Dodaj do ulubionych

Peugeot 208 - francuska rewolucja

IP: *.elektrosat.pl 02.11.11, 12:17
Oby pojawił się w ofercie jakiś silnik 1.4-1.6 o mocy powyżej 100 KM i z 4 cylindrami
Obserwuj wątek
    • Gość: Yaa Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.warszawa.mm.pl 02.11.11, 12:18
      Auto ładne, ale pogrzebane przed narodzinami gamą silników. Jeśli nie ma normalnej benzyny (ile są warte 3-cylindry wie ten, kto posmakował) a cena oleju napędowego poszybowała to co tu kupować?

Lepiej wybrać Rio/Yarisa/Swifta (choć ten ostatni nie ma bagażnika).
    • Gość: qwez Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.elblag.vectranet.pl 02.11.11, 13:08
      @Yaa - ja posmakowałem i to chyba w najgorszej możliwej opcji (Corsa B 1.0 12V) i jeśli komuś nie przeszkadza kultura pracy TDI (a śmiem twierdzić, że będzie nawet ciszej i mniej drgań niż w 4-cyl TDI) i potrzebuje autka tylko do śmigania po mieście, to naprawdę warto się poświęcić, bo silnik odwdzięczy się niskim spalaniem.
    • Gość: wiki Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.11, 13:15
      całkiem ładne autko może kupie sobie kiedyś taki
    • Gość: ENERGETYK Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.zep.com.pl 02.11.11, 13:18
      Wnętrze wygląda parszywie - ciekawe jak z ergonomią...
    • Gość: van der Cyc Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.11, 13:29
      Ładny i zgrabny samochód. Na pewno będzie miał super wyposażenie i silnik 1.4 benzyna 95 KM. Do tego bardzo dobre wykończenie wnętrza. Znowu będzie się świe sprzedawał w Europie jak poprzednie modele.
    • Gość: trr Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.adsl.szeptel.net.pl 02.11.11, 13:38
      Kurcze ale skromny tekst...
      Gdyby ktoś chciał trochę więcej szczegółów (np. kiedy będzie można kupić nowe 208) to proszę:
      www.autogaleria.pl/news/index.php?id=4239
    • Gość: trr Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.adsl.szeptel.net.pl 02.11.11, 14:00
      Wracając do tematu, to peugeot wyglada świetnie i fajnie że Toyota Yaris będzie mieć dobrą i ciekawą konkurencję... VW polo, który miał byc alternatywą dla Yaris to totalna porażka... bo to auto dla dwóch osób ( w zyciu nie siedziałme na tak niewygodnej i małej kanapie w drugim rzędzie) . Do tego ochodzi cena z kosmosu, bo wyposarzone polo na poziomie Yaris jest droższe o grubo ponad 10 000 ! Tak wiec jak tylko francuzi nie przesadzą i ustalą ceny na poziomie toyoty to bedzie bardzo ciekawie....
    • Gość: Yaa Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.warszawa.mm.pl 02.11.11, 15:10
      @qwez
      zgoda co do spalania (choć nie zawsze jest tak kolorowo, jak się wydaje, por. np.: Suzuki Splash 1.0). Natomiast kultury pracy zaakceptować nie mogę. Sorry. To, że auto ma być do miasta nie zwalnia z minimum przyzwoitości. Dlatego Yarisowi 1.0, Corsie 1.0, 208 1.0 i tak dalej mówię nie. Taki silnik nadaje się do Pandy, Aygo czy Up'a.
    • fiatosgratos Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja 02.11.11, 15:23
      Ja jestm zakochany w 207-ce
    • Gość: władek Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.agora.pl 02.11.11, 16:01
      @trr: wszedłem i...? nie ma nic więcej, niż tu. "fajną" sobie reklamę robicie. brawo.
    • Gość: trr Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.adsl.szeptel.net.pl 02.11.11, 16:13
      Władek , widzę że lubisz "teorie spiskowe"
      Jeżeli w tekście powyżej widzisz coś na temat "mikrohybrydy e-hdi" , silników benzynowych "VTI" ( co oznacza zmienne fay rozrzadu) lub daty pramiery samochodu to napisz, może przeoczyłem te informacje....
    • Gość: Gość Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.dcu.ie 02.11.11, 16:20
      Sam mam 207 1.6 i jestem z niej strasznie zadowolony. Zwłaszcza z takich ułatwień jak sensor parkowania, automatyczna wycieraczka, czujnik zmierzchu czy czujnik ciśnienia w kołach. Cud miód i orzeszki. ;)
    • Gość: władek Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.agora.pl 02.11.11, 16:25
      @trr: "mikrohybrydy e-hdi" to dokładnie to samo co "...z najnowszym systemem Start&Stop", bo to właśnie oznacza peugeotowskie e-hdi. a informacja, że zadebiutuje "na wiosnę" rzeczywiście wiele wnosi. poza tym są te same informacje. stąd mój komentarz i podejrzenie. pozdrawiam.
    • Gość: faraway Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: 212.118.224.* 02.11.11, 16:33
      mialem Peugeota z serii 7.. jednorazowe doswiadczenie,
      musialby byc za darmo razem z 5/7letnia gwarancja i samochodem zasteprczym
      na czas pobytow w warsztacie .. :|
    • Gość: trr Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.adsl.szeptel.net.pl 02.11.11, 16:34
      Oj Władek....sory że cie czepiam ale skad wiesz że "najnowszy system Start&Stop" nie jest czymś innym niz mikrohybryda? mogli przeciez wymyślić "coś" nowszego od mikrohybrydy, która ma juz 2 lata. Nie wiem jak dla ciebie lae dla mnie informacja o debiucie "wnosi wiele" bo w takim razie myśle że wstrzymam sie z zakupem nowej yaris i sobie porównam... pozdrawiam
    • Gość: trr Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.adsl.szeptel.net.pl 02.11.11, 17:07
      Proponuje wszystkim, którzy piszą o swoich złych doświadczeniach z samochodami podawać informacje czy był to samochód nowy czy używany "bezwypadkowy" serwisowany u "pana Wiesia" oraz podawać numer VIN.... utnie to przyszłe dyskusje nt. rzetelności napisanej opini, a i może pomoże uniknąć takiego samochodu na rynku wtórnym.
    • Gość: pr Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 17:15
      Gdzie ta rewolucja? Rewolucja to bylo 206, piekne (i nadal produkowane!), ponadczasowe auto. To jest na oko kolejny przecietniak. Do tego 3-cylindrowe silniczki - siasc i plakac.
    • Gość: noweran Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 17:28
      więcej miejsca - weza pompke i NAPOMPOWAC - ochyda te napompowane jeżdzidła
      - design na piersz rzut oka wdaje sie ładny ale w sumie to jak z jednorocznym
      przebojejem disco-polo - jarmark , kicz
    • Gość: stanczyk Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.11, 17:33
      .. gdzie je GTI ?!? ....
    • gostek_gostek Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja 02.11.11, 17:36
      no masz... jajogłowi w VW tyle myśleli nad małym autem, przez lata projektowali UPa a tu nagle pojawia się 208 i klops. Porównajcie te dwa auta. Kto przy zdrowych zmysłach kupi UPa?:) podajcie jeden powód dla których warto kupić UPa po obejrzeniu 208?
    • Gość: ll Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.play-internet.pl 02.11.11, 17:41
      To jakis ewenement ze nastepca jest mniejszy niz model ktory zastepuje. Od kilkunastu lat samochody "rosna" przy kazdej nowej generacji a tu na odwrot,chyba strzal we wlasna stope zafundowal sobie Peżo
    • Gość: pro207/208 Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.11.11, 18:08
      Jest szansa na powtorzenie sukcesu 206 i 207. 207 był najchętniej kupowanym autem w Europie w 2007. Zgoda, golf i passat były zawsze lepsze od peugeotów 3xx i 4xx, ale polo nigdy nie dorównywało 206/207 czy clio.
      Że mniejszy - czyli z 4,07 - równe 4 metry? Problem? Ciut łatwiej zaparkować, ciut mniej spali; generalnie że mniejszy niezauważalne, fiesta ma 3,95 i czyżby jakos widac bylo że mniejsza od clio (4,03) itp. aut (punto, ibiza)?
    • Gość: wielgas Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 18:12
      up to jest nawiązanie do klaski i ma klase samą w sobie wiec porównanie
      ufoluda z up ma wymiar czysto subiektywny
    • Gość: qra Re: Peugeot 208 - francuska rewolucja IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.11.11, 18:25
      nie ma to jak zwalić stylistykę od cytryny C3 ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka