Dodaj do ulubionych

najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze....

IP: 193.16.255.* 24.02.04, 20:31
jak w temacie. Jaka jest najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście prowadząc auto, i
staracie się jej nigdy nie robić ? Jeśli mozna , w miarę krótkie wątki bez
nadmiernej liryki.
Dla mnie, to :
- wyprzedzalem duzego fiata z przyczepą poboczem na łuku drogi
- ochlapałem kobietę z dzieckiem prawie kompletnie, a miałem miejsce żeby
ominąć kałużę
- trochę OT- położyłem luzem dwie butelki piwa na tylnej kanapie, i połtukły
się ;-)

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: TO JA Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.honeywell.com 24.02.04, 20:52
      Kiedys w deszczowy dzien zjechalem z polnej drogi i sobie pojechalem po trawie
      nad rzeke. Pod trawa byla glina i nie moglem wrocic na droge, bo to bylo pod
      gorke. Wyciagnal mnie lokalny chlop koniem. Jak odjezdzal to chcialem go
      wyprzedzic po trawie i zaraz znow spadlem z tej polnej drogi i zsunalem sie po
      glinie w strone rzeki ale jakims cudem nie wpadlem do wody. Wtedy chlop
      powiedzial mi ze teraz bedzie kosztowalo paczke papierosow. Z daleka omijam
      pochyle trawiaste miejsca nawet w pogodny dzien. Poza tym nie pamietam innych
      objawow wlasnej glupoty. Pozdrowienia
      • tasiorek81 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 21.03.04, 14:11
        ciekawa chistoria z tą rzeką. ja nie mam prawka, ale kiedyś, jak troszke z
        koegami jeździliśmy maluchem po bocznych ścieszkach i troche nam sie koła
        przebilo. pech chciał że mieliśmy brak w kołach zapasowych i trzeba było jakoś
        do domu go przytaskać.porzyczyliśmy koło od sąsiada, ale niestety wydało się,
        że samochód został nielegalnie wyprowadzony z garażu. od tamtej pory nie
        jeżdże...pamiętam mine ojce. pozdrawaim. t.
        • gls1 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 09.12.05, 23:40
          jak miałem 5 lat to w garażu u dziadka majstropwałem przy samochodzie i
          zlapałem łąpą gorącą rurę wydechową ( w komorze silnika), ale się zdziwilem....
      • emluka Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 17.03.06, 10:12
        Najgłupsze rzeczy u mnie maja zwiazek z faitem 126p, gdy nie miałem prawka, a
        była zima...(ah moj malacz)tak mi cie brakuje:P
        otóż stoje na krzyżówce, jest wolne ruszam, (była mała górka)drzwi od kierowcy
        sie otworzyły(zamek był rozwalony) spankowalem, zamykam drzwi kierownica odbiła
        i juz tkiwmy zawieszonym maluchem w polu, potem łopata pchanie i takie tam,potem
        wszyscy ziali.
        Drygi raz był naprawde GŁUPI!! juz z prawkiem jade maluhem kolegi po drodze
        publicznej, on sie cieszy z malacza a ja klne..... był deszcz, nic nie widac
        wycieraczki zle pracuja, szyba porysowana, fotele nie na stolarzu, pas
        bezpieczenstwa przetarty, swiatła z przodu gozej niz swieczki... Wniosek, nigdy
        wiecej... Wniosek 2 jak masz na samochod miej tez jego utrzymanie pozdrawiam
    • Gość: KR Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 21:00
      "wyprzedzalem duzego fiata z przyczepą poboczem na łuku drogi"

To mi się podoba :-)))
      Dostaniesz chyba 1sze miejsce :-))))
      • Gość: Adam Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.acn.waw.pl 24.02.04, 21:14
        Jadąc na wakacjach obładowany na maksa (plus rower i deska surfingowa na
        dachu) zjechałem na prowadzącym pod górę wjeździe na autostradę z asfaltu i
        stanąłem po progi w sypkim piachu, żeby sprawdzić na mapie czy dobrze jadę!!!!!
        Wypchnęli mnie dobrzy ludzie z szarego Volkswagena transportera (pozdrawiam),
        ale do dziś czuję ten smród palonego sprzęgła.

Drugi case akurat statyczny, ale też niezbyt mądry. To jak przed odsnieżaniem
        otworzyłem drzwi i rzuciłem (jak się okazało nie dokręcony) 5 litrowy pojemnik
        z płynem do spryskiwacza na fotel kierowcy tak, że leżał korkiem w dół. Jak po
        odsnieżaniu go uniosłem stwierdziłem, że sporo wyciekło!!!!! Nie polecam
        naśladownictwa.:)
      • Gość: polam5 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: 64.254.97.* 24.02.04, 21:25
        Kilka dni temu wyprzedzilem szefa firmy (CEO) na drodze wewnatrz zakladu.
        Zaklad duzy, droga jak kazda inna - 2 pasy w kazda ztrone z ograniczeniem
        predkosc 25mph. On jechal przede mna jakies 15 mph wiec go wyprzedzilem jadac
        gdzies ok 40mph - nie wiedzac oczywiecie kogo wyprzedzalem. Dogonil mnie na
        parkingu i : ON:"dlaczego MNIE wyprzedziles?" JA: "Bo jechales wolnej a ja
        szybciej" (tu pojawily sie slady piany na ustach".
        ON:"czy tu wiesz kto JA jestem?" JA: "Tak wiem" ON:No wiec dlaczego MNIE
        wyprzedziles? " JA: "spiesze sie bo mam spotkanie za 2 minuty". ON :" Pamietaj
        zeby tego nigdy wiecej nie robil!!!" JA: "absolutnie" ON "JAk sie nazywasz i
        Kto jest twoim szefem" JA: (odpowiedzielm na pytanie). A juz myslalem ze tu na
        zachodzie tak sie z ludzmi nie rozmawia - no chyba ze sie pracuje w IBM. Jak
        na razie moj szef nic nie wie ale kolega slyszal na lunchu ze sie skarzyl komus
        przy stoliku ze musial opieprzyc pracownika za brawurowa jazde :)) Zeby bylo
        smieszniej to wlasnie sie dowiedzialem ze dzis bede na spotkaniu gdzie on tez
        bedzie - zobaczymy czy mnie pamieta (moze ma skeloroze bo chyba ma ponad 65
        lat) i nie wiem czy pochamuje swoj usmieszek na twarzy.
        • beza_beza Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 19.03.04, 17:17
          Zakopałam się w błocie pod domem mojego wujka. Za chiny ludowe nie mogłam
          wyjechać. Wujek mnie wypychał.
          Miałam wtedy pod ręką lewarek do zmiany napędu z 2x na 4x i zapomniałam, ze mam
          jeepa!!
          Nigdy potem nie zapomniałam już podstaw.
          • andzialipka Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 02.03.07, 21:32
            Hahaaaa, to mi sie podoba! Wujek tez zapomnial o 4x4? Dobre
    • Gość: Olo Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 21:23
      po pierwsze kupiłem Citroena od handlarza z Zawiercia (że niby syn jeździł tym
      autem, nie pozdrawiam Cię chuuju stary zbolały) i gnój do tego stopnia był
      perfidny, że jak złapałem gumę i chciałem podnieść auto żeby wymienić koło, to
      lewarka ani śladu.(dobrze że to było w centrum Gliwic i pożyczyłem od
      mechanika).

• Gość: Mar hamowanie ręcznym na oblodzonej jezdni IP: *.skorosze.2a.pl 24.02.04, 21:47
      Jako młody kierowca, jadą cinquecento, zacząłem hamować jednocześnie nożnym i
      ręcznym hamulcem na oblodzonej jezdni. Hamowałe nagle, bo przede mną zdarzył
      się wypadek. Skończyłem w rowie do góry kołami, choć mnie nic się nie stało.
      Nie wiem co mnie podkusiło, ale ja do tej porty pamiętam, jak na kursie prawa
      jazdy uczyli, żeby hamować właśnie ręcznym, jeśli trzeba zahamować nagle... No
      i na własnej skórze sprawdziłem, że to zła metoda...
      • apriliaa Re: hamowanie ręcznym na oblodzonej jezdni 08.12.05, 23:00
        jak jest ślisko to hamujesz pulsacyjnie a nie na hama ;)
        pozdrawiam
      • Gość: hmmmmmmm Re: hamowanie ręcznym na oblodzonej jezdni IP: *.dyn.optonline.net 19.01.06, 05:31
        kto CIe uczyl jezdzic reczny to hamulec awaryjny uzywany tylko jesli zawiedzie
        hamulec roboczy (nozny) i na postoju pod wrunkiem ze niema duzego mrozu bo
        mozesz nie ruszyc z miejsca :) i na pewno zaden intsruktor Ci takich glupot nie
        powiedzial:)a na oblodzonej jezdni nawet abs Ci nie pomoze ....
    • mejson.e5 Inwalida 25.02.04, 00:16
      Obtrąbiłem samochód zbyt długo i niemrawo manewrujący po parkingu.
      Jak go w końcu minąłem, zobaczyłem znaczek inwalidzki na szybie.
      Uszy mnie pieką do tej pory... o znowu...

Pozdrawiam,
      Mejson
      • Gość: patyczako Re: Inwalida IP: *.crowley.pl 19.03.04, 17:12
        To ja tez kiedys obtrabilam auto na krzyzowce - nie dosc ze sie wepchnelo (tak
        myslalam) to jeszcze wolno sie toczy. Okazalo sie ze gosciowi popsul sie na
        srodku woz i go pchal...
    • kollector Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 25.02.04, 01:03
      do tej najgłupszej się nie przyznam, ale np.
      - jechalem ponad 190 km/h latem na oponach zmiowych
      - jadąc nocą zobaczyłem na śpiącego na poboczu jezdni rowerzystę w stanie po
      spożyciu alkoholu, zatrzymalem się, by poprosić go by z jezdni zlazł, i kiedy
      wyszedłem z samochodu i do niego podszedłem zza zakrętu wyjechala policja,
      zatrzymała się przy mnie i pan się zapytal co się stało i dlaczego potrąciłem
      tamtego pana i musiałem się długo tłumaczyć,
      - wjechalem na zakaz wjazdu (na drogę z takim zakazem), zaparkowałem samochód
      obok strażników miejskich, wysiadłemi powiedziałem do nich, że zaraz wrócę
      (mandatu nie było, ale po powrocie sporo się tłumaczyłem, gdyż panowie
      poczekali na mnie...),
      - przywiązałem psa do zderzaka samochodu, ktory niebawem po tym odjechał...,
      - jadąc na jakiś egzamin "douczalem się" za kierownicą,
      - uczesniczyłem w kolizji (nie, nie było to wtedy gdy jechalem na
      egzamin),policja kiepsko wywiązywala się ze swoich obowiązkow i powiedziałem do
      policjanta (w zasadzie wywrzeszczalem mu to): "Co pan panie!? Ku**a głupi
      jesteś?!(...)",
      - z tym psem to skłamałem ;-), inne - prawda
      Było tych sytuacji jeszcze wiele, moze kiedyś dopisze, ale do tej najgłupszej
      nidgy się Wam nie przyznam na forum
      • Gość: verte Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 01:22
        Wyprzedzałem w niedozwolonym miejscu z bardzo niedozwoloną prędkością w dodatku
        po torach tramwajowych(niedozwolone) i tuż przed przejściem dla pieszych
        (niedozwolone) gdzie mało nie rozwaliłem dziadka(niedozwolone) i jeszcze na
        niego zatrąbiłem(niedozwolone) a wszystko to tuż przed policyjnym radiowozem
        (straszny pech).Chcieli mi zsumować punkty za wszystko i zakosić prawko ale to
        było wtedy na szczęście niedozwolone.
        • rudy-102 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 03.10.05, 21:44
          kiedyś chciałem zaparkować auto przy drodze i na nieszczęście znajdował się tam dość spory dól k tóry wpadło auto całym przednim kołem ale jakoś z pomocą udało się wydostać
        • Gość: gosc z Anglii Ee to ja mialem lepiej IP: *.force9.co.uk 28.02.07, 18:26
          z 5 lat temu w Olsztynie na ulicy Partyzantow w kierunku Dworca na wysokosci
          Komendy Policji jechalem 16 letnia skoda 105 ponad 100 na godzine ( maksymalna
          miala 140 ) w miedzyczasie na podwojnej ciaglej i na pasach wyprzedzajac Opla.
          Kumpel ktory byl pasazerem opowiadal mi ze miny Policjantow wychodzacych z
          komendy byly bezcenne - o dziwo nie zatrzymali mnie i nie dostalem mandatu ( no
          co kolega sie na pociag spieszyl - zdazyll :)
          Druga sytuacja ta sama skoda droga siodemka do gdanska na wysokosic milomlyna.

Smigam moja babcia 120 gdy widze na poboczu kolumne policyjna tak okolo ze 25 aut.
          Jak juz zaczaelm sie do niej zblizac Policjant na koncu kolumny zaczal
          wstrzymywac ruch.
          Ja zignorowalem jego sygnal ominolem kolumne i dodalem gazu tak do 140 ( to juz
          byl maks w mojej skodzie )
          Efeklt po paru minutach brat mowi do mnie raczej krzyczy bo halas w srodku byl
          niesamowity - Policja za nami na sygnale jedzie.
          Ja zwolnilem tak do 90 i uslyszzlem przez megafon
          Kierowca Strej skody prosze zjechac na pobocze - oczywiscie swiatelka wlaczone.
          Coz zjechalem oni zammna potem zaczela mnie mijac cala kolumna.
          Na koncu Policjanic nawet nie wychodzac z auta pokiwali mi palcem ze tak niby
          nie mozna i odjechali a ja od nowa musialem rozpedzac skodzinke.

• Gość: bolo co sie stało ????!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 22:55
        z tym psem, debilny skurwieeelu??
      • Gość: bolo dobrze że skłamałeś.. IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 22:57
        bo bym cie rozgiótł za tego psa. Twoje szczęście. Wypij piwko!
      • turecki4 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 18.05.05, 09:37
        Ja jechałem 140 km/h, ale zimą i na letnich, późnym wieczorem. Nie
        przewidziałem, że w nocy - i to w zimie - z reguły jest chłodniej i chwyta
        mróz. No i chwycił - trzymał mnie do aż do rowu. Na szczęście Ten Na Górze
        czuwał i wyszedłem bez szwanku.
        ps. uff, dobrze, że z psem to żart.
    • krakus.mp Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 25.02.04, 01:54
      Witam.
      Zwyzywałem typa od ch..i i b..ców!
      Gdy opuścił zaparowaną szybę,rozpoznałem w nim jednego z dyrektorów
      zarządzających firmą w której pracuję! Chyba mnie nie poznał,taki był speszony
      faktem że wymusił na mnie pierwszeństwo.A może poznał? Nigdy o to nie zapytałem.
      Pozdrawiam.
      • winicjusz1980 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 23.07.05, 12:56
        hehe - a ja pokazałem fakola zakonnicy ;) za to, że mi drogę zajechała. ;)
      • m.wilkowski Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 05.11.05, 00:55
        Ja (mlody, glupi i zachlysniety nowym samochodem sluzbowym, mialem go ok. 3
        dni) wymusilem pierwszenstwo na moim dyrektorze :-). A on mi tylko pomachal
        dlonia na powitanie :)))). Czulem sie jak burak.

Michal

krakus.mp napisał:

> Witam.
        > Zwyzywałem typa od ch..i i b..ców!
        > Gdy opuścił zaparowaną szybę,rozpoznałem w nim jednego z dyrektorów
        > zarządzających firmą w której pracuję! Chyba mnie nie poznał,taki był
        speszony
        > faktem że wymusił na mnie pierwszeństwo.A może poznał? Nigdy o to nie
        zapytałem
        > .
        > Pozdrawiam.
    • gzielony Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 25.02.04, 10:10
      prowadzac samochod na prostej drodze przy 100 km/h odkladalem butelke
      mineralnej tam, gdzie pasazer ma nogi.. Jechalem sam. Jak podnioslem glowe, a
      przeciez to moglo trwac zaledwie sekunde, to stwierdzilem, z autko jedzie
      ladnie po prawym poboczui zaraz skosze slupek! szybki manewr kierownica
      pozwolil co prawda ominac slupek, ale... wozilo mnie po calej drodze! wszystko
      co bylo w aucie latalo z lewej na prawa i spowrotem. Na szczescie jezdnia byla
      sucha i udalo mi sie w koncu uspokoic autko, ale mam nauczke na cale zycie! Bo
      malo brakowalo, a rolowalbym te 100 km/h w kierunku w ktorym zmierzalem i nie
      wiem, czy wogole bym to dzisiaj pisal. Pozdrawiam
      zielo
      • tomek854 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 25.02.04, 11:48
        Jechalem 110 na godzine sluzbowym samochodem z rozlozona mapa na kolanach
        rozmaiwajac przez telefon trzymany ramieniem i odbierajacv sms z drugiego...

Nic sie nie stalo, ale nie polecam
        • Gość: JC Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.cs.put.poznan.pl 25.02.04, 12:49
          Ćwiczyłem z małżonką jazdę samochodem. Zgasł jej silnik na piaszczystym podłożu, już nie udało się wyjechać. Przyjechał kuzyn ,próbował nas wyholować, też się zakopał. Potem przyjechał mąż kuzynki, z łopatami. Wspólnymi siłami jakoś wydobyliśmy obydwa pojazdy.
        • Gość: OLO I Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:57
          Wyjechałem z parkingu na jesieni (był przymrozek) i już na drodze spryskałem
          szybę (jeszcze) letnim płynem. Cały ten szit zamarzł a ja jechałem dalej widząc
          jedynie linie krawężnika i liczyłem na dmuchawę. Przestałem na nią liczyć jak
          przez ten syf na szybie zobaczyłem światła drugiego samochodu (byłem juz na
          przeciwnym pasie). Tamten kierowca był cierpliwy, pozostali w kolumnie za nim
          też. Poczekał aż się odnajdę :)
          • 2pac8 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 17.05.05, 18:13
            zrobiłem kiedyś dokładnie to samo! tez liczyłem na dmuchawę, ale szyba skody 105 mimo to porastała coraz grubszą skorupą lodu. Tez zatrzymałem się dopiero na przeciwległym pasie i tylko cud sprawił że inne samochody w porę zahamowały.
            • Gość: gosc z Anglii 105 zima IP: *.force9.co.uk 28.02.07, 18:31
              Och pamietam te meki zima w mojej 105.
              Przy duzych mrozach problemem bylo juz sie dostac do niej.
              Moja technika byla taka ze najpierw po pokonaniu zamarznietego zamka i
              przymarznietych drzwi probowalem odpalic silnik.
              Jesli odpalil to wlaczalem dmuchawe na maksa silnik na maksymalnym ssaniu i
              dopierow tedy zaczynalem go obskrobowywac i oczyszczac ze sniegu.
              Kluczem do sukcesu bylo zaparkowanie go w takiej czesci parkingu na ktora rano
              przewaznie swiecilo slonce :)
              Pomimo moich zabiegow auto bylo rozgrzane a szyba calkowicie odparowana jak juz
              dojezdrzalem do pracy.
              :(
      • Gość: jtb Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.10.04, 04:40
        Ja mialem podobnie ale pamietam do dzisiaj. Wczesne lata osimdziesiate.
        jechalem z zona i dwojgiem dzieci fiatem 127 trasa katowicka. Zajalem sie
        radiem turystycznym, wydaje mi sie, ze tylko na moment i slysze jak zona
        krzyczy "O Jezu" podnosze glowe a ja jade po tym gruntowym pasie rozdzielajacym
        dwie jezdnie. Ziemia byla zmarznieta bo to bylo w lutym. Samochodem zaczelo
        rzucac silnik zgasl ale cale szczescie, ze nie uzylem pedalu hamulca bo wtedy
        dachowanie byloby murowane.
      • maria333 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 18.07.06, 11:57
        gzielony napisał:

> prowadzac samochod na prostej drodze przy 100 km/h odkladalem butelke
        > mineralnej tam, gdzie pasazer ma nogi.. Jechalem sam. Jak podnioslem glowe, a
        > przeciez to moglo trwac zaledwie sekunde, to stwierdzilem, z autko jedzie
        > ladnie po prawym poboczui zaraz skosze slupek! szybki manewr kierownica
        > pozwolil co prawda ominac slupek, ale... wozilo mnie po calej drodze!
        wszystko > co bylo w aucie latalo z lewej na prawa i spowrotem. Na szczescie
        jezdnia byla
        > sucha i udalo mi sie w koncu uspokoic autko, ale mam nauczke na cale zycie!
        Bo > malo brakowalo, a rolowalbym te 100 km/h w kierunku w ktorym zmierzalem i
        nie > wiem, czy wogole bym to dzisiaj pisal. Pozdrawiam> zielo

Ło matko!

Ja też sięgałam po wodę, na szczęście przy 40 km/ha... a palant jadący przede
        mną zatrzymał się NA ŚRODKU drogi, żeby kogoś zabrać...
        No bo taka nieuczęszczana droga... ;))

No i efekt wiadomy - oboje nas holowali z Sokołowa Podlaskiego do Warszawy ;))
    • niki27 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 25.02.04, 12:52
      Jechałem o 10 km/h za szybko na oblodzonej uliczce.
      Samochód przede mną nagle zachamował, a ja przez 10 metrów, z hamulcem
      wciśniętym do oporu i pracującym ABS-em, zastanawiałem się, dlaczego byłem taki
      kretyńsko głupi i wczesniej nie zwolniłem...
      Moje poniewczasie myślenie zakończył trzask pękającego zderzaka i listwy
      bocznej... Te kilka sekund świadomości tego, co zaraz się stanie...Obrzydliwy
      czas...

Ps. Ratowałem sytuację jak mogłem, tuż przed "przeszkodą" wykonałem uskok na
      chodnik, przez co skończyło się na lekkim uderzenie w krawędź i na kilkuset
      złotych straty, a nie kilku tysiącach...
      • cleo_1 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 22.10.04, 12:40
        tak, skakanie na chodnik to swietne rozwiazanie, a potem czyta sie o pupkach,
        ktorzy ratujac cenne auto, ktore przez wlasna glupote narazili na szkode,
        wjechali w gromadke przechodniow.
        kazdemu moze sie zdarzyc kretynstwo, ale "skakanie na chodzik" w sytuacji
        awaryjnej to zbrodnia lub przynajmniej jej usilowanie.
        • niki27 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 29.10.04, 20:02
          cleo_1 napisała:

> tak, skakanie na chodnik to swietne rozwiazanie, a potem czyta sie o pupkach,
          > ktorzy ratujac cenne auto, ktore przez wlasna glupote narazili na szkode,
          > wjechali w gromadke przechodniow.

Jasne. Ty tam byłaś i wszystko widziałaś. To dlaczego nie zauważyłaś, że rzecz
          się działa o godzinie 2000, na chodniku żywej duszy w promieniu 300 m.? Ba, i
          to na takiej uliczce, na której ta część chodnika nigdy nie jest używana przez
          pieszych, bo w ciągu dnia stoją na niej samochody?

> kazdemu moze sie zdarzyc kretynstwo, ale "skakanie na chodzik" w sytuacji
          > awaryjnej to zbrodnia lub przynajmniej jej usilowanie.

W każdej sytuacji? Oj, coś mam wrażenie, że nie za dużo jeździsz... Czasami
          ucieczka na chodnik jest wskazana, by uniknąć ciężkiej kolizji. Na chodnik
          ucieka się wtedy, kiedy to nie jest groźne dla innych, zwłaszcza pieszcyh, a
          może się przyczynić do zmniejszenie rozmiarów wypadku... Cóż, w tym wątku każdy
          przyznaje się do własnych błędów, ale widać są wśród nas "poprawiacze" i
          besserwisserzy, którzy błędów przecież nie popełniają.

Więcej pokory.
          • pxm Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 10.10.06, 00:36
            • Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze.
            niki27 29.10.04, 20:02 + odpowiedz

cleo_1 napisała:

> tak, skakanie na chodnik to swietne rozwiazanie, a potem czyta sie o pupkach,
            > ktorzy ratujac cenne auto, ktore przez wlasna glupote narazili na szkode,
            > wjechali w gromadke przechodniow.

Jasne. Ty tam byłaś i wszystko widziałaś. To dlaczego nie zauważyłaś, że rzecz
            się działa o godzinie 2000, na chodniku żywej duszy w promieniu 300 m.? Ba, i
            to na takiej uliczce, na której ta część chodnika nigdy nie jest używana przez
            pieszych, bo w ciągu dnia stoją na niej samochody?

no właśnie na chodniku stoją samochody!
            wrrrrrrrrrrrrr
            szlag!!!!
        • jorg72 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 01.09.06, 18:36
          To było w 2000r. Byłem na wakacjach w Krościenku. Wjeżdżając na zakupy do
          misteczka zaparkowałem samochód tuż za znakiem zakazu (którego nie zauważyłem) i
          to przed posterunkiem policji. Panowie policjanci czekali już na mnie gdy
          wracałem z zakupów i grzecznie zaprosili na posterunek. Na szczęście uwierzyli
          mi na słowo,
          że nie zauważyłem znaku argumentując tym ,że "co za idiota zaparkowałby na
          zakazie i to przed policją". Pozdrawiam Panów policjantów z Krościenka serdecznie :)
    • Gość: Z^2 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.iung.pulawy.pl / *.iung.pulawy.pl 25.02.04, 12:54
      Ukochany kot, podczas swobodnego przemieszczania się po wnętrzu auta,
      postanowił usadowić się w okolicy moich nóg tzn. pod pedałem hamulca. Gdy
      zamierzałem zatrzymać samochód usłyszałem - przeraźliwy głos ściskanego kota.
      Dobrze, że mogłem odpuścić hamulec - ale co by było, gdybym musiał zatrzymać
      koniecznie samochód? Od tamtej pory ukochanych zwierzątek luzem nie przewożę.
      Z^2
      • iz.a Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 13.10.06, 13:26
        Kocham Cię!!!!!!!!
    • x-darekk-x Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 25.02.04, 15:32
      1.
      noc, oblodzona droga, las. przed maske wyskoczyly mi dwa jelenie probujac
      przebiec na druga strone. nie wiem jakim cudem, ale udalo mi sie zjechac
      (oczywiscie w poslizgu) z "kursu kolizyjnego" - przejechalbym im za tylkami.
      ale gdy bylem tuz tuz... nacisnalem klakson i to byl ow najwiekszy blad. jeden
      jelen sploszony dzwiekiem szybko zawrocil. tym gorzej dla niego i rowniez dla
      mnie. w samochodzie "poszla" cala prawa strona tj. przedni blotnik, dwoje drzwi
      i tylni blotnik, a takze przednia szyba, reflektor, slupek "a", dach,
      slupek "b". u jelenia "popsulo sie" chyba wszystko. :(

2.
      bylem sluzbowo w jednym z naszych zakladow w gorach. akurat byla strasznie
      sniezna zima 2001 / 2002. kiedy wyjezdzalem szef dzialu transportu powiedzial,
      zebym nadlozyl pare kilometrow, ale trzymal sie tylko glownych drog. ale co mi
      jakis gosc bedzie mowil...
      pojechalem na skroty droga ostatniej kategorii przez przelecze. przed
      rozpoczeciem kilkunastokilometrowego wjazdu na przelecz wielka tablica: "uwaga!
      droga nieodsniezana! wjazd wylacznie ciezkim sprzetem!" uznalem, ze 100-konna
      astra jest wystarczajaco ciezkim sprzetem. przedni zderzak zaczal pchac przed
      soba snieg. jechalem coraz wolniej, wolniej, az w koncu na samym czubku
      samochod stanal. lancuchow nie mialem. lopaty tez nie. ja tylko w garniturze i
      pantoflach na skorzanej podeszwie. zaden inny samochod oczywiscie nie
      przyjechal. zasiegu w komorce brak. zadnych domow w zasiegu wzroku. i zapadla
      noc. zebyscie widzieli mnie jak w garniturze klecze w polmetrowym sniegu i
      segregatorem probuje kopac jak lopata. :) po jakis pieciu czy szesciu godzinach
      nagle jak spod ziemi wyrosl jakis gosc, ktory jadac zygzakami wspial sie na
      gore jakims przerobionym starym poldkiem na terenowych oponach z kolcami. mial
      lopate. wykopalismy sie po dwoch godzinach.

3.
      zaparkowalem samochod przy 20-stopniowym mrozie nad parujaca studzienka. pod
      koniec dnia wygladal jak zakuty w lodzie. wsiadlem przez bagaznik. :)
      • duel_90 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 19.01.06, 22:43

> noc, oblodzona droga, las. przed maske wyskoczyly mi dwa jelenie probujac
        > przebiec na druga strone. nie wiem jakim cudem, ale udalo mi sie zjechac
        > (oczywiscie w poslizgu) z "kursu kolizyjnego" - przejechalbym im za tylkami.
        > ale gdy bylem tuz tuz... nacisnalem klakson i to byl ow najwiekszy blad.
        jeden
        > jelen sploszony dzwiekiem szybko zawrocil. tym gorzej dla niego i rowniez dla
        > mnie. w samochodzie "poszla" cala prawa strona tj. przedni blotnik, dwoje
        drzwi

trafił jeleń na jelenia ;-)
    • Gość: pazdzioch Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.chello.pl 25.02.04, 16:49
      Wczesną wiosną jechałem dość szybko Fiatem,na szosie było błoto
      pośniegowe,zaczołem wyprzedzać.W pewnym momencie bez specjalnego powodu dodałem
      lekko gazu.Ponad 200m metrów walczyłem z prawami fizyki i własnym autkiem.
      Nie polecam takiej zabawy.
      Pozdr.
    • Gość: glupek Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 20:37
      1. Najwieksza glupota byla jazda w stanie nieodpowiednim do prowadzenia
      samochodu
      ad1. w tym stanie wracajac w nocy do domu zatrzymalem sie na migajacych zoltych
      swiatlach, czekajac kiedy wreszcie zrobi sie zielone...

the end
      • Gość: xxxgrze Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: 81.210.38.* 04.03.04, 20:08
        Jesteś dla mnie Number 1 :-)
        • Gość: Glupek Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.03.04, 20:26
          Hurra!! Wygralem:)))

Szkoda, ze pewien znajomy sie tu nie wpisal, bo moglby zgarnac moja nagrode:)

historia krotka: jechal do swojej dziewczyny i postanowil wjechac na jej
          posesje na recznym. Rozwalil samochod i brame... rodzice dziewczyny akurat byli
          przed domem i w tym momencie uswiadomili sobie jakim glupkiem jest chlopak ich
          corki:)
      • lena_79 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 23.11.05, 08:34
        Podoba mi się twoja największa drogowa głupotka. Mi też się zdarzyła raz usiąść
        w takim stanie za kółkiem, ale daleko nie zajechałam, bo wyparkowywując moje
        autko, zahaczyłam zderzakiem o znak drogowy przy którym w stanie niewskazującym
        wcześniej zaparkowałam. Efekt, zderzak wygiął się w literkę L (to byłą stara
        skodzina 105 i miała plastikowy zderzak). Zrezygnowałam z dalszej jazdy i
        zadzwoniłam po znajomego. Może to i dobrze, że tak się to skończyło, bo gdyby
        nie ten znak to pewnie pojechałabym dalej i nie wiadomo jak by się to
        skończyło........może nie tylko czekaniem na zielone przy migających żółtych
        swiatłach, pozdro
      • janowa glupek i lena! Brak slow, zeby was nazwac... :-( 14.09.07, 10:02
        Dzieki takim ch*om jak wy nie mam wujka, brata mojej Mamy. I nie widze w tym nic
        smiesznego!

---
        "Analiza uryny może wykryć chorobę jednostki, analiza urny - chorobę całego
        społeczeństwa."
    • Gość: Kompressor Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: 212.160.230.* 04.03.04, 21:15
      Kiedys okrutnie spieszylem sie do kolegi po bardzo wazne papiery i do tego w
      bardzo zlym humorze. Teraz jak o tym mysle to sadze ze jechalem jak poj**** za
      szybko, za agresywnie i w sumie bez celu bo kolegi juz nie bylo ;(
      A gdyby nie pewien pan w zielonej fabii ktory praktycznie zatrzymal sie (!) na
      przeciwleglym pasie podczas jednego z moich wielokrotnych podczas tamtego
      vojażu wyprzedzan jeszcze dycham, jak dojechalem na miejsce zorientowalem sie
      ze mialem niedomkniety pas.
    • Gość: Parise Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.vline.pl / 217.98.54.* 04.03.04, 21:31
      1) wjechałem na posejsję gdzie teren jest lekko pochylony pod górkę , wysiadłem
      z auta zamknąć bramę zostawiwszy auto na luzie i bez zaciągania ręcznego,
      zamknąłem bramę i nagle auto się stoczyło i przygniotło mnie do bramy,
      próbowałem je podepchnąć pod górkę ale nie dawałem rady, auto coraz bardziej
      przygniatało mnie do bramy, a byłem sam, zacząłem krzyczeć o pomoc, na
      szczęscie wybiegła sąsiadka ale zanim jej wytłumaczyłem gdzie jest ręczny to
      trochę czasu to potrwało. Na szczęscie obyło się bez większych obrażen.

2) W pewien letni upalny dzień postanowiłem umyć sobie auto, wziąłem wąż i
      zacząłem dokładnie i pod cisnieniem polewać je wodą, aż w pewnym momencie
      zobaczyłem że wszystkie okna są otwarte :-)
      • Gość: GOSC Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.um.katowice.pl 05.03.04, 10:20
        a dla mnie numer 1 to Parise, zreszta kiedys tez byl podobny watek( i zdaje m
        isie ze motyw z brama tez byl, ale nie jestem pewien)- do teraz go szukam , ale
        nei potrafie znalezc- byly opisane takie nieszczesliwe wypadki, w zwiazku z
        ubezpieczeniem to chyba bylo,czesc!
      • insidemyownmind Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 15.07.05, 10:27
        buahahahahhahaha.
        dobre.
        zwłaszcza sytuacja 1.
        gratulacje :)
    • maminka_wiktorynki Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 04.03.04, 21:38
      Na tylnym siedzeniu mojego seicentusia miałam butelkę z colą, zmieniło się
      światło na żółte jakiś pacan przede mną zachawował, więc ja też musiałam. Cola
      spadła , pękła zaczęła latać po samochodzie. Wlała się do radia, głośników,
      podsufitka cała brązowa, a ja mokra jak pies... To było na światłach w raszynie,
      a jechałam do Częstochowy:)
      • Gość: mmtv Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.era.pl 08.03.04, 18:05
        Sama jesteś pacanica - mamo wiktorynki. Na żółtym świetle się zatrzymujesz! Nie znasz przepisów? Czy Cie nie obowiązują?
        Głupia baba w seicento to zgroza....
        • Gość: grucha Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 12:27
          Ośle dardanelski, czytaj uważnie zanim oblejesz kogoś kubłem pomyj!!! Napisała
          wyraźnie, że SAMOCHÓD PRZED NIĄ SIĘ ZATRZYMAŁ, WIĘC ONA TEŻ MUSIAŁA!!!!
          Co za jakoś palant!

Nie pozdrawiam mądrali, któremu zdaje się, że pożarł wszystkie rozumy i to daje
          mu niezbywalne prawo do pouczania maluczkich >:(
          • Gość: less Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.era.pl 15.03.04, 13:57
            Grucha - coś cię trzepie?
            Jak było żółte światło to co miał zrobić ten samochód przed nią?
            Tak czy inaczej powinna się zatrzymać. Tym bardziej, że to "mama wiktorynki" - nie powinna ryzykować życia dziecka...
            • maminka_wiktorynki Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 14.05.04, 17:15
              wtedy byłam sama i jeszcze nie mama! I chciałabym zobaczyć jak Ty za każdym
              żółtym światłem zaciągasz ręczny byle tylko się zatrzymać...a nigdy nie
              dociskasz gazu żeby zdąrzyć!
              • jusytka Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 22.07.05, 19:07
                Ale to chyba nie powód, aby tego który zatrzymał się przed tobą nazywać
                pacanem !!! Do ciebie bardziej to określenie pasuje ...
        • maminka_wiktorynki Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 14.05.04, 17:16
          spadaj dupku-analfabeto!!!
        • callafior Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 04.06.05, 17:10
          że w seicento to pół biedy, gorzej jak w orurowanym SUV-ie.
          ---------
          Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...
    • Gość: Mario Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 04.03.04, 21:39
      Jechałem z koleżanką do kolegi. Gdy dojechaliśmy, powiedziałem, żeby poczekała
      chwilę w aucie - ja zaraz przyjdę. Najgłupszą rzeczą było zostawienia kluczyków
      w stacyjce. Wróciłem za jakieś 2 min. - rozwaliła moje auto i sąsiada :)

TO SIĘ WYDAŻYŁO NAPRAWDĘ!!!
    • meps Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 04.03.04, 23:16
      Będąc młodym kierowcą wyprzedzałem, jadąc za ciężarówką, która wyprzedzała inną
      ciężarówkę.Hmmm , ciężarówka wyprzedziła, zjechała na prawy pas, a ja zostałem
      na lewym vis a vis nadjeżdżajacego busa.Na hamowanie, aby schować się na prawym
      było za późno.Zjechać w prawo też nie było gdzie ( 2 ciężarówki).No cóż,
      pozostało tylko lewe pobocze, i tak zrobiłem.Dobrze że kierowca busa nie wpadł
      na ten sam pomysł.Aha, nigdy już teraz tak nie robie.
      • styro Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 05.03.04, 04:01
        Albo nudny jestem, albo za krotko mam prawko, ale mi nic takiego sie nie
        przydarzylo.... Ale dla mnie numerem 1 tutaj jest Kolega o nicku glupek -
        myslalem, ze padne ze smiechu jak to przeczytalem. :-))
      • Gość: juz tak nie robie Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.centertel.pl 05.03.04, 11:54
        Pożyczonym od ojca samochodem jechałem przez miasto na basen, 200 metrów przed
        światłami zgasło zielone a ja uwierzyłem, że zdąże. Przyspieszyłem z 60 do ok
        140 w środku dnia na największym skrzyżowaniu w średnim mieście. Niezapomnę
        tych długich sekund wlepiając się w czerwone świałto nie będąc jeszcze na
        skrzyżowaniu a na hamowanie było za póżno.

Innym razem pierwsze doświadczenia autostradowe w niemczech, w nocy w zasadzie
        pusta autostrada złapałem się za C klasą, odchodził mi powyżej 200 na kilkaset
        metrów poczym zwalniał do ok 150 zanim oczyści mu się lewy pas. Ja tylko
        odpuszczałem na chwile gaz zganiałem C klase na prawy i sypałem nadal swoim
        tempem. Merc mnie doganiał, wyprzedał i znów czyścił lewy pas z maruderów. Tak
        przez kilkadzeisiąt kilometrów aż wyprzedzały się dwa tiry i merc dohamował się
        do 90, dohamowałem się bez problemu nawet kolega sie nie obudził. Ale najgorsze
        w tej histrorii jest to, że wogóle nie miałem zamiaru hamowac liczac że tam hen
        hen z przodu sytuacja się rozładuje zanim dojade, poprostu nie byłem świadom
        zagrozenia.

Taki mam głupi styl jazdy, wielu rajcuje szybka jazda w zakrętach, mocne
        przyspiesznia innych jak najszybsza jazda a moje zboczenie to wysoka średnia
        ale bez szarpaniny, jednostajny, miarowy dzwięk silnika w gwiezdzistą czarną
        noc i kilkaset kilometrów przedemną..... nierealne :(
      • Gość: Janek Ja podobnie - ostrzegam wszystkich IP: *.zurich.pl 09.03.04, 15:59
        1. Dostawczak wyprzedzal ciezarowke, "podlaczylem sie" za niego (jechalem sam -
        spieszylem sie). Dostawczak skonczyl wyprzedzanie (wyprzedzal dosc slamazarnie,
        tak ze ja jechalem na pol gazu za nim), prosto na mnie jedzie samochod z
        przeciwka. Gaz w podloge i jakos zmiescilem sie jeszcze przed ciezarowke. Facet
        z przeciwka w ogole nie zwolnil. Tydzien docieralo do mnie, co zrobilem.
        2. Zaczalem na wiejskiej drodze wyprzedzac pogrzeb. Okazalo sie, ze kolumna
        pieszych byla dluzsza niz mi sie zdawalo, z przeciwka jedzie star na pelnym
        gazie mruga dlugimi. Tez sie jakos zmiescilem. Wystarczyloby, zeby ten gosc ze
        stara zdjal na chwile noge z gazu, ale gosc musial pokazac, ze on jest na
        prawie. Zona tez byla w szoku, ze facet w ogole nie zwolnil.

Oba przypadki - moja ewidentna glupota przy wyprzedzaniu. Do trzech razy sztuka
        jak to mowia. Przestrzegam wszystkich.

Janek
    • kropka Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 05.03.04, 12:45
      Spieszyłam się okropnie do pracy. Wsiadłam do samochodu, ruszyłam z piskiem
      opon. Na kolejnym skrzyżowaniu uświadomiłam sobie, że poprzedniego dnia mąż
      pożyczył ode mnie samochód i nie oddał mi kluczyków! Kląc jak szewc zawróciłam
      i dopiero pod domem załapałam.
      Na swoje usprawiedliwienie mogę jedynie napisać, że była jakaś bandycka godzina
      (8.00 rano)
      • Gość: jani Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.man.rsk.pl 11.03.04, 21:50
        Jak ci sie w ogole udalo ruszyc bez kluczykow?!
        • rennt.lola.rennt Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 12.03.04, 18:00
          no zastanow sie, jak tez jej sie udalo ruczyc bez kluczykow...
          podpowiedz - bylo rano, a ona nieprzytomna, tylko tak upiorna mysl kolatala jej
          sie w glowie - maz ma kluczki, maz ma ...
          no? i co ci wychodzi?
        • andzialipka Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 02.03.07, 22:02
          Hehe ja tez od razu nie złapałam...
    • ziolek73 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 05.03.04, 13:49
      1. Bedac mlodym kierowca co rozumy zjadl wszystkie i wogole najlepszy na
      swiecie jest. Gosc przelecial przez trzy pasy w prawa na lewo zmuszajac mnie i
      innych do gwaltownego hamowania. No to opierniczalem goscia na lewym pasie, na
      czym siwiat stoi, jadac rownolegle do niego przypierdzielilem w samochod
      przedemna.... straty na szczescie tylko materialne, choc spore.

2. Gololedz, taka prawdziwa szklanka na jezdni, piekna, gladzudka, zero
      przyczepnosci. A ja debil postanowilem sie pobawic zjawiskiem turbodzury w
      tylno napedowcu.... dlugo sie nie bawilem, na szczescie pobocze szerokie i z
      miekka trawa bylo.

Kazdy dzien i kilometr uczy pokory :o)))
    • Gość: YnteliGięt Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 20:33
      Oto najgłupsze rzeczy jakie zrobiłem na drodze :
      1. Głupią minę .
      2. Kupę .
    • Gość: Kompressor Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: 212.160.230.* 06.03.04, 20:59
      Witam ponownie
      Przypomniala mi sie jeszcze jedna sytuacja, kiedys wracajac z zajec do domu po
      okrutnie nudnych wykladach, wsiadlem do auta ( czulem sie jak dopiero co
      obudzony ;) i ruszylem żwawo przed siebie. Zaraz niedaleko byl remont jezdni i
      musialem zjechac na zwezeniu na druga strone jezdni ostrym skretem i w tym
      momencie jakis 6ty zmysl kazal mi spojrzec w lusterko ;)
      Tylko widzialem jak z dachu spada mi cos na jezdnie za mna i znika w otchlani
      gąszczu samochodow za mna ;) odrazu kapnalem sie - plecak !!! hehehe teraz to
      jest smieszne a wtedy flugalem jak stary menel, jechalem sobie pol kilometra z
      plecakiem na dachu ;)
      oczywiscie z pichem zawrocilem an anjblizszym skrzyzowaniu i sprintem
      polecialem pozbierac jakas chociaz resztke moich notatek....szczescliwe okazalo
      sie ze plecak zanim zostal zblazwoany przez auta zabrali z drogi robotnicy ;)
      oczywsicei jak ich dopadlem to moj plecak obrabialii za pobliskim drzewem ;))))
      nic oprcz notatek i smieci nie znalezli wiec oddali bez perswazji
      Ale ogolnie bylo duzo smiechu ;D
      • tody1305 Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 06.03.04, 21:36
        Dojeżdzam do skrzyżowania na którym są cztery pasy 1.do skrętu w lewo, 2.do
        jazdy w lewo i na wprost, 3i4. do skretu w prawo. Jadę na wprost, mój pas jest
        wolny pozostałe zajęte. Jakieś 200 m przed skrzyżowaniem katem oka (jeżdżę
        tamtędy codziennie więc rutyna) widzę że światło zmienia się na zielone, to
        lekko tylko hamuję i wjeżdżam na skrzyżowanie. Ale auta na drodze poprzecznej
        też jadą. Myśle sobie "chamy! na czerwonym chcą przeskoczyć", więc zwalniam
        żeby nie stuknąć w żadne i opieram ręke na klaksonie. Tamci posłusznie
        zatrzymuja się, a ja dumny z siebie przejeżdzam. Po przejechaniu 100m patrzę w
        lusterko, nikt za mną nie jedzie, pas do skrętu w lewo też stoi. Wtedy do mnie
        dotarło. Zielone zapaliło się owszem, ale dla tych co skrecają w prawo, a że
        światła są na jednym słupku, a ja nie przygladałem się za bardzo, bo
        przecież "ja tu mieszkam" to przejechałem na czerwonym i wymusiłem
        pierwszeństwo. Trzęsło mnie potem przez jakąś godzinę, a co sobie pomyśleli
        innni widząc mój manewr? Mam cichutką nadzieję że uznali to za jakąś awarię
        hamulców albo coś podobnego.
        -
    • gamling Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. 06.03.04, 23:07
      Wracalem kiedys pozno w nocy (okolo 3) do domu, droga przez las, totalne
      odludzie. W pewnym momencie zobaczylem "malucha" na boku w rowie i jakiegos
      goscia trzymajacego cos sporego w jednej rece (mam nadzieje ze to nie bylo male
      dziecko) a druga machajacego do mnie. Nie zatrzymalem sie bo bylem sam i
      nasluchalem sie o kradziezach samochodu. Zadzwonilem zaraz na policje i
      opowidzialem co widzialem ale do dzis sumienie mnie strasznie gryzie.
      • Gość: gurukrak Re: najgłupsza rzecz, jaką zrobiliście na drodze. IP: *.net.autocom.pl 07.03.04, 10:37
        Ehhh dlugo by pisac co ja wyrabialem. Przyklad ostatnio z zeszlego miesiaca, w
        tym dniu w ktorym zginal Kulig, wiadomo warunki drogowe byly fatalne, wracalem
        z nart zakopianka, juz 2 pasmowka, na drodze bylo cholernie slisko wiec
        korzystalem z okazji i bawilem sie dowoli, na kazdym zakrecie lewa noga na
        hamulcu, w pewnym momencie zorientowalem sie ze skode fabie na zarkrecie
        wyprzedza fiat punto, jechalem gdzies wtedy okolo 90-100 a one mysle kolo 40-
        50, fiat wyprzedzal bardzo niemrawo, auto mi jechalo bokiem wiec raczej nie
        bylo mowy o hamowaniu , czlowiek w stresie bo widzi przez boczna przednia szybe
        swiatla samochodu przed nim, wiec niewiele myslac zaczalem wypzedzac po
        wewnetrznej zakretu na "trzeciego", potem dowiedzialem sie ze w tym dniu zginal
        kulig- dzwonil do mnie ojciec mowiac zebym ostroznie wracal, kumpel ktory
        jechgal ze mna slyszac rozmowe skwitowal " nie byl by dzis jedyny".
    • remo29 Kupiłem gaz bojowy do spryskiwaczy? 08.03.04, 10:16
      No i zamroczyło mi mój durny łeb! Na regale w TESCO widząc "promocja" zakupiłem baniak zimowgo płynu do spryskiwaczy za 4,99. Okazało się, że z zimowym ma tyle wspólnego, że był sprzedawany zimą. Zamarzł w okolicy -9st.C Ale to jeszcze pryszcz. Najlepsze nadeszło jak się ociepliło - użyłem tego płynu pierwszy raz i myślałem, że zejdę śmiertelnie. Smród był nie do opisania; zwykły denaturat to przy nim lawenda. Nie mogłem jechać, bo mnie oczy szczypały i zacząłem kaszleć, a łzy ciekły mi po policzkach. Pojechałem do garażu podziemnego, otworzyłem drzwi na ościerz, wyłączyłem dmuchawę i "wypryskałem" jakieś dwa litry tego syfu na szybę. Potem dolałem innego płynu pod korek.
      Nie kupujcie tego gówna, bo ch....j wie co to jest. Może jaki iperyt w płynie??
      • callafior Re: Kupiłem gaz bojowy do spryskiwaczy? 04.06.05, 17:46
        Proponuję wypróbować "płyn do szyb" tesco. To po prostu zabarwiony roztwór
        amoniaku! Syf z malarią!
        ---------
        Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka