Dodaj do ulubionych

Audi w błyskotkach

IP: 85.222.87.* 05.09.10, 10:19
moje polo z 99' ma podobne końcówki wydechu
Obserwuj wątek
    • chopper_rs Re: Audi w błyskotkach 05.09.10, 10:32
      Wszystko ładnie, oprócz tych strasznych felg w chromie :(
    • Gość: suchy Re: Audi w błyskotkach IP: 83.14.180.* 05.09.10, 11:12
      mogliby konkretniejszą lote z tyłu dać, bo to takie małe coś nie bardzo pasuje
    • Gość: D. Re: Audi w błyskotkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 12:13
      Nom jakąś większą tą lotke rzeczywiście by mogli dać. Fele nawet fajne, mnie się podobają;)
    • Gość: Kto kupuje audi ? Re: Audi w błyskotkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 12:20
      Kto kupuje Audi ? Ogromna większośc sprzedazy to:
      A3, A4 i teraz A1 i to nie 4x4 tylko zwykłe wersje z napedem
      na przednią oś. Przecież technicznie to uszminkowane skody:
      A4 -> superb
      A3 -> octavia
      A1 -> fabka
      Te same silniki (najdrozsza cześc auta), te same skrzynie (w skodach nawet
      lepiej bo zamiast awaryjnego multironika, nowoczesne DSG), wiele innych identycznych części ranych z tych samych stok'ow. Kupując merca czy bmw wiesz prznajmniej, że nie ma bida-marki z identycznymi podzespołami. W przypadku audi
      stajesz się natomias skodziarzem i to zrobionym w konia bo przepłaconym.
      Oczywiście w/w nie dotyczy Q7 czy A8 ale sprzedaz tych aut to u nas margines.

• Gość: torum Re: Audi w błyskotkach IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 12:55
      Gość: Kto kupuje audi ?
      och dzięki Bogu, za te wyjaśnienia. Na pewno już nigdy, nigdy nie kupię audi. No kurczę, że też wcześniej nie wiedziałem że to taka badziewna marka, w dodatku przemalowana skoda :O niezwłocznie biegnę sprzedać swoje 14 letnie a4 bo to tylko wstyd tym jeździć, a fe!
    • Gość: hhh Re: Audi w błyskotkach IP: 87.105.189.* 05.09.10, 13:50
      Tyl tego auta to kompletna porazka. Nie wiem kto teraz projektuje w Audi, ale udalo im sie spieprzc nawet tylek Q5. A co do tego, ze to skoda fabia z inna buda, to inna sprawa.
    • Gość: Audi Re: Audi w błyskotkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 17:23
      www.AudiTIMES.PL - dla wszystkich fanów Audi!
    • Gość: wiśniu81 Re: Audi w błyskotkach IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 18:10
      Widać, że coś takiego jak "nowy i świeży design", to ciężki orzech do zgryzienia dla niemieckich designerów.

Większość modeli audi jest obrzydliwie nudna, kolejne generacje klepane na jedno kopyto... a jak przyjdzie stworzyć nowy model, to wychodzi mega brzydal.

Typowa niemiecka nuda...
    • sselrats Re: Audi w błyskotkach 06.09.10, 01:32
      Nazywanie samochodem pojazdu z dizlem to tak jak nazywanie McDonald'sa restauracja.
    • donquijote Re: Audi w błyskotkach 06.09.10, 08:12
      Niestety muszę się zgodzić, że wizualnie audi zatrzymało się mniej więcej w roku 2005 i od czasu one-frame nie wnieśli wiele do świata motoryzacyjnego designu.

Odnośnie tematu skody, proszę wskażcie mi skodzilaka z wzdłużnie ułożonym silnikiem (wszystkie współczesne audice poza a1 i a3), stałym napędę ma 4 koła (torsen a nie dołączany haldex), silnikami 2,7 TDI, 3,0 TDI, 3,0 T, itp. ;) Oczywiście audi klepie jakieś 1,4 TSI, 2,0 TDI 110KM i 1,6 po czym montuje je do aut "dla ludu", tak damo jak bmw 1,6i, które można znaleźć w autach koncernu PSA, ale takie są prawa rynku.

Pozdrawiam!
    • Gość: Kto kupuje Audi Re: Audi w błyskotkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 22:38

Donquijote - u nas gros sprzedazy to audi z silnikami do 2.0 (z uwagi na akzyze) - a te silniki znajdziesz w skodach. Podobnie wiekszosc kupowanych a4 to przednionapedowki (jak skody) a nie 4x4. Ok A4 ma wzdluznie silnik , ale przez to
      zamiast nowoczesnego DSG (jak w skodach) ma miesce na slaby multitronik
      i akumulator w .... bagażniku.
      Porownanie do sytuacji BMW-PSA nieadekwatne. Tam chodzi tylko o pojedynczy silnik 1,6i , ktory BMW nie stosuje w zadnym swoim modelu, w przypadku Audi-Skoda -
    • donquijote Re: Audi w błyskotkach 07.09.10, 08:12
      Jak to BMW nie stosuje w żadnym swoim modelu, a 116i to nie BMW? ;) Zgadzam się, że A4 2,0 TDI z multitronicem na pokładzie szału nie robi, ale nazywanie producenta S4, A6, allroadów, Q7, R8, A8, S8, itd. upudrowaną skodą jest nie fair.

Nie wiem czy akumulator w bagażniku to wada. W 100 C4 i A6 C4 był pod tylną kanapą, tam to dopiero się działo. ;)

Odnośnie skrzyń, to oprócz mającego kiepską opinię multitronica jest tam też tiptronic i s-tronic (czyli wspomniana przez Ciebie DSG, tyle, że do wzdłużnego silnika), choć fakt, że w większości wersji silnikowych dominuje skrzynia bezstopniowa.

Napęd na przód rzeczywiście czyni to auto nudnym i jest koronnym argumentem audi-haterów, ale napęd na tył też ma wady. Miałem kiedyś e36, auto bez systemów kontroli trakcji i jazda tym w zimie to była dla mnie męka. Nie czułem się bezpiecznie. Wiem, że twardziele wychwalają napęd na tył jako bardzo bezpośredni i rzeczywiście to stare bmw prowadziło się jak żadne moje audi (a mam już trzecie), ale ja na to auto jestem za miękki. ;) Niemniej 535d robi na mnie ogromne wrażenie. Nimo to stojąc przed możliwością zakupu tego samochodu i tak pewnie wybrałbym A6 3,0 TDI. Ot jestem takim przypadkiem zblokowanym w audi. ;)

PS. Superb pierwszej generacji to świetne auto. ;)
    • Gość: Kto kupuje Audi Re: Audi w błyskotkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 11:50

Donquijote - model BMW 116i ma silnik 1995 cm (nazwa jest myląca).
      Oczywiście, że nie ma co porównywac serii S albo Q do skód.
      Ale sprzedaż tych Audi ta margines - i to nie tylko u nas.
      "Konie" pociądowe Audi to własnie A4, A3, teraz A1 i to w wersjach do dwoch litrów
      - mysle ze u nas to ponad 90% sprzedazy Audi.
      A tu mamy własnie praktykę sprzedawania czegoś co ma ze skodami zbyt wiele wspólego, a wyceniane jest jak BMW czy Merc. - które to marki nie mają swoich tanich krewniaków.

• donquijote Re: Audi w błyskotkach 07.09.10, 12:13
      Dziwne więc, że w oficjalnych danych technicznych BMW pisze 1599ccm:

www.bmw.pl/pl/pl/newvehicles/1series/3door/2007/allfacts/engine/engine_data.html
      Rzeczywiście samochody audi wyceniane są bardzo wysoko, z tym nie będę polemizował. Ale czy tego chcesz czy nie, to jest segment premium i te auta można skonfigurować znacznie powyżej poziomu skody czy vw. Dalej nie będę się już spierał, bo mogę być posądzony o fanatyzm. ;) Zresztą masz prawo do swojej opinii, tak ja ja do swojej.

Szerokości życzę i pozdrawiam rozmówcę!

PS. Konie pociągowe BMW to pewnie wspomiane 116i, 318i i 318d i 520d. Poza napędem na tył i brakiem "tanich" krewniaków technologicznych niczym specjalnym te auta nie ujmują, prawda? ;) Ale jeździ ich mnóstwo, bo auto nie pomnik jest do jeżdżenia, a z tej roli każde z nich wywiązuje się znakomicie. I daje poczucie prestiżu. Tak samo audi a4 2,0 TDI. ;)

PS.2. Chyba już tylko my w naszym zacietrzewieniu śledzimy tę dyskusję. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka