Dodaj do ulubionych

jeszcze raz pytania i odpowiedzi

11.04.06, 13:08
O ile na początku byłam wielką fanką tej formy kontaktu z mieszkańcami, to
teraz powoli zaczyna mnie to wkurzać.
Zwróćcie uwagę na drugą część pytania Piotra. Piotr pyta konkretnie, czy
wypada aby miasto sprzedawało zaśmiecone i zanieczyszczone działki. Jak brzmi
odpowiedź? Czy ja nie umiem czytać ze zrozumieniem, czy odpowiedzi brak?

Podobnie jeśli chodzi o pytania o przedszkole. Pomijając te bardzo
szczegółowe (chociaż też istotne) jak te o przyjęcie dziecka kogoś z rodziny,
to ktoś pyta, czy prawdą jest, że być może w grę wchodzi wynajęcie jakiś
pomieszczeń: i co?? Burmistrz obraził się na sprawę przedszkola i nie będzie
udzielał szczegółowych odpowiedzi. A to, że akurat trwa okres składania kart
rekrutacyjnych, to przysłowiowy "pryszcz"

W tym momencie, te odpowiedzi robią się żenujące i coś czuję, że zmierzamy w
kierunku Wiązowny...

Piotr, przyszły mieszkaniec 2.04.2006r.
Panie Burmistrzu, Niestety nam Polakom bliżej do Azji niż do Europy, to
widać, słychać i czuć. Historyczne duże wpływy mongolskie, tureckie, arabskie
i rosyjskie powodują że Józefów również jak porządne azjatyckie miasto jest
brudne. Trudno powiedzieć ile w tym kultury mieszkańców a ile zaagażowania
Miasta w sprzątanie. Moje pytanie: Czy jednak wypada aby miasto oferowało do
sprzedazy działki - ul. Samorządowa / Westerplatte / Wąska z górą butelek,
śmieci i gruzu ?

To, że miasto jest brudne nie jest zasługą obcych wpływów. Wynika z brzydkich
przyzwyczajeń mieszkańców. Miasto stworzyło mieszkańcom warunki bezpłatnego
pozbywania się niektórych rodzajów odpadów (papier, szkło, tworzywa szt.).
Raz w roku przeprowadzana jest akcja odbierania odpadów gabarytowych (meble

Obserwuj wątek
    • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 11.04.06, 13:36
      Tak, w TYCH odpowiedziach Burmistrz rzeczywiście się nie wykazał.
      I ławki potraktował bardzo jednostronnie...

Panie Burmistrzu, to trochę nieładnie.
      • chiste Ładnie, ładnie.. marudy! 11.04.06, 13:38
        Pieśćcie burmistrza swego, bo możecie mieć Szaciłłę wink
        _______
        Ospo czorna!
        Idź do Dorna!
        • 111majka Re: Ładnie, ładnie.. marudy! 11.04.06, 13:40
          Toż pieścimy.
          Kiedy mamy powody smile
    • do73 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 11.04.06, 13:39

No więc zadałam Panu Burmistrzowi kolejne pytanie z cyklu przedszkole dla
      pięciolatków. Zobaczymy, czy tym razem odpowie cos konkretnego?
      • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 11.04.06, 13:44
        Chyba trzeba drążyć tematy do skutku i prosić o konkrety. Może jak się wytknie panu burmistrzowi wymijające odpowiedzi, to się bardziej postara?
        • chiste eee... tam! 11.04.06, 13:48
          Pieniaczyta się.

"No tak, nie odpowiadamy tylko za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz!"

wink
          _______
          Ospo czorna!
          Idź do Dorna!
          • morkub Re: eee... tam! 11.04.06, 13:49
            Żeś się Seksmisji ostatnio naoglądał wink
            • chiste Była w w programie drugim... 11.04.06, 14:02
              ... to se obejrzałem!
              A co! Sekcja specjalna - zawsze lojalna! Czy rozumiecie, dlaczego nasze
              prababki nie mogły dłużej wytrzymać i założyły Ligę? Liga rządzi, liga radzi,
              liga nigdy was nie zdradzi!

_______
              Ospo czorna!
              Idź do Dorna!
              • morkub Re: Była w w programie drugim... 11.04.06, 14:07
                Chyba jednak liga sobie nie porządzi, bo dużego konia pominięto w rozmowach... wink
                • chiste Odpowiem cytatem z innego filmu, paszczowo: 11.04.06, 14:10
                  Iiiiichaaa! Iiiiichaaa!

a może:

Patataj, patataj, patataj...

?
                  _______
                  Ospo czorna!
                  Idź do Dorna!
              • doomi Re: Była w w programie drugim... 11.04.06, 14:10
                smilesmilesmile
                Moja córka jest fanką seksmisji smile
                Na drugi dzień nauczycielka nie mogła lekcji prowadzić, bo dzieciaki przejęte
                opowiadały sobie o filmie. Ulubiona scena małej - golaski chłopaczki na końcu smile

A tak w temacie, to jej ulubiona piosenka, którą śpiewa zawsze i wszędzie i
                którą śpiewała na festiwalu kolonijnym - "facet to świnia" Od roku niezmiennie
                jak Ona zaczyna śpiewać, to jej brat chcę ją prać big_grin
                • chiste A brat do Niej: 11.04.06, 14:14
                  "Kobieta mnie bije! Poddaję się. Dajcie mi wszyscy święty spokój!"

_______
                  Ospo czorna!
                  Idź do Dorna!
                  • doomi A wracając do tematu: 11.04.06, 14:32

--------------------------------------------------------------------------------
                    Widzieliście pytania i "odpowiedzi" z końca marca??

Na stronie głównej powinna pojawić się informacja: PROSZĘ NIE ZADAWAĆ PYTAŃ NA
                    NIEWYGODNY TEMAT - PRZEDSZKOLE NR 2 (po co ludzie mają w ogóle pisać te pytania)
                    Te marcowe dopiero teraz odkryłam i powiem szczerze, że cisną mi się mocniejsze
                    słowa na usta, bo jak można tak traktować ludzi.
                    Jeśli szanowny Burmistrz nie chce odpowiadać, to przyzwoitość nakazuje, aby
                    pojawił się na stronie rzetelny komunikat na ten kontrowersyjny temat.
                    Ale nie taki jaki jest obecnie, czyli nie będę odpowiadał, bo internet to nie
                    jest dobre miejsce... Czyli na jedne tematy jest dobry, na inne już nie??

Rodzice przedszkolaka 31.03.2006r.
                    Jak będa wygladały "rowiązania doraźne" związane z rekrutacją do przedszkola nr
                    2 w związku z likwidacją przedszkola w budynku przy ul Wyszyńskiego? Czy
                    dzieciom już uczęszczającym do przedszkola zostanie zapewniona ciągłość tzn.
                    będa przyjęte do tych samych grup i będa pod opieka tych samych nauczycieli?

Przedszkole nr 2 przy ul Wyszyńskiego

agnieszka 31.03.2006r.
                    w nawiazaniu do pytania marii "na jakiej podstawie zbiera pan informacje o
                    sytuacji majątkowej rodziców" moje pytanie brzmi : Jak można oceniac sytuacje
                    majątkową skoro w formularzu nie podaje sie takich danych? i chyba do tej pory
                    nie było to brane pod uwagę (chyba że na oko)

Gosia 31.03.2006r.
                    Pisze Pan w swojej jednej odpowiedzi, że problemy nie sa rozwiązywane przy
                    pomocy tv , to dlaczego problem Pani Dyrektor zostal tak szeroko opisany w
                    gazecie? dodam, że w moim przekonaniu nierzetelnie

Anna 31.03.2006r.
                    dlaczego chce Pan dopiero teraz zamknąć przedszkole bo do tej pory jakoś Panu
                    to nie przeszkadzało. czy prawdą jest że próbuje Pan w taki sposób zwolnic
                    niewygodnych nauczycieli?

mieszkanka 31.03.2006r.
                    Szanowny Panie Burmistrzu, pisze Pan ze o przyjęciu dziecka do przedszkola
                    brane są pod uwagę dane o sytuacji majątkowej rodziców dziecka. Odpowiada że
                    dane te są zbierane na podstawie opracowanych formularzy. Ale przecież w
                    formularzu tym nie ma ani słowa o tym by załączać zaświadczenie np o zarobkach,
                    albo wpisywać jaki posiada się majątek. To na jakiej podstawie można
                    stwierdzić, że ktoś jest dobrze sytułowany czy nie?

Wiktor 31.03.2006r.
                    Szanowny Panie! W Lini Otwockiej ukazał się "artykuł" z którego wynika, że coś
                    niedobrego dzieje sie w przeszkolu nr 2. Z tego co czytam rodzice nie mają
                    zastrzeżeń do pracy nauczycieli a konfikt jest dwubiegunowy: dyrektor-rodzice,
                    dyrektor-nauczyciele. Uważam, że dyrektor plcówki nie spełnia oczekiwań i
                    pracowników i rodziców, nie potrafił rozwiązać konfliktu a to chyba brak
                    kompetencji, zdolości mediacyjnych i niudolność w wykonywaniu obowiązków na
                    kierowniczym stanowisku?

Jerzy ojciec przedszkolaka 31.03.2006r.
                    Czy zamknięcie przedszkola to wynik straży pożarnej czy też Linii Otwockiej, w
                    której całym problemem przedszkola obarczane są nauczycielki. Czy to forma
                    poradzenia sobie z tymi paskudnymi nauczycielkami. Zamknięcie budynku to
                    czterech nauczycielek mniej- czyli co łatwy sposób pozbycia się czarnych
                    owiec?. Jeżeli tak to gratuluję.

Zniesmaczona 31.03.2006r.
                    Panie Burmistrzu. Dlaczego chce Pan zamknąć przedszkole przy Wyszyńskiego - to
                    chyba dość lekkomyślny krok jeśli chdzi o potrzeby mieszkańców naszego miasta.
                    Czy może chodzi o jakieś rozgrywki "polityczne", o których głośno Pan nie mówi.
                    Jakie "doraźne kroki" zamierza pan dodjąć aby spełnić oczekiwania rodziców 50
                    dzieci ,które niedostaną się do przedszkola z powodu zamknięcia jednego
                    budynku?????

mama przedszkolaka 31.03.2006r.
                    Panie Burmistrzu! Skoro Dyrektorzy placówek oświatowych wyjechali do
                    Włoch "...aby zapoznać się z funkcjonowaniem tego typu placówek we Włoszech.
                    Był to wyjazd służbowy..." prosimy o udostępnienie opracowań powstałych w
                    wyniku ich pracy, oraz o informację jaka współpraca została podjęta w zakresie
                    współpracy między instytucjami oświaty i kultury. Prosze także o informację z
                    jakich środków pokryty został ten wyjazd. Pozdrawim

Monika 31.03.2006r.
                    Poruszę kolejny raz sprawę przedszkola przy ul Wyszyńskiego 6. 2.02 pytałam
                    Pana o zamknięcie tego budynku. Poinformował Pan, ze będzie zamknięty dopiero
                    po wybudowaniu nowego. Następnie 23.02. poinformował pan że nowe przedszkole
                    powstanie w latach 2007/2008. A dzisiaj czytam odpowiedż jaka pan udzieli Pani
                    Karolinie i dowiaduję się, że jednak budynek zostanie zamknięty w czercu 2006
                    r, a nowe przedszkole powstanie 1 września 2007 r. Proszę mi rzetelnie
                    odpowiedzieć jak to wkońcu jest z tymi decyzjami?

• chiste Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 14:39
                      Moim zdaniem facet ma jaja.
                      Zelazną zasadą samorządowców jest zamykanie placówek oswiatowych na poczatku
                      kadencji. Na koniec kadencji szykuje sie raczej rondka, sygnalizacje swietlna i
                      malowanie trawników.
                      Jezeli burmistrz Kruszewski postanowił zrobic taki krok teraz, to ja go
                      podziwiam.
                      Wydaje mi się, że naprawdę marudzicie. Patrzac na to, jak często sie udziela,
                      co robi i jak czesto odpowiada na Wasze pytania, mam wrażenie, ze jest to koles
                      wyjatkowo cierpliwy.

To oświadczenie na temat przedszkola jest eleganckie [no, jak na okolicę
                      przystało wink]. Ja się temu Misiu nie dziwię. Nie chciałbym sam odpowiadać na
                      setki pisków "łooo Panie! Czemu tak drogo!!"

Pzdr.
                      _______
                      Ospo czorna!
                      Idź do Dorna!
                      • doomi Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 14:43
                        No to chyba Chiste nie jesteś w temacie... nikt nie zamyka przedszkola tylko
                        jego "filię" i tak się składa, że miesiąc temu były zapewnienia że jeszcze nie
                        w tym roku, a teraz nagle sytuacja się zmieniła...

A trawników malownie i rondek budowanie właśnie mamy więc tak dużo znowu się
                        nie pomyliłeś. I nie ma co patrzeć na józefowskiego burmistrza przez pryzmat
                        otwockiego, bo to nie o to chodzi. Lepiej równać do lepszych - nie sądzisz??
                        • chiste Tylko czekałem, zeby pojawił się ten "pryzmat" 11.04.06, 14:54
                          Nie o to chodzi, że lepiej równać do lepszych, no bo kurka do kogo?
                          Do burmistrza Singapuru, Kopenhagi czy Toronto?
                          Do bańki jest ten argument, bo z obserwacji okolicznych samorządów wychodzi, ze
                          to Kruszewski i Jozefów są najlepsi. Jasne, że "na powiat hrubieszowski" to
                          wystarczy "na stolycę" już nie bardzo.
                          Rozumiem tez rozterki młodych mam i tatusiów, rozumiem, ze to ważna dla was
                          sprawa. Ale moim zdaniem Kruszewski dobrze robi. Jak dotąd jego decyzje to
                          strzały w dziesiątkę. I nie pisze tego (serio, serio) z tęskniacego
                          za "józefowską idyllą" Otwocka.

_______
                          Ospo czorna!
                          Idź do Dorna!
                        • doomi Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 14:55
                          Kruszewski jest dobrym gospodarzem i tego nie podważam. Co więcej, w
                          najliższych wyborach to właśnie na niego będę głosować (dwaj inni kandydaci o
                          których wiem nie sięgają mu do kolan).
                          Nie oznacza to jednak, że nie będę krytykowała pewnych rzeczy które mi się nie
                          podobają - najwyżej nasze forum wyleci ze strony miasta ;P
                          • morkub Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 15:09
                            No właśnie - konstruktywna krytyka jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
                            Ważne, że mieszkańcy zabierają głos. I oby samorządowcy się z nim liczyli.
                            • morkub Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 15:10
                              Doomi, jesteś człowiekiem burmistrza? winksmile
                              • doomi Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 15:15
                                Cholera, zapomniałam smile))))
                                • 111majka Re: A wracając do tematu: 11.04.06, 15:32
                                  No, nie wiedziałam, że NASZ burmistrz ma swoich ludzi też w Otwocku smile
                          • drnorbk Re: A wracając do tematu: 12.04.06, 09:06
                            Przepraszam, ze pytam ale czy chodzi o warunki fizyczne czy też o przymioty
                            ducha? wink))
                            Bo jeżeli o to pierwsze o chyba raczej odwrotnie smile Z tym drugim też cięzko mi
                            się zgodzic, mając w pamieci wielokrotne spotkania mieszkańców Jóżefowa z Panem
                            Burmistrzem, prawie zawsze kończące sie pyskówkami i kojarzące mi sie z bardzo
                            niegrzecznymi, wręcz niekiedy chamiskim odpowiedziami jaśnie panującego wink

Pozdrawiam

Dr Norbk
                            • 111majka Re: A wracając do tematu: 12.04.06, 10:29
                              Chodzi o efekty smile
                              • morkub Re: A wracając do tematu: 12.04.06, 10:53
                                Ha, dokładnia - trzeba patrzeć na czyny, a nie na słowa. Nie tylko wtedy, gdy oceniam pracę polityków.
                                • drnorbk Re: A wracając do tematu: 13.04.06, 11:42
                                  Chodza po Jozefowie plotki ze obecny burmistrz chce na posadce dotrwac do
                                  emerytury wink))))
                              • drnorbk Re: A wracając do tematu: 13.04.06, 11:41
                                Ok, OK, ale zeby zobaczyc efekty innych kandydatow na burmistrza moze trzeba
                                dac im szanse aby tym burmistrzem zostali? wink)))
                                • 111majka Re: A wracając do tematu: 13.04.06, 11:47
                                  A niech zostaną tym burmistrzem, niech będą wybrani. Każdy ma szansę smile
                                  • doomi Re: A wracając do tematu: 13.04.06, 12:16
                                    O widzę, że mamy nową marudę na forum smile
                                    Wygra jak sądzę najlepszy big_grin Ja tam specjalnie nie mam ochoty być jako
                                    mieszkaniec poddawana doświadczeniom czy ktoś inny się sprawdzi czy nie...
                                    po 1 to nic dziwnego, że Kruszewski chce dociągnąć do emerytury, cóż w tym
                                    dziwnego??
                                    po 2 to nie widzę żadnego innego sensownego kandydata. Dwóch innych, o których
                                    wiem to... <palec w dół>, a szczegóły zostawię dla siebie...

• doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 15.04.06, 23:28
      Piotr ma rację: dzisiaj pojechałam sobie obejrzeć początek inwestycji hirnego
      (nie wiem czym tak się ekscytują ci co już podpisali umowy, bo tam jeszcze nic
      nie zaczęli), a przy okazji zerknęłam na działki o których mowa. I faktycznie:
      stosy śmieci, dzikie kraczory itd. Wstyd wystawiać coś takiego na sprzedaż...
      • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 13:55
        Dlaczego maruda? Bo nie przyklaskuje ze wszystkim jasnie panujacemu i jego
        polecznikom? wink))
        Znam obu kandydatow ze slyszenia i nie wydaja mi sie gorsi od obecnego wink) A na
        ewentualne marudzenia wink w rodzaju: Niesprawdzeni ludzie - no to dajcie im sie
        sprawdzic wink))
        Zreszta doomi czesciowo sobie sama odpowiadasz na moje watpliwosci w soiwch
        postach jak np w tym o stosach smieci i dzikich krzaczorach na działkach do
        sprzedazy wink)))
        • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 14:01
          Wziete stad: www.linia.com.pl/forum/czytaj.php?f=4&i=61585&t=61585

"4. Skąd ten Przyborowski znalazł w tym wszystkim "szantaż"? Ja go nie widzę.
          To, że rada chce wiedzieć na co wydaje pieniądze to dla mnie normalne.
          Dyrektorka chyba już jest za stara, żeby to zrozumieć. Irytuje mnie strasznie
          jak na spotkaniach zaczyna od "ja już 14 lat jestem dyrektorem". To ma być jej
          sukces zawodowy? No to chyba starczy. Układy z burmistrzem to nie sposób na
          pracę przedszkola. Burmistrz też się powinien zastanowić. Nie wiem, co go łączy
          z dyrektorką, ale chyba nie potrafi obiektywnie patrzeć."

Nie podoba mi sie chociazby powyzsze w pracy burmistrza smile)
          • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 17:08
            Czy nazwiska dwóch pozostałych kandydatów są objęte tajemnicą?
            Jeżeli nie - zaspokojcie moją ciekawość.
            • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 18:40
              nie znam nowych kandydatów na Burmistrza. Obecny pewnie wygra, nabrał kredytów,
              prowadzi inwestycje, niech pozpłaca i dokonczy. Choć osobiscie mam już przesyt
              jego osoby, nigdy na niego nie głosowałam i nie zamierzam, ale jak dotąd nie
              było innego który miałby takie poparcie. Nie powiem robi wiele, ale czy tylko z
              racji myślenia o jego mieszkańcach... nie bede się wypowiadać. Wszyscy z tego
              jednak jakiś pozytek mamy. Szczególnie ta strona "lepsza" czyli po prawej
              stronie torów.
              Ale co do odpowiedzi jakich udzielił dotyczących przedszkola....... to szkoda
              słów. Przecież tam padały pytania dotyczące róznych spraw, nie tylko tego w co
              ja jestem zaangazowana. I nie wszyscy to rada rodziców której przedstawiciel
              przeprowadził dosłownie jedną rozmowę z Burmistrzem, która moze rozwiąze z
              czego co teraz wiem może tylko jeden problem, a co z całą masą innych jak np
              zamknięcie jednego budynku- zmniejszenie miejsc o 50!. O tym nie rozmawiano.
              ciekawa jestem jak długo będzie tak wymijająco odpowiadał, bo ja nie zamierzam
              przestać zadawać pytania. Dla mnie i jak czytam dla Ciebie Doomi również jest
              nie do przyjęcia. Ja wiem ze moze ma duzo pracy i odpowiadanie mieszkańcom na
              ich pytania jest bardzo wyczerpujące, a napisanie coś na stronie UM, kiedy się
              wciąż nie jest zdecydowanym co do pani "B" moze skutkować zmuszeniem do
              podjęcia tylko jednej słusznej decyzji. A na nią on nie jest jeszcze gotowy....
              • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 22:00
                Truski, sprawy przedszkola nie załatwi się zadając pytania na stronie internetowej. To już zaszło za
                daleko i ja się wcale nie dziwię burmistrzowi że nie decyduje się odpowiadać na te wszystkie pytania.
                Jeżeli odpowiedzialby na tzw "łatwe" pytania nie wymagające spreawdzenia, konsultacji czy czasu -
                byłyby pretensje że idzie na łatwiznę.
                Ale napisał że: "W chwili obecnej prowadzę rozmowy z Przewodniczącym Rady Rodziców. Uważam, że
                tą drogą uda nam się wyjaśnić wszystkie wątpliwości, które Państwa nurtują. Jeżeli uznacie Państwo, że
                jest to potrzebne, spotkam się z Wami."
                I dla mnie to nie jest jednoznaczne z wymigiwaniem się, tylko z chęcią podjęcia rozmowy.
                • lamelka007 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 21:02
                  wiesz majka tylko z tych rozmów nic konkretnego nie wynika - przynajmniej
                  narazie. burmistrz rozmawiał z rodzicami - niektórymi, teraz z przewodniczącym
                  i co? niewiele sie zmieniło. masz racje że trzeba debaty ale takiej w dużo
                  wiekszym gronie: i burmistrza i kogoś z rady miasta i kogoś z kuratorium i z
                  przedzkola no i rodziców. ach kiedy będziemy żyli w takich czasch, w których
                  bedziemy mogli mieć faktyczny wpływ na to co się dzieje w naszej lokalnej
                  społeczności i to nie tylko od wielkieo dzwonu!???????????
        • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 21:32
          A ja znam obu kandydatów nie tylko ze słyszenia ;P

A tak poważnie to ani ja Ciebie nie zamierzam do swojego zdania przekonywać ani
          nie marzę o tym abyś Ty przekonywał mnie wink))

Ale spoko, ja szanuję zdanie innych i masz prawo mieć zupełnie inne poglądy.

My się tu możemy spierać długo i namiętnie, a w październiku i tak się okaże co
          i jak!!!
          • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 21:39
            Oczywiście poprzednia wypowiedź skierowana była do dnrbork.

Truski ja staram się patrzeć na wszystko realnie. Widzę słaby strony "naszego
            burmistrza", teraz wychodzą pewne rzeczy chociażby w "sprawie przedszkolnej". A
            już te niektóre odpowiedzi to jak pisałam czysta żenada.

Ale muszę też stwierdzić, że jestem dumna że mieszkam w Józefowie. Nie zamienię
            tego miasteczka na żadne inne miejsce na ziemi, no może Paryż ;P

I nie da się ukryć, że te wszytkie ścieżki rowerowe, odnowione i remontowane
            ciągle szkoły, nowe gimnazjum, itd to wszystko zasługa szeroko pojętych władz
            miejskich...

Ale spokojnie - pamiętam także o niezrealizowanych obietnicach - o lodowisku, o
            nowym przedszkolu itd.

W tym momencie mogę jednak powtórzyć za bodajże chiste "szanuj burmistrza
            swego, możesz mieć gorszego" wink

A swoją drogą byłam ciekawa kiedy polityka wkroczy na nasze forum...
          • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 22:11
            To jak z tymi kandydatami? Tajemnica czy nie?
            • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 22:14
              Jednego się pewnie domyślasz, z tym drugim to chyba jednak tajemnica. Przecież
              jeszcze nikt nie zgłosił swoich kandydatur oficjalnie. Ale jak pokombinujesz to
              spokojnie będziesz wiedziała kto.

A jak któryś kandydat (poza tymi dwoma o których wiem) mnie "zauroczy" to wcale
              nie twierdzę, że będę głosowała na jak niektórzy kąśliwie piszą "jedynie
              słusznego"... na razie się jednak na to nie zanosi i tyle.
              • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 22:16
                Kurcze, ja tu nikogo nie znam, nie głosowałam i nie będę glosować (mam niejózefowski meldunek).
                Jedyna osoba o jakiej ostatnio sporo słyszę i czytam to Dr B. Innych nie znam.
                • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 22:17
                  Żeby zaostrzyć Twoją ciekawość powiem że drugi pisywał na forum big_grinDD
                  • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 16.04.06, 22:19
                    To chyba nie zaostrzyłaś, tylko zaspokoiłaś moją ciekawość. Bo ograniczyłaś cały Józefów do dwóch
                    osób. To mi wystarczy smile
                • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 08:52
                  Od razu napisze, ze nie chodzi o mnie wink))))))))
                • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 08:52
                  111 majka - od razu wyjasniam ze doomi nie chodzi o mnie....wink))))))))))
              • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 08:55
                Doomi ciesze sie, ze bierzesz pod uwage glosowanie na innych kandydatow niz na "jedynie slusznego" wink)))))))))
                Ja tez nie urodzilem sie wczoraj i zdaje sobie sprawe, ze przed wyborami to prawie kazdy obiecuje zlote gory a po wyborach zostaja z tego psie kupki na trawnikach... wink)))
                I sam nie wiem na kogo bede glosowal.
                Wiem tylko, ze po spotkaniach z aktualnie panujacym pozostal mi duzy niesmak sad
          • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 08:51
            No ja jednego - dr B. to nawet z widzeniawink ale o drugim nie wiem nic - nawet nie wiem jak sie nazywa crying
            Ja tez tez Cie doomi nie zamierzm aprzekonywac do moich racji - tym bardziej jakby sie po wyborach okazalo, ze to jednak Ty mialas racje - byloby mi glupio ze sie tak upieralem wink)))
            Chyba dobrze, ze mamy rozne poglady i rozne spojrzenia na te same sprawy - dyskutujac poszerzamy nawzajem swoje horyzonty wink
            • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 16:42
              Majka ja już byłam na rozmowie u Burmistrza i nic z tego nie wyszło, rozmowy w
              cztery oczy czy w kilka par nie wiele zmieniają. W jego przypadku (i to nie
              tylko moje zdanie)działają tylko takie właśnie sprawy jak odpowiedzi na
              szerokim forum, jak zaiteresowanie wielu osób i td, takie rozmówki w zaciszu
              gabinetu niczego nie zmieniają, chyba ze jest to po jego myśli. Ale może się
              mylę jak jeszcze bardzo wielu mieszkańców Józefowa. Trudno mnie przekonać do
              zmiany zdania, choć w przypadku sptrawy z przedszkolem chciałabym sie bardzo
              mylić. A pytania są tak konkretne i odnalezienie na nie od[powiedzi wcale ni
              jest trudne. Więc nie mów mi że dobrze zrobił że zamiecił taką wypowiedź. A
              może mi powiesz dlaczego nie poprosił przynajmniej delegacji RR na rozmowę
              tylko przewodniczącego????? Bo ja nie potrafię
              • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 18.04.06, 18:44
                Truski, nie mam pojęcia. Patrzę na to wszystko z zewnątrz, oceniam po tym co jest tu napisane, a to
                bardzo mało.
                Fakt, ładnie wygląda na stronie zapewnienie burmistrza, że: "...jeżeli uznacie za stosowne to chętnie się
                spotkam i porozmawiam". I jeżeli za tym zapewnieniem stoi nie tylko chęć zrobienia dobrego wrażenia,
                to niby dobrze. Ale jeżeli spotkanie jest tylko po to żeby zamydlić reszcie oczy, to wiadomo, że
                burmistrz nie ma ochoty na żadne ustępstwa.
                Nie rozumiem tego wszystkiego, tak jak pewnie większość z nas. Macie tyle argumentów, tyle faktów
                przemawia za Waszą sprawą i rzeczywiście nie można posunąć nic ani o krok do przodu?
                Ale często fakty i argumenty to za malo, kiedy plecy znaczą znacznie więcej uncertain

A wracając do pytań do burmistrza to, no cóż, cały czas mi się wydaje że powinny być udzielone bardzo
                precyzyjne odpowiedzi - ale zakłądając że jest to temat zupełnie innej wagi niż pozostałe - to już
                chyba tylko osobom zainteresowanym. Czyli wszystkim rodzicom przedszkolaków, nie koniecznie na
                forum.
                • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 19.04.06, 08:24
                  Widzisz ja też nie mogę zrozumieć dlaczego aż tak ważne są plecy, ale widać od
                  wielu lat to te placy mają wielkie znaczenie. Rozmawiałam kiedyś z kierownikiem
                  oświaty w Otwocku i on mi powiedział,że niedopuściłby do aż takiego rozwoju
                  wypadków. Mieli kiedyś podejzenia co do jednej dyr przedszkola i wystarczył
                  jeden sygnał od rodziców i dyr została zmieniona. U nas jest inaczej. Ale
                  przecież Józefów jest inny...
                  A tak z innej beczki...
                  Nie wiem jak długo mieszkasz w Józefowie. Jakieś siedem lat temu, Burmistrz
                  postanowił sprzedać teren nad Swidrem (ten gdzie teraz budowany jest hotel). By
                  to teren gdzie od prawie piećdziesieciu lat funkcjonował MLKS Józefovia. Mieli
                  tam zrobione profesjonalne boisko w które władowali wiele pieniędzy i swojego
                  czasu.. Ale któregoś dnia dostali informację że maja sie wynieść bo teren
                  został wyznaczony do sprzedazy. Chodzili działacze klubu, prezesi na rozmowy do
                  Burmistrza, ze potrzebują trochę czasu, bo przecież muszą się gdzieś przenieść,
                  stworzyć jakieś warunki dla uprawiania sportu (w zajęciach uczestniczyło wtedy
                  ok 90 chłopców. Nic. Burmistrz obiecywała, lawirował i nic. Dopiero jak ok 100
                  chłopców wraz z rodzicami przyszło pod UM, podpisał porozumienie, gdzie
                  zobowiazał się oddać im w dzierzawę teren z którego obecnie korzystaja. Budynek
                  czyli zaplecze klubu zostało oddane do uzytku dopiero jesienią ub roku. A co
                  roku obiecywał że to będzie włąśnie teraz. Przez te wszystkie lata chłopcy myli
                  się pod kranem na zewnątrz lub czarni wracali do domu. Bo boiska z prawdziwego
                  zdarzenia jak nie mieli tak nie mają. Choć Burmistrz obiecuje.. Stąd mój
                  sceptycyzm do jego osoby. Boiska przy szkołach- nikt nie konsultował z
                  nauczycielami jakie byłyby dobre. A przecież oni wiedzą najlepiej co im jest do
                  zajęć potrzebne, ale po co. W Józefowskiej były już poprawiane, bo nawierzchnia
                  poszła się paść, już pomijając, że jak dostanie się tam trochę piachu to można
                  wywinąć niezłego orła. I o to mi chodzi, że podejmując decyzję o inwestycji nie
                  konsultuje jej z zainteresowanymi, nie liczy się z ich zdaniem, nie ważne jak
                  długo będzie służyć . Ważne ze zrobił- dobry gospodarz, a ścieżka rowerowa- za
                  chwile rozsypie się w kawałki, a chodniki ładne- tylko jakoś inwestor w
                  niektórych miejscach zapomniał zrobić zjazdów gdzie są pasy dla pieszych, a
                  pchając wózek jest to trochę uciążliwe... ale to wszystko to drobiazgi. Ale tak
                  jakoś się rozgadałam nie na temat- przepraszam..
                  • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 19.04.06, 08:26
                    Z ust mi wyjelas wink truski1 wiele obiekcji i uwag jakie mam do obecnego
                    burmistrza sad
                    • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 19.04.06, 10:47
                      mogłabym dalej wymieniać, ale to nic nie zmieni. Choć kto wie..jak będzie
                      • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 09:08
                        Moze czyta to forum albo sam Jasnie Pan Burmistrz wink))) albo jakis jego zaufany..... wink))
                        • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 11:20
                          słuchaj "J23" czuwa......
                          • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 12:24
                            Sluchaj dziewczko.... Ona nie slucha... Zar z rozgrzanego jej brzucha
                            bucha... wink)))
                            • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 12:25
                              ALbo inny Stirlitz wink)
                              • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:01
                                ja myślę, ze głucha
                                • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:03
                                  I glucha i sucha i do tego na agentow posucha.... wink)
                                • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:04
                                  Dobra szpiedzy smile
                                  Powiem Wam w wielkim sekrecie wink, że "góra" nas nie tylko czyta, ale nawet od
                                  czasu do czasu skrobnie parę zdań. Co prawda nie sam "wierzchołek", ale
                                  jednak ;P
                                  • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:07
                                    Szpieg szpiega szpiegiem nazywa wink
                                  • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:13
                                    Ciekawe kto to - sam Pan czy moze sluga - i czyta i pisze tutaj - po co? winkCzy
                                    ktos szpieguje nas - nauka znow poszla w las...smile Michalinski tylko wiec pewnie
                                    szybko wroci bo tam i ciasno jest i brudno...Wiec ukryc jej sie bedzie trudno...
                                    A gdy ja odnajdziemy agentom pokazemy.... Moze cos jeszcze zrobic sie da..
                                    Inaczej skonczy sie jak zwykle na wielkim HA, HA, HA wink)))
                                    • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:15
                                      Co pan jada ze do rymu gada??
                                      • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:18
                                        Morkubku moja mila - jadam wylacznie szpinak....wink
                                        • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:22
                                          Mniam mniam, powiem Wam
                                          szpinak zdrowy smakowity
                                          dla chłopa i dla kobity
                                          • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:27
                                            Bo takie szpinaku sa zwyczaje ze po spozyciu wszystko staje
                                            Do gory buja i szybuje, predziutko sie prostuje
                                            co jak tutaj wszyscy wiemy bardzo sie przydaje nad zycie
                                            moze wiecej chlopu a mniej kobicie wink)))
                                            • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:37
                                              i kobita nie wzgardzi - gdy szpinak utwardzi tongue_out
                                              • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 13:42
                                                wink))))) A wracajac do tematu agentow UMJ... wink
                                                • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 14:03
                                                  Prosze o podaie nazwisk, adresow i kontaktow wink)))
                                                  • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 14:13
                                                    proszę bardzo wink)))
                                                    www.jozefow.pl/WWW/RM/SKLAD/sklad.html
                                                    www.jozefow.pl/WWW/UM/SOR/sor.html
                                                  • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 14:16
                                                    Okręg wyborczy nr 9 ? wink))
                                                  • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 14:22
                                                    Ale się uśmiałam z tego waszego rymowania.... A agent .... ja znam tylko
                                                    jednego.
                                                    A ty doomi (jako człowiek burmistrza hi hi) na pewno wiesz kto. W końcu jesteś
                                                    najdłużej na tym forum. A tak poważnie, naprawdę nie czyta?. Nic nie czyta!.
                                                    Toś mnie rozczarowała
                                                  • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 14:26
                                                    Chyba czas na przejażdżkę rowerową, bo już nic nie kumam smile
                                                    pa forum wink
                                                  • drnorbk Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 14:35
                                                    Pa doomi - powiedzialo forum wink)))
                                                  • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 20.04.06, 17:05
                                                    Z tą przejażdżką to świetny pomysłsmile
                                                  • lamelka007 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 21.04.06, 14:44
                                                    popieram i proponuje też rolki.
                                                    a tą poezję powinniście wydać - w jakimś tomiku, albo załóżmy nowy wątek -
                                                    niech ktoś zacznie a następna osoba dopisze 2 -3 wersy do rymy - wtedy
                                                    powstanie poeamat na miarę czasów - tematyka dowolna (w granicach przyzwoitości
                                                    i dobrego smaku)
                                                    co wy na to?
                                                  • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 21.04.06, 14:46
                                                    fajny pomysł smile
                                                    Zaczynaj lamelka smile)))
                                                  • lamelka007 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 21.04.06, 16:08
                                                    Dziś pytanie, dziś odpowiedź,
                                                    Może ktoś chce nam coś dowieść,
                                                    Może duży, może gruby,
                                                    Może ktoś chce naszej zguby...
    • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 31.05.06, 14:28
      Pyt: Czy będzie pismo "Józefów na Świdrem" i czy będzie jakieś inne czasopismo bezpłatne.
      Odp: W miesiącu czerwcu wydane zostanie "Józefów nad Świdrem"

Czerwiec już jutro! wink
      Znowu odpowiedź niepełna - czy milczenie na ten temat oznacza, że będzie jakieś inne czasopismo bezpłatne??
      I jeszcze się przyczepię - "W miesiącu czerwcu" jest sformułowaniem pleonastycznym (tzn. powtarza tę samą treść - wszyscy wiemy, że czerwiec to jeden z miesięcy) charakterystycznym dla stylu urzędowego. Wiadomo, Pan Burmistrz jest urzędnikiem, jednak formuła "żywego" kontaktu z "żywymi" mieszkańcami miasta poprzez zadawanie pytań na stronie internetowej urzędu miasta, moim zdaniem, taki styl wyklucza.

Robię się bardziej czepliwa niż nasza główna czepialska wink
    • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 31.05.06, 14:31
      Renata 17.05.2006r.

Wlasnie lada tydzień ruszy budowa kolejnego bloku przy ul. Polnej/Piaskowej. Na bardzo małej działce stał kiedyś jeden mały dom drewniany - teraz stanie kolejny blok Stockiego, zostana w pień wycięte drzewa. Jak będą wyglądać zatłoczone osiedla przy ul. Polnej za kilka lat? Zagęszczenie ludzi na tym terenie, brak koncepcji przestrzennej - przeciez to będzie (już się staje) kolejne blokowisko! Jaką ma Pan koncepcję przestrzenną Józefowa? Bloki, bloki, bloki...?

Jeżeli ma Pani życzenie dowiedzieć się jakie jest moje zdanie na tematy poruszone przez Panią - zapraszam na spotkanie.

A dlaczego nie chce burmistrz odpowiedzieć na stronie internetowej?? Kiedy i gdzie zorganizowane będzie spotkanie na ten temat? A może chodzi burmistrzowi o spotkanie w cztery oczy??

Naprawdę nie chcę wywoływać wilka z lasu, wracając do tego drażliwego tematu, ale wkurzają mnie te wymijające odpowiedzi.
      • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 31.05.06, 14:37
        mnie też i to bardzo uncertain

A gazetka bepłatna/biuletyn "józefów u Unii" istnieje od jakiegoś czasu.
        • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 31.05.06, 15:07
          Wiem, że istnieje wink Ale to chyba burmistrz miał odpowiedzieć na pytanie...
          • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 31.05.06, 15:13
            hi hi, to może ja bym się tak na rzecznika prasowego, albo chociaż
            internetowego zgłosiła do UM big_grin
            • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 31.05.06, 15:18
              A zgłoś się, zgłoś! I tak wiadomo, czyim jesteś człowiekiem wink
              • truski1 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 01.06.06, 09:51
                a na spotaniu w cztery oczy, jak poruszasz nie właściwy (czytaj nie wygodny dla
                burmistrza) temat, atakuje i mówi, bo zaraz skończę rozmowę, to nie pani
                kompetencję. Skończmy ten temat, temat jest zakończony. A potem np. zamawia
                kawkę dla wszystkich rozsiada się w fotelu i roztacza perspektywę jego
                wizjinerskiego widzenia Józefowa, wspomina o "świdermajerze" o tym jak jest
                cudownie i kóncząc. No to spotkanie ma swoje dobre strony, gdyby nie to nie
                miałbym okazji poznać tak uroczych pań
            • morkub Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 25.06.06, 10:20
              "Grzegorz 6.06.2006r.

Pierwsze 12 milionów z Unii Europejskiej dla Józefowa !!! Szanowny Panie Burmistrzu. Szczere gratulacje i wyrazy uznania dla Pana i pozostałych pracowników zaangazowanych w projekt. Mieszkaniec

odp: Dziekuję za słowa uznania."

"Administrator strony zastrzega sobie prawo do nieprze- kazywania burmistrzowi tekstów bez sformułowanych pytań (...)"

No to gdzie to pytanie w cytowanej powyżej odpowiedzi???
              Zdarzyło mi się kiedyś (przez zagapienie) wysłać do burmistrza takie zapytanie, którego nie sformułowałam jako zdanie pytające. I co? I odpowiedź się nie ukazała, ale najwidoczniej nie odpowiadało komuś zawarte w mojej wypowiedzi słowo krytyki wink
              • marius68 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 28.06.06, 11:25
                jest najnowsza partia odpowiedzi z 22.06.2006r.
                • doomi Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 28.06.06, 11:44
                  Ale dostali speeda hi hi smile
                  i jeszcze to:

aron 21.06.2006r.
                  I znowu nie dotrzymuje Pan słowa w temacie terminów odpowiedzi. Nieładnie.

Przepraszam.

• 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 06.07.06, 10:55
                    Dziś kolejna "porcja" odpowiedzi. Co prawda tylko na jedno pytanie i odpowiedź nic nie wyjaśniająca,
                    ale to nie ważne. Ważne że jest smile
                    • marius68 Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 06.07.06, 12:49
                      sa tez odpowiedzi z konca czerwca, trzeba tylko na panelu przełączyć na czerwiec
                      • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 06.07.06, 13:17
                        O, rzeczywiście, też świeżutkie.
                        • doomi urlop od naszych pytań 01.08.06, 23:56

Z uwagi na urlop wypoczynkowy Burmistrza Miasta, odpowiedzi na zadane przez
                          Państwa pytania w dniach: 24 lipca - 20 sierpnia, zostaną udzielone po 21
                          sierpnia br.

No cóż, nie wypada nic innego niż uzbroić się w cierpliwość i życzyć p.
                          Burmistrzowi miłego wypoczynku big_grin

• doomi czekamy... 28.08.06, 12:46
                            Panie Burmistrzu, 21 dawno minął - czekamy na nową porcję odpowiedzi.
                            • doomi Doczekaliśmy się ;) 29.08.06, 23:41
                              Są już nowe odpowiedzi na stronie miasta!
                              • czarbox Re: Doczekaliśmy się ;) 30.08.06, 09:40
                                czyzby?
                                ja nie widze .....
                                moze "ktos" ocenzurowal smile
                                • doomi Re: Doczekaliśmy się ;) 30.08.06, 11:29
                                  Widocznie mam dar widzenia ;P
                                • marius68 Re: Doczekaliśmy się ;) 30.08.06, 11:38
                                  czarbox napisał:
                                  > czyzby?
                                  > ja nie widze .....
                                  > moze "ktos" ocenzurowal smile
                                  Co prawdza są tylko odpowiedzi z końca lipca, ale są.
                                  Jeżel nie widzisz to odśwież stronę w twojej przeglądarce internetowej.
                                  Mariusz
                                  • doomi Re: Doczekaliśmy się ;) 30.08.06, 11:52
                                    hm, z sierpnia też są Mariusz, zmień tylko miesiąc na górze strony.
                                    • marius68 Re: Doczekaliśmy się ;) 30.08.06, 12:05
                                      doomi napisała:

> hm, z sierpnia też są Mariusz, zmień tylko miesiąc na górze strony.

Masz rację Doomi.
                                      Ale tu z 10 razy musiałem właczyć funkcję Reload Page zanim pokazał się sierpien w pasku na górze.
                                      Mariusz
                                      • czarbox Re: Doczekaliśmy się ;) 30.08.06, 13:16
                                        juz i dla mnie sa widoczne smile choc nic nie zmienialem w ustawieniach
                                        przegladarki
                                        swoja droga to troche dziwne ze je raz widac a raz nie
                                        • marius68 Kolejna partia odpowiedzi 07.09.06, 09:59
                                          Dziękujemy za terminowość
                                          Mariusz
                                          • czarbox Re: Kolejna partia odpowiedzi 08.09.06, 09:22
                                            oj cos pan burmistrz selektywnie odpowiada na pytania....
                                            moze z powodu urlopu sie ich tak duzo nazbieralo ze nie jest w stanie nadazyc
                                            • marius68 Re: Kolejna partia odpowiedzi 08.09.06, 11:10
                                              Myślę że moi drodzy się czepiacie.
                                              Ja byłem bardzo miło zaskoczony jak odkryłem stronę Urzędu Miasta Józefowa. Bylo to chwilę przed
                                              tym jak kupiłem działkę. Mnostwo pożytecznych informacji często uaktualnianych. W tym czasie
                                              mieszkałem w Warszawie, a tam dialog z mieszkańcami wyglądał jak w poniższym cytacie "spieprzaj
                                              dziadu".
                                              A i w okolicznych miejscowościach strony znacząco odbiegają od naszej. Odpowiedzi P. Burmistrza są
                                              jedną z form dialogu władz z mieszkańcami, ale nie jedyną. Można przecież spotkać się z P.
                                              Burmistrzem osobiście w Urzędzie. Nie wiem jak to wygląda np. w Otwocku, ale w Warszawie spotkanie
                                              się z kimkolwiek z wladz wydaje się rzeczą nie możliwą do osiągnięcia.
                                              Zawsze z niecierpliwością czekam na kolejną porcję odpowiedzi Burmistrza. Jako nowemu
                                              mieszkańcowi Józefowa dostarczają one dużo informacji o mieście, które od 2 lat jest moją małą
                                              ojczyzną.
                                              Mariusz

P.S.
                                              Podejżewam że w obowiązkach P. Burmistrza nie ma nigdzie zapisane, że ma obowiązek odpowiadać
                                              mieszkańcom poprzez stronę internetową. Myślę że była to jego osobista decycja, którą odbieram jako
                                              chęć dialogu z mieszkańcami/wyborcami. Ale jak to w rozmowie, czasami na zaczepki słowne się nie
                                              odpowiada.
                                              • lamelka007 Re: Kolejna partia odpowiedzi 08.09.06, 11:36
                                                marius68 napisał:

> Podejżewam że w obowiązkach P. Burmistrza nie ma nigdzie zapisane, że ma
                                                obowiązek odpowiadać mieszkańcom poprzez stronę internetową. Myślę że była to
                                                jego osobista decycja, którą odbieram jako chęć dialogu z
                                                mieszkańcami/wyborcami.

Skoro podjął sie takiego obowiąku niech wypełnia go rzetelnie. I nie mówię tu
                                                o zaczepkach w stylu cytowanego przez Ciebie "pieprzaj dziadu")
                                                • marius68 Re: Kolejna partia odpowiedzi 08.09.06, 11:54
                                                  lamelka007 napisała:
                                                  > Skoro podjął sie takiego obowiąku niech wypełnia go rzetelnie.

Na stronie Urzędu Miasta kolejne odpowiedzi, tym razem z września
                                                  • doomi Re: Kolejna partia odpowiedzi 08.09.06, 13:00
                                                    smile))
                                                    Wczoraj te z września były już, po prostu znowu nie zmieniłeś miesiąca.
    • 111majka Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 25.09.06, 10:12
      Znowu burmistrzowi tydzień się wydłużył. Na razie trwa 16 dni...
      "Staram się odpowiadać na Państwa pytania raz w tygodniu."

Panie burmistrzu, już się pan przestał starać?
      • jozefow_sadowa Re: jeszcze raz pytania i odpowiedzi 26.09.06, 12:45
        a może trzeba sprawdzić w "decyzje burmistrza" i tam znajdziemy że tydzień w
        Józefowie ma nr. 21 dni ? smile
        • marius68 Kolejna partia odpowiedzi 05.10.06, 09:11
          burmistrza na stronie
          www.jozefow.pl/WWW/Pozdrawiam
          Mariusz
          • marius68 Re: Kolejna partia odpowiedzi 05.10.06, 09:18
            cytat z odpowiedzi na jedno z pytań
            "Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałem na Państwa pytania."
            • 111majka Re: Kolejna partia odpowiedzi 05.10.06, 10:39
              Ciekawe, mi burmistrz jeszcze nie odpowiedział. Mam tylko odpowiedzi wrześniowe sad
              • lamelka007 Re: Kolejna partia odpowiedzi 05.10.06, 10:40
                może zadajesz niewygodny/niewłaściwe pytania big_grinDDD
                • doomi Re: Kolejna partia odpowiedzi 07.10.06, 19:58
                  No i są już następne. Jedno nawet październikowe wink
                  • doomi Re: Kolejna partia odpowiedzi 13.10.06, 23:23
                    Kolejna porcyjka na stronie. Dobra lektura na piątkowy wieczór wink
                    • marius68 Re: Kolejna partia odpowiedzi 20.10.06, 13:39
                      Na stronie UM kolejna partia odpowiedzi
    • 111majka Nowe odpowiedzi... 29.10.06, 01:33
      ...na nowe pytania już są.
    • 111majka Nowe odpowiedzi... 26.11.06, 23:58
      Już są.
      • 111majka Re: Nowe odpowiedzi... 09.12.06, 01:10
        Jest następna porcja pytań i odpowiedzi.

Maciej po raz kolejny domaga się wprowadzenia godziny policyjnej dla dzieci i młodzieży w Józku...
    • 111majka Są nowe odpowiedzi 19.12.06, 09:59
      I nowe pytania. Najlepsze o pozwolenie na produkcję bimbru smile
  • 111majka Re: Nowe odpowiedzi... 29.10.06, 01:07
    Nie mogę się powstrzymać - to się zdarza raz w roku.

Piszę później, a jest wcześniejsmile
    Przestawiliście zegarki?
    • doomi Re: Nowe odpowiedzi... 06.11.06, 17:04
      Nie dałam znać o nowym jotenesiu, więc chociaż tu się zrehabilituję. Nowe
      odpowiedz na stronce! big_grin

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka