schweppes1
09.11.13, 15:31
Temat luźny, wynikający z mojej ciekawości. Sporo, a może i większość użytkowników opowiada o doświadczeniach nt. swoich samochodów, i są to zwykle samochody nowe za ponad 100 tys. Ciekawi mnie czy w większości macie swoje dobrze prosperujące firmy, czy macie jakieś etaty blisko zarządu spółek? Bo żeby przyzwoicie żyć + kupować sobie nowe samochody dla siebie i partnerki/żony, to w polskich warunkach trzeba naprawdę dobrze zarabiać. Ja średnio nie wycisnę więcej niż 4-4,5k miesięcznie, więc ledwo na "wikt i opierunek" się budżet zamyka. Co prawda mam przyzwoity samochód służbowy (Focus 2013), ale gdybym musiał jeździć prywatnym, to kilkuletnia używka za 30-40k to absolutny max., co mógłbym ogarnąć i to z trudem. Mam tylko 25 lat i dopiero zaczynam pracować, ale chciałbym się dowiedzieć gdzie zarabiacie porządną kasę, czyli pewnie ponad 7-8k/miesiąc? Mam podejrzenia, że większość z Was ma własne firmy i po prostu łeb na karku, to by się zgadzało. Jeśli to nie tajemnica, to byłbym wdzięczny za jakieś podpowiedzi, gdzie uderzać, żeby też co 4 lata nowe samochody kupować i nie jeździć wypierdzianym dziadostwem. Handel? Usługi? Jakieś nisze specjalistyczne? Z góry dzięki za opinie i podpowiedzi :P