Dodaj do ulubionych

MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.04, 18:30
piekne autko w rzeczywistosci wyglada jeszcze lepiej dopracowany w kazdym
calu wysoka jakosc wolałbym od beemki i merca a w dodatku tansze
Obserwuj wątek
    • Gość: Ziomek A6 czy A8 ? IP: *.d.dial.de.ignite.net 23.06.04, 23:12
      Mam pod firma oba i róznica jest dosc widoczna.
      Nie wiem jak je mozna mylic, ale skladam to na karb podniecenia
      pana redaktora.

• Gość: RacerX Re: A6 czy A8 ? IP: *.gazeta.pl 23.06.04, 23:16
        Pewnie pod firma masz stara osemke, tzn
        z pozioma chlodnica. Nowa podobnie jak A6
        tez juz ma megaotwieracz do butelek.
        • Gość: Kris Kelvin A8 ma nadal stary grill poza wersja 6.0 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:32
          Gość portalu: RacerX napisał(a):
          > Pewnie pod firma masz stara osemke, tzn
          > z pozioma chlodnica. Nowa podobnie jak A6
          > tez juz ma megaotwieracz do butelek.

nie masz racji
          nowy grill ma tylko wersja z silnikiem V12 6.0
          pozostale slabsze wersje nadal maja stary grill

www.audi.pl/modele/a8/
        • Gość: Ziomek Re: A6 czy A8 ? IP: 192.109.150.* 26.06.04, 20:35
          Nie obie sa nowe, a roznice dalej widac ...
          Firma ma auta w lizingu, i starszych niz roczne nie ma ...
      • Gość: FAN Re: A6 czy A8 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 18:44
        AUDI A8IAUDI A6 SĄ ZAJEB.... . PRODUCENT POMYŚLAŁO KOMFORCIE, WYGLĄDZIE,
        BEZPIECZENSTWIE ORAZ OSIĄGACH SAMOCHDU.RESZTA AUDI JEST RÓWNIE FAJNA. WIEM TO
        BO MAM AUDI A8L 6.0.
    • Gość: Szymi Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 23:27
      najlpesze jest jak tesuja benzynowe 3.2 V6 i pisza ze silnik cyt "zachowuje sie
      jak dzieciak, wprowadza cale nadwozie nieprzyjmne drgania"

a w tej samej gazecie jak testuja 2.0 TDI pisza "silnik pracuje bardzo miekko
      nie wytwarzajc przy tym zadnych wibracji"

roznica miedzy tymi silnikami na korzysc benzyny oczywiscie jest taka jak
      miedzy pralka frania z lat 60 a najnowsza pralka siemensa z 2004 roku

tak jaby to co jest jedna z najwiekszych wad diesla trzeba bylo specjalnie na
      sile "ugladzac"

poza tym A6 to wspanialy samochod - ile razy widze zdjecie kokpitu to mam
      ochote tam wskoczyc

ile razy patrze na ten kokpit w A6 to mam wieksza ochote zlinczowac Bangle za
      totalne spierdolenie deski w mojej kochanej piatce ktora juz nie jest zwrocona
      do kierowcy ma jakies smieszne daszki i niski tunek i pasuje do francuskiego
      vana jak scenic - w nastpnym modelu niech ten profan Bangle umiesci zegary na
      srdku wogle, co ja mowie zegary niech je zastapi elektronicznym
      predkosciomierzem a obrotomierz wogle wywali - na pewo fani szczegolnie M5
      bardzo podziekuja temu blaznowi (dzieki tez za spieprzenie serii 7 :))
      • wysokieobroty Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 23.06.04, 23:33
        > a w tej samej gazecie jak testuja 2.0 TDI pisza "silnik pracuje bardzo miekko
        > nie wytwarzajc przy tym zadnych wibracji"
        Bzdura
        • Gość: Laik Do redaktora "Wysokie Obroty" IP: 217.153.187.* 24.06.04, 09:08
          A jak sznownemu Panu Redaktorowi "średnia z powyższych" gdzie jest jedna ocena
          7,5 dwie 7,0 i reszta poniżej (czyli suma 66,5 na dziesięć ocen) wychodzi
          7,3 !! Mnie to kłuje w oczy bo bez liczenia widać , że wynosi grubo poniżej 7,0
          (dokładnie 6,65 co podano jako "ocenę końcową" czyli nie wliczono "przyjemności
          z jazdy" 6,0) Bardzo to skomplikowane i nielogiczne.
      • Gość: Kris Kelvin Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:35
        Gość portalu: Szymi napisał(a):
        > poza tym A6 to wspanialy samochod - ile razy widze zdjecie kokpitu to mam
        > ochote tam wskoczyc
        > ile razy patrze na ten kokpit w A6 to mam wieksza ochote zlinczowac Bangle za
        > totalne spierdolenie deski w mojej kochanej piatce ktora juz nie jest zwrocona
        > do kierowcy ma jakies smieszne daszki i niski tunek i pasuje do francuskiego

a ja mam dokladnie odmienne uczucia. Ta zwrocona deska w BMW a teraz w A6
        zawsze powodowala ze mi sie niedobrze robilo. Moim zdaniem totalne bezguscie
        pozbawione stylu szczegolnie w nowym A6. W starym A6 klasyczna deska to bylo
        cos pieknego. Nowa 5 jest tez niezla moim zdaniem.
        No coz ale to sa gusta i kazdy ma prawo do wlasnej opinii.
    • Gość: ANA Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 IP: 217.153.10.* 24.06.04, 19:53
      Zgadzam się z Panem ZIOMKIEM , że A6 i A8 znacznie się różnią , tylko pytanie -
      czy brał Pan pod uwagę NOWĄ A6 ?
      • wojtek_blankietowy Niech mi ktoś wyjaśni. 25.06.04, 07:45
        Pamietam jak kiedyś AS testował kilka aut w teści jakości i były tam m.in. BMW
        3 i Alfa 156. Badano tam jakość wykonania.
        W Alfie szczeliny między blachami wyniosły od 1,8 mm do 3,0 mm Auto Swiat
        bardzo skrytykował ten fakt gdyż twierdził iż oznacza to niechlujnośc w
        wykonaniu bo szeliny powinny być równe i jako przykład podał BMW 3 gdzie
        wszystkie sczeliny sa równe i wyniosły równo 2,5 mm. Zadna nie była mniejsza
        ani większa. Podczas gdy w Alfie były mniejsze i większe.
        Tymczasem czytam że nowe A6 ma szceliny od 1 do 2,5 mm czyli oznacza to że jest
        niedokładnie wykończone bo wszystkie sczeliny poiwinny byc równe. Myle się?
        Chyba nie bo argumentacja AS wydaje mi się logiczna. W takim razie A6 jest źle
        wykonane.
        • Gość: RacerX Re: Niech mi ktoś wyjaśni. IP: *.gazeta.pl 25.06.04, 10:48
          wojtek_blankietowy napisał:
          > Tymczasem czytam że nowe A6 ma szceliny
          > od 1 do 2,5 mm czyli oznacza to że
          > jest niedokładnie wykończone bo wszystkie
          > sczeliny poiwinny byc równe. Myle się?
          Mylisz sie. Jesli np. szczelina pomiedzy
          klapa bagaznika a blotnikiem jest inna
          po lewej, a inna po prawej stronie -
          to jest zle. Ale jesli jest inna miedzy
          klapa bagaznika/blotnikiem a blotnikiem/drzwiami
          - ma prawo tak byc. Nie widzialem samochodu,
          w ktorym absolutnie wszystkie szczeliny bylyby rowne.
          > Chyba nie bo argumentacja AS wydaje mi się logiczna.
          > W takim razie A6 jest źle wykonane.
          Powodzenia
    • Gość: WłodekSiemniedam Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 07:49
      A kogo stać na ten wózek z komentujących ten artykuł ??
      • wojtek_blankietowy Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 25.06.04, 07:52
        Gość portalu: WłodekSiemniedam napisał(a):
        > A kogo stać na ten wózek z komentujących ten artykuł ??

mnie nie a ciebie?
    • Gość: ANA Re: MegaTEST: Audi A6 3,2 FSI Quattro - format A6 IP: 217.153.10.* 25.06.04, 11:54
      Powiem jedno - W TYM SAMOCHODZIE MOŻNA SIĘ ZAKOCHAĆ i to nie tylko ze względu
      na wygląd
    • Gość: Loco Oj chyba sie z Toba nie zgodze... IP: *.kalisz.mm.pl 26.06.04, 13:45
      Fakt od "siódemki" A6 jest ładniejsze i tu nie ma nic do gadania, ale piąteczka
      to dla mnie cudeńko, jesli chodzi o formę to moge Cie nie przekonac ale
      treść... tu nie ma porównania. BMW to techniczny high end. silnik, zawieszenie,
      prowadzenie, nie ma dla mnie auta o lepszych parametrach, a juz na pewno nie
      bedzie to wóz z czterema pierścieniami na grillu. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka