Dodaj do ulubionych

Nowoczesność w domu i zagrodzie

13.09.21, 13:25
Jako extrawertyk muszę. Inaczej się uduszę.
Odebrałem nowy motocykl. I to raczej z tych mocno zachowawczych i nie goniących za nowinkami, poza tym to dość budżetowy model

I teraz onanizuje się możliwościami jakie do niskiej klasy wprowadziła elektronika...
To ze mam abs działający wreszcie również w zakrecie (w moto to nie był standard 10 lat temu) to raz, ale 3 stopniowa kontrola trakcji (działa!)
Jakaś elektronika zapobiegająca gasnieciu silnika przy ruszaniu, i wyrownujaca obroty podczas wolnej jazdy przy niskich obrotach (brak szarpania)
Plus oczywiście komputer pokładowy z multum informacji. Plus (moze nie jest to ważny punkt ale daje duży zasieg) czyli spalanie na poziomie mojego skutera.
Gdyby nie to ze złapaliśmy drugi raz covida :D to robiłbym codziennie po 100 km I za 10 dni pierwszy przeglad.
Obserwuj wątek
    • gzesiolek Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie 13.09.21, 13:32
      trypel... noż k...a
      A jaki jednoślad to już nie napisałeś...
      Szmery bajery komputery opisał, a o marce, modelu, silniku i odczuciach z jazdy zapomniał...

PS. Czyli przechorowany, zaszczepiony, a i tak covid delta-force Cię dopadł?

• trypel Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie 13.09.21, 13:38
        Nie wiem co nas dopadło ale apteczny test ( ni chooja nie wpadnę w szpony systemu) wyszedł pozytywnie.
        Ogólnie byłem 3 dni na warsztatach z ok 30 osobami z paru krajów. Bez masek. Dość blisko. Plus kolację itd.
        W piątek koniec. Wracam do domu i szczerze mówiąc ledwo żyłem. Ledwo dojechałem. Gorączka i osłabienie.
        W sobotę zostało tylko osłabienie ale w niedzielę gorączka u zony i syna.
        Dzisiaj już dobrze. Syn najgorzej (nieszczepiony) bo kaszle sucho i trzyma go gorączka.
        No to zrobiliśmy testy i wszyscy pozytywnie.

Kupiłem v stroma 650 xt. Dawno nie miałem tak małego i słabego silnika a z drugiej strony dawno nie mailem takiej frajdy z jazdy i komfortu.
        • qqbek Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie 13.09.21, 13:56
          Ale to przecież testy na przeciwciała.
          Równie dobrze możecie mieć grypę sezonową... ja bym się jednak na test wybrał (a najlepiej wysłał syna) - jak syn wyjdzie na plus, to jako zaszczepieni wy kwarantanny nie dostaniecie i tak.
          • trypel Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie 13.09.21, 14:21
            Wiem
            Ale ja sobie robie co trochę.
            I nawet po szczepieniu nie wyszlo
            A teraz tak
            • qqbek Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie 13.09.21, 23:48
              trypel napisał:

> Wiem
              > Ale ja sobie robie co trochę.
              > I nawet po szczepieniu nie wyszlo
              > A teraz tak

Dla szczepionych/przechorowanych to ponoć pikuś.
              Ja sobie w lipcu, z ciekawości, zrobiłem ilościowe... wyszło ponad 300.
              Ni wuja bym tego nie miał z samej szczepionki (szczepieni znajomi mieli po 50-70).
              Znaczy się przechorowałem, wtedy w maju, ze wszystkimi pozostałymi domownikami najpewniej... zupełnie bezobjawowo.
    • bimota Re: Nowoczesność w domu i zagrodzie 14.09.21, 22:34
      Jak to sie wszystko zacznie pierdzielic, to dopiero bedzie onanizm...

Anczy wczesniej miales dodatkowy system sprawdzajacy, czy jestes w zakrecie ? A co niby ta kontrola trakcji robi ? I jak elektronika wyrownuje obroty ? Myslalem, ze elektroniczny wtrysk od dawna jest...

No ale baranki musza miec sie czym jarac...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka