Dodaj do ulubionych

#dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyborczą

10.07.17, 11:11
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,22073195,pis-bezczelnie-zlamie-obietnice-nawet-prawicowy-publicysta.html#MT2
1. Opłata paliwowa - w górę - to na pewno zapłacą stacje benzynowe :-)
2. VAT od ubezpieczen - z 0% na 23% - to napewno zapłaca ubezpieczlanie :-)
3. I bedziemy miec nowe fotoradary - docelowo 600

Musimy sie chłopaki dorzucić do 500+, mieszkanie + i Ojca Dyrektora, ktorego dotujemy ugodami albo grantami celowymi...

BTW: jak ju bedzie ten zakaz handlu w niedziele, to zapewne pojawi sie Katolicka Siec Handlowa Ojca R. ktora obok niezbednych w niedziele dewocjonaliow sprzeda wiermnym mleko, maslo, jajka, spodnie... ale wszystko z blogoslawienstwem i odpustem :-)
Obserwuj wątek
    • galtomone Zapomnialem dodać! 10.07.17, 11:12
      Nie martwcie sie, najwazniejsze, że zgodnie z obietnicami Antoni nie zostanie Ministrem!!!! :-)
    • tbernard Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 12:08
      > 1. Opłata paliwowa - w górę - to na pewno zapłacą stacje benzynowe :-)
      > 2. VAT od ubezpieczen - z 0% na 23% - to napewno zapłaca ubezpieczlanie :-)

Ostatecznie i tak zostanie to przerzucone na klienta końcowego.

> 3. I bedziemy miec nowe fotoradary - docelowo 600

To akurat dobry pomysł. Każde skrzyżowanie powinno mieć fotoradary na drodze głównej. Oraz każde przejście dla pieszych bez sygnalizacji, a już bezwzględnie w okolicach szkoły.
      • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 12:18
        tbernard napisał:

> > 1. Opłata paliwowa - w górę - to na pewno zapłacą stacje benzynowe :-)
        > > 2. VAT od ubezpieczen - z 0% na 23% - to napewno zapłaca ubezpieczlanie :
        > -)
        >
        > Ostatecznie i tak zostanie to przerzucone na klienta końcowego.

No co ty, rzad dopilnuje (tak jak ostatnio), zeby to sie nie stalo!!!! :-)

> > 3. I bedziemy miec nowe fotoradary - docelowo 600
        >
        > To akurat dobry pomysł. Każde skrzyżowanie powinno mieć fotoradary na drodze gł
        > ównej. Oraz każde przejście dla pieszych bez sygnalizacji, a już bezwzględnie w
        > okolicach szkoły.

Chciales napisac, ze to by byl dobry pomysl gdyby.... itd...
        Fotoradary stana tam gdzie najlatwiej na siebie zarobia.
        • chrabya (GW)niane wiadomości 10.07.17, 12:34

Wiadomości z GW i TVN to żadne wiarygodne wiadomości.
          • zielona-galazka Re: (GW)niane wiadomości 10.07.17, 12:52
            chrabya napisał(a):

>
            > Wiadomości z GW i TVN to żadne wiarygodne wiadomości.
            >
            Oglądajcie TVPiS, TV Trwam i słuchajcie Radyjka.
        • tbernard Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 12:36
          > > Ostatecznie i tak zostanie to przerzucone na klienta końcowego.
          >
          > No co ty, rzad dopilnuje (tak jak ostatnio), zeby to sie nie stalo!!!! :-)

No to kamień spadł mi z serca. Ciekawe tylko jak to zrobi. W cuda nie wierzę.

> Chciales napisac, ze to by byl dobry pomysl gdyby.... itd...
          > Fotoradary stana tam gdzie najlatwiej na siebie zarobia.

Wskazałem miejsca, gdzie sensowna była by ochrona fotoradarami. Jeśli ze względu na łowność zostaną postawione gdzie indziej, a miejsca o których pisałem nadal będą nie chronione, to mi się podobać nie będzie.
          • kocinos Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 19:50
            Cytując jedną z posłanek "I co im zrobisz?" ...
            Przepraszam za brak "Pan", ale jak cytat, to cytat ... ;)
            • tbernard Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 23:29
              Obrażę się i już więcej na nich nie zagłosuję. Chociaż i tak prawdę mówiąc nigdy na nich nie oddałem głosu ;)
    • bimota Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 14:30
      POPRZEDNIA ZMIANA WSZYSTKIE OBIETNICE SPELNILA CO DO JOTY I PODATKI WYLACZNIE OBNIZALA ("KORYGOWALA"), A WSZELKIE NADWYZKI SZLY NA CELE CHARYTATYWNE... DLATEGO GALUS 2X NA NIA GLOSOWAL, NIE WIEM TYLKO DLACZEGO SIE UNOWOCZESNIL...
      • chrabya Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 16:06

I dlatego te chuyowe wtręty POlityczne. Przez osiem lat był Eden i wszystko było cacy. Obietnice Herr Thuska spełnione i wszystkie obiecane sprawy wyjaśnione a jednak... Przeyebali. Wątek na POziomie pryszczatych pismaków GW.
        • samspade Re: Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 16:19
          Całkiem niedawno byl post o trollach politycznych. I mamy jednego na forum.
          • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 20:18
            @Bimota & @chrabya

Ale co ma dzis z znaczenie co bylo za PO???
            Ilez mozna...

To argumentujmy,ze jest super bo przeciez za komuny bylo kijowo wiec niby o co teraz pretensje.

Jak dlugo trzeba rzadzic by argument dot. poprzednikow przestal mic sens???
            Co mnie dziś, po 2 latach od wyborow PO obchodzi???? Ja rozlicam co ta wladza robi dla mnie...
            Przeciez wybrano ich by bylo pliepiej a nie gorzej...
            A sami wczesniej krytykowlai powdwyzki cen paliwa - tak czy nie? Kryzysu na swicie nie ma, ropa nie jest drozsza (z zdaje sie za PO bylo cena i ponad $100 za barylke...???) wiec WTF?
            • chrabya Re: Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 20:57
              To Ty zacząłeś ten żałośliwy ad nauseam wątek. Często zawodzisz POlitycznie. Czy w POprzednich ośmiu latach nic Ciebie nie wqu...ało? Obecnie skomlisz i zawodzisz przy każdej okazji. Dla mnie ma olbrzymie znaczenie, że nie rządzi już PO. Elektorat i ja w ich liczbie spieliśmy się aby już tych skorumpowanych mord nie widzieć. Czy pamiętasz może wystąpienia tego ryżego kłamczucha który wychodził i mówił: "Zleciłem wyjaśnienie zaistniałych nieprawidłowości i po ich wyjaśnieniu wyciągnę konsekwencje." Czy kiedykolwiek wyciągnął?
              Być może mamy przeciwnie podobne zapatrywania: niespecjalnie obchodzi mnie PiS ale z aktywną pasją życzyłem Porażki PO. I dołożyłem swoją cegiełkę do tej POrażki. Patrząc na ich obecne POczynania mogę być sPOkojny o rezultat następnych wyborów. Być może przyznasz,
              że to bezjajeczni durnie. I chwała im za to:)
              • bimota Re: Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 21:10
                NAJZALOSLIWSZER JEST TO, ZE OBAJ MACIE RACJE I O TYM NIE WIECIE... DLA MNIE TO SLABE POCIESZENIE, ZE INNE MORDY OGLADAM, ZWLASZCZA ZE I TAK TE SAME...
                • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 21:55
                  Tu masz racje.
                  estety mordy gosci od Korwina czy Kukiza sa rownie beznadziejene.
              • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 10.07.17, 21:54
                chrabya napisał(a):

> To Ty zacząłeś ten żałośliwy ad nauseam wątek.

No bo podwyzka bierze sie z inicjatywy #dobrejzmiany a nie z powietrza.

Przeciez nie mam pretensji o to ze ropa na rykach drozeje do PiS tylko o planowana danine, ktora chca dolozyc.

> Często zawodzisz POlitycznie.

Jakies skrzywienie? Mnie sie wydawalo ze politycznie...

> Cz
                > y w POprzednich ośmiu latach nic Ciebie nie wqu...ało?

Owszem. Ale mam nadal na ten temat pisac?
                Moze o tym co bylo nie chalo w 1918 tez?

Znaczy jak nadal bede pisal, co bylo zle "przez 8 ostatnich lat..." - czyli 6 PO i 2 PiS... tak btw... - to jest OK?

> Obecnie skomlisz i zawod
                > zisz przy każdej okazji.

1. Wtedy to co mi nie pasowalo tez krytykowalem
                2. Nie moja wina, ze okazji sporo

> Dla mnie ma olbrzymie znaczenie, że nie rządzi już PO.

Dla mnie ma olbrzymie znaczenie, ze rzady nadal sa do dupy i do tego pod wieloma wzgeldami gorsze.

> Elektorat i ja w ich liczbie spieliśmy się aby już tych skorumpowanych mord ni
                > e widzieć.

O koruppcji piszesz.... OK.
                2 lata mileny, prokurtura nalezy do PiS... ktos juz siedzi?
                Czy nadal zblizacie sie do prawdy???

Nie badz smieszny!!!

> Czy pamiętasz może wystąpienia tego ryżego kłamczucha który wychodzi
                > ł i mówił: "Zleciłem wyjaśnienie zaistniałych nieprawidłowości i po ich wyjaśni
                > eniu wyciągnę konsekwencje."

Wzgledem ktorej sprawy?
                Konkretnir prosze....
                Bo o sprawie smolenskiej - czekamy...
                Skoki nie ruszone...
                A jak na komicji chca zadac pytania dot Skok i Amber to nagle nie mozna....

To fajnie sie prawde wyjasnia...

Rozumiem, ze koledze spolki SKOKow w luxeburgu nie przeszkadzaja i fakt, ze podatnicy do SKOK dolozyi juz +/- 4 MLD!!!!! zl???
                To jest OK???

> Czy kiedykolwiek wyciągnął?

W jakiej sprawie???

Poza tym pownawiam - CO MNIE TO OBCHODZI!!! Ja nie kaceptuje argumentacji - pt. "ONI TEZ TAK ROBILI; ONI TEZ KRADLI", itp.

Jeslieli glowna zasluga PiS ma byc fakt ze nie jest PO to dla mnie jednak za malo, tym bardziej jak widze w TV usmiechnietego pana z MON, usiecheietego Ojca Dyrektora czy twierdzenie , ze np. pigulka dzien po musi zniknac z aptek...

A jak im wyjdzie bezsensowane reforma edukacji to sie okaze we wrzsniu...
                Ciekawe czy zwolnini nauczyciele tez sie beda cieszyc, ze na PiS glosowali?
                Jakos watpie...

> Być może mamy przeciwnie podobne zapatrywania: niespecjalnie obchodzi mnie PiS

Taaaa... jakos nie widac bys krytycznie patrzyl na to co robia.

> ale z aktywną pasją życzyłem Porażki PO.

I pewnie na zlosc rodzicom odmrazales sobie uszy.... Zajebista taktyka.

> I dołożyłem swoją cegiełkę do tej POra
                > żki.

Super... a co z Polska???
                Bo wydawanie - W TAKIEJ FORMIE!!!! - kasy na 500+, na mieszkanie +, kasowanie dobrych konkatow z EU, kosztowna reforma edukacji, wycinka puszczy to jakby nie sa zmiany ktore uznalbym korzystne dla kraju.

Wiec co mi z tego, ze PO nie rzadzi???

> Być może przyznasz,
                > że to bezjajeczni durnie. I chwała im za to:)

Owszem i nigdy nie glosowalem na nich z checi i identyfikacji Z, ale obecna szarancza przeraza mnie jeszcze bardziej.

Robia to samo, tylko bezczelniej i gorzej + nie robia clakiem nic dobrego.
                Dla mnie to nie jest powod do glosowania za.

Nie liczac warstwy swiatopogladowej - mnie np. legalizacja zwiazkow partnerskich zupelnie nie przeszkadza czy danie ludziom prawo o decyodwania o sobie - aborcja, marihuana, eutanazja.

Tylko fanatyk (ci zli muzulmanie np.) moga twierdzic, ze ich sposob na zycie i system wartosci jest jedynie sluszny.
                • chrabya Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 09:14
                  galtomone napisał:

" Wzgledem ktorej sprawy?" "W jakiej sprawie???

W jakiejkolwiek. Proszę, jeżeli znasz jakąś to podaj przykład POnownego wystąpienia ryżego kłamczucha PO obietnicy wyjaśnienia sprawy i POinformowania sPOłeczeństwa. Tylko jednej. Jedynej.

" Owszem... " (to bezjajeczni durnie - cytam mój).

Mamy zgodną opinię.

"Dla mnie to nie jest powod do glosowania za."

Pisałem, że nie głosowałem za. Głosowałem zdecydowanie przeciwko PO. Każdy glos na którąkolwiek partią był przeciwko skorumpowanej PO i teamowi Shrek/Kopacz & Co.

Też POzdrawiam.
                  • samspade Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 09:30
                    Tak więc zamieniłeś jednych skorumpowanych na drugich. Zadowolony? To fajnie.
                    • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 10:15
                      Powiedzialbym, ze w niektorych sprawach to jak wpasc z pod deszu pod rynne, nie wiem z czego tu sie cieszyc zatem...
                      • samspade Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 10:57
                        Część osób cieszy się z poprawy statusu materialnego. Zmienili pracę na stanowisko w urzędzie, agencji spółce zależnej od skarbu państwa.
                        • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:15
                          Nawet przy skali zaboru panstwa w wykonaniu PiS to nadal relatywnie malutka ilosc osob w stosunku do calej reszty.
                          • samspade Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:22
                            Reszta jest ogłupiona. Łykają tłumaczenia że owszem oszukujemy i zachowujemy się tak samo jak poprzednicy ale robimy to narodowo w imię woli suwerena i żadnego uchodźcy nie wpuścimy.
                            A tak w ogóle to nie nasi ludzie maja kompetencje bo znają program pis i sa fajnymi chłopakami i dziewczynami.
                            Oraz nie podnosimy cen paliw tylko podnosimy opłatę paliwową.
                            Pamiętaj że jak mawia prezes ludzie nie analizują tego co przeczytają/usłyszą lecz przyjmują że to prawda.
                            A jak mawia klasyk ciemny lud to kupi.
                            Oraz trole w internecie działają. Przykład działalności jednego mamy na forum
                            • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:32
                              Ja sie oglupiony nie czuje - a szkoda, bo moze mniej bym sie martwil.
                              • samspade Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:41
                                Nie chodzi żeby wpłynąć na wszystkich. Ale na wystarczająca ilość.
                  • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 10:14
                    chrabya napisał(a):

> galtomone napisał:
                    >
                    > " Wzgledem ktorej sprawy?" "W jakiej sprawie???
                    >
                    > W jakiejkolwiek.

Stary... ja rzecznik PO? Ty wyciagasz jakies insynuacje, to konkretnie chcialbym wiedziec o czym piszesz. Wtedy moge sprawdzic zrodla i sie odniesc...

Na razie piszesz, ze kradli, itd... ale bez konkretow - kto, co, komu, itd...
                    Takie insynuacje sa nic nie warte.

Jak masz konkretne info to sie podziel - tez chce wiedziec jak mnie okradziono i z czego.

> Proszę, jeżeli znasz jakąś to podaj przykład POnownego wystąpi
                    > enia ryżego kłamczucha PO obietnicy wyjaśnienia sprawy i POinformowania sPOłecz
                    > eństwa. Tylko jednej. Jedynej.

No ja nie znam... ale tez nie wiem co mialby i komu wyjasniac... wiec to ty masz jakies dziwne zale - to konkretnie w jakiej sprawie?

Ja nie czuje sie specjalnie oszukany przez PO - wiedziem czego mozna sie spodziewac po chadeckiej partii podobnej do PiS.

> Pisałem, że nie głosowałem za. Głosowałem zdecydowanie przeciwko PO. Każdy glos
                    > na którąkolwiek partią był przeciwko skorumpowanej PO i teamowi Shrek/Kopacz &
                    > Co.

Znow... insynuujesz bez konkretow - kto ci taka papke w mozgu zrobil.
                    Masz dowody korpucji, co Pani Kopacz ukradla?
                    Co ukradl Schetyna?
                    Komu?

Bo dowody na klamstwa i hipokryzje obecnego rzadu moge Ci zaraz podac. Jak masz podobne zale do poprzedniego to konkretnie pisz.
                    • chrabya Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 10:41
                      Odnosisz się kilkakrotnie do czynności kradzieży. Mylisz mój wpis z innym lub nie rozróżniasz POjęcia korupcji. Czy widzisz słowo kradzież w moich wpisach? Mamroczesz o tych kradzieżach czegoś i komuś. Pamiętam wystąpienia Tuska PO kolejnych obsuwach członków jego rządu i obietnicach POwrócenia do sprawy PO wyjaśnieniu a nie pamiętam POdsumowania żadnej z tych obietnic. Sadziłem, błędnie, że mi POmożesz w ich wskazaniu.

POnownie POzdrawiam.
                      • samspade Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 10:46
                        A troll pisze jak zawsze dużo. Ale bez konkretów. Insynuuje i insynuuje.
                        Ale za to ci płacą.
                      • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:17
                        Dobra - to od kogo i ile wzial w lape Tusk, Schetyna, Kopacz i za co.
                        Konkretnie prosze.
                      • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:18
                        Dodam, ze ja piszac o PiS pisze o konkretnych dzialaniach ktore mi nie pasuja. Nie poruszam sie w sferze insynuacji personalnych jak Ty. To dosc zasadnicza roznica.
                      • galtomone Re: Wybiórcza ślePOta 11.07.17, 11:24
                        chrabya napisał(a):

> Pamiętam wystąpienia Tuska PO kolej
                        > nych obsuwach członków jego rządu i obietnicach POwrócenia do sprawy PO wyjaśni
                        > eniu a nie pamiętam POdsumowania żadnej z tych obietnic.

No skoro pamietasz to nie bedziesz miec problemu w napisaniu czego/jakich spraw konkretnie dotyczyly. Coz to niby takiego wyjasic obiecal Tusk po ktorej obsowie rzadu???

> Sadziłem, błędnie, że
                        > mi POmożesz w ich wskazaniu.

Ale ja nie mam tego typu zali do PO (btw, do PiS zreszta tez nie - dokladnie widzialem, kiedy klamia i sie nie pomylilem) tylko ty... wiec nie bardzo wiem jak Ci pomoc.

Ja po prostu nie mam ochoty coraz wiecej placic, bomialo byc mi lepiej a nie jest.
                        Wrecz jest mi gorzej, bo w kiezeni bylo malo a bedzie jeszcze mniej.
                        Do tego swiatopogladowo doktryna polityczna tej wladzy mi nie pasuje

A osoby typu Pan Maciarewicz (i jego przydupaski), to co robi, "beka" z katastfory i jawne smianie sie ludziom w twarz w zakresie "wyjasnien" katastrofy to po prostu szczyt bezczelnosci.

> POnownie POzdrawiam.

Te wtrety w kazdym zdaniu o PO to jakos mnie ruszyc maja, czy co?

Z dwojaga zlego, to juz wole byc lemingiem PO niz zalepionym komunista z PiS :-).
                        Jakby pod kazdym wzgledem PiS coraz bardziej zbliza sie do PZPR... ja niestety mam tyle lat, ze co nieco z poprzedniego systemu pamietam wiec analogie bija mnie po oczach az za bardzo.

To wyjatkowo przykre i po raz pierwszy od 89 r. partia polityczna znow budzi we mnie strach i obrzydzenie.
    • netwanderer Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 16:45
      To już nawet nie jest śmieszne. To jest przerażające! Nie, nie te pomysły, nie nie! Przerażające jest to bezmyślne poparcie mas, durnych bezwolnych bezrozumnych mas którym się wydaje że pieniądze biorą się z niczego, że "państwo ma" i "państwo daje", a zły Balcerowicz i ten paskudny wilczy Tusk "nie dał bo nie chciał dać Polakom". Ja już przestałem rozmawiać z ludźmi, nie mam tyle cierpliwości, nie mam zdrowia tłumaczyć, edukować. Zwyczajnie mi się nie chce. Wszystkie oszczędności profilaktycznie zamieniłem w walutę i trzymam w banku za granicą. Znam 2 języki obce, jedną nogą jestem już praktycznie za granicą. Ciekawy tylko jestem co zrobią te patriotyczne masy żyjące od pierwszego do pierwszego, co zrobią za kilka lat, gdy ekonomiczne konsekwencje tych wszystkich fantastycznych decyzji naszych mężów stanu zaczną procentować kryzysem, a kto wie - może i hiperinflacją. Europa już się nauczyła na przykładzie Grecji że pompowanie pieniędzy i kroplówki finansowe się nie sprawdzają. Zresztą co tu porównywać się do Grecji! Grecy byli w Europie powszechnie lubiani, no i byli w strefie Euro. A my?
      • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 20:19
        No jak to...
        PO OKRADALA POLAKOW - PiS mowil - #wystarczyniekrasc.

Pod Warszawa "we willi" byla taka fuuuuuuura kasy i teraz z niej rozdaja bo PO to dla siebie chciala :-)
      • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 15:11
        netwanderer napisała:

"Wszystkie oszczędności profilaktycznie zamieniłem w walutę i trzymam w banku za granicą."

śmieszne:) Przecież 95% działających w Polsce banków to te same zagraniczne banki które działają na zachodzie:) więc za żadną granicę nie wytransferowałeś oszczędności bo one już były i nadal pewnie są za granicą w niemieckim lub francuskim banku który tak samo działa w Polsce jak i na zachodzie - to ten sam bank...oszukałeś samego siebie - mistrzostwo świata hehe:)

"Ciekawy tylko jestem co zrobią te patriotyczne masy żyjące od pierwszego do pierwszego, co zrobią za kilka lat, gdy ekonomiczne konsekwencje tych wszystkich fantastycznych
        > decyzji naszych mężów stanu zaczną procentować kryzysem, a kto wie - może i hip
        > erinflacją."

Pis rządzi już 2 lata a inflacja nadal niska , przypomnijcie mi bo nie pamiętam czy 1% czy 2% ?

"Europa już się nauczyła na przykładzie Grecji że pompowanie pienięd
        > zy i kroplówki finansowe się nie sprawdzają. Zresztą co tu porównywać się do Gr
        > ecji! Grecy byli w Europie powszechnie lubiani, no i byli w strefie Euro. A my?"

a my nie jesteśmy w strefie euro, nie ma u nnas greckiego kryzysu, PKB rośnie a bezrobocie maleje ...strachy na lachy:)
        • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 15:43
          Twoja ignoranacja jest przerazajaca.
          Ty naprawde sadzisz ze grecki kryzys to sie w tydzien pojawil?
          • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 16:41
            galtomone napisał:

> Twoja ignoranacja jest przerazajaca.
            > Ty naprawde sadzisz ze grecki kryzys to sie w tydzien pojawil?
            >
            a ty naprawdę sądzisz że Polska to Grecja? nie widzisz różnic? śmieszne:)
            • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 16:52
              No wlasnie widze coraz mniejsze roznice... ty nie widzisz ze robimy dokladnie to samo co grecy wczesniej?

Jak myslisz, skad wezmiemy kase na splate obligacji z ktorych teraz wyplacamy 500+ i jak dlugo ktos bedzie chcial nasze papiery dluzne?
              • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 18:57
                galtomone napisał:

> No wlasnie widze coraz mniejsze roznice... ty nie widzisz ze robimy dokladnie t
                > o samo co grecy wczesniej?
                nie to samo...grecy te pieniądze przejadali a my budujemy drogi, inwestujemy w dzietność...

> Jak myslisz, skad wezmiemy kase na splate obligacji z ktorych teraz wyplacamy 5
                > 00+ i jak dlugo ktos bedzie chcial nasze papiery dluzne?
                >
                jak myślisz: kto będzie płacił podatki i zus za 20 lat jeśli nie będzie dzieci?
                po to dają 500+ żeby dzieci było więcej !!! żeby bankructwa nie było! 23% pieniędzy z 500+ i tak wraca natychmiast do budżetu w formie Vatu bo ci biedni ludzie tą kasę wydają w sklepach napędzając gospodarkę tworząc miejsca pracy :)
                • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 21:21
                  misiaczek1281 napisała:

> nie to samo...grecy te pieniądze przejadali a my budujemy drogi, inwestujemy
                  > w dzietność...

500+ kosztuje +/- 20 mld zlotych, ktorych budzet nie ma i musi pozyczyc.
                  Ktore drogi zostaly z tych pieniedzy zbudowane.
                  A co do dzietnosci....
                  superbiz.se.pl/wiadomosci-biz/do-konca-wieku-polakow-bedzie-prawie-o-polowe-mniej_1008190.html
                  Masz jakies inne prgonozy podziel sie.
                  Zatem kto splaci ta kase???

By moc pozyczac co rok te 20 mld zlotych przy obenym poziomie inwestycji i nadchodzacym dla nas (cieniutkim) budzecie z EU, to bedziemy musieli coraz wyzsza rentownosc tych obligacji obiecywac.

Wiesz, KONKRETNIE, co to znaczy?

I czy wiesz, znow - KONKRETNIE - jak sie to przklada na oblsuge dlugu publicznego?
                  Inflacje?
                  Ceny w sklepach?
                  Wartosc Twoich zarobkow?
                  Poziom bezrobocia?

> > Jak myslisz, skad wezmiemy kase na splate obligacji z ktorych teraz wypla
                  > camy 5
                  > > 00+ i jak dlugo ktos bedzie chcial nasze papiery dluzne?
                  > >
                  > jak myślisz: kto będzie płacił podatki i zus za 20 lat jeśli nie będzie dzie
                  > ci?
                  > po to dają 500+ żeby dzieci było więcej !!!

No i niestety jest tylko ciut wiecej, o wiele za malo by wogle myslec o splacie 500+
                  A jak jeszcze w roznych innych "programach" to co ten super rzad daje, zabierze - np. w paliwie, to jak myslisz, ile osob wiecej bedzie znow stac na dziecko?

> żeby bankructwa nie było! 23% pieni
                  > ędzy z 500+ i tak wraca natychmiast do budżetu w formie Vatu bo ci biedni ludzi
                  > e tą kasę wydają w sklepach napędzając gospodarkę tworząc miejsca pracy :)

500+ tworzy miejsca pracy w sklepach?????
                  I to sa twoim zdaniem wartosciowe miejsca pracy????

Ty normalny jestes czy uposledzony...bo nie wiem jak cie traktowac...
                • mykonid Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 14.07.17, 06:25
                  misiaczek1281 napisała:

> galtomone napisał:
                  >
                  > > No wlasnie widze coraz mniejsze roznice... ty nie widzisz ze robimy dokla
                  > dnie t
                  > > o samo co grecy wczesniej?
                  > nie to samo...grecy te pieniądze przejadali a my budujemy drogi, inwestujemy
                  > w dzietność...

>
                  > > Jak myslisz, skad wezmiemy kase na splate obligacji z ktorych teraz wypla
                  > camy 5
                  > > 00+ i jak dlugo ktos bedzie chcial nasze papiery dluzne?
                  > >
                  > jak myślisz: kto będzie płacił podatki i zus za 20 lat jeśli nie będzie dzie
                  > ci?
                  > po to dają 500+ żeby dzieci było więcej !!! żeby bankructwa nie było! 23% pieni
                  > ędzy z 500+ i tak wraca natychmiast do budżetu w formie Vatu bo ci biedni ludzi
                  > e tą kasę wydają w sklepach napędzając gospodarkę tworząc miejsca pracy :)

Którzy biedni ludzie? Akurat 500+ na drugie i kolejne dziecko jest przyznawane bez żadnych kryteriów finansowych. Z tym 500+ na pierwsze z kolei, jest więcej kłopotów. jak zwykle.
    • yasiaq Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 16:48
      Hehe gazeta wyborcza jest oczywiście fajna ale warto wiedzieć że jest to element folklorystyczno dekoracyjny. Poprzednia władza bardzo finansowała GW chociażby przez zamawianie całostronicowych reklam wykupywanie prenumerat w urzędach więc Tusk czy Komorowski mogli snuć opowieści z mchu i paproci do woli , podnosić wiek emerytalny czy wreszcie ukraść pieniądze z OFE a GW praktycznie popierało ich każdy ruch. Aktualnie bez pieniędzy od państwa <takiej megałapówki > Agora pomimo zwolnienia rzeszy pracowników odnotowała gigantyczne straty, w zeszłym roku 13,2 mln zł straty netto więc nie dziwota, że kąsa aktualną władzę niczym wściekły kundel. Bo przyzwyczaić się do darmowych pieniędzy państwowych jest łatwo ale odwyk nie jest jak widać taki prosty..
      • koza_oddam Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 16:54
        Zobaczymy jak sobie na tym odwyku za kilka lat poradzą Sakiewicze Karnowscy i reszta tej hołoty.
        • chrabya Oczekiwanie:) 10.07.17, 17:17
          koza_oddam napisał:

"... za kilka lat..."

GW do tego czasu walnie w dywan. I jąkający się intelektualista Michnik nie POmoże.
          Wręcz przeciwnie...:)
          • koza_oddam Re: Oczekiwanie:) 10.07.17, 18:29
            Myślę że te dwa lata się jakoś poturlają. Jak nam PiS zacznie serwować abonamenty TV, węglowe, podnosić opłaty paliwowe, ruszy inflację i kto jeszcze wie na co oni wpadną to im drugiej kadencji nie wróżę. Suwerena łaska na pstrym koniu jeździ a jak zaczną więcej płacić w sklepach i mieć większe rachunki to szybciutko te 500zł będzie za małym wabikiem, zwłaszcza że może mieć wartość 400 niebawem.
            • chrabya Re: Oczekiwanie:) 10.07.17, 18:57
              koza_oddam napisał:

" Myślę że te dwa lata się jakoś poturlają. Jak nam PiS zacznie serwować... i kto jeszcze wie...nie wróżę...a jak zaczną więcej płacić...że może mieć..."

Coulda, woulda, shoulda:) Zwróć uwagę na ilość wymienionych przez Ciebie warunków które powinny się spełnić aby stało się to co myślisz i w wierzysz. To są PObożne życzenia.
              PiS wygra w cuglach następne wybory. I, być może, kolejne. I wówczas nie będzie już ani PO ani GW. Zatrą się turlające kółka bez oliwienia:)
              • samspade Re: Oczekiwanie:) 10.07.17, 19:29
                Jakie wybory? Przecież suweren powie że są niepotrzebne.
                • galtomone Re: Oczekiwanie:) 10.07.17, 20:22
                  samspade napisał:

> Jakie wybory? Przecież suweren powie że są niepotrzebne.

O!!! I to jest wlasciwe podejscie!
                  • tbernard Re: Oczekiwanie:) 11.07.17, 11:50
                    A mi się to podejście nie podoba.
                    Wybory powinny pozostać.
                    • resident_troll Re: Oczekiwanie:) 11.07.17, 13:01
                      Wybory pozostaną. Nawet w ZSRR były. I w Korei Północnej są.
                      Tyle, że - żeby zapobiec kolejnemu "fałszowaniu wyników" przez PO i PSL - przed nadejściem ich terminu zostaną wprowadzone odpowiednie zmiany w ordynacji wyborczej. W ich wyniku obecny rząd zbierze głosy i poda w swoich mediach, że PiS wygrał ze stosownie miażdżącą przewagą.
                      • galtomone Re: Oczekiwanie:) 11.07.17, 16:17
                        A innych mediow juz nie bedze lub nie beda sie zajmowac polityka.
                      • mykonid Re: Oczekiwanie:) 14.07.17, 06:30
                        resident_troll napisał:

> Wybory pozostaną. Nawet w ZSRR były. I w Korei Północnej są.
                        > Tyle, że - żeby zapobiec kolejnemu "fałszowaniu wyników" przez PO i PSL - przed
                        > nadejściem ich terminu zostaną wprowadzone odpowiednie zmiany w ordynacji wybo
                        > rczej. W ich wyniku obecny rząd zbierze głosy i poda w swoich mediach, że PiS w
                        > ygrał ze stosownie miażdżącą przewagą.
                        >
                        A w wyborach wzięło udział 115% uprawnionych :D Ech, PRL normalnie :/
                    • galtomone Re: Oczekiwanie:) 11.07.17, 16:16
                      No to nazwa moze i zostanie...
                      W Rosji czy w Chinach tez sa "wybory" :-)
              • galtomone Re: Oczekiwanie:) 10.07.17, 20:22
                A po co PiS kolejne wybory?
                Przciez wiadomo czego chcesuweren. Po cholere dwaca glos zdrajcom?
                Wyborow sie koledze zachciewa... znaczy z wladzy nie zadowolony????
          • bywalec.hoteli Re: Oczekiwanie:) 10.07.17, 20:09
            Optymista :)
      • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 10.07.17, 20:20
        yasiaq napisał:

Masz racje, nie wazne co robi PiS -komuna byla gorsza!!!
    • agios_pneumatos Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 06:34
      Sam na nich głosowałeś...
    • qqbek Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 08:55
      PiSlamiści mocni w gębie dopóki można było kasę pożyczać bezkarnie.
      Skończyła się kasa ze wściekłej sprzedaży obligacji w ChRL, trzeba (ich zdaniem) dalej poluzować pasa (planowana kolejna podwyżka uposażeń poselskich, tzw. program "koryto+") i docisnąć suwerena.
      Jak się już ten cały świński raj zawali, to będziemy spłacać długi jak po Gierku.
      • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 09:29
        Ale ta sytuacja pokazuje jak są bezczelni. Kłamią w żywe oczy i śmieją się z gatunku nie mamy pańskiego płaszcza i tak na nas zagłosujecie. Zresztą widać po wpisach trolli że to działa.
        • qqbek Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 10:30
          "Wolny naród. Ciemny naród. Świńska koalicja."
          (tekst nie jest mój)
        • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 10:34
          Obawiam sie bowiem, ze nie tyle nie maja z kim przegrac co jak przegrac.

TK jest ich, zatem konstytucja juz przjomowac sie/zmieniac nie trzeba,bo dowolna bzdura zostanie uznana za dobra /zgodna.

Czas na wplyw na sady - bedzie KRS, beda Prezesi, bedzie wplyw na kazdego malutkiego sedziego jak bedzie trzeba.... A jak bedzie krnabrny to sie go przeniesie i da sprawe innemu.

Jak juz w rekach beda sady, to GWARANTUJE - ze zabiora sie ustawa uzdrawiajaca system za media, by wreszcie TVN i GW przestaly pluc.
          Stacje/gazety albo beda o niewielkim zasiegu albo zostana znacjonalizowane - przepraszam rePolonizowane tak, by wladzy nie przeszkadzac/pomagac

W tej sytuacji kto by sie przejomowal wyborami???? Juz wiadomo kto wygra.
          Troche sie wczesniej pomjatruje przy ordynacji - takz zeby sobie pomoc i dla przecietnego Kowlaskiego sytuacje zagmatwac i wtey kazde tlumaczenie z TV przyjmnie.

W miedzy czasie kampania obrzydania Polakom EU bedzie narastac.
          Na to nalozy sie marny kolejny budzet, coraz nizsza pozycja PL w EU i stworzy sie sytuacje, gdy suweren - by juz calkiem odzyskac niepodleglosc - sam zarzoda wyjscia. Bo na co nam ta EU?

I w zasadzie wszystko byloby super... gdyby nie ten wredny chichot ze wschodu...
          Przypomina mi sie mit o koniu trojanskim.

Kto wie, moze kiedys kolejne pokolenia dowiedza sie o strategii Moskwy - Polska, USA, EU zaplanowanej na lata...?

Na razie plan wychodzi im swietnie - nawet jesli do porazek zaliczyc wybory we Francji...
          Ale strategia ta - malych kroczkow - ma wiele bezpiecznikow. Nie udalo sie we Francji... udalo sie w UK....
          Nie udalo sie we Francji... za pare lat uda sie w Polsce - bastionie anty Rosyjskim :-)
      • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 10:25
        No... Kochany... nie ma za darmo.
        Jako, ze tej wielkiej gory poeniedzy o ktorej PiS mowil w kampanii - co to zla PO ukradla i sie nie chciele dzielic - jednak nie bylo, no to skads trzeba brac.

A mozliwoci sa trzy - ciezko stwierdzic ktora gorsza:

A). mozna wyciagnac naszych kieszeni - co czynia:

- VAT (choc kryzysu juz nie ma i o co krzyczeli na PO) zostal na poziomie 23% - a tak darli japy w opozycji...
        - podatek bankowy - przeciez banki to sbie na nas odbily - o wzroscie cen polis OC nie wspomne... pamietacie ile palciliscie za OC za czasow tej zlej PO?
        - pamietam jak w kampanii PiS obiecywal wzrost kwoty wolnej od podatku - i co??? Mniej placimy???
        - oplata paliwowa - super plan... Choc rowniez pamietam jak PiS wypominal PO droga benzyne - tyle, ze wtedy sytuacja na rynkch swiatowych byla chyba inna?

B). zadluzyc kraj obligacjami.... co czynia. A to nie jest kasa z nikad. Ktos, kiedys bedzie musial oddac i to wiecej niz pozyczyl. Zatem fajnie by bylo by pieniadze z obligacji nie tylko sie zwrocily ale powinny przyniejsc zysk..
        Jakos widzac regordowy deficyt budzeu - pomimo dobrej konunktory na swiecie - watpie czy tak sie stanie. Zatem jak przyjdzie czas na nasze emerytury to ta kase trzbe bedzie oddac. Lepiej dobrze zyjcie z wlasnymi dziecmi, bo ktos nas bedzie musial utrzymac.

C). Dodrukowac... - do tego obysmy nie doszli... ale wszystko wskazuje na to, ze dojdziemy... moze nie za rok ale za dwa... kto wie?
        • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 10:49
          Galto trzeba uczciwie powiedzieć że za wzrost cen OC są odpowiedzialni w niewielkim stopniu.
          • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 11:30
            Zgodze sie, ze nie tylko dezycje wladzy.
            Jednak nie da sie ukryc, ze podatek bankowy do OC tez swoje dolozyl.
            Najlatwiej bowiem go w ubezpieczeniach obowizkowych odzyskac....
            A te i tak musialy podrozec.
          • 4slash Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 11:39
            Podatek bankowy w większym stopniu dotyczy TU niż samych banków. PIS kontroluje PZU - największego ubezpieczyciela na rynku, którego ruchy cenowe są naśladowane przez mniejszych graczy i to sie przekłada na wysokość składek.
          • tbernard Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 12:04
            Za wzrost cen OC odpowiedzialni są nieodpowiedzialni kierowcy.
            • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 12:16
              do spółki z Tu i KNF
            • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 16:25
              wielki mi wzrost cen OC... w zeszłym roku płaciłem 400 a teraz 550... to według was wina rządu? przecież to prywatne firmy a nie państwowe...
              • qqbek Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 20:41
                A czyja? Krasnoludków?
                FYI - ze zniżkami żony w ubiegłym roku dałem 398 złotych, w tym roku 536... to jest "drobne" 35% podwyżki rok do roku. Ty dostałeś "ledwie" 37,5% podwyżki. No pikuś. Winne krasnoludki a nie chciwy rząd.

Do tego ty masz strasznie drogi samochód jeżeli chodzi o jego ubezpieczenie ;)
                Kto by chciał za zapyziałe Polo płacić 550, skoro ja ponad dychę mniej za swoje auto płacę?
                • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 09:22
                  A po co ubezpieczasz się w PZU?
                  • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 09:48
                    Zona mu kaze celem wykorzystywania systemu :-)
                    • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 17.07.17, 18:52
                      Ludzie myślą że ubezpieczyli się tanio bo dostali jakieś zniżki a tak naprawdę to wyszło 50% drożej niż rok temu...poczucie spełnienia się liczy...żeby sprzedać człowiekowi szczęście - nie ważne że za 100% wyższą cenę niż rok temu...powiedzą że cena 10% niższa niż u konkurencji:) marketing :)
                  • qqbek Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 10:50
                    A kto mówi, że ja w PZU się ubezpieczam?
                    W PZU mnie na ponad 1000 podliczyli za samo OC.
                    • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 12:25
                      Skoro winnym podwyżki jest chciwy rząd to PZU wchodzi samo z siebie. Zresztą akurat podwyżki OC to nie do końca wina tego rządu akurat
                    • mykonid Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 17.07.17, 19:16
                      To zależy chyba od wszystkiego;) Mi w tym roku wyszlo najtaniej w PZU właśnie, mały prawie 100zl taniej niż następne towarzystwo, i o dziwo taniej niż w zeszłym roku. Duży też wyszedl najtaniej w PZU.
                • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 16.07.17, 16:37
                  to wina niewidzialnej ręki rynku qubusiu:) gospodarka wolnorynkowa...czasy komuny się skończyły:) rząd nie ustala cen w sklepach i wysokości składek OC:)
                  • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 16.07.17, 21:54
                    Chcesz powiedziec, ze np. po przez podatki czy tez konkretne wymagania dla jakiejs branzy rzad nie jest wstane wplynac na ceny...?
                    • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 17.07.17, 08:42
                      Pewnie że może wpłynąć. Tyle że jeżeli chodzi o wzrost cen OC podatek bankowy wielkiego znaczenia nie miał.
                      Znaczenie ma cywilizowanie odszkodowań.
                      • misiaczek1281 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 17.07.17, 18:43
                        samspade: cywilizowanie odszkodowań? no to wytłumacz mi: mam 20 lat jazdy bez żadnej szkody...20 lat płacenia składki OC...nie wypłaciłem z systemu ani złotówki...i mam nagle płacić 100% większą składkę bo inni powodują wypadki? a co mnie obchodzą inni? Jeśli powodują wypadki to niech płacą nawet 1 000% więcej OC! i na tym polega dzicz w systemie ubezpieczeniowym...kowal zawinił cygana powiesili.... ucywilizować trzeba wysokość składek a nie odszkodowań
                        • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 17.07.17, 19:51
                          Skladki i tak masz niskie. Owszem możesz chcieć płacić 100 pln rocznie a przy odszkodowaniu nie mieć samochodu zastepczego, mieć amortyzacje części oraz wyliczenia dla części uzywanych
          • bimota Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 22:13
            Galto trzeba uczciwie powiedzieć że za wzrost cen OC są odpowiedzialni w niewielkim stopniu.

PRZECIE TO RZAD NAWOLYWAL UBEZPIECZALNIE, BY "UCZCIWIE" KALKULOWALY... A TERAZ JASNIE RZECZNIK OBYWATELSKI SIE OBUDZIL... NIEZLA SZOPKA...

JAK ZWYKLE NIE WIECIE KOMPLETNIE CO SIE DZIEJE... A CHYBA NAWET O TYM PISALEM..
    • tdf-888 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 11:50
      Nadwyżka budżetu najwyższa w historii.
      Przekręty na VAT ukrocone (bez mecenatu tuska mafiozi trafiają do pudła. czekamy na ryzego w pasiakach - niech już wraca z tej emigracji)
      Bezrobocie najniższe od dziesięcioleci.
      500+ pozwala ludziom odzyskać godność.
      Lot staje na nogi - ludzie tuska czekali by go sprzedać przez syndyka
      Jsw to samo - 3,5 mld mniejsze koszty spółki i dalej sie kręci.
      gazoport otwarty.
      kolejne strategiczne inwestycje (przekop mierzei) w toku.
      Zagraniczne inwestycje tez są! Przedsiębiorcy się nie boją a w gazecie piszą ze ten rząd będzie odstraszal.
      Można? Można! Wystarczy nie kraść.

Ale wy targowiczanie tylko czekacie aż się pogorszy byleby był powód by pis przegrał.
      POczekacie do świętego nigdy!
      • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 11:56
        Nadwyżka budżetu najwyższa w historii? I dlatego podnoszą podatki? Żeby była jeszcze wyższa? Czy może wiedzą że kreatywna księgowość się skończy i trzeba będzie oddać vat?
        Przekop mierzei strategiczną inwestycją? 500+ i odzyskiwanie godności? Za dużo rządowej tv.
        A jeżeli za inwestycje uznajemy kupno w dziwnych okolicznościach przyrody samolotów od boeinga to tak.
      • poohdell Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 13:34
        Zapomniałeś dodać żeśmy z kolan wstali. My, Naród. No i moralne zwycięstwo 27:1.
      • resident_troll Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 13:34
        1. To się okaże. Na razie to raczej wynik kreatywnej księgowości (m.in. opóźniony zwrot VAT).
        2. Konkretnie ilu tych "mafiozów" robiących przekręty na VAT trafiło do pudła? Ile z tych spraw to postępowania wszczęte za obecnej władzy, a ile to zbieranie owoców długich śledztw, prowadzonych jeszcze od czasów PO/PSL?
        3a. Wskaż konkretne działania obecnego rządu, które wprost przyczyniły się do spadku bezrobocia.
        3b. Bezrobocie sukcesywnie malało już za poprzedniego rządu. To długookresowy trend, którego kulminacja przypada akurat teraz.
        4. Na koszt przyszłych pokoleń. Przecież na potrzeby 500+ co roku zapożyczamy się dodatkowo na przeszło 20 mld złotych. Gdyby nie ten "program" dałoby się zauważalnie zdusić deficyt budżetowy, co przełożyłoby się wprost na mniejsze potrzeby pożyczkowe kraju i - jako skutek tego - obniżenie rentowności polskich obligacji, co w dłuższej perspektywie pozwoliłoby na obniżenie kosztu obsługi zadłużenia a tym samym pozostawiłoby w budżecie środki, które można by przeznaczyc na rozmaite programy socjalne.
        5. Serio? Możesz wskazać co konkretnie zrobił PiSowski zarząd LOT, że tak korzystnie wpłynął na sytuacje tej firmy? tylko proszę, nie przypisuj PiSowi wpływu zaakceptowanej przez UE w 2012r. pomocy publicznej dla LOT i realizacji opracowanego w 2013r. planu restrukturyzacji.
        6. Jw. Tylko odfiltruj z tego niezależny od JSW wzrost cen węgla koksującego i działania w istocie pozorne, obciążające podatnika, jak przymusowe "wypchnięcie" sporego odsetka pracowników JSW do tzw. "spółki restrukturyzacyjnej".
        7. Nie wiedziałem, że Gazoport zbudowano za rządów PiS. No chyba że uważasz, że najtrudniejszym etapem budowy było jego otwarcie, zaś cała reszta to drobiazgi niewarte wspomnienia.
        8. Przekop Mierzei Wiślanej to kosztowna głupota.
        9. Inwestycje w 2016r. tąpnęły. W 2017r. import o charakterze inwestycyjnym nadal ma się średnio.
        10. Powiedz to swoim idolom z PiS. Przecież kręcą lody na potęgę. Jedyna różnica w stosunku do poprzedników jest taka, że jak się PiSowca złapie za rękę, to powie ze to nie jego ręka, albo że za PO tez kradli. No i jeszcze taki drobiazg, że publiczne media przed nadejściem dojnej zmiany w neutralnym tonie informowały o poczynaniach opozycji i podawały informacje obciążające obóz władzy (nie wnikam tu, czy robiły to zawsze ani czy robiły to chętnie; chodzi o sam fakt). Obecnie media "publiczne" władzę jedynie chwalą, zaś opozycję wyłącznie obrzucają łajnem.
        • qqbek Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 15:59
          Odnośnie inwestycji, to mam znajomego bardzo dobrze poinformowanego w sytuacji "bardzo zyskownych" ostatnio firm państwowych (dwa duże "giganty rynkowe"). Tąpnięcie w inwestycjach wcale nie było spowodowane ostrożnością firm prywatnych, ale właśnie dość specyficznym podejściem niedouczonych zarządów do kategorii zysku - chcieli się wykazać wysokimi zyskami (i podatkami), kosztem nawet nie inwestycji, a zwyczajnego pokrycia kosztów amortyzacji majątku. Co z tego, że jedna z tych firm miała 2 miliardy zysku netto za 2016, a do tego miliard za Q1 2017... jak w ten sposób robi się z niej wydmuszkę?
        • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 16:20
          Nic dodac, nic ujac...
        • tdf-888 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 16:38
          Te ekspercko brzmiące kasandryczne przepowiednie słyszymy juz od dwóch lat a tu wskaźniki gospodarcze coraz lepsze.

Hahaha znaczy się (wg lemingozy) to co się dobrze dzieje to z rozpędu po wspaniałych rządach po ale czekamy na katastrofę która jakoś nie może nastąpić. Trzeba będzie targowiczanom prosić unię o sankcje zabranie dotacji a może wprowadzić zachodnie wojska w obronie demokracji? No przecież wszyscy widzieli jak się ten pajac na ulicy położył - prawie jak majdan. Kruló ratój! Tusk jak Janukowycz będzie prosił o interwencję ojczysta bundeswehre?

Budowę gazoportu zainicjował w 2006 r. prezydent Lech Kaczyński podczas posiedzenia Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Ustalenia podjęte w trakcie tego spotkania stały się podstawą do podjęcia działań przez rząd Prawa i Sprawiedliwości. Szybko ustalono warunki planowanej inwestycji, jej lokalizację oraz poczyniono przygotowania do zawarcia kontraktów na dostawę gazu.
          Tymczasem premier Donald Tusk, gdy doszedł do władzy, blisko przez rok, bo do lata 2008 r., zastanawiał się nad samą koniecznością kontynuowania budowy gazoportu. Uznał wprawdzie, że wycofać się z tych planów nie sposób, ale proces inwestycyjny, realizowany pod rządami obecnej ekipy, jest pasmem kolejnych poważnych zaniedbań oraz pojawiających się z dużą częstotliwością skandali.

Z opóźnieniem rozpoczęto prace budowlane, gdyż rząd PO-PSL nie potrafił poradzić sobie ze zaktualizowaniem dokumentacji projektowej i środowiskowej. Terminy prac konstruktorskich były przekraczane z powodu problemów związanych z przekształceniami własnościowymi w obrębie spółki budującej terminal. Spowodowane przez działania rządu PO bankructwa firm budowlanych, 

itd itd...
          • poohdell Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 17:53
            Racja. Za Prezydęta Lecha Śp Kaczyńskiego wylosowano także Polskę na gospodarza Euro. Tusk tylko spił śmietankę budując stadiony i infrastrukturę.
            • tdf-888 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 20:17
              w temacie stadionów... to czy ministra mucha oddala juz kasę za przekręt przy koncercie madonny?
              • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 20:43
                Jakies zrodla, ze jest sprawa?
                Masz jakis dowod ze ukradla czy tylko tak pitolisz insynuacjami.

Pytam powaznie,bo nic w sprawie nie wiem.
                • tdf-888 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 21:17
                  Niestety sprawa została zamieniona pod dywan przez ówczesną nie-zalezna prokuraturę.

raport Najwyższej Izby Kontroli z maja 2013 roku zarzuca resortowi niegospodarność i nieprawidłowe wydanie 5,8 mln zł. Choć Ministerstwo Sportu złożyło uwagi do raportu, zostały one odrzucone.

Dokumenty dotyczące koncertu zostały objęte tajemnicą. – Minister sportu boi się, że na jaw wyjdzie jej gigantyczna niegospodarność – mówi wprost europoseł Marek Siwiec. To tylko jeden z krytycznych komentarzy po tym, jak Ministerstwo Sportu uniemożliwiło dziennikarzom wgląd w biznesplan oraz szczegóły rozliczenia zakupu i dystrybucji biletów na zeszłoroczny koncert Madonny, do którego podatnicy dopłacili prawie 5 milionów złotych.
                  • poohdell Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 07:28
                    No i Amber Gold wymyślony przez Tuska.I tych biednych Skoków się czepiał byle je wykończyć. Ale Suski go załatwi.
                  • nazimno Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 08:32
                    Tez mieli do kogo doplacac.
                    Za sluchanie tej artystki powinna byc rekompensata.
                    • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 09:04
                      I stad straty :-)
                  • galtomone No i sam potwierdzasz, ze klamiesz :-( 12.07.17, 09:03
                    tdf-888 napisał:

> Niestety sprawa została zamieniona pod dywan przez ówczesną nie-zalezna prokura
                    > turę.

Znow.. jakies zrodlo... znaczy sprawa trwa tylko nic sie nie dzieje?
                    Czy zostala umorzona - bo tu zwsze mozna sie na decyzje porkuratury poskarzyc do sadu ale warto by najpierw przeczytac uzasadnienie.

Sprawy nie znam wiec nie wiem jak jest. Natomiast nie ma to nic wspolego z wsadzeniem sobie kasy do kieszeni - a to insynuujesz: " to czy ministra mucha oddala juz kasę za przekręt przy koncercie madonny?"

> raport Najwyższej Izby Kontroli z maja 2013 roku zarzuca resortowi niegospodarn
                    > ość i nieprawidłowe wydanie 5,8 mln zł. Choć Ministerstwo Sportu złożyło uwagi
                    > do raportu, zostały one odrzucone.

No zaraz... NIK zarzuca ministerstwu niegospodarnosc czy Minister Musze kradziez - bo to sa jakby dwie kompletnie rozne rzeczy???

> Dokumenty dotyczące koncertu zostały objęte tajemnicą. – Minister sportu boi si
                    > ę, że na jaw wyjdzie jej gigantyczna niegospodarność – mówi wprost europoseł Ma
                    > rek Siwiec.

Byc moze masz racje, nie mowie, ze nie - bo nie bylby to pierwsze raz... Ale jest dosc spora roznica miedzy niegospodarnoscia, nie ogranianiem tematu, nie panowanien nad podleglymi urzednikami a korupcja i krazierza.
                    To nie jest to samo.

I na tym tle poprzedni rzad nie byl w sumie chyba az taki zly - co nie znaczy ze nalezy sie cieszyc!!! Ale wsrod "ekspertow" i fachowcow, ktory nam sie po wyborach trafiali od 89 r.
                    Nie bylo najgorzej.

Wystarczy zreszta popatrzec kto i jak nadzoruje teraz ministerstwa i co dla nas z tego wynika.
                    BTW: jestes zadowolony z tych Blackhawkow co to juz w pazdzireniku do nas dotarły...2 szt. ? :-)

Gdzie nie dotkanac tam fuszerka.

> To tylko jeden z krytycznych komentarzy po tym, jak Ministerstwo Sp
                    > ortu uniemożliwiło dziennikarzom wgląd w biznesplan oraz szczegóły rozliczenia
                    > zakupu i dystrybucji biletów na zeszłoroczny koncert Madonny, do którego podatn
                    > icy dopłacili prawie 5 milionów złotych.

Ok... Wiec sobie googlam jak to bylo, i ile Mucha zawinilila i ile sobie do kieszeni wsadzila, ze jej kazesz oddawac...

I czytam:
                    www.rp.pl/artykul/1007148-Ogromne-straty-po-koncercie-Madonny-w-Warszawie.html#ap-1
                    "W czasie organizowania koncertu Stadionem Narodowym zarządzało Narodowe Centrum Sportu. Prezes spółki Rafał Kapler zwrócił się do Ministerstwa Sportu z prośbą o udostępnienie na ten cel ponad sześciu milionów złotych. Ówczesny minister Adam Giersz otrzymał zapewnienie, że do kasy ministerstwa po koncercie trafi dodatkowo 200 tysięcy złotych. Pieniądze pochodzić miały głównie od sponsora i ze sprzedaży biletów. Jak się później okazało nie znaleziono sponsora, a wszystkie bilety nie zostały sprzedane. Cały koncert przyniósł blisko 4,8 miliona złotych straty."

Hmmm..... moze ja zle czytam, ale nie wynika mi z tego by za organizacja stala Minister Mucha?

Co wiecej z tego co widze, nie ona takze na stanowisko Pana Kaplera powołała...

A co do całej sytuacji... zobaczymy jak tej ekipie pujda inwestycje za grube mld. Jak ostatnio rzadzili, to tak sie bali oskarzen o korupcje i ruszenia calych procedur i balaganu, ze NIC nie zrobili.

Wbrew pozorom inwestycje to naprade trudny kawalek chleba.
                    Owszem ministrowwie swieca nazwiskami, ale przeciez to urzednicy "na dole" pisza pismka, przygotowuja opracowania, umowy, itd... robia ta cala robote w szczegolach.
                    Jak sie potem calosc sypie i ma opoznienia to jednak sporo w tym winyprecietnego Kowlaskiego, na stanowisku referenta, itp. ktory po prostu sie nie zna...

Tu zawali sie pismo, tu odpowiedz, tu prawnik pusic kiepski zapis w umowie i w calosci efekt tego kiepski.

Ale to choc naganne nie ma nic wspolnego z korpucja i kradzierami!!!!
                    • samspade A skąd karkołomny pomysl żeby pisać prawdę? 12.07.17, 09:11
                      Wtedy całe narzekanie idzie się sypać.
                      Masz przykład politycznego trola który na pytania odpowiada nie czytam GW.
                      • galtomone Re: A skąd karkołomny pomysl żeby pisać prawdę? 12.07.17, 09:24
                        No... nie daj boze sprawdzic zrodla i samemu pomyslec.
                        Najprosciej popluc na GW i juz - szczegolnie gdy rzeczywistosc (opisana) nie pokrywa sie ze stanem obiecanym :-)
          • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 08:08
            Skoro jest tak dobrze w gospodarce to czemu wprowadzany jest nowy podatek?
            Czemu nie jest obniżony vat?
            Czemu nie jest zwiększona kwota wolna od podatku?
            Bo o takim samym zachowaniu jeżeli chodzi o zatrudnianie kolesi w spółkach nawet nie ma co pisać.
          • vogon.jeltz Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 13:39
            > Te ekspercko brzmiące kasandryczne przepowiednie słyszymy
            > juz od dwóch lat a tu wskaźniki gospodarcze coraz lepsze.

W pierwszych 4-5 latach rządów Edwarda Gierka też Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej. Jak to się skończyło - wiadomo.
      • galtomone Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 11.07.17, 16:22
        A maialem cie za kogos kto potrafi myslec samodzielnie...
        Na PO marodzisz a tu lykasz (i to jeszcze na naprawde miernym poziomie) propagande tak, ze pelikany gardla zazdroszcza
      • galtomone prosze... kolejne dowody... 11.07.17, 16:29
        Na twoje 1,2,3,4... juz koledzy nizej ci odpowiedzieli.

To naprawde nie nasza wina, ze PiS podklada sie praktycznie codziennie:

wyborcza.pl/7,75398,22079127,w-poltora-roku-z-kaprala-na-pulkownika-szef-abw-awansowal-o.html#BoxGWImg
        "Informację o błyskawicznym awansie Pogonowskiego ujawnił TVN24.pl. Z informacji portalu wynika, że szef ABW przez półtora roku awansował aż o 14 stopni. Nawet w przewidzianym ustawą przyspieszonym trybie awansowania powinno to zająć dziewięć lat. W trybie normalnym – dwa razy dłużej."

Dalej:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,22080430,nieoficjalnie-dziennikarz-polskiego-radia-wyrzucony-po-wywiadzie.html#MT2
        TWoim zdaniem to jest OK, by dziennikarze publicznych mediow bron boze nie zadawali trudnych pytan rzadzacym?

Kogo Tusk wyrzucil z publicznych mediow na dzien po wyiadzie ze soba?
        • chrabya Jedna baba drugiej babie... 11.07.17, 17:33
          galtomone napisał:

"...nieoficjalnie-dziennikarz-polskiego-radia-wyrzucony..."

Dla ciebie w "sensacyjnym" POśpiechu nie ma najmniejszej, kryjącej dupę gazecie, różnicy między wiadomością nieoficjalną a POtwierdzoną. POdobnie ze szmatławym językiem GW.
          Wyrzuca się przedmioty, ludzi się zwalnia.
          • galtomone Re: Jedna baba drugiej babie... 11.07.17, 18:00
            Ja nadal czekam na konkrety o ktore cie pytalem. Tu konkret masz.
          • galtomone Re: Jedna baba drugiej babie... 11.07.17, 18:06
            I inne zrodła... skoro tekst GW: "Wojciech Dąbrowski zwolniony z Polskiego Radia - podał branżowy portal 300polityka.pl. " -jest dla ciebie gorszacy.
            Zatem samo zrodlo:
            300polityka.pl/news/2017/07/11/wojciech-dabrowski-wyrzucony-z-polskiego-radia-po-piatkowej-rozmowie-z-premier-szydlo/

dalej....

wiadomosci.onet.pl/kraj/zrodla-onetu-wojciech-dabrowski-zwolniony-za-wywiad-z-beata-szydlo/69x57z4

"Dziennikarz "Sygnałów dnia" w radiowej Jedynce Wojciech Dąbrowski stracił pracę po wywiadzie z premier Beatą Szydło, w którym zadawał jej niewygodne pytania — źródła Onetu potwierdzają doniesienia serwisu 300polityka.pl."

Rozumiem (bo sie nie odniosles) ze awans z kaprala na pulkownika tez jest OK?
            • chrabya Re: Jedna baba drugiej babie... 12.07.17, 09:00
              galtomone napisał:

" Rozumiem (bo sie nie odniosles) ze awans z kaprala na pulkownika tez jest OK?"

Nie czytam gniotów z GW więc nie znam sprawy. POrtal redagują niepełnosprawni stylistycznie, ortograficznie i merytorycznie pryszczaci stażyści. Wchodzenia na POrtalową biedę z nędzą POwinno być zabronione maturzystom dla ich własnego dobra. Czytanie kulawych gniotów może sPOwodować trwałe uszkodzenie stylu i zachwiać POprawność ortografii. U ciebie na przykład POjawia się widoczna niechlujność pisania. To od czytania GW. Nie masz zwyczaju czytać swojego tekstu przed wypuszczeniem sPOd palca. "Cenisz dobre dziennikarstwo?":) forum.gazeta.pl/forum/f,251315,Gazeta_pl.html
              • galtomone No tak.... prawda boli. 12.07.17, 09:18
                chrabya napisał(a):

> galtomone napisał:
                >
                > " Rozumiem (bo sie nie odniosles) ze awans z kaprala na pulkownika tez jest OK?
                > "
                >
                > Nie czytam gniotów z GW więc nie znam sprawy.

No bo jak pisza jak jest to lepiej uznac, ze sie nie wie....
                I ty uwzasz, ze jestes obiektywny i nie dajesz soba manipulować....

Zatem skoro wyborcza FUJ to prosze:
                wiadomosci.wp.pl/ekspresowy-awans-szefa-abw-w-poltora-roku-od-kaprala-do-pulkownika-6142985458641025a
                fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/blyskawiczny-awans-szefa-abw-od-kaprala-do-pulkownika-w-poltora-roku,756099.html
                www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/niesamowita-kariera-piotra-pogonowskiego-awans-gonil-awans/kz5q1kr
                A ok. 04.07 pojawily sie przecieki o kolejnym awansie tym razem na generala....

www.rp.pl/Sluzby-mundurowe/307049890-Przyspieszony-awans-szefa-ABW.html
                A tu niealezna potwierda, ze Pan P. faktycznie juz jestw stopniu pulkownika: niezalezna.pl/101686-informacje-o-awansie-dla-szefa-abw-nieprawdziwe - niezaleznej chyba wierzysz???

"Choć ustawa o ABW wyznacza zasady awansu na kolejne stopnie służbowe rozłożone na lata (od podporucznika do generała 18 lat), to ścieżka może być maksymalnie skrócona „w szczególnych przypadkach", ale nie więcej niż o połowę. A więc w przypadku Pogonowskiego w najszybszym możliwym scenariuszu musiałby odsłużyć dziewięć lat na generalski awans.
                – Awanse dla „swoich" są jednak uznaniowe i nikt się wymogami prawa nie przejmuje – mówi nam funkcjonariusz służb.
                Najlepszym przykładem jest Witold Marczuk, były komendant stołecznej straży miejskiej, który po zaledwie dwóch latach kierowania ABW i SWW został generałem brygady – mianował go ówczesny prezydent RP Lech Kaczyński, którego Marczuk był bliskim współpracownikiem. Kiedy zaczynał pracę w ABW, był podporucznikiem rezerwy Wojska Polskiego."

Jak ta twoja partia sie nazywa... Prawo i Sprawiedliwosc - nie smieszy cie taka nazwa wobe tego co sami z prawem i sprawiedliwoscia robia?

I bylbym wdzieczny jakbys przestal o tej smiesznej PO pisac, bo pytam ponownie - co to ma za znaczenie i jakie to usprawiedliwienie???
                Albo napisz ile jeszcze ta spiewka pt. PO, "Przez 8 ostatnich lat..." bedzie dzialac.

Bo tak jak pisalem, rownie dobrze moglbys pisac, ze przecie Gomułka to a Rakowski tamto i o co my sie teraz czeiamy jak za komuny nie bylo wolnosci zgromadzen czy kiebasy w sklepach.

Nie kumasz,ze to tak samo idiotyczny argument jak pisanie "PO" w codrugim slowie? Mnie to nie wkurza tylko smieszy, ale takze smuci, bo pokazuje, ze jakakolwiek merytoryczna rozmowa ze zwolennikami PiS jest NIEMOZLIWA.

Innymi slowy (a trzba byc debilem by takie stanowisko zajac) - 100% tego co bylo do ostatnich wyborow jest zle, zdradzicekie, antynardoe, itd... (wliczajac w to oczywiscie PO) a to co jest teraz jest w 100% dobre,pozytywne, porzadane, wszystko na korzysc nasz i kraju...

Btw: nie wiesz moze czmu Pan Berczynski tak nagle wyjechał? :-)
                • samspade Re: No tak.... prawda boli. 12.07.17, 09:22
                  Po co dajesz trolowi zarabiać. On za każdy post dostaje pieniądze. Ty tracisz czas a jedyne co potrafi z siebie wydukac to że gazeta jest zła i wstawianie gdzie się da PO
                  • galtomone Re: No tak.... prawda boli. 12.07.17, 09:27
                    Niby racja...
                    rozdarty sie czuje...
                    Z jednej strony takkie durne proby propagandy nie sa porzadane.
                    Z drugiej odbieram jego dzieciom chleb od ust.... a choc 500+ mamy to ja wiem, ze wyzywic dziecko nie jestprosto, szczegolnie jak sie nic nie dostaje :-( -

A mieli dac na kazde!!! OSZUSTY!!!!
                    • misiaczek1281 Re: No tak.... prawda boli. 17.07.17, 19:10
                      galtomone napisał:

> Niby racja...
                      > rozdarty sie czuje...
                      > Z jednej strony takkie durne proby propagandy nie sa porzadane.
                      > Z drugiej odbieram jego dzieciom chleb od ust.... a choc 500+ mamy to ja wiem,
                      > ze wyzywic dziecko nie jestprosto, szczegolnie jak sie nic nie dostaje :-( -
                      >
                      > A mieli dac na kazde!!! OSZUSTY!!!!
                      >
                      a peło nie dało na żadne...i jak ich nazwiesz?:)
                      • galtomone Re: No tak.... prawda boli. 17.07.17, 20:20
                        A obiecywalo, ze da?
                        • tdf-888 Re: No tak.... prawda boli. 17.07.17, 21:09
                          POwiedzialo ze się nie da.
                          Donald Nic Nie Mogę (aca złodziej) Tusk...
                          True story
                          • galtomone Re: No tak.... prawda boli. 17.07.17, 21:23
                            Moim zdaniem na dluzsza mete , w tej formie nie da sie rozsadnie finanasowac tego programu.
                            Poza tym wcale nie jest korzystny.
                          • samspade Re: No tak.... prawda boli. 17.07.17, 23:18
                            Czemu trole sa takimi chamami? To dostosowanie się do poziomu docelowego odbiorcy?
                            A z może ty powiesz ile pkaca ci post. Bo drugi troll uciekł i nie odpowiedział.
                            • tdf-888 Re: No tak.... prawda boli. 17.07.17, 23:33
                              Mi nikt nie płaci. Jestem ochrzczony Nie lubię obcych jestem za aborcja do 9 mca ciąży eutanazja kara śmierci legalnymi narkotykami do kościoła chodzę gdy ślub chrzciny bądź pogrzeb na tace nie daje a na wybory chodzę tylko prezydenckie - bo te są prestiżowe 😉
                              Głosowałem na panią ogorkowa (mimo że wystawiona przez sld i nigdy za komuna nie byłem) - dobrze czułem pani się nawrocila pięknie. wcześniej na bolka walese - jak kwachu wygrywał. Tak sobie wybieram outaiderow gnojonych przez mainstreamowe media.
                              Zwycięstwo pisu mnie mile zaskoczyło (tvn WP onet superstacja 300). Nawet przegrałem 3000 zł w bukmacherce stawiając ze komoruski wygra z duda (będąc za duda postawiłem na bula - w 2 turze nie głosowałem). W pierwszej na Magdę bo się z niej śmiali a ona i ładna i mądra.
                              • galtomone Tos mnie rozbawil... 18.07.17, 14:11
                                tdf-888 napisał:

> Mi nikt nie płaci. Jestem ochrzczony Nie lubię obcych jestem za aborcja do 9 mc
                                > a ciąży eutanazja kara śmierci legalnymi narkotykami do kościoła chodzę gdy ślu
                                > b chrzciny bądź pogrzeb na tace nie daje a na wybory chodzę tylko prezydenckie
                                > - bo te są prestiżowe 😉
                                > Głosowałem na panią ogorkowa

Generalnie wynika z tego, ze nie masz wiedzy, nie masz realnej, wlasnej opinii, nie wiesz co to konsekwencje, nie znasz sie wiekszosci rzeczy zwiazanych z polityka, gospodarka, itd...

Choc wydaje ci sie dokladnie odwrotnie - jestes przkonany o wlasnej doglebnej wiedzy, idywidualnosci, asertywnosci, itd...

A tym zniszczyles system :-)

> W pierwszej na Magdę bo się z niej śmiali a ona i ładna i mądra.

Zakonczenie zabija :-)
                                • tdf-888 Re: Tos mnie rozbawil... 18.07.17, 17:19
                                  Za to ty się znasz fest! Lykasz papkę tvn i innych nowoczesnych a potem powtarzasz te mundrosci. Strasznie podatny jesteś na manipulacje.
                                  Założę się ze gdy ja głosowałem na Wałęsę to ty głosowałes na Kwaśniewskiego. Bo ty właśnie taki leming jesteś
                                  • samspade Re: Tos mnie rozbawil... 18.07.17, 17:30
                                    A ty łykasz papkę tv pis, republiki i innych karnowskich. Więc nie miej pretensji do innych
                                  • galtomone Re: Tos mnie rozbawil... 18.07.17, 21:55
                                    Wrecz przeciwnie, chetnie slucham reczowych argumentow innych - NIE INWEKTYW i w wielu tematach jak widzisz wogole nie zabieram glosu jak nie mam nic madrego do dodania.

Ba, sadze, ze znajdziesz co najmniej kilka postow gdzie mowie (bez sarkazmu) przeprasza, dziekuje czy "ok przekonales mnie"

I nie wymyslam idiotycznych zakladow... bo po co?

Inna sprawa... ze co nieco pamietam i nie uwazam by glosowanie na Kwasniewskiego/Walese bylo jednoznacznie zle/dobre.

Zycie nie jest czarno - biale.

BTW: zauwazyles jak w 2002 glosowal PiS w sprawie ustawy o SN ktora wlasnie koniecznie musi zmienic?
                          • galtomone Re: No tak.... prawda boli. 18.07.17, 14:06
                            A co Tusk (personalnie!!!) ukradł?
    • bimota Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 09:34
      TAK WAS CZYTAM... BIEDNY TEN KRAJ...
    • galtomone Ile dziś płacimy w paliwie na drogi? A ile "jutro" 12.07.17, 09:47
      next.gazeta.pl/next/7,151003,22082035,sejm-przyspiesza-prace-nad-projektem-nowej-oplaty-drogowej.html#Czolka3Img
      Ktoś wie ile dzis z kazdego l paliwa idzie kasy na drogi....
      • conti3 Re: Ile dziś płacimy w paliwie na drogi? A ile "j 12.07.17, 12:17
        Panowie bardzo mi się podoba ten nietypowy wątek.
        Trolli ci nie brakuje. Ale z drugiej strony jestem przerażony, bo zwykle tematy samochodowe "łagodziły obyczaje" i wydawało się że niektórzy stali bywalcy są na poziomie, bo "samochodziarze" szukają przyczyn i potencjalnych skutków w realu, a nie opierają się na propagandzie koncernów. Tymczasem w mojej ocenie niektórzy "antylemingowcy" czytający jedynie słuszne tygodniki opinii i oglądający telewizję co pokazuje Zenka nie mają za grosz refleksji, całkiem jak nie samochodziarze. Łykają propagandę typu "bezrobocie spadło" i podają dalej, bo tak powiedzieli w INFO. Panowie, oczywiście, że bezrobocie spadło, ale czy tak trudno wam poszukać przyczyn. Statystyka jest kochana na potrzeby propagandy, która to propaganda została stworzona za pieniądze które wyjęto z takich parabanków (i nie chodzi tylko o parabank - bursztyno-złoto) bo to tylko 800 baniek, ale chodzi o pozostałe 4,2 mld za które budowano aparat propagandy (w tym trollingu). Co do bezrobocia, to koledzy sprawdźcie nie stopę ale zatrudnienie, liczbę pracujących i strukturę tego zatrudnienia, gdzie do urzędów przyjęto "dublerów" - zatrudnienie w administracji wzrosło w 2016 chyba o 9,2%. Do żródeł Panowie, edukować się, bo niedługo to wszystkim podadzą papkę w porannym SMS. Pozdrawiam
    • tdf-888 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 12:14
      Teraz powinni ludzie zrobić jakieś protesty a'la czarne marsze z parasolkami albo białymi różami! Ale nie...
      Potrafili się zorganizować gdy chcieli bronić ubeckich emerytur
      • tbernard Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 12:26
        tdf-888 napisał:

> Teraz powinni ludzie zrobić jakieś protesty a'la czarne marsze z parasolkami al
        > bo białymi różami! Ale nie...

... nie przekonają nas, że białe jest białe a czarne jest czarne.
      • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 12:31
        Gdyby sprawa dotyczyła tylko ubeków. Kolejny raz kiedy używasz jeżyka z mediów pisu. A że to nie prawda? Kogo interesuje prawda.
        • tdf-888 Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 12:35
          Sprawa podwyżki dotyczy wszystkich (bezpośrednio kierowców i pośrednio resztę). Dlaczego nikt nie organizuje protestów? Blokady samochodami prywatnymi w całym kraju - niech opozycja organizuje - popieram!
          • samspade Re: #dobrazmiana - tak sie finansuje kiełbasę wyb 12.07.17, 12:49
            Dlatego że łykają papkę z mediów tak jak ty. A tam będą mówić że rząd nie robi podwyżki. Że wprowadzenie podatku nie wpłynie na cenę paliw. A pelikany/lemingi/"suweren" to łyknie.
            A ci którzy będą protestować będą wyzywani.
            Tak jak w przypadku dotychczasowych protestów.
      • galtomone Naprawde jetes slepy??? 12.07.17, 12:37
        tdf-888 napisał:

> Teraz powinni ludzie zrobić jakieś protesty a'la czarne marsze z parasolkami al
        > bo białymi różami! Ale nie...
        > Potrafili się zorganizować gdy chcieli bronić ubeckich emerytur

W sprawie tej ustawy nikt nie mowil, ze pomysl jest zly.
        AI JEDEN GLOS!!!!

Chodzilo tylko jak zwykle o szczegoly i wykonanie.

Nikt nie moiwl, ze tym ktorzy wiernie i wytrwale sluzyli systemowi nie powinno byc tak jak reszcie - chc generanie nalezy sie zastanowic, czy w imie tzw "sprawiedliwosci spolecznej" - co kolwiek to jest - wolno wszystko, w tym lamac prawo, bo lamaniem prawa jest zabieranie praw nabytych (dzis zabieramy emerytury ubekom, jutro domy bogatym Kowlaskim, bo to nie sprawiedliwe, ze ktos ma dwa albo wiecej...) - problem zasadniczy, poza wzmiankowanymi to to, ze wrzucono wszystkich do jednego woka.

To ma byc SPRAWIEDLIWOSC??? Jakim UBEKIEm jest ktos kto zdarzyl przpracowac chwile w pprzednim systemie?
        Ktos kto byl pielegniarka w szpitalu MSW?
        Czy ktos kto potem jezdzil na misje do Iraku?

To jest tez OK???

A jesli tak, to co np. Pan Piotrowicz robi w sejmie z ramienia PiS??????
    • galtomone Chyba umre ze smiechu!!!! - i taki paradoks... 12.07.17, 12:47
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22082940,posel-pis-broni-podwyzki-paliwa-kto-korzysta-ten-placi.html#MT2

"W ubiegłym roku z Kancelarii Sejmu z tytułu "kilometrówki" wypłacił ponad 36 tys. zł. "

"W związku z tym ceny na stacjach benzynowych mają pójść w górę o 25 gr na litrze. Natomiast opłata gazu wzrośnie o 37 groszy za 1 kilogram. Co na to pomysłodawca projektu?

Mamy świadomość, że to pewna dolegliwość, ale obciążenia podatkowe i koszty paliwa w Polsce są znacznie niższe, niż ceny w Niemczech, Francji, czy Wielkiej Brytanii."

Przecież zawsze PiS mowilo przyokazji takich argumentow (SLUSZNIE ZRESZTA!!!!), ze moze i owszem czesc cen u nas jest ciut nizsza niz na zachodzie, ale tez nasze zarobki nieporownywalnie nizsze.

Wzrost ceny paliwa o 5 eurocentow jest jednak dla Mniemca mniej odczówalny niz dla Kowlaskich i Nowakow, ktorzy zarabiaja po 600 EURO BRUTTO/miesiecznie.

Poza tym spodziewalbym sie dalszych #dobrychzmian

Na 500+ idzie rocznie +/- 20 mld zlotych.
      Ten projekt odzyskuje juz 5 mld.

Jeszcze kilka projektow za co trzeba zaplacic i 500+ nie tylko sie zwroci ale jeszcze zysk bedzie.

Zastanawiam sie tylko jak bardzo odczuja to ci z wieksza iloscia dzieci... Bo moze sie okazac, ze wszyscy na tych doplatach wyjdziemy jak Zabłocki na mydle - www.miejski.pl/slowo-Wyszed%C5%82+jak+Zab%C5%82ocki+na+mydle
      • galtomone W uzupełnieniu... 12.07.17, 12:51
        "Natomiast na pytanie, dlaczego rząd sięga po pieniądze na fundusz dróg samorządowych do kieszeni kierowców, odpowiada: "Ten, kto korzysta, ten płaci"."

I juz sie biedny elektorat PiS cieszy ze lemingi co maja auta (albo dwa!) zaplaca...

Nie zaplaca wszyscy - bo chleb do sklepu czy marchewka na trag piechota nie przychodzi.
        Wzrosnie cena paliwa wzrosna z czasem ceny wszystkch uslug i produktow - kazdy (nawet nie majac auta) zaplaci wiecej.

Och jak to fajnie, ze mamy 500+ z tej fury kasy co PO nie chciala dac!
        • samspade Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 12:59
          Przepraszam bardzo. Mnie pieniędzy z 500+ nikt nie daje. Oni oddają to co wcześniej zabrali :) I ciągle zabierają
          • galtomone Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 13:06
            Mnie tez nie. I wcale nie chce by mi ktos cos dawal, wystarczy ze nie beda zabierac tego na co ciezko haruje w imie klamst!!!

Nie mam problemu z progrmem faktycznie socjalnym - by pomoc tym ktorym trzeba.
            Ale jesli ja finansuje fanaberie dzieci znajomych co zarabiaja znacznie wiecej niz ja to troche mnie to wkurza.
            • samspade Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 13:11
              Nie przeczytałeś do końca. Pobieram pieniądze z tzw. 500+. Tyle że nikt mi ich nie daje. Oni zwracają to co wcześniej zabrali i zabierają w postaci podatków.
              • galtomone Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 13:17
                Ja uwazam ten program za bardzo niesprawiedliwy.
                Nie mam wiecej dzieci bo nie bylomnie na to stac a uwazalem sie za osobe odpowiedzialna.
                Teraz za to dostaje w tylek.

Mam wielu naprawde dobrze sytuowanych znajomych, maja wiecej dzieci bo bylo ich na to stac... teraz panstwo jeszcze im z mojej kasydo tego doklada.

To nie jest OK.
                • samspade Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 13:39
                  Uważaj Galto bo ktoś może się spytać nie było cię stać a stać cię na samochód premium i rozglądanie się za kolejnym.
                  Nie masz więcej i tyle kropka. Wyjaśnienie nie jest niczyją sprawą.
                  • galtomone Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 13:45
                    Co nie zmnienia moich odczuc wobec tego programu.
                    • samspade Re: W uzupełnieniu... 12.07.17, 14:01
                      Wszystkie projekty gdzie ktoś dostaje coś według ustalonych kryteriów będzie niesprawiedliwy. A u nas gdzie wcale nie mała część ludzi nie płaci podatku dochodowego tym bardziej. Zresztą nawet rząd zorientował się że cos jest nie tak bo są gminy gdzie wszyscy (lekko przesadzam) dostają pieniądze na każde dziecko. Ale skoro dochód liczy się z hektara przeliczeniowego...
      • tdf-888 Re: Chyba umre ze smiechu!!!! - i taki paradoks.. 12.07.17, 13:13