datlas 22.02.21, 12:16 Czy ktoś w kolegium redakcyjnym sczytuje w ogóle to, co zostanie następnie wydrukowane i zawieszone na stronie Józefowa w zakładce "Media"? Wygląda na to, że nie. Dowód: dwa zrzuty ekranowe poniżej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cinqueterre Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z błędami 22.02.21, 16:45 JnŚ nigdy nie grzeszył wysokim poziomem edytorskim (nie tylko korekta, ale i grafika kuleje). Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 23.02.21, 17:42 oj Cinque, Cinque! JnŚ to sobie takie pisemko, nakład 2000 (?) [jak tu piszą "...szmatławiec...",] PS. gdy kto z "Polityki", to zaraz mieć jakie halo do GdG*) ----- *) [Gazetu dla Gminu] Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z błędami 23.02.21, 11:51 Niech się pani Datlas zgłosi do JnŚ na korektorkę. Zawsze będzie na kogo zrzucać takie " błędy ". Takie zrzuty. J. słynie z przyjmowania zrzutów. PS. Nie wiem może kto tam i szczytuje w JnŚ. Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 23.02.21, 13:02 Z tego co wiem, w stopce redakcyjnej "JnŚ" figuruje - wśród osób współpracujących z redakcją - niejaki feelek = filolog znany z tego forum (od nazw rond i od przestrzegania przepisów ruchu drogowego), posiadający liczne grono zaprzyjaźnionych polonistów (niewystępujących pod nazwiskiem). Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 23.02.21, 22:06 i ... Datlas? PS. to jest forum, polega na tym, że: 1. można zadawać pytania 2. można nie zadawać 3. można odp. na pytania 4. nie można nie odp. na pytania [gdy kto nie odp. (bo mu to nie odp.) to wtedy (bez odp.) dyskusja przestaje być dyskusją] Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 24.02.21, 12:30 Przeczytałem stopkę tego pisma i nikogo, kogo Datlas wymieniła tam nie ma. Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z błędami 24.02.21, 13:05 Kolejna perełka znaleziona w styczniowo-lutowym "JnŚ" (załącznik) Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 24.02.21, 19:06 ... ech Datlas, sama się prosisz ... nie rozumiesz? Chcesz się czepiać literówek, jak Jozef ów? Treść koleżanko, treść... od setek lat działa to tak, że zajmuje się tym korekta, rozumiem, hiperpoprawność ortograficzna to twój Konik [Garbusek?] [uważaj, żeby ci nie wyszedł komik (Będzie wtedy Komik Garbusek)]. więc co tu robisz? obiecuję, że na każdy swój wpis dostaniesz odp. - nie będzie z tym problemu. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 24.02.21, 23:09 feelek napisał: > Treść koleżanko, treść... Z treścią bywa słabo. Bardzo słabo. Na przykład ten fragment o tym, że 30% smogu powstaje .... w wyniku ścierania się tarcz hamulcowych w samochodach. Zapewne dotyczy to ostatnich dni, gdy smog pojawia się w godzinach wieczornych, gdy te klocki się ścierają i ścierają (w wyobraźni Feelka). Nr 1/2020 Natomiast straż miejska nie zajmuje się badaniem czystości spalin samochodowych oraz ilości pyłów zawieszonych, wynikłych ze ścierania się tarcz hamulcowych przejeżdżających naszymi drogami samochodów (co powoduje nawet 30% powstających zanieczyszczeń powietrza). Leży to w gestii Inspekcji Transportu Drogowego. Nr 6/2020 - artykuł o sosnach. Zabrakło bardzo ważnej informacji, że jesteśmy ostatnim pokoleniem, które może obserwować w Polsce powszechnie występujące sosnowe lasy. W związku ze zmianami klimatycznymi większość sosen z józefowskich lasów zniknie. Szybkość realizacji tego scenariusza zależeć będzie od dalszych emisji CO2. naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news%2C78437%2Cnaukowcy-z-pan-prognozuja-za-kilkadziesiat-lat-z-polskich-lasow-moze-zniknac "Badacze wyliczają, że są gatunki drzew, które je przeżyją: jodła pospolita, buk zwyczajny, jesion wyniosły, dąb szypułkowy i dąb bezszypułkowy. Są też gatunki, które na obszarze Polski będą występować zdecydowanie rzadziej: sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski oraz brzoza brodawkowata. "To szokujące dane, gdy weźmie się pod uwagę to, że sosna stanowi 58,5 proc., brzoza 7,5 proc., a świerk 6,4 proc. powierzchni lasów w Polsce" - alarmują naukowcy. Z analiz naukowców z PAN wynika, że w perspektywie kilkunastu czy kilkudziesięciu lat, mogą z polskich lasów zniknąć gatunki drzew, które dzisiaj stanowią główny składnik drzewostanów na blisko 75 proc. ich powierzchni." Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 24.02.21, 23:22 "Artykuł o sosnach. Zabrakło informacji, że jesteśmy ostatnim pokoleniem, które może obserwować powszechnie występujące w Polsce sosnowe lasy..." A co mówią lekarze? Narzekają na casus j-512? Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 24.02.21, 23:34 Jezu, na prawdę można wypisywać podobne rzeczy publicznie? Problem, że 90% tu goszczących nie wygaduje tych bredni publicznie, bo robi to anonimowo. Nie, ktoś taki nie przyjdzie na publiczną dyskusję do MOK czy na Radę Konsultacyjną przy Burmistrzu. - Nie przeżyłby huraganu śmiechu po konstatacji, że zabrakło mu stwierdzenia, że wszystkie drzewa w J. za 50 lat przestaną istnieć. Same sosny pękłyby że śmiechu. I w tym znaczeniu Józefowski Myśliciel ... miałby rację. Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 25.02.21, 05:22 Feelek! "Naprawdę" (=rzeczywiście) piszemy łącznie, kontekst "Czy naprawdę takie jest twoje zdanie?" w przeciwieństwie do "na prawdę" (osobno), kontekst "Nie ma co liczyć na prawdę - nikt jej nie ujawni." Reguły [143] i [144] polskiej ortografii. Chyba powinieneś wziąć udział w zajęciach tzw. Uniwersytetu Trzeciego Wieku. Odpowiedz Link
feelek [...] 25.02.21, 09:48 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 25.02.21, 18:32 feelek napisał: > Jezu, na prawdę można wypisywać podobne rzeczy publicznie? Też się zastanawiam, jak możesz publicznie wypisywać takie rzeczy, jak poniżej. > - Nie przeżyłby huraganu śmiechu po konstatacji, że zabrakło mu stwierdzenia, > że wszystkie drzewa w J. za 50 lat przestaną istnieć. Rzeczywiście wywołałeś zapewne huragan śmiechu u większości pisząc, że "wszystkie drzewa w J. za 50 lat przestaną istnieć". A teraz zderzmy ze sobą to, co ja napisałem z tym, co ty zrozumiałeś. Napisałem: W związku ze zmianami klimatycznymi większość sosen z józefowskich lasów zniknie. Feelek zrozumiał: wszystkie drzewa w J. za 50 lat przestaną istnieć Nie wiem, po co się kompromitujesz. Robisz to specjalnie? Napisałem. Szybkość realizacji tego scenariusza zależeć będzie od dalszych emisji CO2. Feelek zrozumiał: wszystkie drzewa w J. za 50 lat przestaną istnieć LOL. Feelek, ty naprawdę nie rozumiesz prostego tekstu. Gdybym napisał, że w następnym pokoleniu większość spalinowych samochodów zniknie, to Feelek zrozumiałby, że za 50 lat nie będzie w ogóle samochodów? Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 06.03.21, 14:03 Dane o % startych hamulców w PM2, 5, PM 10 nie są moje, tylko naukowców, co to zjawisko badają. Pan pójdzie i IM to powie. W twarz. ??? Ups., zapomniałem, że mam do czynienia z Botem, sorry -Butem. Sorry -tchórzem. Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z błędami 25.02.21, 10:05 I jeszcze jeden błąd Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 06.03.21, 13:56 A tak w ogóle, Datlas, czytał/ a (?) tę gazetę? Podobał się jaki tekst? ... Czy tylko OrtograBłędObsesja? ... PS. Jaką gazetę/ artykuł/ zdanie odrębne opublikowała p. Datlas? Gdzie? Kiedy? Chętnie wezmę do rąk. Już z niecierpliwości drżą mi. Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z błędami 09.03.21, 13:49 Feelek lubi takie zgadywanki gdzie tkwi błąd w tekście "Józefowa nad Świdrem"? Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 09.03.21, 16:02 1. pytanie nie było od pani/ pana, a DO PANA. Wypadałoby odpowiedzieć. 2.to zacytowane to NIE JEST TO TEKST Z JÓZEFPOWA NAD ŚWIDREM, a.... list do redakcji. Zwyczajem edytora jest nieingerowanie w treść OTRZYMYWANYCH LISTÓW. 3. Litości, że też muszę odp. na takie żenua.. Czy wie kto kto się pod ten Datlas podszywa? Jasne - wie Admin. To głupia zabawa, zresztą zabroniona przez etykietę. Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 09.03.21, 16:26 To za co w ogóle kolegium redakcyjne odpowiada? Za czyjeś nie odpowiada, za swoje nie odpowiada. Za nic nie odpowiada. Wygląda na to, że nie czyta nawet tego co samo napisze, ani nie czyta z uwagą tego co mu ludzie podeślą. A kto jest temu winny? Oczywiście Datlas! Paradnie. A potem zdziwienie jak datlas w tekście Zbigniewa Kozłowskiego "Sosna, królowa naszych lasów" ("JnŚ" sierpień-wrzesień 2020 r.) znajduje "sadzonki z bAryłką", bo nawet autor nie przeczytał na głos swojego tekstu. Odpowiedz Link
feelek Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 09.03.21, 20:35 eot [End of talks.... ... with that man/woman/whatever... Jeden jakiś [ -----] ( ust. z 1992 art. z p. zm.) udaje doktora fizyki, drugi znawcę języka polskiego, ba wypisuje brednie nt. wydawania gazet obaj spece od klimatologii, odśnieżania i przeklejania z Internetu. Może gdzieś pojawi się byt, gdzie nie będzie czytający miał do czynienia z anonimowymi kretynami. Z całą pewnością tak będzie. Tam chętnie spotkam się z Cinqueterre, Mariusem, M_Miko.... ... bo nie z Surmią, Podskarbińskim i pozostałymi jakimiś tam Jozefowami 543, 989 , 613, Atladami i całą plejadą jakichś botów, butów, łopat, motyk i szpadli. Arrivederci Odpowiedz Link
datlas Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 09.03.21, 21:41 Po co zaraz ta irytacja i zacietrzewienie? Do wykonywania przez siebie pracy/obowiązków (w tym redagowania "JnŚ" czy oddawania własnych tekstów w celu ich publikacji w "JnŚ") należy podchodzić sumiennie i być starannym. Odpowiedz Link
jozefow512 Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 09.03.21, 22:29 feelek napisał: > Arrivederci A może lepiej farewell? Odpowiedz Link
surmia Re: Styczniowo-lutowy "JnŚ" - niestety z 10.03.21, 15:28 Feelek, znów odchodzisz? Który to już raz? Widzę, że już mnie nie lubisz, bo usunęłam twój brzydki wpis. No trudno. Jakoś muszę z tym żyć. Again. Odpowiedz Link