr i pt od 9 do 12. Tak więc do dzieła!

Początki astmy... to znaczy, że leczenie nie będzie tak trudne jak u mnie!

• bobana Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 01.07.09, 20:56
          Dziękuję za tak dokładne namiary. Z pewnością skorzystam w najbliższym czasie.
          Pozdrawiam
      • kamila-88 Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 01.07.09, 22:10
        Osobiście polecam sięgnięcie po naturalne produkty znane od wielu lat ale z pewnością zapomniane.A mianowicie inhalacje,nawilżanie pomieszczeń oraz kąpiele solankowe. Najlepszymi produktami są produkty o dużym stężeniu jodu i bromu.Ja stosuję zabłocką mgiełkę solankową ,a do kąpieli zabłocką sól termalną.Poczytaj na www.zablocka.pl
        Pozdrawiam
    • maja-felix Re: astma oskrzelowa,refluks przełykowy,obrzęk kr 06.11.24, 10:29
      Olej CBD oraz olej z czarnuszki to niezwykłe produkty, które mają ogromny wpływ na zdrowie, dlatego traktuję je z pełnym szacunkiem. Mam 67 lat i po raz pierwszy zaczęłem stosować olej CBD oraz olej z czarnuszki w 2015 roku, kiedy zmagałem się z dną moczanową, czyli chorobą metaboliczną, której głównym objawem są bolesne napady zapalenia stawów, spowodowane nagromadzeniem kwasu moczowego w organizmie. Zanim zdecydowałem się na ich zastosowanie, wielokrotnie słyszałem o ich korzystnych właściwościach od osób w sanatoriach, w poczekalniach przychodni oraz w Internecie.

Po kilku miesiącach regularnego stosowania tych naturalnych olejów, moje wyniki badań krwi poprawiły się w sposób zdumiewający: wszystkie wartości wróciły do normy. Glukoza spadła z 110 do 86 mg/dl, trójglicerydy z 210 do 118, a cholesterol całkowity z 250 do 166 mg/dl. Co więcej, poziom dobrego cholesterolu HDL wzrósł z 28,8 do 58,2. To nie jest żadna reklama, to efekty, które sam zauważyłem stosując te oleje.

Od ponad dekady borykam się z astmą oskrzelową, a dodatkowo od dłuższego czasu miałem problemy z dną moczanową. Ataki tej choroby były niezwykle bolesne i dokuczliwe, zwłaszcza w okolicach dużych stawów, jak palce u nóg czy kolana. Dzięki połączeniu oleju CBD, oleju z czarnuszki suplementowaniu MSM, witaminy C oraz zmiany stylu życia, w tym roku nie miałem żadnych ataków. Lekarz rodzinny, osłuchując mnie, stwierdził, że moje oskrzela są czyste. Wchodząc na drugie piętro, nie miewam duszności ani zadyszki. Moje płuca odzyskały pełną sprawność – oddech stał się głębszy, a zniknęły wszystkie świsty i rzężenia.

Regularne stosowanie oleju CBD pozwoliło mi odzyskać równowagę w organizmie, czuję się lepiej. Dodatkowo piję zioła, takie jak tymianek, który oczyszcza organizm i wspiera układ oddechowy, oraz podagrycznik, który skutecznie łagodzi objawy dny moczanowej i redukuje stan zapalny stawów. Podagrycznik jest znany ze swoich właściwości przeciwzapalnych i od dawna stosowany w leczeniu dny moczanowej, pomagając zmniejszyć ból i opuchliznę stawów. O tych dwóch ziołach dowiedziałem się z Konopnej Farmacji w Poznaniu, gdzie regularnie zamawiam zioła i oleje ( konopiafarmacja.pl/41-olej-cbd ) . dla informacji - ta zielarnia oferuje także inne zioła , suplementy i maści z konopi

Zmiany w mojej diecie również przyczyniły się do poprawy mojego samopoczucia. Ograniczyłem tłuszcze zwierzęce oraz przetworzoną żywność, taką jak słodycze i margaryny, które mogą nasilać stany zapalne w organizmie. Zamiast tego codziennie spożywam oliwę z oliwek extra virgin, która stała się jedynym tłuszczem w mojej diecie i wspiera moje zdrowie, w tym zdrowie stawów.

Jeśli chodzi o moje nadciśnienie, to po wielu latach stosowania leków, po wprowadzeniu oleju z czarnuszki i oleju CBD do codziennej rutyny, zauważyłem wyraźną poprawę. Zamiast 105-110 mm Hg w dolnej wartości, jak miało to miejsce wcześniej, moje ciśnienie wynosi teraz 130-140/80-85 mm Hg i czuję się doskonale. Zmniejszenie poziomu stresu dzięki olejowi CBD ma również pozytywny wpływ na moje ciśnienie i ogólne samopoczucie.

Konsultanci z Konopnej Farmacji polecili mi stosowanie oleju CBD 5% w wersji decarboxylated, który wykazuje silne właściwości przeciwzapalne i wspiera układ nerwowy. Dodatkowo, olej CBD pomaga mi w walce ze stresem, co jest bardzo istotne w moim przypadku. Dzięki tym naturalnym produktom, takim jak olej z czarnuszki, olej CBD oraz zioła, czuję się lepiej niż kiedykolwiek i mam nadzieję, że moja historia może pomóc innym w poprawie zdrowia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka