Dodaj do ulubionych

Milo Park - no i jak?

07.01.16, 09:57
Jak wam się podoba nowa rzeczywistość Józka z parkiem handlowym?
Korzystacie?
Obserwuj wątek
    • feelek Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 10:54
      ale z czego?
      • surmia Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:06
        feelek napisał:
        ale z czego?

No z tego parku. Tam sklepów moc. Oraz atrakcji.
        Ja byłam.
        Nabyłam nawet różne niezbędne do życia przedmioty i artykuły.
        Mam nadzieję, że ten park będzie trwał i cieszył potencjalnych nabywców owych rzeczy oraz właścicieli.
        Właścicielem jest ponoć twórca słynnej " Wielkiej Dziury Otwockiej".
        Więc szacun.
    • michalinianin Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:07
      LOL. Taki to Park Handlowy jak świnka morska - ani świnka, ani morska.

Piotr i Paweł - dobry asortyment, drogo.
      Pepco - przydatne
      Reszta - nawet nie wiem co tam jeszcze jest

Poza tym parking mały, drzewa wycięte nielegalnie przy całkowitej bierności władz miejskich i powiatowych, projekt niezgodny ze specyfiką miejsca, dach spadzisty tylko na papierze bo szczelnie zamaskowany.

Podsumowując - u nas jak zwykle.

https://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_ssh7U3qjSXV0vPa84v51TYkhbGeEbeeo.jpg
      • surmia Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:24
        Oj tam, dach na pewno jest spadzisty, bo woda musi spływać. Nie czepiajmy się.
        Nie jest źle.
        Te wycięte drzewa to jakaś zagadka dla mnie. Czekam na jakieś wyjaśnienie tego ścigania świadków przez UM. O so chozi?

Ale fajny mamy park, przyznaj michalinianinie.
        PiP drogi, ale jaki piękny towar, niespotykany w innych sklepach mają. Czasem potrzeba czegoś luksusowego, a w naszych sklepach posucha luksusu i trzeba było latać do Warszawy.
        A tu proszę - mamy luksus na naszej ziemi.
        smile
        No i buty można kupić na miejscu.
        Ja tam jak zwykle - w sygnaturce smile
    • feelek Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:12
      pogrzebie w necie
      dowiem sie o czym piszecie
      • surmia Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:19
        www.propertynews.pl/centra-handlowe/ruszyl-park-handlowy-w-jozefowie,41727.html
        www.facebook.com/MILO-PARK-J%C3%B3zef%C3%B3w-1197843953576663/
        No wiesz feelek, ale masz braki !
        To my mamy taki piękny i bardzo czynny park handlowy, a ty dopiero szukasz co to za dziwo?
        WSTYD!
        • feelek Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:37
          nieruchawym - nieswiadomym
          ale sie wstydze
          oczywiscie
          PS. " nieruchawym"???
          no co to za polski?!
          trzeba mi grubo,
          no nara
    • feelek Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 11:20
      juz wiem:
      w Jozefowie powstalo nowe centrum handlowe
      to zawsze dobra wiadomosc
      zapewne inne zdanie maja inni handlowcy
      IMHO zupelnie niepotrzebnie sie martwia
    • 0bywatelx Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 14:07
      Spożywczy niezły, chociaż irytujące jest zawijanie wędlin w szeleszczący celofan jak w starożytnych kwiaciarniach. Wolę papier pergaminowy. Wędliny przeciętnej jakości. Dużo nabiału, przetworów z ryb. Wyjazd z parkingu nie podoba mi się, jakoś ciągle mam wrażenie, wyjeżdżając na ulicę, że jestem na parkingu. Związane jest to chyba z szerokim wjazdem do Sternika. Sympatyczne kasjerki. Ale nie jest to konkurencja dla K&M i bazarów w Falenicy/mam nadzieję na efektowną rewitalizację/ i Otwocku. Drogo.

Byłem w biurze podróży, bardzo miła obsługa, ale jeszcze nabywająca kompetencje. Nie można płacić kartą, co wydaje mi się dużą niedogodnością.

Moje 3 dziewczyny były w CCC, ale skończyło się wyjazdem do ZT po buty, bo tu mało rodzajów.
      Kiedyś pisałem, szkoda, że nie Lidl, szkoda, że nie Almi.
      Bryła nie podoba mi się, mógłby być świdermajerowy cukiereczek, z dużą ilością zieleni. Jakoś Józefów nie ma szczęścia do tego typu inwestycji, docierają do nas z opóźnieniem wieloletnim i na kolana nie rzucają. Do tego jeszcze ta cwaniakowata wycinka drzew.
      • surmia Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 16:05
        Ja tam się cieszę, że jest. Ten park.

Te drzewa może ktoś wreszcie wytłumaczy jakoś logicznie. Teren jest prywatny więc może się nie dowiemy?

Bryła - zwyczajny kompleks sklepów.
        Ja nie spodziewałam się niczego wspaniałego. Wybudowane dość szybko, ma zarabiać, a nie być dziełem sztuki. Trudno wymagać wszędzie świdermajerowatości. Opanujmy się.
        Jak zrobią parking, będzie ok.
        Lepsze to, niż wszechobecne blaszaki. To co powstało jest ok. Spójne i zwięzłe. Z Jarosławskiej wygląda ładnie. Tak miejsko się zrobiło hehehe.
        O zieleń też pewnie zadbają na wiosnę. Nasadzą krzaczorów i będzie git.

Pewnie, że wolałabym duże centrum w Góraszce, z kinem i innymi fajnymi ustrojstwami, ale naprawdę cieszę się, że ktoś i u nas zainwestował. Że nie mamy tej okrutnej posuchy, która całkiem niedawno u nas była. Tej posuchy z brakiem sklepów i np. automyjni.
        • jozefow512 Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 20:24
          surmia napisała:

O zieleń też pewnie zadbają na wiosnę. Nasadzą krzaczorów i będzie git.

Na razie na trawnikach posadzili samochody. smile

Bardzo fajnie wygląda porównanie wizualizacji ze zdjęciem z rzeczywistości. Na wizualizacjach spacerujący ludzie, w realu zero ludzi i naćkane samochodów. smile Taki lajf.
          • surmia Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 20:41
            Oj, więcej optymizmu proszę smile
            W końcu to sklep a nie park. Autem się podjeżdża.
            A ja właśnie widziałam tam ludzi. Nawet z Otwocka!
      • surmia Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 16:07
        Jak zawijają w pergamin (który zazwyczaj z pergaminem nie ma nic wspólnego, to zwykły papier jest) to on z wędliny wysysa wilgoć. Celofan tę wilgoć utrzymuje.
        • 0bywatelx Surmio nie idź tą drogą 07.01.16, 19:06
          Ja rozumiem i częściowo podzielam Twoje podejście do centrum handlowego. Ale to o czym piszesz w kwestii opakowania wędlin, nie masz racji. Pisałem o celofanie to ja mam rację. Ty piszesz o folii spożywczej, to czym dwa razy opakowano moje wędliny to nie była folia spożywcza. Ona powinna przylegać i zamykać opakowany towar, to-to szeleściło i nie przylegało do pokrojonej wędliny, jak w kwiaciarni lat 80tych celofan do goździków. Papier do pakowania wędlin w porządnych sklepach jest pergaminowany - zupełnie inny niż zwykły. Wędlin nie powinno przechowywać się w folii spożywczej.
          • surmia Re: Surmio nie idź tą drogą 07.01.16, 19:27
            Ależ ja wiem o czym pisałam, bo jestem szczęśliwą, acz niezbyt systematyczną klientką sklepu PiP w dziale wędlin. I ten celofan jest mi znany. Całkiem fajny celofan to jest.
            • 0bywatelx Re: Surmio nie idź tą drogą 07.01.16, 19:54
              A to już milknę już. Surmio, a byłaś w Międzylesiu w tym nowym cosiu?
              • surmia Re: Surmio nie idź tą drogą 07.01.16, 20:32
                Nie było mnie tam jeszcze. A warto tam być?
                • opoint Re: Surmio nie idź tą drogą 07.01.16, 21:16
                  Ja byłam. Na plus bardzo mało klientów. Na minus bardzo mało sklepówsad
    • sn00kie Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 15:13
      Widzę, że nie tylko ja mam mieszane uczucia co do tego parku. Ogólnie mówiąc d*py nie urywa big_grin
    • jarecki_2 Re: Milo Park - no i jak? 07.01.16, 21:17
      Piotr i Paweł ok, może drogo, ale we wszystkich PiP jest drogo, za to mają kilka rzeczy, których nie mają gdzie indziej w okolicy i nie muszę już latać do wawy. Pepco super, nie muszę ganiać do Otwocka a mają wszystko i nic jak lubię, jeden sklep i masz wszystkiego po trochu. CCC lubię ze względu na dzieciaki, zawsze jakiś fajny but się znajdzie na miejscu bez szukania daleko. Parking widać że sklecony na szybko, pewnie coś z tym zrobią na wiosnę, teraz te kratki w których trawa nie wyrośnie to porażka, latem będzie większy kurz niż teraz a już jest nie mały, parking jeszcze się kończy tylko organizacja ruchu na razie do kitu.
      • doomi Re: Milo Park - no i jak? 08.01.16, 11:27
        Parking fatalny, ale sam spożywczak super. Alma na mnie już tak dużo nie zarobi.
        Swoją drogą dużo obiecywałam sobie po nowym centrum ferio wawer ale jak dla mnie to niewypał jest. Strasznie toto malutkie, kiepskie marki i do tego maciupeńka (w porównaniu do innych alma).
    • iprize Re: Milo Park - no i jak? 10.01.16, 11:45
      PiP ok , brakuje moze jakiegos sklepiku z ksiazkami moze albo np tablicy z poziomem zanieszczenia powietrza smile ciekawie by bylo , ten teren caly wolny bedzie na parking tylko ?
    • em-kwadrat Re: Milo Park - no i jak? 10.01.16, 13:43
      Oj, dawno się tak ne uśmiałam smile
      Jakby Casanova miał nick toratora6 uśmiałabym się jeszcze bardziej wink
      • em-kwadrat Re: Milo Park - no i jak? 10.01.16, 13:45
        Przekierowuję posta pod właściwy wąteksmile
    • owjozef Re: Milo Park - no i jak? 16.01.16, 09:09
      Szału nie ma, główna atrakcja to PiP ale:
      1. Jest bezsensownie drogo, poza niektórym wyjątkami
      2. Asortyment nie większy niż w takiej Stokrotce, Lidlu, MLu, czy Biedronce
      3. Jakość towaru również nie lepsza
      4. Brawo za toaletę/łazienkę, nareszcie właściwy standard cywilizacyjny tylko razi bezsensowne lustro zajmujące miejsce, gdzie powinien być dozownik na mydło, który jest obok umywalki i kapie na podłogę
      5. Skandaliczny, zresztą jak w innych miejscach, jest brak cen na produktach, wyraz krańcowego lekceważenia klientów (ceny na najniższych półkach często przy podłodze, trzeba się schylać)

W samym centrum:
      1. Bardzo lichy stojak na rowery
      2. Mało sklepów
      3. Przydałaby się jakaś fajna restauracja/bar, taki lepszy Sfinks ze zdrowymi potrawami albo naleśnikarnia, rybiarnia
      4. Podobnie brakuje dobrej kawiarni typu Greenhouse, Costa, Starbux
      5. Świetnie, że są paczkomaty
      • jozefow512 Re: Milo Park - no i jak? 16.01.16, 12:26
        5. Świetnie, że są paczkomaty

Jakie paczkomaty masz na myśli?
        • owjozef Re: Milo Park - no i jak? 16.01.16, 18:18
          Inpostu
    • dbam_o_zdrowie Re: Milo Park - no i jak? 23.01.16, 12:21
      Unikam. Oczywiście mam swoją alternatywę. Tu akurat mini bazarek zawsze w piątek. Teraz stoją tuż obok UM, na Parkowej. Kapusta kiszona od Pani Izy mmmmmmmm mmmmmmmmm mmmmmmmniam.
    • iprize Re: Milo Park - no i jak? 24.01.16, 14:45
      a ten dom handlowy przed nowym mcd za Miedzeszynem to cos tam jest ciekawego ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka