Dodaj do ulubionych

30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepisy!

21.09.21, 17:26
słyszeliście o nowych przepisach?
Niezłe jajka. Dotychczas miałem w dupie przegląd bo nie było kar (oczywiście serwisowałem auto i utrzymywałem w dobrym stanie technicznym, ale nie miałem pieczątki bo uważałem że szkoda kasy utrzymywać SKP).
Nawracam się. Do grudnia zrobię przegląd. Nawracam się. A wy co myślicie? ile w Polsce aut nie ma przeglądu? Właściciele Diesla powinni płacić podatek ekologiczny 5 tys.zł rocznie za swoje trucie :) Mówią , że bieda w budżecie i deficyt....Polska to bogaty kraj. Pieniądze są tylko trzeba poszukać :)

www.youtube.com/watch?v=TVa33PWDtdA
Obserwuj wątek
    • nousecomplaining Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 21.09.21, 18:04
      > Dotychczas miałem w dupie przegląd bo nie było kar
      O, typowa pisda. Wypierdalaj do kosza kolejny raz.
      • nousecomplaining Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 21.09.21, 18:11
        Aha, nie zrozum mnie źle z tym wypierdalaniem, z szacunku dla wszystkich kobiet o imieniu Joanna. Ciebie tak naprawdę wypierdolić może tylko joannita albo inny kutas w czarnej sukience. Ale tego ci nie życzę, bo nie życzy się niczego, co by zapewne sprawiło przyjemność takiemu tworowi.
        • pannajoanna6 Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 21.09.21, 19:27
          nousecomplaining napisał(a):

> Aha, nie zrozum mnie źle z tym wypierdalaniem, z szacunku dla wszystkich kobiet
          > o imieniu Joanna. Ciebie tak naprawdę wypierdolić może tylko joannita albo inn
          > y kutas w czarnej sukience. Ale tego ci nie życzę, bo nie życzy się niczego, co
          > by zapewne sprawiło przyjemność takiemu tworowi.

lecz się u psychiatry
    • dr.hayd Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 21.09.21, 19:40
      pannajoanna6 napisała:

> słyszeliście o nowych przepisach?
      > Niezłe jajka. Dotychczas miałem w dupie przegląd bo nie było kar (oczywiście se
      > rwisowałem auto i utrzymywałem w dobrym stanie technicznym, ale nie miałem piec
      > zątki bo uważałem że szkoda kasy utrzymywać SKP).

Oczywiście, że brak ważnego przegląd to były potencjalne kłopoty.
      Żal ci było 99 zł rocznie za przegląd. To myślisz, że ktoś uwierzy, że serwisowałaś samochód i utrzymywałaś w dobrym stanie? Przecież to kosztuje...
      • pannajoanna6 Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 21.09.21, 19:41
        a co się tak mnie uczepiłeś? zapodałem temat...myślę , że ciekawy...zmiany w prawie.... jesteś za tym pomysłem czy przeciw?
      • bwv1080 Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 21.09.21, 19:45
        dr.hayd napisał:

> To myślisz, że ktoś uwierzy, że serwisowałaś samochód i utrzymywałaś w dobrym stanie?

Nie karm futrzaka.
        • dr.hayd Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 22.09.21, 06:31
          To nowe wcielenie futrzaka? To już nawet nie jest rozdwojenie jaźni a multiplikacja...
    • bolo2002 Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 22.09.21, 07:46
      Pannajoanna6 pewnie umie smarzyc placki z jabłkami- ale o motoryzacji pojecia nie ma! 99 zł kosztuje przegląd i robi sie go nie tylko ze wzgledu na przepisy- ale głównie po to , żebys dupku nie został z fotelem na asfalcie albo , zeby Cie nie zbierali z drzewa jak masz kiepskie hamulce. Więc robisz to dupku dla własnego bezpieczenstwa!
      A co do tych kar dla diesli- otóz 15-letni diesel z systemem common-raly za .... 7 tys zł emituje mniej CO2 niz twoja nowa fura/ np. duzy SUV za 250 tys zł!/ Udowodnili to np. Niemcy w badaniach w duzych niemieckich miastach. Brakuje Ci wiedzy tak po prostu!
      • tbernard Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 22.09.21, 10:04
        Amerykanie udowodnili, że niemieckich dowodów na temat diesli nie należy zbyt serio traktować.
    • pixma59 Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 22.09.21, 09:09
      Myślę, że pomysł jak najbardziej słuszny, "fura" za 10 koła nie będzie warta takiej daniny. Przecież wiadomo, że większość właścicieli rzęchów kombinuje jak tu podbić, większy przesiew ich zapędy wyleczy, a może i stan techniczny tych "zabytków" ulegnie poprawie.
    • hukers Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 22.09.21, 13:49
      Misiaczek, mam do Ciebie pytanie...
      Czy występowanie na tym forum pod nickiem panna joanna 6 nie upokarza Cię?
      Nie powoduje dyskomfortu psychicznego?
      W końcu jesteś facetem (he, he, he)
      • porschepanamerka Re: 30 000 zł kary za brak przeglądu nowe przepis 22.09.21, 22:07
        hukers napisał:

> Misiaczek, mam do Ciebie pytanie...
        > Czy występowanie na tym forum pod nickiem panna joanna 6 nie upokarza Cię?
        > Nie powoduje dyskomfortu psychicznego?
        > W końcu jesteś facetem (he, he, he)

Nie, ponieważ odróżniam wirtualny świat od realnego. W wirtualnym moge być misiem yogi to nie ma znaczenia. Ważne ze mam swoje zdanie i nie ulegam płytkim próbom wyśmiania. A twoje pytania próbujące wyśmiać nie upokarzają cie? W końcu to temat o przeglądach a nie o nickach hehe

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka