Dodaj do ulubionych

Volkswagen Jetta na cenzurowanym

• Gość: Dallas Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.hsd1.ms.comcast.net 09.04.11, 16:33
      "Amerykanie do Jeepa Patriota montują 2.0 TDI od VW... i tyle w temacie miłośnicy amerykańskich aut "

Tyle, ze prawie nikt w USA nie kupuje samochodow (czy tzw. "SUV") z silnikiem Diesla... "Diesel" to tutaj rzadkosc!
    • Gość: RPWL Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.11, 16:38
      Amerykanom przeszkadza belka skretna w tylnym zawieszeniu? A to czemu nie krytykuja Forda Mustanga za sztywny most? To samo z Chevt Corvette, ktory w dodatku ma resor piorowy w przednim zawieszeniu!

Ale z drugiej strony chyba jest cos na rzeczy - samochody na rynek amerykanski zawsze sa duzo gorszej jakosci, zawsze sa mniej nowoczesne (z wyjatkiem hybryd). Byc mozeVW przesadzil z dostosowaniem do kolanego rynku.
    • wowo5 Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym 09.04.11, 17:36
      Bzdury. Po prostu kompakt w USA to tradycyjnie auto dla nastolatkow i biedoty. Takie auto nie powinno byc drogie. Nie jest prawda, ze auta na USA sa zawsze gorszej jakosci. Z pewnoscia nie dotyczy to klasy wyzszej, a nawet w nizszych klasach sie czesto nie sprawdza. Na przyklad Civic w USA ma niezalezne zawieszenie, w przeciwienstwie do wersji europejskiej. Amerykanska wersja Fiesty i Fiata 500 sa lepsze od europejskich. Nie mowiac o tym, ze w Stanach nie spotkasz auta z szybami na korbke, a w Polsce i owszem.
    • Gość: brachu Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 17:44
      @blue911
      to nie byla zadna reklama. masz racje ze robia rozne silniki. ale tez prawda jest ze duzo ich sprzedaja innym producentom samochodow.
      a co do nagrod dla vw to ostatnio nagrodzony ma byc juz wycofany ze sprzedazy, taki jest dobry lol
      prawdziwa wartosc silnika wychodzi w uzytkowaniu. i tu volkswagen nie moze sie popisac. zadna firma nie miala takich problemow z silnikami jak oni.
    • punter Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym 09.04.11, 18:56
      światem rządzi "chińszczyzna" - tanio i dużo.
      a co Jetty i USA - za jedną dość podstawową Jettę sprzedawaną w Niemczech za ok. 25 tys. Euro można kupić dwie "amerykańskie". to co tu się dziwić, że jakość i wykonanie szwankuje ?
      a zresztą, gdyby te Jetty po 50 tys. rzucili do PL, to ustawiałyby się kolejki społeczne.
    • Gość: lechu Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 19:03
      Niestety VW sam zapracował na opinie o swoich silnikach:
      słynny 2.0 TDI - kicha, jakich mało, 1.4 TSI 160 KM - podobna kicha tyle że ten pierwszy daje się naprawiać, ten drugi nie bardzo

Generalnie każdy producent silników czasami zalicza wpadki. Niestety VW przesadził, cały czas wmawiając klientom że ich silniki są rewelacyjne, niezawodne itd, itd. i modyfikując je lub wycofując je ze sprzedaży dopiero wtedy gdy już wszyscy poznali że jest to syf jakich mało i nowe samochody z tymi silnikami po prostu przestaja się sprzedawac. Przykładem jest 1.4 TSI 160KM gdzie VW nie ma pomysłu jak zmodyfikować ten silnik i elementy współpracujące by przestały generować problemy. W końcu (po paru latach) wpadli na pomysł że wycofają ten silnik ze sprzedaży. Chyba dlatego że ubezpieczyciele oferujący przedłużona gwarancję się wnerwili.

VW robi autka sympatyczne, wygodne itd, itd. Niestety zapomina o tym że najważniejsza w samochodzie jest jednostka napędowa. A jeżeli się popełnia błedy to trzeba umieć się do nich przyznać a nie iść w zaparte. VW niestety obecnie to DNO.
    • Gość: gość Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.torun.mm.pl 09.04.11, 20:33
      @RPWL
      Amerykanom przeszkadza belka skretna w tylnym zawieszeniu?

Amerykanie to ludzie pragmatyczni. Dla nich zawieszenia tylne nie dzielą się na wielowahaczowe, z belką skrętną, zależne z resorami piórowymi, itp., tylko na dobre i kiepskie. Jetta ma najwidoczniej to drugie.
    • Gość: Gość Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.home.aster.pl 09.04.11, 21:01
      Coś więcej w temacie znalazłęm na Magazynie Motoryzacyjnym www.magazynmotoryzacyjny.pl/index.php/2011/04/nowa-jetta-rozczarowuje-hyundaj-wygrywa/
    • kolodziejo Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym 09.04.11, 21:27
      Bo wieśwagen od kilku lat produkuje byle co, jadąc na opinii, jak Nokia.
    • Gość: trr Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.pabianice.msk.pl 09.04.11, 22:00
      BRAWO das schrott !
      zgadzam się z tobą w 200 %
    • Gość: Tomek Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 09:47
      Tylko dlaczego autor nie napisze że żaden z dwóch oferowanych w USA silników benzynowych nie jest i nie będzie dostepny w europie? Silnik 2,0 8V 115 KM ostatnio jeździł w VW Bora z 1999 roku, a jednostka 2,5 benz 170 KM nigdy nie była oferowana w europie (powstała wyłącznie na rynek USA do Golfa V). Więc ja się pytam co nas to wogóle tu w europie obchodzi? My dostaniemy nowoczesne jednostki TSI
    • Gość: gość Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.torun.mm.pl 10.04.11, 11:48
      @Tomek
      My dostaniemy nowoczesne jednostki TSI

Spokojnie, jak się Volkswagenowi uda w końcu zrobić trwały i bezawaryjny silnik TSI do Golfa/Jetty, to trafi i do USA.
    • Gość: inż Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 07:29
      VW produkuje wiele jednostek TSI: 1,2 TSI, 1,4 TSI, 1,8 TSI, 2,0 TSI i jakoś nie słyszałem żeby nie były trwałe i bezawaryjne. Jedyne problemy były w wersji 1,4 TSI 140 KM z napinaczem rozrządu ale już je usunięto. Pozostałe wersje nie mają żadnych wad. 2,0 TSI jest wręcz uznawany za jeden z najlepszych silników VW w historii
    • Gość: olaf Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.raciborz.vectranet.pl 11.04.11, 20:26
      Może w Stanach powinni zamontować silniki TSI które mają dobrą dynamikę, może już czas wycofać się z silników wolnossących które są montowane na rynek amerykański, po za tym w Europie Jetta posiada możliwość wyboru przekładni DSG a w Stanach jest standardowy Tiptronic , o wykończeniu już nie wspomnę
    • Gość: cube Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.raciborz.vectranet.pl 11.04.11, 20:58
      Brachu a pokaż mi jeden model japońca który ma możliwość wyposażenia samochodu w tyle systemów ile ma możliwość założenia np Passat nie mówiąc już że niektóre są dostępne tylko w VW, chociażby ParkAssist z parkowaniem prostopadłym i równoległym, Satasist czy system wykrywający stopień zmęczenia kierowcy, a Jetta ma bardzo podobne wyposażenie, ale co ważne tylko na rynek europejski
    • Gość: Axton Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.11, 14:47
      Baa pokażcie mi np. Accorda z rynku amerykańskiego i wtedy się pośmiejemy nad jakością plastików ;-) Do tego żaden konkurent Jetty w usa nie jest lepszy, moim zdaniem po prostu poczuli zagrożenie i dlatego taka "afera"
    • Gość: Sławek Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 07:19
      Oglądałem w weekend w salonie nowego Passata B7 i wnętrze jest wykończone perfekcyjnie (jakość jak w moim Mercedesie S klasse z 2001 roku) więc jeśli europejska wersja Jetty będzie na tym samym poziomie to Jetta okaże się najlepszym autem w tej klasie na rynku
    • Gość: Victor Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 08:12
      a jakim cudem obchodzą was problemy rynku amerykańskiego? któryś tam mieszka i ma problem z kupnem auta? ja mieszkam w polsce i idąc do salonu przyglądam się uważnie przed zakupem nowego auta (a nie po) więc jak już kupię to przeważnie jest ok. miałem kiedyś nowego VW z salonu i był całkiem fajnym samochodem. teraz nie śledzę nowych modeli ale z tego co czytam vw jest chyba na 3 miejscu w sprzedaży w polsce więc musi być nadal dobry
    • Gość: Daniel Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 10:07
      Kupiłem 3 lata temu koszmarnie wtedy drogiego VW Jetta 1,9 TDI. Wszyscy znajomi mi mówili szkoda kasy, przepłacasz za znaczek VW, nie warto lepiej kupić 15 tys tańsze Megane itp. gadki. Ale ja się uparłem bo podobała mi się jakośc wykonania Jetty i wiecie co? po 3 latach i 140 tys km przebiegu nie chce mi się tego auta sprzedawać - jest perfekcyjne i niezawodne. Teraz kiedy biorę nowy leasing Ci sami znajomi licytują się kto go ode mnie odkupi ;-)
    • Gość: XDS Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 19:56
      Nie mam Jetty, nie widziałem Jetty, nie jeździłem Jettą więc trudno mi się odnieść do tematu - choć jak widzę innym to nie przeszkadza w krytyce. Powiem tak, w te amerykańskie testy zadowolenia konsumenta niebardzo wierzę, co oni mogą wiedzieć o jakosci jeżdżąc Hondami Civic i Accord które w wersji na usa są koszmarnie bylejakie?
    • Gość: Pelo Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 21:27
      fajny jest, można go kupić w polsce?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka