Gość: ErotoMann Ja się znam bardzo dobrze a co ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.04, 11:39 Wsuwasz i wysuwasz . Proste jak drut . Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Ja sie swietnie znam, o co lata? IP: *.fornfyndet.se 04.06.04, 18:08 No powiedz cos wspolnie pomozemy.Pzdr.Michal P.S ostanio sie grzebie w Volvo pentach,ciekawe konstrukcje lecz leciwe z lat 80-tych. Link Zgłoś
Gość: wstan Re: Ja sie swietnie znam, o co lata? IP: 212.244.84.* 05.06.04, 04:56 Co powinienem zrobic aby z tego gowna wycisnac wiecej mocy? czy opozniajac zaplon i o ile,zanim mieszanka nie wyleci w wydech, wycisne troche wiecej mocy? Dzieki,jest to moj drugi post,na pierwszy nikt nie odpowiedzial i juz zwatpilem ze ktokolwiek z mlodej generacji wie co to jest dwusuw. Link Zgłoś
kierowiec1 Re: Ja sie swietnie znam, o co lata? 05.06.04, 10:16 Gość portalu: wstan napisał(a): > Co powinienem zrobic aby z tego gowna wycisnac wiecej mocy? czy opozniajac > zaplon i o ile,zanim mieszanka nie wyleci w wydech, wycisne troche wiecej mocy? Opoznianiem zaplonu w stosunku do nastawy fabrycznej co najwyzej pogorszysz osiagi. Co to za dwusow? Jesli to motorowerek, to tjuning zaczyna sie od zdjecia fabrycznych ograniczen homologacyjnych, czyli restryktorow w dolocie i wydechu. Nastepny przyrost daje wymiana dyszy w gazniku i wzbogacenie mieszanki. Po takich akcjach motorowerek 50 ccm jadacy normalnie maks 50 km/h osiaga 80..90. Nie zapomnij wiec miec zawsze ze soba podpisanego formularza dawcy! Natomiast odradzam oproznnianie albo demontaz tlumika, bo wtedy jest tylko znacznie glosniej, ale nie jesz szybciej. Jak podasz, co to za sprzet, to moze podam wiecej. Pozdr. K. Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Ja sie swietnie znam, o co lata? IP: *.fornfyndet.se 05.06.04, 18:09 Mozna ,ale ryzykujesz szybszym zuzyciem ukladu tlok,cylinder wal korbowy,obnizeniem glowicy i w ten sposob zwiekszajac kompresje w komorze spalania.Dobrze jest wtedy podwyzszyc napiecie zaplonu i dac swiece chlodniejsze.Z tym napieciem to juz wchodzisz w wieksze koszty musi byc system niestety elektroniczny.Szlifujac kanaly dolotowe i wylotowe tak aby uzyskac spolerowana powierzchnie,nastapi szybsze wypelnianie i oproznianie. Najlepiej to kupic sobie silnik od kosiarki i wtedy mozna eksperymentowac.Sa takie Hondy czterosuwowe kompletnie odprezone.Z nich mozna dosc dobrze wyciagnac mocy tak ze montujac do go-karta i 200km/h to nic. To co napisal kierowiec zgadza sie w 100%,tyle ze takim pojazdem nie wolno bedzie Ci sie poruszac podrogach publicznych,w razie zatrzymania nastapi konfiskata motorowerku,tak jest w szwecji. Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: ORMOwiec Powiedz co to za sprzet i wtedy cos uradzimy IP: *.dialup.eol.ca 05.06.04, 21:27 Link Zgłoś