Dodaj do ulubionych

Szukam Toyoty Yaris Verso

10.05.18, 09:41
Witam, chcę kupić Toyotę Yaris Verso. Wiem, że model może nie najpiękniejszy :), ale łatwy do wsiadania i wysiadania (względy zdrowotne). Cena do 7500 zł. Jak każdy, chciałabym by był w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. Może ktoś ma na sprzedaż?
Obserwuj wątek
    • toreon Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 15:21
      Tu raczej nikt nie ma a jeśli nawet to raczej się nie przyzna.
      Są motoallegro/otomoto/olx/gumtree etc.
    • miopka Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 15:28
      "Tu raczej nikt nie ma a jeśli nawet to raczej się nie przyzna." Aż tak brzydki jest ten samochód ;) ? Można pisać: miopka@gazeta.pl
      Szukam w necie, ale jak dotąd albo za drogi, albo za daleko, albo nie do końca sprawny technicznie. Jednak dziękuję bardzo za podpowiedź.
      • galtomone Rozkoszny jestes 10.05.18, 16:01
        miopka napisała:

> "Tu raczej nikt nie ma a jeśli nawet to raczej się nie przyzna." Aż tak brzydki
        > jest ten samochód ;) ? Można pisać: miopka@gazeta.pl
        > Szukam w necie, ale jak dotąd albo za drogi,

Albo oczekiwania zbyt wygorowane co do posiadanej kwoty i rocznika?

Co chcesz kupic za 7500 i jaka jest srednia cena rynkowa dla rocnzika ktory cie interesuje?

> albo za daleko,

To dobrze, ze napisales z jakiej okolicy cie interesuje... dzieki temu nie zglosi sie tu ktos z drugiego konca Polski!

> albo nie do końca sprawny technicznie

Tzn?
        7500... to mala kwota na auto i kazde ktore kupisz bedzie wymagac wkladu by bylo tak ak chcesz. To cena kupowanie uzywanego - taniej...
        • miopka Re: Rozkoszny jestes 10.05.18, 16:11
          Wszystko prawda. Jestem z woj. mazowieckiego. Wiem, że 7500 to mała kwota, ale tylko taką zaoszczędziliśmy. Nie było to takie łatwe, więc marzy się dobry samochód mimo wszystko. Warto próbować, co nie oznacza, że jestem oderwana od rzeczywistości.
          • loyezoo Re: Rozkoszny jestes 10.05.18, 18:27
            www.otomoto.pl/oferta/toyota-yaris-verso-z-niemiec-oplacony-1reka-serwis-klima-maly-przebieg-super-stan-zobacz-ID6zSLfa.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
          • galtomone Re: Rozkoszny jestes 11.05.18, 18:25
            No to moze zamiast Yarisa.. lepiej szukac Dacii, Fiata, Citroena - za 7,5k na pewno kupisz lepsze auto niz Toyota.
            • galtomone Kasa - wazna sprawa - ile masz realnie? 11.05.18, 18:28

Jak wydasz 7,5k na auto to ile zostawiasz sobie na OC (bo AC chyba nie bedziesz kupowac) i wklad na naparawy/serwis po zakupie?
    • vogon.jeltz Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 18:17
      Kupić porządną Yaris Verso za tę kwotę - to może być problem. Przy całej swojej nieproporcjonalności i brzydocie, to auto jest niesłychanie praktyczne, niezawodne i tanie w eksploatacji. Jak ktoś ma zadbaną, to raczej niechętnie się jej pozbywa, a już na pewno nie tanio. W dodatku - może się mylę, ale mam wrażenie, że auto cieszyło się dużym powodzeniem u tzw. "grzybów" (nawet jak na Toyotę, która ogólnie jest mocno "grzybiarską" marką) czyli starszych facetów jeżdżących niewiele, za to mocno przywiązanych do swoich samochodów (zwykle z planem, że będzie to ich ostatni samochód).
      • miopka Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 19:32
        Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Nie jestem starszym facetem, ale z różnych przyczyn mogłabym zasłużyć na miano takiego "grzyba"...
        • yasiaq Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 21:27
          A nie myslałaś żeby zamiast się męczyć z verso kupic sobie CRV z 2giej serii? Za angielską wersję z pełną historią MOT ów i udokumentowanym przebiegiem zapłacisz 5000pln, do tego wymiana lamp ok 500zł i rejestracja 500. Przebieg będzie mniejszy auto dużo lepsze i wygodniejsze..
          • miopka Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 22:48
            Popatrzyłam, samochód też wygląda na wygodny np. do wsiadania i wysiadania, ale kierownica po prawej stronie odpada.
            • yasiaq Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 10.05.18, 23:22
              W takim razie trzeba będzie zacisnąć zęby i pomęczyć się w yarisie, bardziej zażyła znajomość z warsztatami to ponoć tez nic strasznego..
        • vogon.jeltz Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 10:28
          Jeśli mogę coś ci poradzić - sprawdź, czy twoich wymagań nie spełni Ford Fusion. To w zasadzie to samo co Fiesta, ale podwyższona, czyli tak jak potrzebujesz. Do tego łatwo znaleźć z benzynowym silnikiem i jest znacznie większy wybór, większy niż wśród Yarisów Verso. No i jest to podobno najbardziej bezawaryjny model Forda, regularnie ląduje w czołówce rankingów niezawodności.
          • galtomone Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 18:29
            Co nie znaczy ze tani w obsludze.
            Sasiadka (kumpela) ma takiego od nowosci...i niestety w ciagu ostatnich 2 lat (auto ma z 80 tys przebiegu) juz ponad 4k w niego wsadzila...
            • only_the_godfather Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 13.05.18, 12:18
              Być może zależy to od egzemplarza albo tego jak się dba. W firmie mamy takie dwa z pierwszych lat produkcji i są to chyba jedne z bardziej niezawodnych samochodów jakie mamy.
              • galtomone Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 14.05.18, 10:29
                Caly czas serwisowany w ASO, wszysto na czas.
                Ale tu cos peklo, tu cos zaczelo wyciekac, przkladania kierownicza do regenracj, pomopa do wymiana.... ot takie normanene duperele.
                + lakierowanie nadwozia w ramach gwarancji na lakier bo pecherze zaczely wylazic
    • thorpe Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 09:17
      Szukałem takiego auta kilka lat temu i wcale nie było łatwo. One były krótko produkowane, nie wiem, czy w ogóle sprzedawane w salonach w Polsce - wszystko co było w ogłoszeniach było sprowadzane, najczęściej z Włoch. I nawet jak coś znajdowałem to na drugim końcu Polski, a po rozmowach stwierdzałem, że nie warto jechać.
      Nie nastawiałbym się w ogóle na ten model, szczególnie, że najmłodsze mają 13 lat. Trzeba by mieć dużo szczęścia, żeby akurat coś sensownego trafić. Przy tym budżecie wymagania odnośnie auta trzeba ograniczyć do auta w dobrym stanie, a nie skupiać się na jednym modelu i marce. Kilkunastoletnia toyota wcale nie gwarantuje bezawaryjności, bo jest po prostu zmęczenie materiału. Podobną praktyczność oferują kombivany - Berlingo, Kangoo itp, których są na rynku tysiące, mają łatwo dostępne części i są znane doskonale wszystkim mechanikom.
      • vogon.jeltz Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 10:21
        > Podobną praktyczność oferują kombivany - Berlingo, Kangoo itp, których są na rynku
        > tysiące, mają łatwo dostępne części i są znane doskonale wszystkim mechanikom.

Pomysł niegłupi, tylko weź tu znajdź sensowny egzemplarz z benzynowym silnikiem. 90% to diesle, a kupowanie kilkunastoletniego diesla (nawet jeśli to niezniszczalne francuskie HDI z pierwszej serii, bez FAP i dwumasy) to jednak spore ryzyko. Szczególnie dla kogoś, kto na starcie dysponuje budżetem 7,5k.
        • miopka Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 16:55
          Niezmiennie dziękuję za wszystkie wskazówki! :) Poszukam wśród wymienionych modeli. Ta Toyota wpadła mi do głowy, bo miałam okazję jeździć nią kilka dni ze swoją rodziną. Jest nas czworo, więc to nie może być "maluch", a te podwyższenie - niby nic, ale jak dla mnie, dosłownie odczuwalna różnica. Diesle odpadają, odradzano mi, ponieważ samochód nie będzie garażowany.
          • loyezoo Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 17:36
            "Diesle odpadają, odradzano mi, ponieważ samochód nie będzie garażowany. " Napisz coś więcej na temat "doradców",bo takiej bzdury dawno nie czytałem.
            • galtomone Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 11.05.18, 18:31
              Diesel nie lubi wilgoci i sie poci... jak pies wg Wagi :-)
            • tbernard Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 13.05.18, 09:58
              Jeśli to jest auto na nieduże dzienne przebiegi, coś w okolicy kilkunastu km do rozwiezienia dzieci do przedszkola/szkoły i do pracy, to zwłaszcza w zimie ma to sens.
        • only_the_godfather Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 13.05.18, 12:25
          vogon.jeltz napisał:

> > Podobną praktyczność oferują kombivany - Berlingo, Kangoo itp, których s
          > ą na rynku
          > > tysiące, mają łatwo dostępne części i są znane doskonale wszystkim mechan
          > ikom.
          >
          > Pomysł niegłupi, tylko weź tu znajdź sensowny egzemplarz z benzynowym silnikiem
          > . 90% to diesle, a kupowanie kilkunastoletniego diesla (nawet jeśli to nieznisz
          > czalne francuskie HDI z pierwszej serii, bez FAP i dwumasy) to jednak spore ryz
          > yko. Szczególnie dla kogoś, kto na starcie dysponuje budżetem 7,5k.
          Auta typu Berlingo czy Kangoo były często kupowane przez drobnych przedsiębiorców. W tygodniu wyjmowałeś siedzenia i miałeś dostawczaka a na weekend montowałeś siedzenia i było auto rodzinne. Dlatego sa to najczęściej diesle i z dużymi przebiegami. Ale można też znaleźć typowe wersje osobowe z silnikami benzynowymi kupowane jako auto osobowe. Najłatwiej chyba w takiej wersji będzie znaleźć Fiata Doblo była bodaj wersja Malibu która była typowym samochodem osobowym w budzie małego dostawczaka. Ewentualnie może warto też rozejrzeć się za Skodą Roomster.
          • vogon.jeltz Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 14.05.18, 10:02
            > Ale można też znaleźć typowe wersje osobowe
            > z silnikami benzynowymi kupowane jako auto osobowe.

Można, ale znalezienie takiej w fajnym stanie będzie pewnie podobnie łatwe, jak znalezienie przyzwoitego Yarisa Verso z 7,5k.
    • plastikpiokio Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 12.05.18, 18:44
      ja mam ale tobie nie sprzedam ---nie bo nie i już.
      • miopka Re: Szukam Toyoty Yaris Verso 12.05.18, 19:39
        Nie wiem czemu, ale bardzo rozbawił mnie ten tekst :) Szczerze. Miłej jazdy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka