GoĹÄ: DorobkiewiczBWMaud Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.10, 21:55 Audi? BMW? Wiadomo, pochodzenie robotniczo-wielskie. Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.range217-44.btcentralplus.com 21.08.10, 22:02 mieszkam w GB sasiad ma audi A 8 6l W12 i juz byl 2 razy na naprawach gwarancyjnych bo ja rdza zjada Link Zgłoś
GoĹÄ: SaabFan Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.static.vip-net.pl 21.08.10, 22:12 Nie mało tu kretynów, którzy dorwali się do klawiatury i piszą głupoty, auto w tej klasie to kwestia gustu, ja osobiście wolę 7-kę BMW, ale i A8 i S-klasa są na podobnym poziomie Link Zgłoś
GoĹÄ: SaabFan Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.static.vip-net.pl 21.08.10, 22:15 Problem tych dużych limuzyn jest taki, że wogóle nie czuć prędkości jedziesz 160 km/h, a czuje się jakbyś jechał jakiś 80 km/h to odbiera przyjemność z jazdy Link Zgłoś
GoĹÄ: wiesiekwiesiek11 Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 22:17 to ścierwo za parę lat pójdzie pod palnik, tak jak jego poprzednicy stanie się nic nie wartym śmieciem. To samo stanie się z jego właścicielami, którzy teraz są tacy silni i dumni i modni. Link Zgłoś
GoĹÄ: Audi_użytkownik Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 22:33 - Bang&Olufsen o mocy 1200 W - za dopłata ok 30 tys - 4.2TDI V8 - optymalny silnik .. ale skrzynia biegów klękła mi już po 5 tys km - "Kłopot może pojawić się tylko przy wyborze koloru. Do dyspozycji jest biały, kremowy lub czerwony" - i tu pan mnie zaskoczył bo przysiągłbym że moglem wybierać między : czarnym/2 rodzajami beżowego/szarym/2 rodzajami brązowego - Pisze pan że "subtelne oświetlenie tworzy w kabinie niepowtarzalny klimat" - czyli jaki ? bo jak dla mnie oświetlenie jest dość..normalne ?...zwykłe - i to rozpływanie sie nad technologią...fakt dużo gadżetów moze miec to auto...mniej czy bardziej potrzebnych....tylko nie ma nigdzie wzmianki o tym że takie wyposazenie jak w tescie kosztuje prawie drugie tyle co samo auto Wczesniej mialem Mercedesa S600...Audi(wagen) jest..poprostu jest..stylistyka do bani...komfort podobny jak w Mercedesie - te auta naprawde nie roznia sie az tak wiele jak to sugeruja ''testy''....choc to tylko moja opinia Pozdrawiam ;) Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: 94.254.197.* 21.08.10, 22:40 a ja jeżdżę starym A8 quattro 3,7, świetne, bezpieczne i komfortowe auto, najbardziej lubię patrzeć we wsteczne lusterko kiedy ruszam ze świateł ;) ja jestem przy kolejnych, a ci co stali razem ze mną na czerwonym, dopiero się zbierają ;) kiedyś, po deszczu chciał się ze mną ścigać jakiś kark w "bejcy", biedak zapomniał, że ma napęd na tył ;) śmiesznie było :D Link Zgłoś
GoĹÄ: mała Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: 94.254.197.* 21.08.10, 22:48 "mieszkam w GB sasiad ma audi A 8 6l W12 i juz byl 2 razy na naprawach gwarancyjnych bo ja rdza zjada" AUDI A8 JEST Z ALUMINIUM, ta rdza to ci "gosciu" chyba zjadła, ale rozum Link Zgłoś
GoĹÄ: wolfenwagen Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 23:43 ja ja iś hab ein wunderschoen wunderwaffe das wolfenwagen alter bruder - ein hitler panzerwagen das technik, das Audi A8 - echtes scheisse alte tasche , das zukunft?!?, sadza prycha diesel zdycha, nudą wieje Link Zgłoś
GoĹÄ: dahuś Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 23:46 w lusterku wstecznym to jak mam odróznić to cos od A4/A5/A6/A2/A1?Q5/Q7 ? Krok w tył - biednie wygląda Link Zgłoś
GoĹÄ: hipek ze Szwecji Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.bredband.comhem.se 22.08.10, 00:13 Ja lubie rozne samochody ,ale odroznie dobre auto od byle jakiego.Kazdy jezdzi genralnei tym na co go stac i kazdy chwali to co ma.Rozumiem ze taki samochod jak Audi A8 moze wzbudzac duzo emocji.Powiem tak kiedys ktos mnie zapytal poc ktos tam jezdzi tym samochodem ,ktory ma dobre osiagi i komfort jak moglby jezdzic za tansze pieniadze.Odpowiedzialem widzisz nei kazdego stac na ten samochod i on jest wizytowka ,ktora mowi do ludzi:"jestem zamozny i ze mna trzeba sie liczyc".Brutalni mowia ze auto jest przedluzeniem ..... . I dodam ze lubie samochody BMW manualne dla samej przyjemnosci prowadzenia samochodu z napedem na tylna os i tego balansu oraz czucia ergonomi i jednosci z samochodem.Oczywsicie ze na dlugich trasach jak najbardziej sprawdza sie samochod typu limuzyna i to najlepiej z kierowca.Mysle ze w aucie tego typu siedzenie na kanapie tylnej i zajecie sie podziwianiem krajobrazow z kieliszkiem dobrego szampana ,zalatwianie interesow na komputerze czy rozmowa z ukochana przez telefon (tudziez sluchanie dobrej muzyki w dobym zestawie stereo) ...to takie nieodzowne atuty zycia ludzi High Lif. A ci co najwiecej pokrzykuja i pomstuja na brak eknomi czy czegos tam najczesciej stoja w zimie na przystanku komunikacji publicznej w drodze do fabryki i to o godzinie 5 rano( kiedy wlasciciel takiej limuzyny przewraca sie na drugi bok w swojej komfortowej sypialni). Teraz juz pewnie rozumiecie ze wlasciciel takiej limuzyny jest bogaty i najprawdopodobniej to jest jego ktores z 5 czy 8 samochodow ,ktore nazywa swoja stajnia.Mozecie pofantazjowac i wymyslec ze ma jeszcze: Range Rovera,Porshe Cayene,Ferarri Maranello,Auto (ze spaniem, kuchnia i prysznicem),Bentleya Turbo R,Astona Martina DB7 ,Corvete,Forda Mustanga i Citroena C4 (bo taki ma kaprys)! I badzcie wyrozumiali bo nie wymienilem jeszcze dluzszej listy aut ,ktore warto by miec jak ktos ma hobby zbierania samochodow i bawienia sie nimi. Gdybym mial wybrac tylk o jeden i do tego ekonomiczny smochod i mial ograniczone fundusze wybralbym pewnie cos z koncernu KIA a jezeli cos na czym mzonaby zawiesic oko ale nei za olbrzymie pieniadze to nowa Honda Accord (koniecznie kombi) lub Subaru ( jak sie komus bardz o spieszy). Link Zgłoś
GoĹÄ: 7 Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.bredband.comhem.se 22.08.10, 00:22 to jest reklama nic wiecej Link Zgłoś
GoĹÄ: Kulczyk Tradex, Se Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 00:37 98% dyskutujących tutaj i tak nie stać na Taki zakup, więc po ch*j się wypowiadacie nieudacznicy ? Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.net.stream.pl 22.08.10, 07:53 Coś sie tu Panu Redaktoru pomyliło ;] 4,2 FSI V8 benz.- R4, 1997 ccm 3,0 TDI V6-turbodiesel R4, 1870 ccm Uśmiałbym sie gdybym zamiast w 4.2 i 6 garów w V pod maską A8 znalazł 4 w rzędzie Link Zgłoś
GoĹÄ: and Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 22.08.10, 09:36 @franek ja to cię nawet rozumiem, jak golf 2 stoi w garażu, to potem się pierdoły pisze żeby sobie ulżyć... Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 10:46 Mam awersję do audi i bmw z pewnością bym sobie tego nie kupił ( choć grosza by starczyło) uważam że jeżdżenie tego typu samochodami to snobizm Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.net.autocom.pl 22.08.10, 11:06 zawsze byłem fanem beemki, ale nie mówcie, ten VW wygląda nie najgorzej. Nic poza tym :P Link Zgłoś
gaid Re: Audi A8 | Pierwsza jazda 22.08.10, 11:08 ale na most biskupa jordana nie mozna wjezdzac w Poznaniu autem! Link Zgłoś
GoĹÄ: theOne Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: 178.73.63.* 22.08.10, 12:47 Żenujące jakość danych w tabeli z parametrami. Jeśli nie chce Wam się sczytywać tego przed umieszczeniem na stronie, to w ogóle nie piszcie. Link Zgłoś
GoĹÄ: mark Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 21:36 90 % sprzedaży Audi to nie wielorybi A8 (do którego pasuje dziadek z szoferem), a A4 , A3 itp. A to niestety to po prostu uszminkowane skody - Link Zgłoś
GoĹÄ: lbst Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.alicedsl.de 22.08.10, 21:59 heh, typowe polactwo na forum. wiekszosc jezdzi byle czym, a tu przypieprzanie sie "chinskie ledy" czy "podobny do innych audi". Ledy fajna sprawa, audi ma dzieki nim wzrost sprzedazy, zreszta konkurencja juz sciaga te pomysly (astra 4).Nie wiem czy sa to najlepsze auta na swiecie (bo wszystkimi nie jezdzilem), ale mi sie podobaja. Sam jezdze nowa a4 w kombiaku i poza tym ze ciasny i muchy slabo schodza z maski to ciezko sie do czegos przyczepic. Link Zgłoś
GoĹÄ: pies Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: 85.183.32.* 22.08.10, 22:46 widze ze i audi uczy sie design'u od ford'a :) w mondeo w 2004 tez zamontowano okragly analogowy zegar na desce miedzy kwadratowymi przyciskami a elektornika - wygladalo zalosnie - tutaj zegar troche bardziej estetyczny - calosc jak w mondeo :/ Link Zgłoś
GoĹÄ: redakcja Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: 10.201.58.* 23.08.10, 11:49 Dzięki za sygnał o literowce. Też bym się "Uśmiałbym gdybym zamiast w 4.2 i 6 garów w V pod maską A8 znalazł 4 w rzędzie". To by było coś:) Pozdrawiam Juliusz Szalek Link Zgłoś
GoĹÄ: Spooko Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 25.08.10, 06:59 Już mi się przejadł nowy design Audi, jakieś to takie wyciągnięte i plaskate ;-) Po prostu nie podoba mi się A8. Zdecydowanie wolałbym VW Phaetona po ostatnim liftingu, jest bardziej elegancki, stonowany Link Zgłoś
GoĹÄ: kanoo Re: Audi A8 | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 18:42 Obrzydliwie nudny samochód, z resztą jak wszystkie niemieckie. Materiały wewnątrz tragicznie tandetne, jak z odzysku. Designerom hitlerowozów brak chyba piątek klepki, skoro wszystkie ich samochody wyglądaja tak samo, różnią się ilością wiejskich diód, jak w tjuningowanym rdzoplu kalibrze. "Siedząc w samochodzie będą jednak mieli świadomość wyższości." Taaa, już my takich znamy. Bydło kupuje jakieś niemieckie pseudoprestiżowe nudne wozidła i automatycznie wszystkich zaczyna traktować z pogardą. No bo przecież ma ałdi z diodami... Link Zgłoś