Dodaj do ulubionych

Witam ! Bylem we Francji, HISZPANII...i wracam tam

01.11.18, 13:08
Fajny temat, dzieki ze ktoś go wymyślił hehe.

Mieszkalem 6,5 roku w południowej Francji,
do czerwca br, potem 6 tyg w PL, następnie 2,5 miesiąca w północnej Hiszpanii.

W obu przypadkach nad morzem smile ( Francję polubiłem jeszcze na studiach, gdy jeździłem tam stopem i pociągami ). Aha a 10 lat temu rok w Anglii.

Tu w kraju długo nie wytrzymam, i niedługo zacznie się robić zzzimno.

Teraz szukam przez agencję pracy tam, Francja lub Hiszpania, małe miejscowości,
już unikam wielkich miast...Hiszpania jest w gorszym stanie ekonomicznie, ale to Francja raczej zawali się szybciej zatem pragnę mieszkać gdzieś bliżej natury, gdzie mniejsza szajba jest.

Chcę wyjechać przed grudniem, tak UCIEC przed zimą haha.
Może z jedną, dwoma osobami, w przyjaznej relacji.

Mimo wszystko bardzo lubię Francję, kończyłem tam też kursy językowe, zdawałem egzaminy,
mam poziom DELF A2.

Jestem niepalący, wegetarianin, wolny, po związku we FR, ( Zatem unikam wszelkim prac przy mięsie czy jakiś okropnych knajp, to nie moje klimaty. Oraz winnic, nie lubię wyzysku.)

Ktoś ma pomysł ciekawy, realny, proszę o kontakt.

?
rayonvert at onet.eu

M.

Obserwuj wątek
    • mooose99 Re: Witam ! Bylem we Francji, HISZPANII...i wraca 01.11.18, 13:23
      PS Zbieram tez materialy do ksiazki o euroemigracji ( Moze byc anonimowo ),
      brakuje mi relacji kogos kto mieszkal/mieszka w Italii, Hiszpanii i Portugalii :

jesli chcesz opisac swoje emigracyjne przygody ( A jestes z tej NOWEJ UNIJNEJ emigracji)
      to zapraszam do kontaktu !

smile
      • ortpol Re: Witam ! Bylem we Francji, HISZPANII...i wraca 27.12.18, 14:21
        mieszkalem 13 lat , pisz co Cie interesuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka