Dodaj do ulubionych

AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km warto?

29.11.12, 22:29
witam,
zastanawiam się nad zakupem, czy ktoś może mi podpowiedzieć coś o tym modelu, auto swieżo sprowadzone, znam ludzi którzy je sprowadzili, kupowałem juz u nich 2 auta przez 4 lata, nigdy mnie nie wrobili w gniota, zawsze widzę auto na zdjęciach przed sprowadzeniem, wiem co było robione, przebiegi zawsze miałem potwierdzane w miarę mozłiwości, auto ma car pass belgijski z potwierdzonym przebiegiem do 2010 roku do października, byłem w serwisie Audi, koleś wrzucił Vin na bęben i dostałem całą historię serwisową auta, przebieg potwierdzony, rzeczywiście ma 79960 tys, ktoś jeździł średnio 7-10 tys rocznie, ostatnia wizyta w serwisie marzec 2012, wymieniane wszystko na bieżąco, rozrząd jak widzę jeszcze nie, cena 24 tys, środek zadbany (jest jeszcze przed czyszczeniem/praniem dywaników i bagażnika, skóra jasna szara i niewygnieciona, z tyłu prawie jak nowa) co do rzeczy technicznych to jeszcze pojedzie na kanał do znajomych do sprawdzenia, generalnie chodzi mi o komfort jazdy i spalanie i wszystkie inne cenne informacje dotyczące skrzyni automatycznej, zawieszenie znam, miałem A6 ale 1,9Tdi 110KM, teraz mam Saaba 1,9 TiD 120KM z 2006 z przebiegiem 180 tys, zastanawiam sie poważnie nad sprzedażą i wpadło mi to Audi, głównie zależało mi na automacie i niskim przebiegu co rzadko idzie w parze, no i będzie tańsze więc nie muszę nic dokładać, nie wiem tylko jak wyjde na spalaniu, Saab pali mi 5,4-5,6 trasa do 140 km/h i ok 6,6-6,9 miasto, więc bardzo oszczędnie, proszę o pomocne i szczere opinie. Dzięki
Obserwuj wątek
    • jestklawo Re: AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km w 30.11.12, 10:23
      nie kupuj i siedź w domu.
      Albo masz dobre zioło albo z takim zanikiem pamięci krótkotrwałej (po 30 min zapominasz, że już się zastanawiałeś) zapomnisz że miałeś jechać do bunkrów, a nie na plażę.
    • swasix Re: AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km w 30.11.12, 11:10
      Zamieniasz auto na starsze, jeśli ci to nie przeszkadza to bierz. Paliwo będzie kosztować więcej i raczej nie będziesz miał możliwości zagazowania FSI. Jeśli możesz wziąć to wszystko na klatę to bierz bo w starszych autach liczy się stan a nie tylko i wyłącznie rocznik.
      • tomek_22081972 Re: AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km w 03.12.12, 18:12
        to że starsze to mi nie przeszkadza, stan jest lepszy, co do benzyny to myślę ze dzwignę, podobno tak dużo nie pali, gaz odpada do FSI, nie ma szans, już to potwierdziłem, jedyne co to zastanawiam nad skrzynią multitronic, różne opinie o tym piszą, pociesza mnie mały przebieg i dobry stan. O resztę sie nie martwię.

swasix napisał:

> Zamieniasz auto na starsze, jeśli ci to nie przeszkadza to bierz. Paliwo będzie
        > kosztować więcej i raczej nie będziesz miał możliwości zagazowania FSI. Jeśli
        > możesz wziąć to wszystko na klatę to bierz bo w starszych autach liczy się stan
        > a nie tylko i wyłącznie rocznik.
    • evocati Re: AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km w 02.12.12, 21:02
      Poczytaj o problemach z multitronikiem
      • tomek_22081972 Re: AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km w 03.12.12, 12:15
        no już czytałem sporo na forach w temacie multitronica, zdania są podzielone, zresztą wiesz jak jest, pociesza fakt że autko ma tylko 80 tys, pojeżdzę nim max rok-dwa, czyli zrobię 35-70 tys max, rocznie robię ok 35 tys, jeżeli olej był zmieniany po 60 tys jak jest zalecane i jeżeli egzemplarz ten trafił w 2005 roku do fabrycznej wymiany jakichś lamelek z 6 na 7, cokolwiek to oznacza(info z forum) to powinno być ok, nie mam zacięcia rajdowego wiec nie będę katował skrzyni, jeżdzę 40% po Warszawie i 60% poza Warszawą w trasach, szukałem automatu dla wygody, wiosłowanie biegami w korkach już mnie wkurza, co do multitronica to dowiedziałem się o nim w piątek jak pojechałem w końcu dokładnie obejrzeć to auto, myślałem że to tip a to multi, w sobotę dostanę go na godzinę na jazdę próbną więc zbaczę czy da się wyczuś jakiekolwiek złe objawy, tyle w temacie.

evocati napisał:

> Poczytaj o problemach z multitronikiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka