garbatywoj 09.01.15, 19:12 problem z poranym uruchomieniem samochodu ,jaki zastosowac preparat do poprawy rozruchu Link Zgłoś Obserwuj wątek
garbatywoj Re: preparaty do samochodu 09.01.15, 19:30 mam tez podobny problem ,akumulator jest na gwarancji ale jakby paliwo bylo niezbyt dobre a poza tym auto ma swoje lata ale sa jakie preparaty do wspomagania rozruchu Link Zgłoś
samspade Re: preparaty do samochodu 09.01.15, 19:35 A co ma wiek auta do tego? Preparaty sa dla naiwniakow. Ale zaraz pod innym nickiem ktos napisze o super specyfiku. I firma otrzyma liste wpisow typu nie polecam. Zeby nie bylo ze nie ostrzegalem. Link Zgłoś
qqbek Idealny preparat: 09.01.15, 20:21 Sprawne: 1. Akumulator 2. Kable WN (benzyna)/alternator (zarówno benzyna jak i diesel) 3. Świece żarowe (diesel)/zapłonowe (benzyna) 4. Układ dolotowy (filtr powietrza/przepływomierz/szczelne przewody powietrza) 5. Paliwowy Mam 16-letnie BMW, przy -20 odpala tak jak przy +20 - czyli "na dotyk". W sytuacjach awaryjnych niektórzy psikają w dolot WD40... ale to proszenie się o kłopoty (gdyby miało "strzelić" przez przypadek w tył, to sporo będzie wtedy do wymiany). Link Zgłoś
misiaczek1281 Re: Idealny preparat: 10.01.15, 19:14 w Dieslu wytrąca się parafina więc lepiej lać paliwo zimowe...i ma trudniejszy rozruch (zapłon samoczynny) niż benzynówka :) Link Zgłoś
nazimno Re: Idealny preparat: 10.01.15, 19:49 wd40 chyba tylko do jakiegos paleozoicznego Ursusa... (wd40 to glownie nafta+olej o niskiej lepkosci) Bez sensu. Link Zgłoś
qqbek Re: Idealny preparat: 10.01.15, 21:40 nazimno napisał: > (wd40 to glownie nafta+olej o niskiej lepkosci) > Bez sensu. Sąsiad starego Passata B3 (TDI) tak do tej pory uruchamia (psika w dolot nad filtrem powietrza). Stąd ten idiotyczny pomysł przyszedł mi przez myśl, gdy pytano o "preparaty". A idiotyczności pomysłu jestem świadom :-) Bez obaw :) Link Zgłoś