Dodaj do ulubionych

Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiście)

27.12.15, 19:52
Dzień dobry
Jak w temacie.
2 samochodu (12V) i motocykl.

Kłopotów jeszcze nie ma, ale prostownik pewnie by się przydał (choćby po to by leżał w garażu).

Proszę radę - jaki kupić (linki mile widziane) - przedział cenowy 100 zł>prostownik>250 zł*?

Zadanie prostownika:
- głównie podpięcie do motocykla i zapomnienie o tym aż do wiosny.
Czasami podpięcie do samochodu i pozostawienie na noc (nie mam obaw co do żywotności baterii w moich autach, ale przyjdzie zima, któreś auto będzie używane częściej, drugie rzadziej, więc... dla spokoju ducha...)

Proszę o pomoc.
Dziękuję

• jestklawo Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 27.12.15, 20:42
      >przedział cenowy 100 zł>prostownik>250 zł?

znaczy że ma być droższy niz 250 zł, ale tańszy niz 100? Wódka była za ciepła?
      • mariusz-ef Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 27.12.15, 21:46
        Myślałem że nikt tego nie zauważy!
        Dlatego też dałem "gwiazdkę"!
        Szacun!
        Nie łatwo Cię zmanipulować.

Prostownika jednak szukam naprawdę. Może być również używany.
        Czekam na pomoc :)
    • nazimno Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 27.12.15, 22:05
      yato.pl/program-profesjonalnych-prostownikow-yato/

Najpierw poczytaj sobie o funkcjach,
      a potem zadecyduj.
    • liczbynieklamia Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 28.12.15, 20:37
      Przede wszystkim szukaj ładowarki mikroprocesorowej. Pozwala poprawić stan zaniedbanego akumulatora, podtrzymywać naładowanie bez szkody dla niego i ładować do pełna bez niekorzystnego gazowania. Od czasu do czasu Lidl ma takie prostowniki po 60 czy 70zł - bardzo przyzwoite, w zupełności wystarczające do normalnego użytkowania.
    • julialew15 Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 14.03.17, 11:29
      myślę, że powinieneś zajrzeć na BassPolska. Kupisz fajny prostownik w przedziale cenowym o jaki Ci chodziło, plus że kupujesz prosto od producenta, więc i cena jest dużo lepsza za dobrej jakości prostownik
      • nazimno Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 14.03.17, 13:54
        A on w ogole cos "prostuje"?
        • wujaszek_joe Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 14.03.17, 14:05
          a taki niedrogi z norauto jest coś wart?
          np taki: www.norauto.pl/akumulatory-i-prostowniki/prostowniki/prostownik-norauto-hf600-2-6a-12v
          • nazimno Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 14.03.17, 17:28
            W zasadzie do jednorazowej akcji ladowania nadaje sie kazde handlowo dostepne pudlo.

Nie prowadzisz firmy serwisujacej akumulatory, wiec nie potrzebujesz zadnego kombajnu z mikroprocesorowym
            nadzorem i sterowaniem krzywa ladowania w zaleznosci od temperatury elektrolitu i stanu naladowania.

Jesli ten z norauto ma stosowny atest bezpieczenstwa obslugowego (klasa izolacji), a cena Cie nie przeraza, to kupuj.
            To nie jest temat, zeby sie nim jarac do wieczora.
            Mozesz rownie dobrze znalezc cos tanszego.

• nazimno ... cale stado prostownikow... 14.03.17, 17:30

www.ceneo.pl/Prostowniki_do_akumulatorow
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Jaki prostownik kupić? (samochodowy oczywiści 15.03.17, 10:43
      Ja polecam everActive CBC-10 lub jakiś jego klon. Bezpieczny, mocny jak jest jest potrzeba i niezawodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka