Dodaj do ulubionych

SUPERB - Wasze opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:15
Co sądzicie o tym modelu - wersja Prestige+ z motorem 2.5 V6 TDI i skrzynią
biegów TIPTRONIC.
Obserwuj wątek
    • Gość: MACIEJOSSS Re: SUPERB - Wasze opinie IP: 217.98.119.* 01.07.04, 15:22
      po prostu marzenie

a najlepszy w kolorze czarnym
      • Gość: Tomasz Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:27
        Ciekawe czy masz ten model czy tez może podobnie jak ja zastaniawiasz się nad
        jego kupnem. Jeżlei już jesteś jego szczęśliwym posiadaczem to ciekawi mnie
        bardzo jak działa skrzynia biegów, czy wyczuwa się moment przełącznia i jak
        zachowuje sie w momencie przejścia na tryb pracy ręczny. POza tym - na co warto
        uważać przy odbiorze auta .... Pozdrawiam
        • Gość: maciejosss Re: SUPERB - Wasze opinie IP: 217.98.119.* 01.07.04, 15:31
          nie mam takiego ale bardzo mi się podoba.
          • Gość: Tomasz Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 09:12
            W takim razie życzę abyś już wkrótce taka maszyna stała w Twoim garażu.
            • Gość: Dzielny Gall Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 20:43
              Jechalem superbem prestige, tdi 130 km. Pierwsza rzecza na ktora zwrocilem
              uwage to ...plastykowa kierownica, tak sobie mysle, ze w samochodzie
              aspirujacym do wyzszej klasy i kosztujacym kolo 100 kpln moznaby jednak dac ja
              skorzana.
              Co do silnika, jezdzilem przez pewnien czas v70 z tdi 2,5. generowal sporo
              zonkow, z ciekawszych, po 20 kkm peknieta jakas obudowa od intercoolera, silnik
              dostawal lewe powietrze i chmurzyl az milo, 2ogolne klopotyz rozruchem i na
              koniec przy 190 kkm peklo kolo pasowe, cudem uniknąlem powazniejszej awarii.
              ot i tyle. Osobiscie niekupilbym superba imho przerost formy nad trescia
              • Gość: Tomasz Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 21:24
                Co do przerostu formy nad treścią to z pewnością masz rację. Mimo wszystko
                stosunek ceny/wyposażenie jest godny rozważenia. Spróbuj choc na chwile
                zapomniec o znaczku z przodu maski :-)
                • Gość: Dzielny Gall Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 07:50
                  :) ok, jesli tak, to mysle, ze jest to propozycja godna rozwazenia, Samochod
                  volkswagenowsko poprawny. Pozatym zbyt krotko nim jezdzilem zeby moc powiedziec
                  cokolwiek wiecej jesli chodzi o jazde jako taka.
                  Silnik ok, ale w V70 przy 224kkm ktore mam obecnie to slychac mnie jak
                  nadjezdzam ze 100 m ;-)
                  jesli niejezdzisz 50 kkm rocznie to moze warto poczekac na 2.0 fsi z turbina?
                  Powinien chyb abyc dostepny w superbie?
                  Pzdr
                  • Gość: Tomasz Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 10:42
                    Co do silnika V6 2,5 TDI - to mam doświadczenie z jazdy tym motorem w Audi A6.
                    Moge sie o nim wyrazic tylko w samych superlatywach. Do SUPERB-a chetnie ym
                    włozyl najnowsze cacko 3.0 TDI ale jeszcze w ofercie tego nie ma. Chetie
                    natoiast posłuchałbym osób mających cos do powiedzenia nt. skrzyni biegów
                    TIPTRONIC. Jak to sie tym jeździ, no i jakie sa wrazenia podczas przelączania i
                    przyspieszania.
              • Gość: pepe Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 23:18
                Ja dzisiaj zamawialem octavie drive 110 km. Mysle sobie, a zajde do VW bo jest
                drzwi obok.. wsiadam do passata za 130 tys.. a tam kierownica taka sama jak w
                octavii.. tylko ze ze znaczkiem VW.. hm..
                • Gość: foliija Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 06:04
                  zamówiłem równierz skode ostatnio, ale mysle sobie, zobacze co tam w pobliskim
                  salonie mercedesa. oglądałem e-klase, kierownica podobna jak w octavi tylko
                  znaczek inny, też ma cztery koła, fotele, w sumie to samo a ile droższe!
                  nie polecam, mercedes to marka niemiecka a jak wszyscy wiedzą niemcom nie chce
                  się teraz już pracować tak jach czechom. zdecydowanie polecam skode.
                  • Gość: pepe Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:37
                    Mi zdecydowanie chodzilo o cos innego :) kierownica w octavii jest wykonana z
                    jak dla mnie tandetnego plastiku. Wymaga sie zeby auta klasy wyzszej od octavii
                    mialy lepsze wykonczenie.. a tu niestety sie to nie sprawdza.
    • skodziara jechałam 07.07.04, 10:53
      Gość portalu: Tomasz napisał(a):

> Co sądzicie o tym modelu - wersja Prestige+ z motorem 2.5 V6 TDI i skrzynią
      > biegów TIPTRONIC.

Jest super choć nie wciska w fotel. Spodziewałam się agerywniejszej zrywności.
      Ale chciałabym taką mieć.
    • Gość: Lance Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:28
      Ja za te pieniądze wolałbym sobie kupić inny samochód, poprsotu nielubie skody (delikatnie mówiąc). Niemyślałes o innych markach?
    • Gość: Robie Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 21:47
      widziałem Superb w salonie za 124 tys. i pomyślałem sobie: kupując samochód
      kupuje się jednocześnie pewien image, który kojarzony jest z daną marką. A
      żadna Skoda nie jest warta tych pieniędzy (obojętnie jakby nie była wyposażona)
      i nie osiąga się tej wspomnianej "wartości dodanej"...
      • derduch Re: SUPERB - Wasze opinie 10.09.04, 08:01
        Nic dodać nic ująć.
      • millerek Re: SUPERB - Wasze opinie 10.09.04, 13:42
        Gość portalu: Robie napisał(a):

> widziałem Superb w salonie za 124 tys. i pomyślałem sobie: kupując samochód
        > kupuje się jednocześnie pewien image, który kojarzony jest z daną marką. A
        > żadna Skoda nie jest warta tych pieniędzy (obojętnie jakby nie była
        wyposażona)
        >
        > i nie osiąga się tej wspomnianej "wartości dodanej"...

Tak, bo najważniejsze pokazać się prawda? I jeszcze żeby sąsiad był wku....y
        jak zobaczy Cię w nowym Oplu czy Toyocie. Dla mnie to typowo prowincjonalny
        argument
        • Gość: Super_C Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:27
          >Tak, bo najważniejsze pokazać się prawda?

nie. najważniejsze to kupic z głową. a o co dokładnie chodzi to przedmówca juz
          wyjaśnił
    • Gość: Tomasz Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 14:44
      Witam Wszystkich .... właśnie odebrałem auto z salonu. Pierwsze wrażenia bardzo
      pozytywne. Auto w środku - wytłumione dobrze, trzyma się ładnie drogi, pali 7-
      8/100 km. Wczoraj miałem okazję przetestować je na trasie A2 Berlin - Hannover -
      na liczniku 230 km/h i jeszcze miałem pod gazem luz. Ale co tam - i tak się tu
      zaczną komentarze o znaczkach na masce. Napisze też o wadach - żeby nie być
      posądzonym o stronniczość typu kupił SKODE i teraz zachwala. Nie podoba mi się
      hałas na zewnątrz auta, dośc głośny na wolnych biegach i obsługa w serwisie -
      która na pytania dotyczące instrukcji obsługi nie za bardzo wie co
      odpowiedzieć. Z tego wnioskuję,że chyba byłem pierwszy który tą instrukcję
      przeczytał. Reasumując - życzę wszytkim takiego autka, jak komuś się nie podoba
      znaczek na masce to niech go sobie oderwie ( notabene widziałam już takich
      szaleńców). Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
      • Gość: antyskoda Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:44
        To nie szaleńcy, to skodziarze.
    • Gość: DoktorX Re: SUPERB - Wasze opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 17:49
      Ja wolałbym Forda Mondeo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka