Dodaj do ulubionych

Gaz powinien kosztowac 3.50!

IP: 216.127.68.* 20.10.04, 10:32
Bezyna kosztuje prawie 4 zl, wiec dlaczego gaz ma kosztowac 2 zl?
Niech kosztuje mniej, OK, ale tylko dlatego bo jest paliwem gorszej jakosci i
sprawia sporo klopotu w eksploatacji, wiec niech roznica w cenie w pelni
zrekompensuje te niedogodnosci.
A historie e rzekomej ekologicznosci gazu mozna miedzy bajki wlozyc, bo LPG
jest produktem ubocznym produkcji benzyny i bez benzyny nie byloby gazu.
Wlaciwie to naleza sie podziekwoania dla ludzi jezdzacych na bezynie, a nie
faworyzowanie skapstwa i cwaniactwa.

Obserwuj wątek
    • racingismylife Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 20.10.04, 10:37
      mysle, ze powinnas sie zdrzemnac jeszcze, bo chyba nie wyspalas sie dzisiaj..
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 20.10.04, 10:51
        racingismylife napisał:

> mysle, ze powinnas sie zdrzemnac jeszcze, bo chyba nie wyspalas sie dzisiaj..

Co ta to wskazuje madralo?
        • racingismylife Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 20.10.04, 11:14
          to na to wskazuje, ze nie widze powodu ani konkretnego uzasadnienia dlaczego
          gaz ma kosztowac 3.50, pieprzysz bzdury wyssane z palca?
          niby dlaczego ma kosztowac 3.50 ? zeby utrudnic wszystkim zycie ? czy zeby
          taryfy i transport wszystkiego byl jeszcze drozszy ?

UZASADNIJ SWOJA WYPOWIEDZ !
          ARGUMENTY !
          • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 20.10.04, 11:25
            A dlaczego na wszystkie marki samochodow jest taka sama stawka akcyzy?
            Uzasadnij.
            Moze np. wprowadzic preferencyjne stawki akcyzy na co bardziej badziewiaste
            samochody, np. skody, du, chevrolety. Wtedy transport bedzie jeszce tanszy.
            Ale gdzie tu rownosc podmiotow wobec prawa?
            • racingismylife Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 20.10.04, 11:49
              nie widze powodu dlaczego mialaby byc inna stawka akcyzy na poszczegolne
              samochody, skoda to koncern VAG i nie wiem dlaczego twierdzisz, ze jest to
              badziewie, samochod jak kazdy inny,
              mysle ze nie wiesz co ty piszesz i nie widze powodu dlaczego gaz mialbybyc
              drozszy,
              btw czy ktos cie zmusza do jazdy na benzynie ? przeciez rownie dobrze mozesz
              przerobic samochod na gaz i dolaczyc do grupy " cwaniakow ",

EOT
              • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 20.10.04, 12:08
                A Chevrolet to koncern GM i co tego?
            • Gość: goody Re: ale o co ci chodzi ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 11:50
          • Gość: anetzet Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.cable.casema.nl 15.11.04, 16:16
            proponuje na 5 zl!!!!
      • Gość: gosc Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 20:40
        chyba Cie cos pogieło wstretna babo nie znasz sie a dyskutujesz nie każdego
        babusie stac na drogie paliwo
    • Gość: pawlos Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 195.47.201.* 20.10.04, 11:09
      Jeżeli gaz powinien kosztować 3.50 to w takim razie olej napędowy powinien
      kosztować 7 zł, bo obecnie koszta eksploatacji aut napędzanych tymi paliwami są
      porównywalne.
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 20.10.04, 11:28
        Gość portalu: pawlos napisał(a):

> bo obecnie koszta eksploatacji aut napędzanych tymi paliwami są porównywalne.

W takim razie nie widze zwiazku. Najwyzej taki, ze gaz powinien kosztowac tyle
        co dizel.

• Gość: pawlos Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 195.47.201.* 20.10.04, 11:46
          > W takim razie nie widze zwiazku. Najwyzej taki, ze gaz powinien kosztowac tyle
          > co dizel.

W tym przypadku jazda na gazie byłaby dwukronie droższa niż na ON, co by pewnie
          Panią w pełni usatysfakcjonowało. Ech te kobiety...
    • Gość: pawlos Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 195.47.201.* 20.10.04, 11:12
      > A historie e rzekomej ekologicznosci gazu mozna miedzy bajki wlozyc

Dobre:)
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 20.10.04, 11:38
        Dzieki za ten wiele mowiacy i tresciwy komentarz.
    • Gość: pawlos Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 195.47.201.* 20.10.04, 11:14
      > A historie e rzekomej ekologicznosci gazu mozna miedzy bajki wlozyc

a może mi to Pani jakoś wytłumaczyć?
      • remo29 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 20.10.04, 11:17
        Zostaw... Stefa przechodzi klimakterium i jej się świat nie podoba...
    • niuniek6 ŚWIETA RACJA!!! - uzasadnienie 20.10.04, 11:38
      Ceny gazu powinny byc wyzsze bo nas bezyniazy krew zalewa ze podjedzie taki
      jeden z drugim cwaniak na gaz i sobie tankuje za pol darmo. A my patrzymy na te
      liczniki jak z nas panstwo drze skore i nie mozemy tez tak sobie gazu zalozyc,
      bo juz za duzo miedzy soba karmilismy sie pocieszajacymi opowiastkami jak to
      gaz niszczy silniki i jakie to buractwo i jaka niewygoda. I trwamy uporczywie w
      swoich pogladach placac i placzac, bo przeciez juz wstyd przed znajomymi nagle
      na gaz sie przerzucic, skoro w zlosci przez zeby juz tyle bylo nasmiewania
      wspolnego z gaziarzy.
      Wiec jak? Niewystarczajacy powod do podwyzki cen???? W koncu moglibysmy sie z
      gaziarzy nasmiewac ze tyle zainwestowali w instalacje i fige dostana.
      • remo29 Re: ŚWIETA RACJA!!! - uzasadnienie 20.10.04, 11:42
        [...]
        > Wiec jak? Niewystarczajacy powod do podwyzki cen???? W koncu moglibysmy sie z
        > gaziarzy nasmiewac ze tyle zainwestowali w instalacje i fige dostana.

ROTFL!
        A moze by tak zebrac 100 tys. podpisów pod projektem obywatelskim, żeby tych gaziarzy ukarać grzywną? ;))
        • racingismylife Re: ŚWIETA RACJA!!! - uzasadnienie 20.10.04, 11:50
          grzywna to malo powiedziane ja jestem za wyrokiem min 8 lat wiezienia bez
          mozliwosci apelacji za jazde na gazie,
          niunius ty rowniez chyba powinienes sie zdrzemnac...
          • remo29 A słyszałeś takie słowo "ironia"? 20.10.04, 12:34
            "Ironia: ukryte komiczne znaczenie negatywne, różniące się od dosłownego; pogarda wyrażona przy pomocy pozornej aprobaty (...)"
            źródło: portalwiedzy.onet.pl

Może sam się zdrzemniesz? Albo chociaż kawka? ;)
            • racingismylife Re: A słyszałeś takie słowo "ironia"? 20.10.04, 14:44
              slyszalem,
              remo moj post to tez ironia a twoj post uwazam za sluszny i tylko dolozylem
              jeszcze moim zeby bylo zabawniej a ty nie zrozumiales...
              • remo29 Re: A słyszałeś takie słowo "ironia"? 20.10.04, 15:07
                No to się popisałem ;)
                Sorry - mea maxima culpa...
      • Gość: box Re: ŚWIETA RACJA!!! - uzasadnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:30
        Przestań pieprzyć niuniek, dlaczego nie możesz założyć gazu. jęśli stać cię na
        samochód dobrej marki, i nowy w dodadku, to nie narzekaj, że nie stać cię na
        paliwo, zastanów się co mówisz. O co ci chodzi z tym wstydem przed znajomymi,
        jeśli jesteś taki, że wstydzisz sie założyć gaz, bo cie znajomi wyśmieją to
        jeździj na benzynie.
    • dr.khan Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 20.10.04, 11:39
      fabricio ????
    • Gość: RF Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 57.66.193.* 20.10.04, 11:44
      Gaz jest ekologiczny a dla wszystkich ludzi na planecie jest korzystne żeby
      pojazdy nie wydzielały szkodliwych spalin.
      Z benzyn był to ołów na co wprowadzono katalizatory ale wciąż wiele rzęchów
      jeździ bez nich a diesle wydzielają substancje rakotwórcze dlatego w Japonii
      nie jeżdżą i w USA też jest znikoma ilość takich klekotów.
      Ze względu na sprawność silnika diesla w Europie jest on jednak wciąż
      udoskonalany i kto wie czy nie przyjdzie nam epoka traktorowa wkrótce.
      Proponuję sobie stanąć za ciężarówką na światłach zwłaszcza pod górę i
      zaczerpnąć powietrza gdy ta ruszy a potem np za miejskim autobusem jeżdżącym na
      gazie (zdarzają się takowe) a potem się wypowiadać ile co powinno kosztować.
      Moim zdaniem to co ekologiczne powinno być promowane.
      Tymczasem aby właściciele złóż naftowych nie zbiednieli cała planeta zostaje
      zanieczyszczona różnymi syfami gdyż blokują oni wszystkie wynalazki, które są
      zagrożeniem dla zasilania ON lub benzyną. Pocieszam się że Mercedes zbudował
      auto na gaz ziemny może to będzie przejściowa przyszłość w drodze do paliw
      ekologicznych? (pozwalająca wykorzystać istniejące silniki).
      Problem nie dotyczy zresztą tylko samochodów wystarczy popatrzeć w zimowy dzień
      co wydostaje się z kominów domów mieszkalnych....
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.68.* 20.10.04, 12:00
        Przypominam, ze LPG jest odpadem z produkcji benzyny, a na bezyna juz od dawna
        nie zawiera olowiu.
      • Gość: Jeff Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.04, 19:40
        > Z benzyn był to ołów na co wprowadzono katalizatory ale wciąż wiele rzęchów
        > jeździ bez nich
        Katalizator nie wprowadzono dla redukcji ołowiu, tylko dla redukcji emisji CO,
        HC i NOx. Ab ołów wyeliminowano przez paliwo bezołowiowe.

> a diesle wydzielają substancje rakotwórcze dlatego w Japonii
        > nie jeżdżą i w USA też jest znikoma ilość takich klekotów.

Przeciez wiadomo,ze silniki diesla maja mniejsze emisje CO2 niz silniki
        benzynowe, co wplywa korzystnie na zmniejszenie efektu cieplarnianego. A powodem
        malej ilosci pojazdow (osobowych) z silnikiem diesla w USA nie sa substancje
        rakotworcze, tylko niskie ceny benzyny. Ale i to sie zmienia, patrz sprzedaz
        Mercedesa E 320 CDI w USA. Ponadto wprowadza sie filtry sadzy.

Polecam sie
    • Gość: Robert To typowo polskie rozumowanie IP: *.aster.pl 20.10.04, 12:01
      A ja bym wolał aby benzyna kosztowała 2PLN. I niech sobie wtedy gaz kosztuje
      nawet i 1,30.
      Ech, ludzka zawiść.
      • maciek.katowice Re: To typowo polskie rozumowanie 20.10.04, 12:23
        myślę dokładnie tak samo...
        tacy właśnie są ludzie, zamiast myśleć co by polepszyć, myślą co by tu
        spieprzyć... zawiść i zazdrość wszędzie... żal Ci że inni mają taniej to załóż
        sobie gaz. ja sam nie mam gazu ale nie zazdroszczę tym co mają... skoro tylu
        jest ludzi chcącym by innym było gorzej to nie dziwne że tam u góry o tyle
        więcej jest takich i myślących podobnie... dosyć mam takich ludzi w tym kraju,
        nie zazdrość drugiemu to będzie tobie też dobrze... ale nie ma co się nad tym
        rozpisywać bo do takich tępaków i tak się nie przemówi...
        pozdrawiam wszystkich normalnych...
    • Gość: zx Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.crowley.pl 20.10.04, 12:03
      Dziwię się, że wdajecie się w takie dyskusje z jakimś nudzącym się kretynem,
      który dziś przepoczwarzył się w panią Stefę...
      • Gość: pawlos Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 195.47.201.* 20.10.04, 12:08
        a co tu robić jak za oknem nudy:)
      • Gość: gucio Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:30
        Wlasnie przeciwnicy gazu pokazują "swoje ja".Wlasnie przez takich oszolomów jak
        Wy jestesmy w innych krajach nazywani "polaczkami".Sami nie mamy to jeszcze aby
        bylo sprawiedliwie trzeba dopier...ć temu co ma.Jezeli ktos zaklada gaz to robi
        to aby jezdzic taniej.Instalacje gaz nie są reglamentowane więc kazdy kto chce
        moze je kupic a jezeli nie kupuje bo uwaza to za szczyt buractwa to jest to
        tylko jego sprawa i niech nie zmusza innych aby tak myslec a tym bardziej pisac
        pierdoly typu niech gaz kosztuje 3,5 czy 100 zl za litr.Litr paliwa do
        samochodu rajdowego kosztuje 20 zlotych i jakos nie slysze ani nie widze aby
        rajdowcy krzyczeli:"litr pb 95 powinien kosztowac 10 zl!".Kogo na co stac to na
        tym jezdzi.NIE BĄDZCIE JAK PIES OGRODNIKA.
        • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 207.44.180.* 20.10.04, 12:40
          Odziez uzywana ten nie jest reglamentowana, a mimo to nie kazdy ma przyjemnosc
          chodzic w smierdzacych gaciach. A nawet w wypranych, bo to wstyd. Moze nie?
          • Gość: gucio [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:44
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: pani Stefa [...] IP: 207.44.180.* 20.10.04, 13:32
          • maciek.katowice Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 20.10.04, 12:47
            tak jak powiedziałem - żal mi tego kraju, w którym żyją tacy kretyni...
            żal mi słów...
            nikt ci nie każe zakładać gazu, rób co chcesz ale nie zabraniaj nikomu tego
            czego nie chcesz...
            • Gość: andy Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 80.244.128.* 29.10.04, 11:25
              takie buraczki cukrowe sa zwolennikami polityki nakazowo rozdzielczej i jak chca
              sie dobrze czuc to nalezało by wystapic o wize na Kube albo do Korei Płn
              Ceny gazu i tak zapewne pójda do góry poniewaz nasze kochane państwo zaczyna
              podobnie rozumowac co autor tego postu.
              Co do szkodzliwosci gazu dla srodowiska to gostek przegiał pałe ostro

• edek40 Popieram!!! 20.10.04, 12:12
      Tez nie rozumiem takich rzeczy. Wychowalem sie w komunie i wciaz nie moge zrozumiec dlaczego cena towaru ma wynikac z rachunku ekonomicznego, a nie z uchawaly aktualnie Partii. Generalnie jestem za wprowadzeniem swietnego wynalazku wymyslonego przez towarzyszy z PZPR (za aprobata towarzyszy z KPZR) a mianowicie kartek na paliwo oraz asygnat na samochody. Za jednym zamachem Polska odkorkowala by sie (w Korei PLN sprawdzone), ekologia by zyskala, a i narzekania wichrzycieli, ze drog jakoby Partia za malo nabudowala zniknelyby jak reka odjal. A tak przez te demokracyje mamy jakies wymysly jak tanie jezdzenie na gazie, jakies skody czy daewoo, jakby dotychczas nie wystarczaly Lady i Wartburgi i dotowane dolarowe paliwo.
      • Gość: frequent flyer Re: Popieram!!! IP: 80.241.130.* 20.10.04, 12:50
        asygnaty - zgoda. to jest niezaprzeczalne osiągnięcie tamtej wadzy. ale kartek
        na wszystko zażądała w 21 postulatach solidarność, ktora jednocześnie odrzucała
        gospodarkę rynkową i ceny wynikające z rachunku ekonomicznego czy praw popytu i
        podaży. i co, solidarność też ci się nie podoba?
        • edek40 Re: Popieram!!! 20.10.04, 13:17
          Solidarnosc mi sie podoba tylko z jednego powodu: obalenia komunizmu. Jednak oni chca socjalizmu, a to juz mi sie nie podoba. Spojrz na rzady AWS. Czym one istotnie (gospodarczo) roznily sie od tych SLD. Komuchy i socjalisci w ciagu ostatnich kilkunastu lat z lidera przemian zrobili z nas kraj najbiedniejszy w poszerzonej UE.
          • Gość: pani Stefa Re: Popieram!!! IP: 216.127.82.* 20.10.04, 14:16
            To znaczy Litwa albo Slowacja sa bogatsze od Polski?
            Co za bzdury.
            • staruch5 Nie czytalem wypowiedzi 20.10.04, 14:30
              Ja nie wiem ile powinien kosztowac gaz. natomiast na pewno powinno byc tak,
              zeby zmiany akcyzy na gaz byly znane na 5 lat do przodu. tak byloby uczciwie.
              Chamstwem jest naciagac ludzi na droga instalacje czyniac gaz tanim, a potem
              windowac akcyze. to jest rozboj, zdzierstwo itp. jednym slowem = panstwo
              prawa...
              • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 20.10.04, 14:47
                A znasz takie powiedzenie "chytry zawsze traci dwa razy"?
                • staruch5 Re: Nie czytalem wypowiedzi 20.10.04, 15:04
                  zle mnie zrozumiales. Zreszta, ja niczego nie stracilem, tylko zyskalem.

ja mowie o pryncypiach,a Ty sie cieszysz, ze ja nie zyskalem na gazie tyle ile
                  chcialem.
                  powodzenia.
                  • remo29 Re: Nie czytalem wypowiedzi 20.10.04, 15:10
                    > a Ty sie cieszysz, ze ja nie zyskalem na gazie tyle ile chcialem.

Nic tak nie cieszy jak czyjaś porażka. Zaściankowość, zadrość, zawiść - i mamy swoje Z3 ;)
                    • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 207.44.180.* 21.10.04, 09:25
                      Gaz to porazka, zgadza sie.
                      • Gość: SsMyK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 10:06
                        • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 10:52
                          Kolego!
                          Skad u ciebie taki potok wulgaryzmow?
                          Czy bawi cie plugawienie jezyka polskiego?
                          • Gość: SsMyK Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 11:13
                            a skąd wzięło Ci sie to "kolego" ?

po drugie,skoro Ty piszesz banały wyciągnięte z potoku bezmyślnych rozważeń
                            biegających po Twej główce,to dlaczego ja nie moge dosadnie ukazac (moim
                            zdaniem) Twego toku myslenia beznajdziejnymi słowami (wulgaryzmami)

Nie Twoja sprawa kto na czym oszczedza w Państwie w którym zwykły zjadacz
                            chleba jest kopany w tyły...

Nie podoba Ci sie to..??

> Czy bawi cie plugawienie jezyka polskiego?

a Ciebie plugawienie szacunkowo oszczednego trybu(nie koniecznie zdrowego dla
                            silnika)uzytkowania auta z inst.gaz..??

chcesz to jeźdź sobie na beznzynie,dla mnie jestes równie wielki z swoimi
                            zasadami,ale nie narzucaj nikomu swojego myslotoku.

Jestes mądry..??
                            Badz dla siebie i swoich znajomych uznając wyzszośc benzyny nad gazem.

Pozdrooo
                            • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 11:39
                              Gość portalu: SsMyK napisał(a):

> a skąd wzięło Ci sie to "kolego" ?

Kolezanko?

>
                              > po drugie,skoro Ty piszesz banały wyciągnięte z potoku bezmyślnych rozważeń
                              > biegających po Twej główce,to dlaczego ja nie moge dosadnie ukazac (moim
                              > zdaniem) Twego toku myslenia beznajdziejnymi słowami (wulgaryzmami)
                              >
                              > Nie Twoja sprawa kto na czym oszczedza w Państwie w którym zwykły zjadacz
                              > chleba jest kopany w tyły...
                              >

Nie lubie jak ktos oszczedza moim kosztem.
                              A tobie sie to podoba?

>
                              > a Ciebie plugawienie szacunkowo oszczednego trybu(nie koniecznie zdrowego dla
                              > silnika)uzytkowania auta z inst.gaz..??
                              >

Jak ktos chce jezdzci na gazie, to niech jezdzi, tylko niech placic za to tyle
                              co inni.
                              Dlaczego mam do niego dokladac?
                              Tak ciezko ci to pojac?

> chcesz to jeźdź sobie na beznzynie,dla mnie jestes równie wielki z swoimi
                              > zasadami,ale nie narzucaj nikomu swojego myslotoku.

Przejawy zlodziejstwa zawsze bede pietnowala.

>
                              > Jestes mądry..??
                              > Badz dla siebie i swoich znajomych uznając wyzszośc benzyny nad gazem.
                              >

A tak nie jest?
                              • Gość: SsMyK Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:12
                                > > a skąd wzięło Ci sie to "kolego" ?
                                >
                                > Kolezanko?

Ale jestes Bystra ,boze ratuj przed takimi ludzmi.

> Nie lubie jak ktos oszczedza moim kosztem.
                                > A tobie sie to podoba?

wytłumacz mi dlaczego uwazasz ze akurat Twoim kosztem...

Jak ktos chce jezdzci na gazie, to niech jezdzi, tylko niech placic za to tyle
                                > co inni.
                                > Dlaczego mam do niego dokladac?
                                > Tak ciezko ci to pojac?

A czy Tobie jest ciezko pojąc ze nie ma zadnej spójnosci w tym co piszesz.??
                                do czego niby dokładasz do swojego poczucia wyzszości.. kupując benzynę..??

> Przejawy zlodziejstwa zawsze bede pietnowala.

jakiego złodziejstwa,to jest przejaw Twojej dziecinko głupoty i nierozgarnięcia.

> > Jestes mądry..??
                                > > Badz dla siebie i swoich znajomych uznając wyzszośc benzyny nad gazem.
                                > >
                                >
                                > A tak nie jest?

nie no ....tak,taaak,masz heheee ,tak, o tak masz racje,wyzszośc głupoty
                                wydawania kasy na benzyne(moim zdaniem)

Przejawy głupoty powinno sie okazywać zainteresowanym.

Jebnij sie jednak w czółko bo nie myslisz logicznie i nie rozumiesz czytanego
                                tekstu.

Do przedszkola... masz swoje racje i je miej ale nie narzucaj nikomu ich
                                chocby nie wiem jak były dla Ciebie mądre.

Dla mnie masz wiele z rycerza...

:)
                                papaaaa,dziecinko.
                                • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 12:34

> wytłumacz mi dlaczego uwazasz ze akurat Twoim kosztem...

Bo przez to, ze cwaniacy placa nizsza akcyze, inny musza placic wyzsza. Bilans
                                  musi wyjsc taki sam. Wiecej razy nie bede tego powtarzac.

> jakiego złodziejstwa,to jest przejaw Twojej dziecinko głupoty i nierozgarnięcia

Zlodziejstwo to zlodziejstwo. Nie wazne jakiego.

> nie no ....tak,taaak,masz heheee ,tak, o tak masz racje,wyzszośc głupoty
                                  > wydawania kasy na benzyne(moim zdaniem)
                                  >

Nie no, oczywiscie, gaz jest lepszy od benzyny, a silniki na benzyne w 90%
                                  samochodow na swiecie to spisek sektora plaiwowego. To chciales powiedziec kolego?
                                  Dobre. Niezle sie usmialam.

> Jebnij sie jednak w czółko bo nie myslisz logicznie i nie rozumiesz czytanego
                                  > tekstu.

Wulgaryzmow komentowac nie bede.

• Gość: SsMyK Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:22
                                    > Bo przez to, ze cwaniacy placa nizsza akcyze, inny musza placic wyzsza. Bilans
                                    > musi wyjsc taki sam. Wiecej razy nie bede tego powtarzac.

czy my sami sobie tą akcyze ustalamy..??
                                    wiec co sie dopier****sz

> > nie no ....tak,taaak,masz heheee ,tak, o tak masz racje,wyzszośc głupoty
                                    > > wydawania kasy na benzyne(moim zdaniem)
                                    > >
                                    >
                                    > Nie no, oczywiscie, gaz jest lepszy od benzyny, a silniki na benzyne w 90%
                                    > samochodow na swiecie to spisek sektora plaiwowego. To chciales powiedziec
                                    kole
                                    > go?
                                    > Dobre. Niezle sie usmialam.

szczerze to ja sie usmiałem z twojej błyskotliwosci,ohoooo mój biedny brzuszek..
                                    łooooo.... jeszcze ,jeszce....

Napisałem CI wczesniej ze nie powinno cie interesowac kto ile traci na
                                    zywotnosci silnika poprzez uzywanie gazu,to indywidualna sprawa...
                                    Ale ty najwyrazniej masz klepy na ocach i czytasz bez zrozumienia tekstu...

łooooo....zrozum że, babo czy chłopie sens wypowiedzi tak swoich jak i nie
                                    tylko..

Zycie i acyza to nie jest tylko twój nos,a ty nie starasz sie wychylic poza
                                    niego.

• Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.68.* 21.10.04, 14:15

> czy my sami sobie tą akcyze ustalamy..??
                                      > wiec co sie dopier****sz

A jak zlodziej mowi "chodz okradniemy bank", to idziesz?

> szczerze to ja sie usmiałem z twojej błyskotliwosci,ohoooo mój biedny brzuszek.
                                      > .
                                      > łooooo.... jeszcze ,jeszce....
                                      >

Smiej sie, tylko uwazaj na zajady.

> Napisałem CI wczesniej ze nie powinno cie interesowac kto ile traci na
                                      > zywotnosci silnika poprzez uzywanie gazu,to indywidualna sprawa...
                                      > Ale ty najwyrazniej masz klepy na ocach i czytasz bez zrozumienia tekstu...
                                      >

A jesli jest to samochod np. policyjny albo karetka pogotowia na gaz, kupiona za
                                      pieniadze nas wszystkich? I okazuje sie po kilku latach, ze nadaje sie co
                                      najwyzej do remontu. To tez nie moja sprawa?
                                  • Gość: wredny Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 213.199.243.* 27.10.04, 00:19
                                    Gość portalu: pani Stefa napisał(a):

> Bo przez to, ze cwaniacy placa nizsza akcyze, inny musza placic wyzsza. Bilans
                                    > musi wyjsc taki sam. Wiecej razy nie bede tego powtarzac.

Racja, tak smo bilans masla i mleka , cukru i burakow itd. MUSI byc taki sam !!

• remo29 Re: Nie czytalem wypowiedzi 21.10.04, 11:10
                        > Gaz to porazka, zgadza sie.

Jasne. Zmywarki do naczyń to też porażka (kto to widział, żeby umyć gary z obiadu w 15 litrach wody!), żarówki energooszczędne to też porażka (badziewie które ma ledwo 20 Watt, a świeci jak 100 - to złudzenie dla frajerów), przelew z Inteligo za 0,99zł to też dla frajerów - lepiej pójść na pocztę i zapłacić 3,80... Podobałoby ci się wśród "nowych ruskich": płacą 500 baksów za śniadanie zlożone z herbaty i puszki kawioru. I bankowo nie jeżdżą na gaz malutkimi japońskimi samochodzikami.
                        Żal mi ciebie.
                        • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 207.44.180.* 21.10.04, 11:43
                          A ja proponuje wprowadzic cos takiego.
                          VAT 0% na wszystkie towary i uslugi dla ludzi z wyksztalceniem podstawowym i 50%
                          dla reszty.
                          Bedziesz wtedy szczesliwy?
                          • remo29 Re: Nie czytalem wypowiedzi 21.10.04, 12:23
                            > VAT 0% na wszystkie towary i uslugi dla ludzi z wyksztalceniem podstawowym i 50% dla reszty. Bedziesz wtedy szczesliwy?

Ale jakby było odwrotnie, to nie miał/abyś nic przeciwko, co? Czy poszłabyś upomnieć się o wyższy VAT dla siebie?
                            • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 12:48
                              Mialabym.
                              Klociloby sie to z moim elementarnym poczuciem sprawiedliwosci spolecznej.
                              • remo29 Re: Nie czytalem wypowiedzi 21.10.04, 13:20
                                > Klociloby sie to z moim elementarnym poczuciem sprawiedliwosci spolecznej.

Z czym, towarzyszu?? Sprawiedliwość społeczną to uznano za science fiction już ładnych parę lat temu, bo wyszło na jaw, że "wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze".
                                • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 14:40
                                  Primo: jesli juz to 'towarzyszko'
                                  Secundo: wodki razem nie pilismy, wiec najwyzej 'prosze pani'
                                  • remo29 Re: Nie czytalem wypowiedzi 21.10.04, 15:22
                                    > Primo: jesli juz to 'towarzyszko'
                                    > Secundo: wodki razem nie pilismy, wiec najwyzej 'prosze pani'

Zabrakło argumentów, proszę Pani?
                                    • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 207.44.180.* 21.10.04, 15:38
                                      Zabraklo, ale ne pewno nie mnie.
                                • Gość: mobile Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 21.10.04, 17:53
                                  > Klociloby sie to z moim elementarnym poczuciem sprawiedliwosci spolecznej
                                  > .

Widmo "Pani Stefy" krąży po Europie.
                            • Gość: wredny Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 213.199.243.* 27.10.04, 00:23
                              remo29 napisał:

> Ale jakby było odwrotnie, to nie miał/abyś nic przeciwko, co? Czy poszłabyś
                              > upomnieć się o wyższy VAT dla siebie?

NIE DOTYCZY.I tak zalapie sie na 0% VAT

• edek40 Re: Nie czytalem wypowiedzi 21.10.04, 11:05
                  Masz na mysli chytrusow z ministerstwa finansow? Mam nadzieje, ze w koncu tak wlasnie bedzie.
                  • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.68.* 21.10.04, 11:14
                    Mam na mysli wszystkich, ktorzy pokupowali instalacje gazowa myslac, ze zrobili
                    interes zycia.
                    • Gość: asterix Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.pkobp.pl 21.10.04, 11:56
                      A ja kupilem samochod z instalacja gazowa i jestem bardzo szczesliwy z tego powodu. Duzo jezdze (ponad 35 tys km rocznie) i dzieki temu,ze mam gaz zaoszczedzilem na tym ponad 10 tys PLN. Gdyby nie ta instalacja, to nie zdecydowalbym sie na zakup samochodu, bo nie byloby mnie stac na tankowanie benzyny do niego. I uwazam, ze zrobilem interes zycia, a Ty powinnas sie porzadnie zastanowic nad tym co mowisz !!!

• Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 12:18
                        Gość portalu: asterix napisał(a):

> A ja kupilem samochod z instalacja gazowa i jestem bardzo szczesliwy z tego pow
                        > odu. Duzo jezdze (ponad 35 tys km rocznie)

To duzo? HAHAHA
                        Moj syn tyle robi w trzy miesiace
                        .
                        > i dzieki temu,ze mam gaz zaoszczedzi
                        > lem na tym ponad 10 tys PLN.

Policzmy:
                        35 000 km ze srednim spalaniem 7l/100 km na bezynie daje 2450 litrow benzyny/rok.
                        Liczac 2 zl roznicy miedzy gazem i benzyna dla to 4900 zl.
                        Odliczajac cene instalacji (4 tys) i koszt przegladow i inych napraw zwiazanych
                        z posiadaniem instalacji gazowej daje ... 0 zl zyzku!
                        Tak wiec kolego nic ine zarobiles.
                        I albo udajesz glupiego albo nim jestes.
                        Albo nie umiesz liczyc, co jest z tym tozsame.

> Gdyby nie ta instalacja, to nie zdecydowalbym sie
                        > na zakup samochodu, bo nie byloby mnie stac na tankowanie benzyny do niego. I u
                        > wazam, ze zrobilem interes zycia, a Ty powinnas sie porzadnie zastanowic nad ty
                        > m co mowisz !!!
                        >

Ale z ciebie biznesmen! No no.
                        W tak mlodym wieku zrobil interes zycia. Zazdroszcze ci!
                        • Gość: mobile Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 21.10.04, 14:06
                          Policz następny rok.
                          • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 22.10.04, 09:44
                            W nastepnym roku cena gazu skoczy do 3.50.
                            Wiec zadnego zysku tu nie widze.
                            • Gość: mobile Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.10.04, 10:30
                              Gość portalu: pani Stefa napisał(a):

> W nastepnym roku cena gazu skoczy do 3.50.
                              > Wiec zadnego zysku tu nie widze.
                              W nastęnym roku cena benzyny skoczy do 7,00,więc nadal widzę zysk.Jesteś
                              góralką?
                              • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.68.* 22.10.04, 10:38
                                A zalozymy sie, ze predzej cena gazy dojdzie do 80% ceny benzyny niz benzyna
                                dojdzie do 7 zl?
                                Nie jestem goralka, ale mazowszanka.
                                • Gość: mobile Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.10.04, 10:53
                                  > Nie jestem goralka, ale mazowszanka.

To na Mazowszu też już przepowiadają? Mam nadzieję że z MF pozwalniają w końcu
                                  księgowych.
                        • Gość: asterix Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.pkobp.pl 25.10.04, 09:20
                          Wg mnie to Ty jestes glupia, bo nawet nie potrafisz dokladnie przeczytac tego co pisza inni. Napisalem, ze kupilem samochod z JUZ zalozona instalacja gazowa, wiec nic mnie kosztowalo jej zalozenie. Po drugie nie ponosze zadnych kosztow zwiazanych z jej naprawa, bo po prostu sie nie psuje i nie wymaga zadnych napraw. Wez tez pod uwage, ze nie kazdy ma samochod z silnikiem o pojemnosci 1 litra (tak jak Twoj syn pewnie) i moj pali troche wiecej niz 7l/100 km. Pewno zal Ci dupe sciska, ze ludzie oszczedzaja, a Ciebie nie stac na zalozenie instalacji za 5 tys. I proponuje zebys juz wiecej nie wypowiadala sie na ten temat, bo szkoda marnowac czas na czytanie tych glupot, ktore wypisujesz
                          • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 25.10.04, 10:21
                            Stac mnie na zalozenie i 10 takich instalacji.
                            Ale nie zrobie tego z jednego prostego powodu - mam swoja godnosc i zasady
                            moralne, czego tobie widac brakuje. Moj syn natomiast jezdzi samochodem z
                            silnikiem 2,5 litra, ktory nie pali 7 l, ale duzo wiecej.
                            ps. Czy gdyby istnialy instalacje na fekalia, to tez bys sobie taka zalozyl?
                            • Gość: asterix Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.pkobp.pl 25.10.04, 13:47
                              Co ma piernik do wiatraka??? Gaz jest paliwem i skoro mozna na nim jezdzic, to sie go do tego wykorzystuje. Poza tym gratuluje zasobnego potfela. Mnie niestety niestac na rozrzutnosc i zakladanie 10 takich instalacji. Dlatego jezdze autem napedzanym gazem i nie zamierzam tego zmienic.

PS. Co ma godnosc i zasady moralne do jezdzenia na gazie. Proponuje rowniez zebys nie oceniala kogos kogo nie znasz
                              • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 207.44.180.* 25.10.04, 14:17
                                Ponawiam pytanie:
                                Gdyby fekalia byly paliwem (1 zl/litr), to bys na nich jezdzil?
                                Co do godnosci to juz tlumaczylam to tysiac razy. Jezdzenie na gazie to
                                cwaniactwo, a to nie licuje czlowiekowi godnemu.
                                • Gość: asterix Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.pkobp.pl 25.10.04, 14:33
                                  Z fekali powstaje metan i na tym tez podobno da sie jezdzic.
                                  Widocznie inaczej rozumiesz pojecie godnosc. A jak Cie stac na paliwo, to tankuj auto swojemu synkowi i odczep sie od tych co jezdza na gazie. Dla mnie jezdzenie na gazie jest oszczednoscia i dzieki temu stac mnie na troche wiecej niz gdybym mial samochod bez instalacji.
                                  • Gość: pani Stefa Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 216.127.82.* 17.11.04, 08:58
                                    A mnie stac i na to i na to.
                            • Gość: lelo1977 Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: 81.219.192.* 27.10.04, 00:01
                              w zbiornikach na fekalia wydziela się wiele gazu
                              idę o zakład ze to kiedys wykorzystają tak jak smieci itp
                              złoza ropy będą niedługo puste
                              czy to sie podoba komus czyu nie
                              a zanim znikną do 0 zacznie ropy brakowac i będzie kosztowala15 za litr
                            • Gość: ja Re: Nie czytalem wypowiedzi IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 27.12.04, 15:01
                              gó.. masz a nier zasady po prostu masz kupe kasy a w polsce to żadkość więc
                              wypad stąd bo mi się żygać chce jak czytam takie wypowiedzi w kraju gdzie
                              ludzie mają 700 zeta miesięcznie
            • edek40 Re: Popieram!!! 21.10.04, 11:04
              Dokladnych danych nie przytocze. Jednak nawet komuchy przyznaja sie, ze mamy najnizszy dochod narodowy na leb z cale UE. Moze zarobki zarabiajacych sa i wyzsze, ale nie zapominaj, ze mamy rekordowe bezrobocie. To ma pewno znacznie obniza srednia.
              • Gość: pani Stefa Re: Popieram!!! IP: 216.127.82.* 21.10.04, 11:09
                Typowa polska propaganda porazki.
                Tylko co powiesz na to, ze gospodarka jednej tylko Warszawy jest wiecej warta
                niz calej Litwy, Lotwy, Slowacji czy innego wypierdka, a pan Kulczyk moglby
                sobie kupic cale Wilno z jego wspaniala gospodarka.
                Co kogo obchodzi jakas srednia? Licza sie liczby realne.
                • edek40 Re: Popieram!!! 21.10.04, 11:33
                  Czyli poza wlasny nos to juz Ci sie nie chce patrzec? Dajesz za przyklad niemiarodajna Warszawe i kolesia. Czyli tak mniej wiecej, jak wyglada to w Ameryce Lacinskiej. Oczywiscie do glowy Ci nie przychodzi, ze nawet w Warszawie ludzie niedojadaja (i to nie z powodu mody na szczupla sylwetke). Widzisz tylko gmaszyska i piekne samochody. Nie ma co, masz horyzonty... I to oszacowanie majatku Kulczyka i porownanie do wartosci Wilna. No, no...
                  • Gość: pani Stefa Re: Popieram!!! IP: 216.127.82.* 21.10.04, 11:35
                    W Nowy Jorku ludzie tez niedojadaja.
                    I co z tego?
    • Gość: rafau Popieram! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 16:58
      Dosc cwaniaczkowania i okradania panstwa.
    • Gość: Super DidżeJ Heniu A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawioru IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 21.10.04, 09:39
      A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawioru! To niesprawiedliwe ze ludzie
      zamiast kawioru jedza bulki i nadal zyja! Nie wyzdychali!
      Zrównanie cen brukwi z cenami trufli tez by sie przydalo!
      • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.68.* 21.10.04, 09:57
        Mylisz kolego pojecia.
        Wymienione przez ciebie produkty powinny miec taka sama stawke akcyzy i vatu (i
        pewnie maja).
        • edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 21.10.04, 11:02
          Przyszlo mi do glowy cos jeszcze. Wiele domow opala sie za pomoca LPG. Tak mam np. ja. Oczywiscie chcialem miec tanszy i odporniejszy na pazernosc komuchow (i socjalistow) gaz ziemny, ale wielkie zakomuszenie w Gazowni Warszawskiej powoduje praktyczna niemoznosc dociagniecia gazu w rozsadnej cenie. Te typy wymagaja rozbudowania magistrali na moj koszt (ale po cenach, ktore dyktuja oni - okolo 4 razy wyzsze niz rynkowe) i przekazania jej na ich wlasnosc. Dokladanie ciezkich pieniedzy do ich interesu nie jest moim interesem, wiec za kwote duuuuuuuuuuuuuzo nizsza zakopalem butle w ogrodzie i czekam, az Polska utonie w gazie ziemnym sprowadzanym z Kraju Rad w ilosci juz dzis za duzej, a w przyszlosci powiekszanej dzieki slawnemu przenegocjowaniu warunkow niekorzystnej umowy z lat poprzednich przez kretyna Pola.

Tak marginesie - czy Ty naprawde uwazasz, ze wplacanie jeszcze wiekszych pieniedzy do budzetu sluzy czemukolwiek poza generalnym trwonieniem tych pieniedzy? Moze lepiej bulgotac na za wysokie podatki zawarte w paliwach plynnych niz jakoby za niskie w LPG? Moze ktos oszczedzajacy na LPG dysponuje nadwyzkami finansowymi, ktore moze przeznaczyc na jakies zakupy, ktore na pewno korzystniej odbija sie na gospodarce niz wreczenie kasy towarzyszom? Moze wielu jezdzach na klasycznych paliwach musi ograniczac wydatki i niezasilac sektorow gospodarki innych niz paliwowy?
          • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.68.* 21.10.04, 11:33
            edek40 napisał:

> Moze wielu jezdzach na klasy
            > cznych paliwach musi ograniczac wydatki i niezasilac sektorow gospodarki innych
            > niz paliwowy?

Bzdura!
            Wieksza czesc ceny benzyny to akcyza, ktora nie zasila sektora paliwowego.
            • edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 21.10.04, 11:42
              No tak, dokladnosc znana mi juz z oszacowania wartosci Wilna. Spiesze wiec prostowac. Na mysli mialem oczywiscie wylacznie to, ze niezaleznie od obciazen jednak czesc ceny paliwa to marza producenta. A nie np. marza prodecenta butow czy calkiem innego producenta czegokolwiek poza paliwem czego srednio mniej kupi ktos kto wiecej wydal na droga benzyne. Wplywy do zlodziejskiego budzetu sa zupelnie inna sprawa.
              • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.68.* 21.10.04, 11:47
                Tu nie chodzi o marze tylko akcyze. Nie rozumiesz tego? Nie chcesz? Masz klopoty
                z mysleniem?
                Cwaniak kupujacy gaz jest finasowany przeze mnie, bo ja przez niego musze placic
                wiecej.
                Oczywiscie najwiekszym problemem jest to, ze zostalo stworzone prawo, ktore na
                to pozwala.
                • edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 21.10.04, 12:09
                  Niestety bredzisz. W cenie gazu tez sa podatki. Twoim wyborem jest jazda na oblozonej bandyckimi (i cwaniackimi) oplatami benzynie lub zmiana sposobu zasilania silnika. W zlym kierunku kierujesz pretensje. Okrada Cie panstwo, a nie ktos, kto tankuje tanszy gaz. Sprobuj pomyslec, ze ten ktos nie daje sie pazernemu fiskusowi, a Ty wychodzisz na naiwniaka sadzac, ze Twoje wysokie podatki sluza slusznym i szczytnym celom.
                  • Gość: SsMyK Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:18
                    > Niestety bredzisz. W cenie gazu tez sa podatki. Twoim wyborem jest jazda na
                    obl
                    > ozonej bandyckimi (i cwaniackimi) oplatami benzynie lub zmiana sposobu
                    zasilani
                    > a silnika. W zlym kierunku kierujesz pretensje. Okrada Cie panstwo, a nie
                    ktos,
                    > kto tankuje tanszy gaz. Sprobuj pomyslec, ze ten ktos nie daje sie pazernemu f
                    > iskusowi, a Ty wychodzisz na naiwniaka sadzac, ze Twoje wysokie podatki sluza
                    s
                    > lusznym i szczytnym celom.

brawo,moze cos zrozumie niż przejawiac złowrogie nastawienie do luszi którzy
                    zyja czysto ekonomicznie a nie na pokaz...
                  • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 207.44.180.* 21.10.04, 12:24
                    Niestety ty bredzisz.
                    To takie same zlodziejstwo jak wyzsze progi podatkowe dla bogatych, bo ci
                    bardziej przedsiebiorczy musza doplacac do biedoty.
                    A z jakiej racji?
                    • Gość: SsMyK Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 12:27
                      Nie ma sensu z toba polemizowac,
                      do jakiej biedoty,skoro i tak wszystko pójdzie do kieszeni
                      parlamentarzystów na ich diety,to nie jest złodziejstwo..??

Narra,ufff
                    • edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 21.10.04, 12:30
                      Ciezko idzie. Wyzsze progi to bandycka koniecznosc. Wyzsza cena benzyny to Twoj wybor.
                      • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.68.* 21.10.04, 12:40
                        Nikt cie nie zmusza duzo zarabiac.
                        Jak chcesz byc w nizszym progu, to mozesz isc do szefa i poprocic o obnizke..

• edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 21.10.04, 13:22
                          Twoja blyskotliwosc mnie powala. Mam firme i place ryczaltem 19% PDOF i mam w d... progi. Proponuje takie rozwiazanie, aby sie troche fiskalnie wyluzowac. Sprobuj tez zalozyc gaz. Tez sie odprezysz i moze zaczniesz myslec racjonalnie.
                          • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.82.* 21.10.04, 14:00
                            Nedzna musi byc na firma, ze az musisz jezdzic na gazie.
                            A co mysla o tym twoi kontrahenci? Nie patrza z ironia?
                            • edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 21.10.04, 14:17
                              Alez Cie musi uwierac zycie i jego fiskalizm. Przejrzyj dokladnie moje posty i znajdz gdzies, ze moj samochod ma zalozony gaz. Ale naturalnie zrobie to jak tylko znajde czas, bo moi racjonalnie myslacy klienci zadowoleni sa z cen uzyskiwanych w mojej firmie dzieki racjonalnemu gospodarowaniu. Wszyscy racjonalnie myslacy wlasciciele firm, z ktorymi wspolpracuje wiedza, ze bezmyslne zasilanie kulawego budzetu jest wyrzucaniem pieniedzy w bloto.
                              • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 207.44.180.* 22.10.04, 09:42
                                Masz gaz czy myslisz o gazie, co za roznica.
                                Jak juz myslisz, to pewnie bedziesz wkrotce mial jak dluznicy oddadza ci te 4
                                tysiace za partie klapek plazowych.
                                Bedziesz mogl sobie zalozyc i wreszcie twoja firma stanie sie konkurencyjna.
                                • edek40 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi 22.10.04, 14:04
                                  Tylko nowobogaccy nie licza wydawanych pieniedzy.
                                • Gość: michas gaz IP: *.debnet.pl 09.11.04, 20:15
                                  tylko debil chce żeby było drogo nie?
                              • Gość: pazdzioch Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.chello.pl 12.11.04, 09:35
                                Witam,Panowie śledząc dokładnie przymiarki rządu przyszłorocznego budrzetu jest
                                prawie pewne że pod koniec roku gaz będzie kosztował 3,5zł.Czy się wam podoba
                                czy nie!
                                Pozdr.
                                • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.82.* 12.11.04, 10:06
                                  A mowilam?
                                  • Gość: NOE%@ Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 10:15
                                    Melchior Wańkowicz określił typ zachowań jaki prezentuje pani stefa i paru
                                    innych potakiwaczy jako "kundlizm, czyli bezinteresowną zawiść"
                                    To taka polska cecha narodowa kultywowana przez różnych oszołomów.
                                    • Gość: pazdzioch Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.chello.pl 12.11.04, 15:10
                                      NOE wiem że to wnerwia wszystkich ala:
                                      -po pierwsze primo nie musisz obrażać!
                                      -po drugie primo ja też planowałem zagazować moje cacko ale w tej sytuacji?
                                      -po trzecie primo nie miszaj do tego Pana Wańkowicza,może by sobie tego nie
                                      życzył?
                                      Pozdr.
                                      • Gość: NOE52 Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 10:29
                                        Nikogo nie obrażam, definiuję tylko zjawisko.
                                        Swojej definicji Pan Melchior przecież się nie wyprze.
                                        Mój samochód już jest zagazowany a jnstalacja zamortyzowana.
                                        Dzisiaj bym się zastanawiał nad dyzlem ;-)
                                        pzdr
                                    • Gość: pani Stefa Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: 216.127.68.* 12.11.04, 15:18
                                      A jakie jest zdanie na ten temat Kacpra i Baltazara?
                                      • Gość: pazdzioch Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.chello.pl 13.11.04, 13:45
                                        Negatywne drogi(a)Stewciu,oj negatywne.
                                        A o ile przeczyta to NOE to może by wjaśnił dlaczego ropniak?
                                        Amortyzacja jest watpliaw/w dającym się przewidzieć czasie/,a cena wygórowan.

Pozdr.
                • darkle Tak, debili nie brakuje 25.10.04, 09:49
                  Może gdyby wyeliminować takich psychopatów, to benzyna kosztowała by 1,5zł a ja
                  nie musiałbym jeździć na gazie. A na razie dopuki rządzą tym krajem idioci i
                  zwykli przestępcy nie pozostaje mi nic innego jak tankowanie gazu, co jest
                  uzasadnione prostym rachunkiem ekonomicznym. Jeśli 80% paliwa to podatki to
                  dlaczego ja mam sponsorować tych złodziei?
                  Pozdrawiam zdrowo i samodzielnie myślących
                  • Gość: pani Stefa Chyba debilow IP: 216.127.82.* 25.10.04, 10:44
                    Ja tez jestem za niskimi podatkami, ale jesli juz sa wysokie, to dlaczego maja
                    byc wysokie tylo dla wybranej grupy ludzi, he?
                    • topol Re: Chyba debilow 25.10.04, 15:42
                      Bo podatki są już praktycznie takie same, tylko gaz PRZED podatkami jest dużo
                      tańszy od benzyny, dlatego i PO podatkach jest tańsze od benzyny.
                • Gość: Gucio Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:22
                  "Cwaniak kupujacy gaz jest finasowany przeze mnie, bo ja przez niego musze
                  placic wiecej."
                  Pani Stello rozumiem że gdyby dziś zamknąc stacje z LPG to Ty od razu za
                  benzynę będziesz płaciła mniej - czy tak?
                  Wcześniej pytasz:
                  - "Ponawiam pytanie:
                  Gdyby fekalia byly paliwem (1 zl/litr), to bys na nich jezdzil?"
                  Pani Stello czy chodząc do szkoły nie słyszała Pani może skąd wzięła się ropa
                  naftowa z której robi się benzynę, czy aby nie ze zgniłych organizmów żyjących
                  przed milionami lat, a więc czy nie ze "swoistych" "fekalii". Czy Twój i
                  Twojego syna samochód nie jeździ już na fekaliach zwanych ropą naftową?
                  - chwalisz się:-"To duzo? HAHAHA
                  Moj syn tyle robi w trzy miesiace" jest to odpowiedź na post:"Duzo jezdze
                  (ponad 35 tys km rocznie)"
                  Pani Stello jeżeli Pani syn przejeżdza tyle kilometrów w trzy miesiące to
                  znaczy że każdego roboczego dnia przejeżdża około 600 kilometrów to znaczy że
                  jest zawodowym kierowcą a więc wątpię aby przy takich dziennych przebiegach
                  tylko "woził tyłek" na benzynie, chyba że wozi bardzo małe i bardzo cenne
                  rzeczy ale wtedy ja boję się z Panią dyskutować.
                  Pani Stelo jeżdżę starymi samochodami ale takimi które w swojej młodości były
                  samochodami z "górnych półek" bo nie stać mnie na droższe. Mój ostatni
                  najmłodszy nabytek (bo tylko 12-toletni) to Chrysler Voyager którego od razu
                  przerobiłem na LPG. Poprzedni - Ford Granada kupiłem po przebiegu ok. 300-400
                  000 km. i zrobiłem nim w ciągu 8 lat około 350 000km oczywiście na gazie. W
                  czasie wymiany głowicy zbiegło się wielu mechaników aby obejrzeć cylindry
                  silnika a te były lśniące i czyściutkie (nagar powstały ze spalania benzyny był
                  dokładnie wypłukany - tak działa na silnik gaz), progi na gładzi cylindrów
                  minimalne - nie trzeba było zmieniać pierścieni - mechanicy wiedzą o czym piszę.
                  Pani Stello powtarza Pani czyjeś opinie o tym że LPG niszczy silnik gorzej od
                  benzyny - ja WIDZIAŁEM jak wygląda silnik po dużym przebiegu na gazie i wiem że
                  te opinie to tylko jakaś polityka a nie fakty. Samochód zmieniłem z powodu
                  blacharki.
                  Pani Stello czy Pani wie o czym Pani tworzy (powtarza czyjeś!) opinie pisząc na
                  tym poście?!.
                  pozdrowienia - GUCIO

• Gość: fizo Re: A bulka powinna kosztowac tyle co puszka kawi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 20:40
                    Ej Gucio,ty się produkujesz a ta penera ma Cię i tak w dupie,dalej bedzie
                    wypisywała swoje dyrdymały,marne argumenty.Ona jest tak tępa że jak zabraknie
                    jej słów to rzuci Ci się do oczu z pazurami.Tepactwo trzeba lać pałami i w
                    zadnym wypadku nie wdawac się w dyskusjie-są onze z reguły bezowocne a
                    przysparzają jedynie nerwów.Pozdrawiam wszystkich rozsądnie myślących.
    • odin-2 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! ... 21.10.04, 12:25
      ... Cyklon B ???.
    • Gość: robertek Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.gryfice.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 12:48
      <ale tylko dlatego bo jest paliwem gorszej jakosci i sprawia sporo klopotu w
      <eksploatacji, wiec niech roznica w cenie w pelni zrekompensuje te
      <niedogodnosci.

Biorąc te niedogodności (podobno większe zużycie silnika, większe spalanie,
      gorszą jakość paliwa) powinien gaz kosztować 1 zł.

<LPG jest produktem ubocznym produkcji benzyny i bez benzyny nie byloby gazu.
      <Wlaciwie to naleza sie podziekwoania dla ludzi jezdzacych na bezynie, a nie
      <faworyzowanie skapstwa i cwaniactwa.

Skoro LPG jest produktem ubocznym benzyny, to dlaczego ma kosztować 3.50? Moim
      zdaniem lepiej żeby koncerny naftowe sprzedawały ten surowiec niż wypuszczały
      do atmosfery. Gdyby różnica między LPG a benzyną była niewielka, to nikt by na
      nim nie jeździł.
      Zresztą i tak wystarczy, że my "gazownicy" więcej płacimy za przegląd
      techniczny auta. A może by tak wam "benzyniarzom" podnieść koszt przeglądu do
      ok. 150 zł? (chyba coś w tych okolicach on kosztuje)
      Pzdr
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 21.10.04, 13:12
        Poniewaz LPG jest odpadem to rafinieria powinna zadbac o to, zeby sprzedawac go
        jak najtaniej.
        Lepiej zarobic 5 zl na tonie niz nic. A akcyza powinna byc taka jak na benzyne.
        Niech sobie nawet rafinerie rozdaja LPG po 1 grosz za litr, nie mam nic przeciwko.
        Ale na cywilizowanych i sprawiedliwych zasadach.
        Zreszta nawet jak gaz bedzie po 3.50 to i tak znajda sie chetni, bo znam
        skapcow, ktorzy kloca sie w sklepie o 1 grosz, jesli pani nie ma wydac.
        • Gość: SsMyK Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 13:17
          ktorzy kloca sie w sklepie o 1 grosz, jesli pani nie ma wydac.

yasne,ale sklepikarz nie sprzeda Ci niczego bez tego 1 grosza.

dla mnie reprezentujesz bande Oszołomów którym nie da sie niczego przetłumaczyc
          do chorej ich wyobraźni i tym samym my gaziarze jestesmy dla was..

piłka byla balonem ,balonik pękł...
          Auć...

szkoda poleemiki...
        • Gość: robertek Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.gryfice.sdi.tpnet.pl 21.10.04, 13:25
          A może właśnie dlatego, że LPG jest odpadem, akcyza na niego jest niższa niż na
          benzynę? W końcu przetworzenie odpadów kosztuje.
          Zresztą podobno spaliny "gazowników" są mniej szkodliwe dla środowiska, dlatego
          też ta różnica w akcyzie. Mniej szkodzisz - mniej płacisz.
          • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 22.10.04, 09:37
            Wlasnie, "podobno".
            Natomiast nie podobno jezdzacy na gazie bardziej smierdza.
            Ciekawe skad ten smrod. Ja mysle, ze gaz im ucieka. A jak ucieka to wystarczy
            iskra, zeby doszlo do tragedii. I miedzy innymi za stwarzanie zagrozenia dla
            zycia innych powinni placic dodatkowo!
            • Gość: kotek Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 27.10.04, 08:25
              No, takich głupot to dawno nie czytałem. Co drugi samochód na gazie wylatuje w
              powietrze, tylko gazownicy wszystko wyciszają i nikt nic nie wie.

:))))
              Nie pozdrawiam.

P.S. Jeżdżę dyzlem, jakby co :).
    • Gość: BOB Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 14:49
      jak zarabiasz tysiace glupia kobieto to jezdzij na benzynie
      Ja zbieralem na instalacje gazowa 4 miesiace!!!
      I taraz mam placic tyle co za benzyne???
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 207.44.180.* 21.10.04, 15:08
        Juz mowilam. Chytry zawsze traci dwa razy.
        Wiec teraz trac.
        ps. Jesli zarabiasz mniej niz tysiace (brutto), to na co ci w ogole samochod? Sa
        autobusy.
        • remo29 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 21.10.04, 15:27

> Jesli zarabiasz mniej niz tysiace (brutto), to na co ci w ogole samochod?
          > Są autobusy.

A gdzie się podziało PANI poczucie sprawiedliwości?? Jeśli nie ma na czesne, to niech zostanie górnikiem, a nie prawnikiem?
          A może szanowna pani syczy i ulewa jad, bo "piniendze" na fryzjera musi zostawiać na stacji paliw, a "somsiady" mają i na to, i na to? Czyli jednak Z3?
          • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 21.10.04, 15:36
            Studia w Polsce sa za darmo, a samochod nie jest niezbedny do zycia.
            Jak kogos na cos nie stac, to niech tego nie uzywa.
            W Londynie jest tak, ze jak kogos nie stac na oplate za miejsce parkingowe na
            ulicy (ktora jest wyjatkowo wysoka) albo na garaz, to jezdzi metrem i na pewno
            nie jest przez to mniej szczesliwym czlowiekiem.
            • edek40 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 21.10.04, 17:38
              Pani Stefo. Myslenia troszke przydaloby sie. Juz wiesz, ze istnieja podatki (sprawiedliwe jak wysokie i niesprawiedliwe jak niskie). Ciekawe czy Twoja wiedza posunie sie dalej, jesli poinformuje Cie, ze te podatki ida m.in. na edukacje. Studia wiec nie sa za darmo.

W Londynie ze wzgledu na znakomita komunikacje masowa wielu nie ma samochodu z wyboru lub nie uzywa go do dojazdow do pracy czy zakupy. Praktycznie w zadnym polskim miescie nie ma takich rozwiazan jak np. wielkie parkingi przy stacjach kolei podmiejskiej dla dojezdzajacych z terenow podmiejskich (nie ma czegos takiego przy nawet przy rachitycznym metrze). Wyjatkiem jest podwarszawska Podkowa Lesna, gdzie taki parking powstal przy stacji WKD. Nie mozna jednak kupic jednego biletu sieciowego na dojazd koleja i komunikacja miejska. Nie ma tu wiec mowy o szczesciu tylko o organizacji. O rozbojach w kolei nie wspomne.
              • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 22.10.04, 09:10
                A ja zapytam tak:
                Po co przecietnemu polskiego zulikowi samochod, jesli nigdzie nie pracuje i 3/4
                zycia spedza przzed budka z piwem. Tylko po to, bo kazdy Polak musi miec
                samochod bo inaczej to wstyd?
                A moze po to, zeby raz na miesiac bujnac sie na dyskoteke do sasiedniej wsi, a w
                drodze powrotnej spowodowac wypadek?
                Naprawde, nie kazdy musi miec samochod, tak jak nie kazdy musi nosic okulary!
                Gdybym miala prace od 9 do 17 i mieszkala w poblizu pracy, metra albo innego
                srodka komunikacji, to ze spokojnym sumieniem zrezygnowalabym z samochodu. Ty nie?
                • edek40 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 27.10.04, 12:47
                  Nie zrezygnowalbym z samochodu - za bardzo lubie miec mozliwosc wyboru trasy, ktora jade. Jednak w miescie wolalbym miec dobra i bezpieczna komunikacje masowa.

Oczywiscie, ze nie kazdy musi miec samochod. Jednak nie nam oceniac pobudki zakupu samochodu. Moze taki zulik chce znalezc prace np. jak kurier. Poszukiwania musi zaczac od kupna auta. Zagazowanie go to kolejny krok w celu poprawy rentownosci. Nic nam do tego.

Niedawno w radiu slyszalem wypowiedz jakiegos eksperta finansowego. Ocenia on wzrost cen benzyny negatywnie. Glownie dlatego, ze obywatelom z tego powodu nie przybywa zasobnosci. Wiekszym udzialem ciesza sie skarb panstwa (pieniadze na zmarnowanie), producent oraz wytworcy surowcow (wiec sporo pieniedzy dostaja i tak juz bogaci szejkowie). Ty samym mniej pieniedzy zasila np. rodzimych producentow. Potraktuj to globalnie, nie tylko wg. wlasnego obgladu swiata. W skali gospodarki wiecej pieniedzy puszczane jest bezpowrotnie z dymem.
            • remo29 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! 22.10.04, 09:55
              > Studia w Polsce sa za darmo

Niech mnie PANI nie rozśmiesza, bo dopiero wyczyścilem sobie monitor.
              Studia BYŁY za darmo, ale jak widzę nie skorzystała PANI z tego dobrodziejstwa w dostateczny sposób i PANI logika pozostała na poziomie technikum rolniczego w Paniówkach Małych. Kończę tą dysputę, bo jak ktoś powiedział, są ludzie z którymi można dyskutować, ale są też tacy, których można tylko wysłuchać.
              Ja już wysłuchałem, pozdrawiam.
              • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 22.10.04, 10:50
                Studia w Polsce sa ZA DARMO.
                Pod warunkiem, ze wybiera sie uczelnie publiczna, no ale na takiej trzeba sie
                uczyc, a na to nie kazdego stac.
                • Gość: chybil Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 10:29
                  no juz nie wytrzymalem.
                  Nie są za darmo (chyba ze dla wybranych mieszkańców miast akademickich jak
                  Warszawa Wrocław,Kraków. Dla całej reszty nie są za darmo bo trzeba wynająć
                  chate, opacić rachunki)
                  WNIOSEK Nie jest sprawiedliwie trzeba podnieśc akcyze dla mieszkańców miast
                  akademickich, bo dlaczego oni mają za darmo(prawie jak gaz) a ja nie! Niech oni
                  tez wydają tyle co ja(jak ja za benzynke).
                  • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 29.10.04, 11:32
                    Nawet w Opolu jest uniwersytet.
                    Poza tym wiekszosc ludzi ze wsi ma rodzine w miescie i moze sie tam zatrzymac.
            • Gość: Józio Wyszło szydło z worka IP: *.chello.pl 27.12.04, 02:50
              Adrwes IP 216.127.82.* ev1servers.net, modemlink.net, netring.co.uk

Pisze z Anglii, gdzie szoruje kible a jątrzy, żeby mieć kontakt z ojczystym
              językiem :)
        • Gość: mobile Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 25.10.04, 14:59
          Wystarczy żeby gaz kosztował 3zł i temat się skończy.Można go wtedy spokojnie
          puścić z dymem i nikt z niego nie będzie nic miał.Chyba że o to chodzi w imię
          doktryny.
    • Gość: gość 22 10 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:15
      Gaz podczas spalania, teoretycznie rozkłada się na co2 i h20, dotego dochodzą
      jeszcze tlenki siarki ( bo ruski jest brudny) oraz olej silnikowy. I jednego
      jestem pewien produkty spalania gazu są o wiele mniej toksyczne i szkodliwe niż
      jakiejkolwiek benzyny chyba że użyjemy spirytusu. To że wg niektórych gaz jest
      z ropy naftowej to prawda bo gaz złoża gazu występuja razem ze złożami ropy
      naftowej. Jeżeli gaz jest tak szkodliwy to dlaczego każdy z nas ma w domu
      kuchenkę gazową a teraz pomyślcie co by było gdybyśmy mieli w domu palniki na
      benzynę. Co do ceny niech kosztuje 3,5 ale niech benzyna bedzie po 6. Ja
      jeżdząc na gazie przynajmniej nie dokładam się do dewastacji srodowiska w takim
      stopniu jak benzynowce a napewno diesle. Pozdrawiam wszystkich gazowców
      • Gość: pani Stefa H I PO K R Y T A ! IP: 207.44.180.* 22.10.04, 12:55
        Gdyby to gaz byl drozszy od benzyny, to udowadnialbys calemu swiatu, ze to
        beznyzna jest bardziej ekologiczna i dlatego na niej jezdzisz.
        Jak jestes taki ekolog to chodz w skorach, boso i co najwazniejsze chodz na
        piechote, bo nawet autobus dewastuje srodowisko.
        • Gość: leo Re: H I PO K R Y T A ! IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 22.10.04, 14:48
          Stefka niezły z ciebie numer, studia są za darmo heheheheh a byłaś na studiach
          państwowych dziennych? tych za darmo.... bo jeśli tak to chyba nauki polityczne
          z praktykami w moskwie i skutki widze nieodwracalne.....juz wiecej nie musisz
          nic mówic jak by co to przypominam ze: słuzba zrowia jest za darmo, emerytury
          sa za darmo, swiatło na klatce schodowej u ciebie w bloku jest za darmo a jak
          mieszkasz w domu to oświetlenie ulicy masz za darmo hehehehehhehe

Jeśli naprawdę interesuje cie wiedza i argumenty to porównaj sobie analizę
          spalin z 3 aut - zasilanych: benzyną, ON i LPG. Ale ty to wiesz oczywiście
          tylko ze cała frajda polega na tym, zeby sie paru gości dało ponieść i z nudów
          w robocie jest na co odpisywać.

"Natomiast nie podobno jezdzacy na gazie bardziej smierdza.
          Ciekawe skad ten smrod. Ja mysle, ze gaz im ucieka. A jak ucieka to wystarczy
          iskra, zeby doszlo do tragedii. I miedzy innymi za stwarzanie zagrozenia dla
          zycia innych powinni placic dodatkowo!" - powąchaj sobie swoją rurę Stefa (bez
          urazy) zaciągnij sie tym wyszukanym aromatem który z niej się dobywa.

Oczywiście tego nie ma sensu pisać tobie ale inni niech poczytaja, instalacja
          gazowa ma srednio 3 zawory i nawet jak masz nieszczelność to jest wyjątkowo
          mało prawdopodobne by coś się stało. Stojąc w korku kierowca przed tobą mógłby
          spuścic cały gaz i nic by się nie stało a tobie jak wykapie litr paliwa to moze
          być bum, zbiornik gazu w porównaiu z benzynowym zbiornikiem to jak porównanie
          kasy pancernej z pudełkiem zapałek - to tez wiesz tylko po co o tym
          mówić ...ale studia są za darmo !

Stefa pisałaś juz czym jeździsz? jak przeoczyłem to bardzo przepraszam, zapodaj
          jeszcze raz...bo to arcy ciekawe dla mnie ;-)

ps. Jeden z samochodów Królowej Brytyjskiej jest na LPG
          ps2. Najwieksze koncerny na swiecie pracuja nad modelami z zasilaniem gazem
          ziemnym i chcą je wprowadzać w USA (gdzie paliwo jest znacznie tańsze niż u nas)
          ps.3 Poruszanie sie metrem czy autobusami w londynie ma sie tak do poruszania
          sie w/w w warszawie jak zakupy na stadionie tysiąclecia do zakupów w Harrods'ie
        • Gość: B.O. Re: gaz IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 22:37
          Sefka jest starą głupia krową. Niech lepiej juz idzie paść się trawą -jest za
          darmo (miejscami).
      • Gość: gość 22 10 Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 13:12
        dzieki za pomoc, a pani S. jest napewno z partii pana S. lub Pana G napewno
        słucha Radia M i ogląda Telewizję T. Co do skóry to nie noszę a buty mam z
        plastyku który jest właśnie z ropy naftowej
    • Gość: Grześ Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 14:44
      Przeczytałem pani opinię na temat gazu, badziewiastych samochodów itp.
      Sądzę, że pani jesta telewidzem Polsatu ( Kuba Wojewódzki, Bar itp. )
      Gratuluję "wysokich lotów" i " poczucia dobrze spełnionej misji obrażania
      przynajmniej 40% społeczeństwa ". Ja też mam Daewoo i Skodę Fabię.
      DU jeździ na gaz, Fabia na benzynę ( droga instalacja gazowa na gwarancji )
      i mam to gdzieś co pani myśli o takich osobach. Tylko i wyłącznie wystawiła
      sobie pani o sobie opinię zacietrzewionej, ograniczonej osoby.
      Pozdrowienia.
      Grześ.
    • ludzie_z_miasta [...] 22.10.04, 14:54
    • Gość: Jasne Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.org / 213.17.233.* 22.10.04, 20:17
      Gaz powinien kosztować 8 zł, a bezyna po 20 zł za litr. Tylko kałach kosztuje
      12 dolarów a reszta jest za droga.
    • Gość: Hellboy Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 195.205.45.* 22.10.04, 21:30
      Stefuniu, po co zakladasz taki temat?
      Zeby teraz wszyscy po tobie jechali przez kilkaset postow, jak to kompletnie nie
      masz mozgu? Lubisz, jak cie obrzucaja blotem?
      Nie wiem, ile POWINIEN kosztowac gaz, ile benzyna, a ile ropa.
      I chyba nikt nie powinien sie nad tym zastanawiac. Takich rzeczy NIE USTALA sie
      ani odgornie, ani oddolnie. To rynek i sytuacja swiatowa decyduje o cenach paliw,
      a nie prezydent/premier/minister/sprzataczka. A jezeli tak nie jest, to zaczyna
      sie robic lekki socjalizm. A to juz przerabialismy, jakos nie wyszlo.
    • Gość: K [...] IP: *.foke.pl / *.foke.pl 23.10.04, 16:30
    • Gość: Daro Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 12:32
      Synek ty chyba nigdy nie zapracowałeś na paliwo ,tylko włazisz do tatusiowej
      fury i udajesz wała na szprycy ,jak kiedyś zapracujesz na paliwo to ci sie
      troch pofałduje w kalafiorku bo na razie to masz paski kodowe
      • Gość: pani Stefa Re: Gaz powinien kosztowac 3.50! IP: 216.127.82.* 25.10.04, 14:20
        Chyba ci sie watki pomylily prymitywie.
        • Gość: Dod [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 19:22
          • Gość: pani Stefa Jestes bratem Dody Elektrody? IP: 216.127.68.* 29.10.04, 09:57
            Ten sam poziom i inteligencja.
            • Gość: Dod [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:03
              • Gość: pani Stefa Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: 216.127.82.* 02.11.04, 08:28
                Oj, widze ze ty nie jestes jej bratem, jestes jej fanem i sie w niej kochasz
                platonicznie.
                Tylko pozazdroscic.
                ps. Uwazaj na odciski na dloniach.

• Gość: Dod Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 10:11
                  Stefa-jesteś naprawdę obrzydliwą osobą,nie mówie o wyglądzie bo cię nie
                  widziałem-wnetrze masz obrzydliwe,zakłamane,obłudne i nie pitol że jesteś
                  kobietą,kobiet o takie głupie zachowania bym nie podejrzewał(nawet blondynek)-
                  musisz byc transwescytą.Za twoje wypowiedzi wiele osób dałoby ci w pysk gdybyś
                  mówiła to komuś prosto w oczy,widać zatem że w domu cicha kurka myjaca gary i
                  szyjąca skarpety pijanemu mężowi a na internecie zasiadasz by tchórzliwie wylac
                  swoją frustrację i pokazać twoje głupie opinie.Zachowaj twarz w swoim mniemaniu
                  i zaprzestań poisania bzdur.
                  • Gość: pani Stefa Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: 216.127.68.* 02.11.04, 10:24
                    To jak? Podoba ci sie Doda Elektroda?
                    • Gość: Dod Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 11:21
                      Odczep się cholero,nawet nie wiem o jakiej elektrodzie mi tu piszesz,zapewne
                      jest tobie bardziej bliska skoro tak czesto ją tu wymieniasz.Nie masz za grosz
                      honoru,tyle razy cię tu ludzie prosili.Och..gdybym miał cię na wyciągnięcie
                      piesci...ech,zaryzykowałbym nawet trzy lata w zawiasach.
                      • Gość: pani Stefa Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: 216.127.68.* 02.11.04, 12:22
                        No o tej, co brala udzial w Narodowym Tescie Inteligencji i przez grzecznosc nie
                        podali jej wyniku.
                        • Gość: Dod Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:29
                          Śpiesze cię poinformować że nie zaliczam sie do ogonka intelektualnego,mam
                          tylko lekkie draństwo zakompilowane w charakterze które pozwala mi z pewna
                          swoboda uzywania epitetów d kierunku istot aspołecznych do których zapewne
                          należysz.Moge tylko przypuszczać czemu ziejesz taka złosliwoscią w kierunku
                          osób które w sumie wczesniej obraziłaś.
                          Najczęściej takie osoby to ludzie z nizszym wykszytałceniem lub wyzszym lecz z
                          niskim poczuciem przynalezności społecznej,niskiej kulturze osobistej.czemu
                          dalej w to brniesz?
                          • Gość: pani Stefa Re: Jestes bratem Dody Elektrody? IP: 216.127.82.* 03.11.04, 10:36