Dodaj do ulubionych

Nowe coupe dla mojej kuzynki:)

05.03.11, 21:57
Budżet elastyczny, choć na Aston Martina DBS jej nie starczy.
W grę wchodzą więc takie wozy:

-Alfa Romeo Brera 1.75 TBi (tu wyjątkowo bierzemy pod uwagę model Spider; wiem, raczej nie do kupienia już, ale może gdzieś tam coś, w każdym razie ciekawią mnie wasze opinie),
-Audi A5 2.0 TFSI (ręczna skrzynia+Quattro; TT się jej nie podoba),
-BMW 125i Coupe (bo wolnossący i kręci się lepiej, niż ten z turbosprężarkami),
-BMW 330i Coupe,
-Ford Mustang GT,
-Hyundai Genesis Coupe V6,
-Infiniti G37 S,
-Mercedes E 500 Coupe (ale bardziej realnie 350 CGI; pod uwagę brany był też piękny CLK, ale też już chyba przepadł, poza tym rewelacyjny, ale deczko opatrzony),
-Mercedes C Coupe (interesował ją też CLC, ale ma się właśnie ten niedługo pojawić, więc może warto zaczekać, bo wygląda na zdjęciach wyśmienicie),
-Nissan 370Z (nie brany pod uwagę, bo brzydki i trochu sztuczny w jeździe wg. mojej kuzynki, ale wspominam, bo pewnie by ktoś przypomniał:)),
-Peugeot RC-Z 1.6 THP (wiem, stosunkowo niedrogi w porównaniu z resztą, ale wg. kuzynki nie widać tego po nim, bo jest uroczy po byku i ciekawie brzmi),
-Porsche 911 Carrera S (tak, to byłby ideał, cena powala, ale...)
-Renault Laguna Coupe (silnik 2.0T albo V6, w każdym razie jak już, to w wersji ze wszystkimi kołami skrętnymi).

Tak, starałem się zrobić to alfabetycznie.
O żadnym aucie, które kuzynka bierze pod uwagę, nie zapomniałem. Ale może ma ktoś jeszcze jakiegoś typa:)
Ale wybór powala, nie? No i rozrzut cen.
Wskazówka dla tych, co chcieliby stać przed takimi wyborami - trzeba się jednak uczyć w szkole:)
Ja mam swoich faworytów, ale nie chcę mi się na razie pisać.

Tera będą informacje, które mogą się niektórym tutaj przydać.
Generalnie moja kuzynka:
-to kobieta,
-jest bardzo urocza, więc auto może mieć kiepską opinię...,
-ma 27 lat i ze znaku to waga (ja też waga;)),
-najważniejsze to to, że często się widujemy (mieszka raptem 25 km ode mnie) i bez oporów da mi czasem się pewnie przejechać, więc jej nowe auto musi być naprawdę fajne:) (swoją drogą, na powyższej liście chyba wszystkie są w dechę)

Pozdr

Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Dawaj zdjęcie kuzynki 05.03.11, 22:15
      może być top-les hehe

dziwna lista tu 911, tu peżo
      gdzie indziej bejca 1xx z drugiej MB o 2 klasy wyższe w V-ósemce

z tej listy dość łatwo wybrać najlepszy samochód bo prawie każdy jest z innej klasy i mają zupełnie inne ceny
      • ulubiony19 Re: Dawaj zdjęcie kuzynki 05.03.11, 23:21
        szymizalogowany napisał:

> może być top-les hehe

Zdjęć nie bedzie, bo od tego już niedaleko do fejskruka, a poza tym jakbyś je dostał, to znikniesz z nim na kilka tygodni i skończą się tematy Szymka o jego lexusowej i powolnej gablocie. A wtedy kto byłby temu winien, ha?:)

A zresztą...

Użyj wyobraźni:)

> dziwna lista tu 911, tu peżo
        > gdzie indziej bejca 1xx z drugiej MB o 2 klasy wyższe w V-ósemce

No wiem przecież. Ale popatrz na to z innej strony. Masz kasę, możesz po prostu kupić, co Ci się podoba i będzie Ci sprawiać frajdę. A z natury nie szufladkujesz.

Już od jakiegoś czasu wiem, że mojej kuzynce bardzo by odpowiadała E Klasa V8 i 911 Carrera S, czyli generalnie auta u nas można powiedzieć z najwyższej półki.
        Ale ze 4 miesiące temu przyjechałem do domu Peugeotem. Wcześniej była już tam kuzynka, wyszła na zewnątrz i mówi do mnie "Cześć. A co za lwiątko. Jejku, jaki on ładny, taki bystrzak" Spytała, ile kosztuje, to odpowiedziałem, a ona na to: "To gdybym takiego kupiła, starczyłoby mi spokojnie jeszcze na coś dużego i wypasionego".
        Także wiesz...
        Ona sobie po prostu może kupić, co chce albo nawet dwa bardziej racjonalne auta. A do tej pory auta nie miała, bo służbowym śmiga:)

> z tej listy dość łatwo wybrać najlepszy samochód bo prawie każdy jest z innej k
        > lasy i mają zupełnie inne ceny

To też wiem, ale to niekiedy pozory. Bo dajmy na to już tą Lagune. Pomińmy na chwilę, że to Renówka i że ja Renówki lubię. Auto jeździ jak zaczarowane, na zakrętach zostawię cały motłoch w lepsiejszych autach, a przy tym ma świetne nagłośnienie i "drogi" wygląd.
        • szymizalogowany Re: Dawaj zdjęcie kuzynki 05.03.11, 23:46
          dobra, nie wiem za bardzo o co chodzi, ale z twojej listy to 911 potem nic, potem E500

i to nieważne czy się lubi peżota czy kocha reno - i tak się bierze 911 (z tej listy)
          • szymizalogowany zresztą... 05.03.11, 23:52
            lista jest tak prosta że można ją "ułożyć" w kolejności hehe

1. Porsche 911 Carrera S

2. Mercedes E 500 Coupe

3. BMW 330i Coupe
            3. Infiniti G37 S
            3. Nissan 370Z
            3. Audi A5 2.0 TFSI
            3. Ford Mustang GT

4. BMW 125i Coupe

i reszta (sobie nie zawracać nimi d.):

-Alfa Romeo Brera 1.75 TBi
            -Hyundai Genesis Coupe V6,
            -Renault Laguna Coupe
            -Mercedes C Coupe
            -Peugeot RC-Z 1.6 THP

• ulubiony19 Re: Dawaj zdjęcie kuzynki 09.03.11, 22:50
            szymizalogowany napisał:

> dobra, nie wiem za bardzo o co chodzi, ale z twojej listy to 911 potem nic, pot
            > em E500

> i to nieważne czy się lubi peżota czy kocha reno - i tak się bierze 911 (z tej
            > listy)

No właściwie tak... Jak można bez bólu kupić 911, to odwiedzanie innych salonów jest co najmniej porąbane.

• sakhal Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 05.03.11, 22:50
      Volvo C70 (ze sztywnym dachem) idealne dla slicznych dziewczyn.
      Nawet jesli nie kupi to mimo wszystko mozesz mi przeslac jej nr tel...

• ulubiony19 Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 05.03.11, 23:27
        sakhal napisał:

> Volvo C70 (ze sztywnym dachem) idealne dla slicznych dziewczyn.

Volvem już jeździła (nawet T5) i powiedziała, że jak będzie chciała sobie zdjąć dach, to prędzej w "trójce" kabrio albo Mustangu Convertible.
        Ładny, ale dla niej chyba zbyt uładzony. Jak pamiętam, to zawsze coś miała do Volvo.
        Ale doceniła ciekawie gadający silnik i miłe wnętrze.

> Nawet jesli nie kupi to mimo wszystko mozesz mi przeslac jej nr tel...

Co oferujesz w zamian?

• sakhal Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 00:07

Tobie czy jej?

ps.
          R19 chamade 1.7 to było moje drugie auto... bo pierwsze to wersja hatchback 1.4 :)
          Chamade jeszcze stoi u ojca
          img231.imageshack.us/i/111sh.jpg/
          zdjecie z 2004roku ale wciaz w takim samym stanie :) czasem sobie jeszcze nawet pojezdze jak wpadam w odwiedziny. Sentymentalny jestem, zezlomowac nie dam!

No teraz to musisz mi dac ten nr...
          • swan_ganz Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 00:11
            > No teraz to musisz mi dac ten nr...

przeeestań; jaki ty numer chcesz? Kobieta zastanawia się nad porszawką a ty tu z jakąś szamadką podjeżdżasz i jeszcze numer chcesz? Chyba sam rozumiesz, ze nie bardzo tu pasujesz, co?
            :-)
            • sakhal Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 00:17

Hehe. Kazdy od czegos zaczynał. Ta chamadka była kupiona za 100% self earned money i jestem z tego dumny :) studiujac na dziennych w PL i utrzymujac sie samemu nie tak łatwo rozbijac sie do tego dobrymi furami.
              W kazdym razie zapewniac cie ze teraz jest duuzo lepiej niz chamadka :) a Renia na pamiatke.
              • swan_ganz Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 01:16
                Ta chamadka była kupiona za 100% self earned money i jestem z tego dumny :)

i jeszcze mozę myślisz, ze mi zaimponujesz, co? Jedyny wóz jaki otrzymałem od rodziców to był garbus starszy niż ja ale juz na następny to sam zarobiłem; zginałem kark przy zbiorze winogron w okręgu Beaujolais wraz z murzynami ale za to wróciłem "wszystkmającym" (na połowe lat osiemdziesiątych) Fiatem 132... Od lasek nie mogłem się opedzić dzięki tej furze...

Swoją drogą to wspołczuję dzisiejszym gó...arzom; weź tu człowieku i wyrwij taka lasę co to się do porszawki przymierza a sam dopiero co skończyłeś studia więc z kasa stoisz raczej niezbyt dobrze... Nawet jak wyrwiesz to i tak będziesz się przy takiej źle czuł jako facet.
          • ulubiony19 Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 21:48
            sakhal napisał:

>
            > Tobie czy jej?

Bezczelny!

Naaam!:)

> R19 chamade 1.7 to było moje drugie auto... bo pierwsze to wersja hatchback 1.4
            > :)
            > Chamade jeszcze stoi u ojca
            > img231.imageshack.us/i/111sh.jpg/

No! To jeszcze takie koła se skołuj:

renault1916v.net/wp-content/uploads/2010/12/Renault-19-16v-9.jpg
            Albo te:

photomaniak.com/upload/out.php/i794450_renault19cabriolet16soupapescab16Sturbo0.jpg
            www.renault.com/fr/Vehicules/motor-show-blog/Lists/Photos/geneve-2010/cabrios-4.jpg
            Czy tamte:

www.rwf.es/viewtopic.php?f=111&t=7472
            Bedzie hit!

Aaa...

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Aneta/Moje%20dokumenty/Moje%20obrazy/R19%20pieces.JPG
            Te zaptakowane mi załatw

Pozdr
            • ulubiony19 Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 22:00
              www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/090d3e9b329e6564.html
              Dobry jestem...
    • swan_ganz Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 05.03.11, 23:53
      coś tu się nie klei... Laska ma 27 lat (czyli jakieś dwa lata temu zaczeła życie zawodowe) i zdołała w tym czasie odłozyć kasę na prosiaka? Jest wyższym urzędnikiem państwowym? :-)

Ona wydaje się być znacznie ciekawsza niż ta bryka którą chce kupić więc napisz coś o niej;
      podaj jej wymiary, wielkość oczów itd...

• sakhal Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 00:11

Kredyty, moze wczesniej zaczela prace (nie kazdy sie obija na studiach) a moze wyjechala na zachod i tam szybko wspiela sie wysoko. A najpewniej wszystko razem.

W kazdym razie to nie jest istotne, liczy sie to kiedy zobaczymy fote, a ja dostane ten nr :)
        • szymizalogowany Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 00:18
          > W kazdym razie to nie jest istotne, liczy sie to kiedy zobaczymy fote, a ja dos
          > tane ten nr :)

a dla mnie numer konta i karte kodów - sam se kupie to 911, a wy jeździjcie reno szamade
          • swan_ganz Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 01:00
            > a dla mnie numer konta i karte kodów

spoko; jak Szakal dostanie wreszcie ten numer to ci go da i zdalnie zawirusujesz lasce smartphona to będziesz miał ten dostęp do jej konta... Tylko boję się, ze po włamie skończysz w peżociku bo reszta brakującej kasy na prosiaka to w kredycie ma być...:-)
      • wujaszek_joe Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 23:25
        zależy co to za szkoła i kiedy to życie zaczęła :)
        • swan_ganz Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 11:00
          > zależy co to za szkoła i kiedy to życie zaczęła :)

wszystko jedno jak szkoła, wszystko jedno w jakim kraju bo nie ma ani takiej szkoły ani takiego kraju w którym w dwa - trzy lata po studiach jesteś w stanie odłożyć na prosiaka...
          No chyba, ze ona nie jest pracownikiem najemnym tylko pracuje dla siebie choć i tedy nie jest to łatwe ale już nie niemożliwe (patrz; zięciowa pana premiera Millera z Ukrainy, która będąc z wykształcenia artystą-plastykiem otworzyła firmę konsultingową i za analizy dot; prywatyzacji jakiejś firmy na Pomorzu zarobiła w miesiąc 2 mln USD )
          Tyle, że to chyba nie jest ten przypadek :-)
    • jbl25 Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 02:02
      Merc E 500 Coupe, bo jeszcze z tej gromadki aut wygląda poważnie. Porsche nie dziękuje, każdy który się dorobi na giełdzie zaraz kupuje 911 i szczerze mówiąc, totalnie nie zauważam tych aut.

Ew. Ford Mustang GT, ale w wersji black matte.

Albo poczekałym na jej miejscu, dał gotówce jeszcze popracować i kupił coś co teraz pokazują w Genewie (Skode Vision D hehehehe :) )
    • robert888 a mi buczy w lewym uchu i lista jest bez sensu 06.03.11, 08:27
    • kulawywos Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 06.03.11, 16:28
      Napisałeś o kuzynce " -najważniejsze to to, że często się widujemy (mieszka raptem 25 km ode mnie) i bez oporów da mi czasem"

Pogratulować, że Ci daje, ale żeby od razu kupować jej za to samochód????

Ps. Jak mawiają Francuzi."Kuzyni to kochankowi dani przez Boga" i widać coś w tym jest:)
      • ulubiony19 Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 09.03.11, 22:47
        kulawywos napisał:

> Napisałeś o kuzynce " -najważniejsze to to, że często się widujemy (mieszka r
        > aptem 25 km ode mnie) i bez oporów da mi czasem"
        >
        > Pogratulować, że Ci daje, ale żeby od razu kupować jej za to samochód????
        >
        > Ps. Jak mawiają Francuzi."Kuzyni to kochankowi dani przez Boga" i widać coś w t
        > ym jest:)

Wiem, że kuzynka może stanowić piękne ubarwienie życia młodego człowieka:), ale złaź ze mnie:)
        To jest poważna dziewczyna w sumie, a ja nie jestem członek alkaidy, żeby se teraz robić powtórkę z wakacji!:)

PS. Francuzi wiedzą, co to życie.
    • dr.buzz Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 10:24
      niezly rozrzut...z jednej strony jakies gowna typu RC-Z czy Laguna...z drugiej 911 :D

> Wskazówka dla tych, co chcieliby stać przed takimi wyborami - trzeba się jednak uczyć w szkole:)

hehehe skoro tak sadzisz...
    • bimota Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 11:57
      Ja bym lyknal Alfe i do tego motocykl... ale nie jestem baba... :)
    • maritimeeng Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 12:05
      Ja bym kupił 911 jakbym miał tyle kasy na zbytki.
      W rozsądniejszych kwotach moje 2 typy:
      BMW 335i (330i) coupe
      BMW Z4 335i lub 330i jak ktoś woli wolne ssanie :-)
      • maritimeeng Re: Nowe coupe dla mojej kuzynki:) 07.03.11, 12:09
        Kurde, nie można edytować...
        oczywiście Z4 35i lub 30i a teraz jeszcze zobaczyłem, że jest 35is (340KM)
    • marekggg Lotus 07.03.11, 17:25
      Lotus Elise - nietuzinkowy samochod i prawdiwe coupe
      • ulubiony19 Re: Lotus 07.03.11, 22:18
        O! Ale nie Elise, a może Evora:)
        Elise ona zna i mówi, że wymaga zbyt wielu kompromisów.
        Ale Evora...
        • novationen Re: koenigsegg??? 08.03.11, 14:12
          a na to ją stać? :)

koenigsegg:
          -ccx,
          -trevita,
          -agera,
          -ccgt,

Ulubiony, no napisz coś o tej kuzynce :) chociażby - blond, czarna, czy ruda? :)
          • ulubiony19 Re: koenigsegg??? 09.03.11, 22:53
            ovationen napisał:

> a na to ją stać? :)
            >
            > koenigsegg:
            > -ccx,
            > -trevita,
            > -agera,
            > -ccgt,

Jakby ją kilka nicków z forum wspomogło, to tak. Ale chyba gó... by z tego mieli hehe:)

> Ulubiony, no napisz coś o tej kuzynce :) chociażby - blond, czarna, czy ruda? :

Jutro.

• ulubiony19 Łupdejt 09.03.11, 22:57
              Kuzynka po niedzieli jedzie na jazdę 911;) Coś czuję, że się sprawa wyjaśni.
              Brery nie znajdziemy generalnie. Dzwoniłem i lipa. Mój znajomy sprzedaje Brere V6, ale pomijając, ze nie nowa, to jeszcze kolor nie ten.

Jutro ma być jazda jakaś w BMW, może ten Hultajem Genesis.

Ten Lotus kurde to też jest jakiś pomysł jednak...
          • ulubiony19 Re: koenigsegg??? 10.03.11, 22:25
            novationen napisał:

> Ulubiony, no napisz coś o tej kuzynce :) chociażby - blond, czarna, czy ruda? :

Czarne, długie włosy, nienaganna figura, pięknie wykształtowane nogi, pośladki, ramiona, plecy..., oczy takie, że je zapamiętujesz, usta takie, że chciałbyś je mieć zawsze przy sobie. Szał.
            Dla smakoszy. Nie jakiś tap menl.

Poza tym irytująco inteligentna i zawsze uśmiechnięta. Przeważnie zdecydowana. Lubi krówki i ptasie mleczko. I mnie. No i samochody. Nie lubi polskiego rządu i mojego posranego kumpla.

Kasę ma, bo zna się na ludziach i potrafi wykorzystać swoje szczęście. Dużo zarobiła na giełdzie:) Ma wspólnika, z którym prowadzą świetną restaurację.

Faceta też ma, ale jakiś taki ci...k z niego) Łeb ma (do matematyki), ale gapa z niego jak cholera. Kiedyś posadziłem go za kierownicą Passata z DSG (mówił, że chcę coś w ten deseń), to bym się zabił puszeczką po mleku - wywaginował sobie, że sprzęgło wisi na dywanikiem hehe.

Dużo już wiesz, nie?

Pozdr

• novationen Re: koenigsegg??? 11.03.11, 07:26
              ulubiony19 napisał:

>
              > Czarne, długie włosy, nienaganna figura, pięknie wykształtowane nogi, pośladki,
              > ramiona, plecy..., >

mniam :)

> Poza tym irytująco inteligentna i zawsze uśmiechnięta. Przeważnie zdecydowana.
              > Lubi krówki i ptasie mleczko.>

mniam :) mniam :)

> Faceta też ma, ale jakiś taki ci...k z niego) Łeb ma (do matematyki), ale gapa
              > z niego jak cholera. Kiedyś posadziłem go za kierownicą Passata z DSG (mówił, ż
              > e chcę coś w ten deseń), to bym się zabił puszeczką po mleku - wywaginował sobi
              > e, że sprzęgło wisi na dywanikiem hehe.
              >

Wiesz, że takim "slimakiem" najłtawiej pokierować? i Twoja kuzynka doskonale to wie :) zastanawia mnie tylko, dlaczego laski, właśnie takie kreatywne i obrotne dość często są z facetami, którzy niby inteligentni, niby kasiaści, ale ogólnie pierdołowaci... :P - no ale to chyba sam sobie odpowiedziałem pierwszym zdaniem (pytającym)

> Dużo już wiesz, nie?
              >

:) traktuję to kategorii ciekawostki :) ślinić się nie będę :)

pozdro! :)
              • ulubiony19 Re: koenigsegg??? 30.03.11, 21:47
                Dobra, pora na łupdejt.

Całe to dochodzenie skończy się nooooo prawie na pewno tym, że kuzynka kupi 911, czyli właściwie tak, jak można się było spodziewać (z WIELKIM szacunkiem dla Peugeota, ale gdzie Peugeot, a gdzie RCZ... jak sami żeście zauważyli).
                Zamówione auto na pewno będzie mieć ręczną skrzynię i ...tyle:) Jak znam życie, to kuzynka teraz najwięcej wolnego czasu spędza ślęcząc przy konfiguratorze (i tu mnie zaskoczyła, bo nie wie jeszcze nawet jaki kolor wybrać, ale na razie dobre wrażenie zrobił taki mysi GT [z grubsza zbliżony do tego, w jakim oferowano 911 Sport Classic], więc w przyszłości możecie takiego wypatrywać:)).
                W każdym Porsche zrobiło na niej super wrażenie. Strasznie się rozemoncjonowała. Mnie niestety na testowej nie było, więc chodzę wku...ony.
                Wada tego całego interesu jest taka, że jak kupi 911, to nie kupi już żadnego normalniejszego auta do śmigania (tzn. kupiłaby, ale nie chce, bo "musi być nowe!"), więc pewnie przez kilka dobrych miesięcy tylko Porsche będzie jeździła (służbowy to nie to samo). Czyli generalnie pech jak cholera!:)
                Co do reszty aut, to nie jeździła wszystkimi. Mustanga nawet na oczy nie widzieliśmy (nowego), mogliśmy za to pojeździć używanym (jednak trochę "starawy" był, bo rocznik chyba 2006), ale nie skorzystaliśmy. W sumie szkoda, bo pewnie by się spodobał (jakby nie było konkretny wóz z jajem), ale znowu dla 911 żadna konkurencja.
                Nie jeździła Mercedesem. Żadnym. Jakoś się rozmyśliła.
                Nie jeździła też BMW 330i (ale było 1 Coupe i generalnie miodzio, ale czegoś brakowało).
                To, czym pojeździła, to średnio wypadło raczej.
                Np. A5 wszystko fajnie ładnie, ale zbyt stateczny i ogólnie bez szału (mówi, że Genesis Coupe był fajniejszy na drodze, ale ten to znowu jeszcze nie jej klimaty, no i wnętrze średnie).
                Niestety A5 było z dieslem 3.0, więc nie do końca tak, jak chciała.
                Laguna Coupe i Infiniti jeszcze do obadania. Ale to już chyba tak dla przyjemności hehe.

• swan_ganz Re: koenigsegg??? 30.03.11, 22:45
              > Czarne, długie włosy, nienaganna figura, pięknie wykształtowane nogi, pośladki, ramiona, plecy..., oczy takie, że je zapamiętujesz, usta takie, że chciałbyś je mieć zawsze przy sobie. Szał.

eee tam; kity jakies tu żenisz... Nie ma takich kobiet jaką tu opisałeś bo każda ma jakiś feler tylko ty może patrzeć nie umiesz albo się na tym po prostu nie znasz..
              Dawaj ją tu na kanał to profesjonaliści popatrżą i powiedza jak jest... Innymi słowy; wrzuć jej fotki..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka