Dodaj do ulubionych

Kia Picanto

IP: 192.109.150.* 31.03.04, 16:59
A FSO lezy i kwiczy,
tak dalej Panowie robotnicy,
i zw. zawodowe - zadnych zwolniej
bo w jednosci sila !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Tonio Re: Kia Picanto IP: *.joint.eu.org 31.03.04, 17:33
      Oj Boże niech sobie produkują na Słowacji ;)

Bo i tak Polacy Słowackimi Kia jeździć nie będą :)

Jak się już Koreańczycy obudzą z ręką w nocniku to będzie za późno :)

Wtedy przyjdą grzecznie poproszą i dostaną likalizację gdzieś pod Białymstokiem

bo reszta już będzie przez mądrzejszych zajęta :) ;)

Życzę im powodzenia w sprzedaży :)
      • Gość: straszna baba Re: Kia Picanto IP: *.k.mcnet.pl 01.04.04, 08:12
        A dlaczego Polacy maja nie jezdzic slowackim Kia Picanto? Mam dwa samochody
        marki Kia, 6 letnia Shume i 2 letniego Carensa i daj Boze, zeby kazdy samochod
        byl tak bezawaryjny jak te dwa.
        • Gość: pablo Re: Kia Picanto IP: 213.241.75.* 01.04.04, 09:39
          Dokładnie zgadzam sie u mnie rodzice maja 7 letniego Clarusa i jeżdza nim bez
          problemów.A Picanto zachamuje sprzedaż Pandy.Jeszcze zobaczycie co KIA
          poterafi!!!
          • Gość: Jaś Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 22:20
            Tylko potem nie narzekaj że Ty nie masz pracy lub Twoje dzieci, bo kupujesz to co ma tzw. metkę made in no poland. Ja jeżdziłem peugotem 307 po rezygnacji PSA z produkcji samochodów w Polsce, sprzedałem 307 i kupiłem sobie opla, mimo 1 rocznej eksploatacji peugota, bo wiem jedno że mimo mizeroty która u nas jest wolę dać zarobić firmie która inwestuje w moim kraju niż tej która mój kraj ma głęboko w d...., życzę Ci powodzenia i pracy
            • Gość: straszna baba Re: Kia Picanto IP: *.k.mcnet.pl 05.04.04, 19:20
              Drogi Jasiu, wystarczy, ze moj pracodawca (zachodni koncern FMCG)inwestuje w
              tym kraju zatrudniajac 1.900 osob. Jezeli zas chodzi o samochody to kieruje sie
              ich niezawodnoscia a nie tym gdzie zostaly wyprodukowane, chociaz jezeli
              mialabym wybor to wolalabym produkcje zachodnia niz krajowa (nasza jakosc pracy
              niestety pozostawia wiele do zyczenia).
            • Gość: lisesek Re: Kia Picanto IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 09.07.04, 22:59
              Niewątpliwie masz dużo racji i popieram Cię, ale ja potrzebuję samochodu którym
              po prostu MUSZĘ pojechać tu i tam i on musi odpalić często o 2.30 zimą w
              jakichś Puławach przy -29C, bo stąd bierze się pieniądz dla mojej rodziny, i o
              dziwo ta sephia ma już 218 tyś. i dalej nic - mało tego potrzebuję samochodu
              który sprzedam po 3-4 latach z niewielką stratą i TO JEST TO ! Pozdrawaiam
              P.S. A co do PSA to mam wyrobione zdanie:
              1: rok jeżdzenia 406 kombi (jak MUSIAŁEM GDZIEŚ BYĆ KONIECZNIE to brałem Sephię
              (Razem z kumplem który nie miał nigdy ani Peugeota ani Kia mieliśmy dużo zbawy
              (????) jak przy 190 km/h odpalała kontrolka lewewj poduszki (niestety ja
              prowadziłem i myślałem tylko czy wy******i czy nie? i dużo innej zabawy -
              szczególnie przy sprzedaży.
              2:doskonale znam (jeden z poddostawców) PSA.

Ale ta 406 miała kopa jakiego nie ma Sephia, przyjemniejsze wnętrze (ale
              plastiki klekocą niemiłosiernie - szczególnie zimą)
      • Gość: r@dzio Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:16
        Ja sam chce kupic kie mojej mamie. Potrzebuje fajnego autka do miasta i kia
        jest o wiele lepsza od pandy. Myli sie ten kto sadzi ze nikt tego nie kupi. Czy
        wiesz ze mozesz za 37 tys miec kie z KLIMA, centralnym zamkiem, 2 poduszkami,
        elektryczne szyby itp.!!!! Na moim osiedlu juz widzialem ich z 5. Spoko
        autko!!!!!!!!
    • Gość: ckw Re: Kia Picanto IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 01.04.04, 11:48
      Znowu niezasluzone dokladanie KIA... Ten glupi "dziennikarz" napisal,ze Picanto
      nie jest ani Pikant-ny, i ze jest kanciaty. Czy ten facet zdurnial?? Przeciez to
      Panda wyglada jak pomniejszony karawan, jeszcze z tymi relingami-czysty kubizm,
      kult kantow.
      Picanto jest bardzo ladne, mysle ze mu stylistyka blizej do nowej malej Lancii
      niz do buraczanej Pandy.
      Nie wiem skad sie wziela jakas moda kopania KIA, matko, no jest taka marka,
      ludzie sobie chwala wiec czemu nie?? Jak clo zejdzie nizej , to pewnie na
      polskich drogach bedzie wiecej samochodow tej marki. Sam kiedys myslalem nad
      Shuma II..
      Osobiscie podoba mi sie stylityka samochodow KIA, a np w Oplu od lat n ie widze
      zmian. No i wolalbym RIO niz taka Thalie,pozal sie boze.
      • Gość: Obserwator Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 23:12
        Jeżeli porównujesz Kia do Renault to znaczy, że nie czytasz opinii użytkowników
        tych samochodów. Thalia jest bardzo dobrym samochodem, szczególnie jeśli się
        weźmie pod uwagę stosunek ceny do wyposażenia. Awaryjność też jest niska.
        Natomiast Kia podobnie jak Hyundai czy Daewoo będzie przy porównywalnej cenie
        zdecydowanie mniej wyposażona. Poza tym nie wyobrażam sobie jazdę samochodem
        bez koła zapasowego. Proponowany zestaw naprawczy jest i owszem skuteczny
        dopóki nie uszkodzisz felgi (znana jest jakośc naszych dróg)i płaczesz.
        Tak więc mając do wyboru Kia lub Fiata wybiorę ten z kołem zapasowy. A i
        jeszcze jedno, mam rower z koszykiem na zakupy, którego pojemność jest podobna
        do prezentowanego modelu Kia.
        • Gość: ckw Re: Kia Picanto IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 04.04.04, 20:44
          To jezdzij dalej rowerem, bo to zdrowsze. Nie porownuje Kii z Renault Thalia, bo
          z pokraczna i szkaradna Thalia niewiele da sie porownac-moze Zaporozca. Bo nawet
          Poldoloty sa zgrabniejsze...
          W zyciu (jezdze duzo, po Polsce jak i zagranica) zlapalem 3 razy gume. Nigdy nie
          uszkodzilem felgi; 2 razy zmienialem kolo w trasie,1 raz zobaczylem pod domem-w
          gumie byl gwozdz ktory "wypuszczal" powietrze po trochu.
          A zestawy naprawcze byly juz kiedys w Peugeocie 406 z wbudowanym gazem.
          Poza tym, to ma byc auto miejskie, na litosc boska, ewentualna gume zlapiesz w
          miejscu cywilizowanym, nie w polu. Zestaw wystarczy na dojazd do wulkanizacji.
          To samo z pojemnoscia: to jest auto miejskie, nie do wozenia worow z cementem
          czy nart.
          • Gość: mnietek Re: Kia Picanto IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.04, 01:05
            mówisz o thalii jako o pokracznym aucie, ale za taką cenę jako jedyne oferuje
            ono takie wypozażenie, że wszystkie inne wysiadają
            • Gość: lisesek Re: Kia Picanto IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 23.04.04, 19:05
              Jeździłem kiedyś kolegi Thalią, zrobiłem nią ok. 15tyś. km. Od trzech lat mam
              Sephię II, tym samochodem zrobiłem 190tyś. km (to nie pomyłka - 190). Kolega
              kupił swoje autko w tym samym czasie co ja, za troszkę większe pieniążki (ok.
              7%), z tym że ja mam w tej cenie klimę. I teraz żeby się nie rozpisywać, proszę
              nie porównujcie tych autek bo to są chyba żarty. (może jestem subiektywny, ale
              wszystko co robiłem przez te 190tyś. km to poza olejem, świecami i paskami to
              wymiana jednej gumki za 45 zł)
          • Gość: kiwa Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 09:16
            Porównanie Picanto z Thalią jest "lekko" nie na miejscu - dwa różne segmenty
            samochodów!!! A zresztą Thali daleko do stylistyki picanto czy innych Kia.
            Jesli ktoś kupuje samochód który ma jeździć polecam Kia (chyba , że ktoś kupuje
            samochód dla znaczka - bo trzeba się pokazać ;) ). Kia zmienia się rewolucyjnie
            jesli chodzi o wykonanie wnętrz. A Picanto we wszystkich testach bije tą
            nieszczęsną, kańciatą Pandę (stylistyka, trakcja itp), Sorento też wypada
            lepiej od Meśka ML. Jeśli się zastanowić to cena Picanto jest może ciut za
            wysoka, ale wolę dopłacić jeździć ładnym sutkiem , które dobrze jeździ (super
            wspomaganie i zbieranie zakrętów -wiem, jeździłam) niż kańciakiem Pandziakiem :)
        • Gość: lisesek Re: Kia Picanto IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 09.07.04, 23:03
          Aż nie wiem co powiedzieć (napisać) zapraszam do siebie lisesek@poczta.g1.pl
    • Gość: Usenet Opatrzność uchroniła nas przed picanto IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 21:57
      Dobrze, że to "coś" nie będą produkowane w Polsce. Już teraz wygląda okropnie,
      a za 3 lata, kiedy zacznie się produkcja, to od razu można wstawić do muzeum,
      no chyba, że do Rumunii, Rosji i na Kazachstan, nie obrażając w/w państw.
    • Gość: dz Re: Kia Picanto IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.04, 22:25
      Będę bronił marki! Jestem użytkownikiem Kia Sephia od ponad 5 lat. NIC w tym
      samochodzie nie szwankuje! W przeciwieństwie do znanych marek, którymi jeżdżą
      moi koledzy. Wydają potężne sumy na naprawy, a ja tylko na obowiązkowe
      przeglądy! (za które oni też płacą!) Ten samochód jest genialny!
      A co powiedzą inne firmy na ofertę KIA OPIRUS - 5 LAT GWARANCJI BEZ LIMITU
      KILOMETRÓW - SZOK!!!!!!! - Życzę przyjemnego użytkowania.
      • Gość: WK Re: Kia Picanto IP: *.ig.pwr.wroc.pl 05.04.04, 08:55
        Ta opinia dla większości forumowiczów jest bez znaczenia! Oni i tak "wiedzą",
        że koreańskie samochody to "jednorazowe badziewie" w przeciwieństwie do ...
        Ale nie przejmuj się tym. Niech dalej szastaja swoimi pieniędzmi na zakupy,
        przeglądy i naprawy swoich ślicznych, francuskich (włoskich, niemieckich)
        wózków.
        A my już wiemy swoje.
        Pozdrowienia
      • Gość: lisesek Re: Kia Picanto IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 09.07.04, 23:10
        Mój kumpel który często jeździ moją sephią (jak jestem na drugi dzień po
        spotkaniu ....) zapytał mnie " a ciekawe czy jakby (sory za wulgar.) tak jebać
        golfa codziennie przez 200 tyś. to co by z niego zostało (dodam że cały czas
        chce kupić II)
    • Gość: M Kia Picanto 100 razy ładniejsza od Pandy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.04, 16:56
      Panda jest jakaś taka klockowata.
    • Gość: miras Re: Kia Picanto IP: *.tl.krakow.pl 05.04.04, 10:43
      jak sie czyta takie bzdury, ktore wypisuej pseudo dziennikarz-znawca
      motoryzacji to az mnie glowa boli. "To wkrótce Słowacja wyrośnie na
      motoryzacyjną potęgę Europy Środkowo-Wschodniej, nam zaś pozostanie w
      najlepszym razie rola zagłębia silników Diesla (inwestycje GM-Fiat Powertrain,
      Isuzu, Toyoty i VW)".Pewnie potega straszna zwarzywszy na marki jakie tam
      zainwestowaly. Jedyna inwestycja ktorej naprawde szkoda ze nie trafila do
      Polski to fabryka Toyoty. Jest to firma przed ktora praktycznie wiekszosc
      analitykow i znawcow motoryzacji stawia swietlana przyszlosc. Wrecz smiesza
      mnie prognozy sprzedazy Kia. Kto bedzie kupowal tak niesprawdzone
      samochody/mowa o klasie samochodow miejskich/ gdy moze wybrac fiata pande.chyba
      ze Kia da ceny dumpingowe co jest bardzo charakterystyczne dla wiekszosc firm
      koreanskich.

• Gość: ja Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 19:02
        Ja to kupie jeżeli tylko bedzie tansze od pandy!!! Mam fiata sc od 4 lat jestem
        z niego b.zadowolony a przy jego zakupie (chcialem nowy samochod) zdecydowala
        cena. Potrzebuje malego taniego samochodu na dojazd do pracy, jesli tylko
        bedzie w rozsadnej cenie (ponizej 30 tys.) to go kupie i wielu mi podobnych tez.
        • Gość: arkadiusz Re: Kia Picanto IP: *.pro-futuro.com 10.08.04, 16:47
          Witam!

Ostatnio mialem okazje zobaczyc i przejechac sie tym autkiem. Nie ma co
          porownywac z Fiatem Panda. Jest wieksza , fajniejsza i wg.mnie ladniejsza.
          Ma 3 lata gwarancji. Do minusow moge zaliczyc tylko polityke firmy KIA Poland.
          Nie moze byc tak, ze importer w XXI w. oferuje auto bez abs i bocznych poduszek
          ( nawet w opcji). Ale za to akurat odpowiedzialni sa polscy menagerowie.
          Jedynym plusem na rzecz Fiata to duza mozliowsc zakupu opcji wyposazenia i
          chyba ciut wiekszy bagaznik.
          Na zkonczenie o ile KIA nie podniesie cen autko przy dobrym serwisie powinien
          bic na glowe Pande.

Arek
      • Gość: lisesek Re: Kia Picanto IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 10.08.04, 11:30
        ad1.
    • Gość: Maciej K. Re: Kia Picanto IP: *.ny325.east.verizon.net 07.04.04, 05:33
      Po wszystkim, co tu przeczytalem mysle, ze to cud, ze kazde z kol tego samochodu ma az 4
      sruby!
      • Gość: pablo Re: Kia Picanto IP: 213.241.75.* 07.04.04, 07:57
        Widze ze wiekszosc która sie wypowiada na temat KIA nie ma tego samochodu, a
        nawet nie siedziała i nie jezdziła takim samochodem. A własnie tacy maja
        baaardzo duzo do powiedzenia!!!
        • Gość: Joker78 Re: Kia Picanto IP: 80.50.13.* 19.05.04, 21:54
          Widze ze wiekszosc która sie wypowiada na temat KIA nie ma tego samochodu, a
          > nawet nie siedziała i nie jezdziła takim samochodem
          No wlasnie. Z ojcem uzytkujemy clarusa kombi, ktorym wozilismy wory cementu,
          betonowe plyty i inne ciezkie rzeczy podczas budowy domu i to po fatalnych
          bocznych drogach. W tej chwili auto ma 90 tys km przejechane, w zawieszeniu nic
          nie stuka a amortyzatory są sprawne. Poza normalnymi przegladami nadplanowo
          wymieniany byl tylko silnik tylnej wycieraczki. Chyba o czyms to swiadczy. Moj
          Punciak to wielka pomylka przy tym aucie. Pozdrawiam nie uprzedzonych
          • ulla1 Re: Kia Picanto 15.06.04, 11:31
            Wszyscy sie wypowiadacie na temat Picanto,a nie wiecie nic.Ja go
            kupilam,jezdzilam nim i moge stwierdzic ,ze jest to naprawde fajny samochod.W
            wersji standaartowej ma prawie wszystko.Jest tanim,bezbiecznym i pieknym
            samochodem.Mozecie mi zazdroscic!
    • Gość: ardy w obronie kii IP: *.hd.pl 19.05.04, 22:38
      nie wiem w czym tkwi wasza zawisc do kii! nie wiecie z jakich podzespolow i
      rozwiazan konstrukcyjnych korzysta kia???
      slyszeliscie kiedys o mazdach??
      chyba nie!!
      a to ze sa tansze, nie znaczy ze gorsze!!
      wrecz przeciwnie - kia jest lepsza od wszelakich fiatow, renault, pugeotow!
      w dodatku oferuje lepsze wypposazenie.
      zalozeniem tych aut jest jezdzenie, a nie wznoszenie sie na szczyty
      technologicze - czyt. stanie w serwisie!!!
      • remo29 Re: w obronie kii 15.06.04, 13:52
        Gość portalu: ardy napisał(a):

> nie wiem w czym tkwi wasza zawisc do kii! nie wiecie z jakich podzespolow i
        > rozwiazan konstrukcyjnych korzysta kia???
        > slyszeliscie kiedys o mazdach??
        >

Hehe, gdyby w KIA były detale z VW, to panowie by cmokali z zachwytu. Toż Skoda
        też jest teraz cacy :)
        • Gość: All Re: w obronie kii IP: *.caterina-collection.com 26.08.04, 14:31
          No a Mazda z Fordem we wspolpracy i wszystko jasne.
    • Gość: Carlos Kia Picanto-paskudztwo!!! IP: *.man.polbox.pl 15.06.04, 14:30
      Niech sprzedają to paskudztwo na chlonnym i bezmiernym Słowackim rynku. Ciezko
      to nawet porównywać z Pandą, bleee!
      • Gość: All Re: Kia Picanto-paskudztwo!!! IP: *.caterina-collection.com 26.08.04, 14:32
        Jak to mowia... Dwa lata nie ma Fiata :-)
    • Gość: gość Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 21:07
      Na zachodzie takimi gównami jeżdżą tylko turki lub rumuny. A Panda jest tam
      hitem. Coś jeszcze na ten temat?
      • Gość: mobile Re: Kia Picanto IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 10.08.04, 22:18
        Jak na zachodzie będzie modne golenie jajek,to też sobie ogolisz?
    • Gość: młody Re: Kia Picanto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:47
      Odrazu widać że to koreańczyk.Tandetny jak każdy inny
      • Gość: wojtek Re: Kia Picanto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:49
      • Gość: wojtek Re: Kia Picanto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:51
        odrazu widac ze sam jestes tandetny
        pewnie wolisz wloski sypiacy sie zlom albo cos z niemiec od siekiery robione i
        psujace sie czescie niz ustawa przewiduje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka