Dodaj do ulubionych

OT - Ankieta u rusków: who's next?

17.03.22, 15:50
Nie wiem, na ile to prawda i ile warta taka ankieta, ale wnioski ciekawe:

activegroup.com.ua/2022/03/16/survey-says-86-6-of-russians-support-the-armed-invasion-of-russia-in-other-european-countries/
75.5% of Russians approve the idea of a military invasion in the next country and believe that it should be Poland.
(...)
75% of respondents tolerate to a varied extent the use of nuclear weapons by their government.

We wspieraniu nazizmu ukraińskiego też jesteśmy wysoko.
Poniżej kilka grafik załączyłem, ale wszystkie są w linkowanym artykule.
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 17.03.22, 16:02
      Następnym razem poproszę ankietę z Korei Północnej dotyczącą zbrodniczych zamiarów Korei Południowej.

Sprawdzaj czasami, skąd się wzięły dane.
      Zakładam, że ukraińska sondażownia Active Group mogła je wyciągnąć wprost z dupy, mogą być też wynikiem dogłębnej zabawy palcem "w górnika" (w nosie).

Bądźmy poważni, nie mieszajmy myślowo wypocin stażysty z Wybiórczej z czymś o jakiejkolwiek wartości poznawczej.
      • klemens1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 17.03.22, 16:48
        Przeczytaj początek pierwszego zdania, jakie napisałem.
        A tak w ogóle - wcale ta ankieta nie odbiega od mojej opinii o opinii rusków.
    • nousecomplaining Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 17.03.22, 16:10
      To jest tyleż ciekawe, co przerażające w kontekście tego, co ruscy robią w Ukrainie. Dzisiaj w radiu 357 korespondent z Kijowa opowiedział o sytuacji, w której siedem kobiet (jedna z dzieckiem) stojących przy drodze, którą jechał ruski konwój, zostało po prostu zastrzelonych przez bohaterów z przejeżdżającego ruskiego pojazdu. To są mordercy. I niestety większość Rosjan tych morderców popiera, biernie i czynnie. Nie wierzę, że nie mają możliwości sprawdzenia, co się rzeczywiście dzieje. Jebał ich pies. Dopierdolić im tak, żeby się nie pozbierali długo.
      • bigzaganiacz Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 17.03.22, 16:23
        Wiadomosc normalnie jak z ukrainskiego tvn
        Jakis amerykanin z press zostal zabity w ujrainskiej strefie ,gdzie zadnego ruskiego wojska nie ma poszlo w swiat ze to ruski go zalatwili , nikt z mediow zadnych pytan nie zadal
        • gzesiolek Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 12:19
          Hmmmm... Wiem o gościach z Fox News, ale tam był ostrzał artylerii, więc ciężko aby ktoś zginął od ognia artylerii rosyjskiej nie będąc w ukraińskiej strefie, czy będąc w pobliżu rosyjskiego wojska...
    • bigzaganiacz Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 17.03.22, 16:16
      Zalatuje propagandowym gownem i nawet nie jestem zainteresowany sprawdzac kto za tym stoi

Ale dodam tutaj pewne odkrycie
      Polska jest w takim miejscu ze powinna napierdalac obronnosc na maxa a nie liczyc na mgliste obiecanki cacanki ze strony nato
    • bigzaganiacz Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 10:13
      Ogólne wrażenie z sondażu jest takie, że Rosjanie, którzy zgodzili się na komunikację z ankieterami, są agresywni nie tylko wobec Ukrainy, ale także wobec UE. Respondenci albo odmawiają kontaktu po zapoznaniu się z tematem wywiadu, albo deklarują gotowość do wspierania i aprobowania dalszych rosyjskich inwazji na inne kraje

Masz klemens glupcze swoja ankiete , kto zle odpowiedzial juz jest pewnie w drodze do osrodka resocjalizacji
    • klemens1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 10:18
      A tutaj wywiad z panią, która dobrze zna perspektywę kacapską i ich mentalność "od środka".
      Faktycznie wygląda na to, że oni putlerka popierają i liczy się dla nich odbudowa mocarstwowości.
      Jest też odniesienie się do badań statystycznych, które uważane są za najbardziej wiarygodne.
      Wywiad długi, ale nie trzeba oglądać - wystarczy posłuchać:

• nousecomplaining Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 10:33
        > Faktycznie wygląda na to, że oni putlerka popierają i liczy się dla nich odbudowa mocarstwowości.
        Niestety, tak to wygląda. I z badań socjologicznych prowadzonych przez jakichś dwóch uczonych wynika, że to poparcie stale rośnie. Mało, że popierają wojnę, to jeszcze odczuwają radość i dumę.
        • bywalec.hoteli Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 21:12
          jeśli dodasz kłamstwa w nauce historii od dziecka, aparat propagandy i represji w mediach publicznych, brak dopuszczania opozycji w polityce czy opozycji w mediach (zamordowani Politkowska, Litwinienki, wsadzeni do więzienia Chodorkowski, Nawalny), postawa rządzących : rosjanie możecie się bogacić ale w polityce zamknąć mordy na kłódkę a tym którym biednie serwuje się wielko wojno ojczyźniane mity o wyzwalaniu całej Europy (a pewnie prawie każdy ma w rodzinie przypadek ze ktos zginął na wojnie - to się mitologizuje), to wychodzą tacy idealni radzieccy ludzie

fiutin może i nosi się jak oligarchowie ale przywrócił do rosji zsrr - i napada na potencjalne republiki radzieckie

serio nie wiem co można z takim narodem i krajem zrobić żeby cos się tam zmieniło :(

w iranie czy iraku tez demokracja nie zadziała
    • klemens1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 10:36
      A oto, jak kacapy się przejmują relacjami z Ukrainy:

Widzowie byli nieco zdezorientowani. W serwisie społecznościowym VKontakte jedni zupełnie niewzruszeni dopytywali w komentarzach czy transmisja zostanie wznowiona, a inni nazwali to "nieprzyjemnym wideo". "To krępujące oglądać takie nagrania" - napisał jeden z internautów.

sportowefakty.wp.pl/siatkowka/990628/hakerzy-przerwali-mecz-siatkowki-pokazali-co-sie-dzieje-w-ukrainie
      • nousecomplaining Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 10:53
        W temacie siatkówki - do PlusLigi dobrali ekipę ze Lwowa:
        sport.interia.pl/siatkowka/ekstraklasa-mezczyzn/news-barkom-kazany-lwow-zagra-w-pluslidze,nId,5901229
    • hukers Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 12:35
      Myślę, że badanie było przeprowadzone i wyniki są rzetelne,ale sama ankieta zarówno jeżeli chodzi o pytania, jak i o odpowiedzi, badaczowi, który ją stworzył, chluby raczej nie przynosi. Rozumiem jednak, że cel uświęca środki.
      Kluczowe pytanie "who is next?" czyli w jakim kraju powinna być kontynuowana "akcja specjalna"po denazyfikacji Ukrainy?
      A może akcja nie powinna być kontynuowana?

Jaki kraj powinna zaatakować Polska w celu ochrony swoich interesów? Rosję, Białoruś, Ukrainę, Czechy, Słowację, trudno powiedzieć.
      40% Polaków chciałoby zaatakować Rosję, 30% nie potrafi zdecydować, który kraj powinniśmy zaatakować jako pierwszy, 15 % wskazało na Białoruś.

• klemens1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 14:07
        Przecież jest tam pytanie, czy w ogóle należy interweniować.
        • hukers Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 14:52
          Powinno być pytanie, Czy po denazyfikacji Ukrainy, "akcja specjalna" powinna być kontynuowana w innych krajach? Zdecydowanie tak, raczej tak, trudno powiedzieć, raczej nie, zdecydowanie nie.
          Kolejne pytanie: W jakim kraju akcja powinna być kontynuowana?: Polska, itd...
          Poza tym robienie takich sondaży w Rosji mija się kompletnie z celem, bo Ci, którzy są przeciwni wojnie w zdecydowanej większości nie będą się dzielić swoimi przemyśleniami z ankieterem i nie zgodzą się na wywiad telefoniczny.
          • klemens1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 15:38
            Wyżej jest filmik - posłuchaj sobie, tam też jest o ankietowaniu.
    • wislok1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 17:20
      Takie ankiety to sluza do straszenia ...

Wszystko produkuje bezpieka ruska....

Zaden zdrowy na umysle Rosjanin nie bedzie odpowiadal jakiemus ankieterowi szczerze na pytania, tak samo jak ktos dzwoni do Rosji z Ukrainy czy Polski, czy Niemiec, czy innego kraju Zachodu, nie bedzie przez telefon mowil, ze
      sie zgadza z krytyka Putina...
      Wiadmo, ze WSZYSTKIE; ABSOLUTNIE WSZYSTKIE telefony w Rosji sa na podsluchu, a pobyt w lagrze na Sybierii to nie wczasy...
      Rosjanie jak chca szczerze porozmawiac, to wchodza do kuchni, puszczaja wode, wlaczaja jescze cos, zeby byl halas....
      Tak robili za Stalina, tak robia za Putina
      • trypel Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 17:33
        Nie wiem czy to urban legend czy nie ale jak jeszcze latałem bardziej na wschód to często problemem był zasieg komórek i jakość rozmów.
        Kolega wtedy mi poradził- jak masz problem podczas rozmowy ze czujesz ze zerwie sygnał to powiedz szybko putin, bomba, Allah
        Nie wiem czy to złudzenie czy przypadek ale natychmiast sygnał się poprawiał i rozmowa była możliwa. Tylko nie można było tego robić z tubylcami bo oni się bali.
      • wislok1 Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 18:32
        Taki dowcip mi sie przypomnial...

Rosja, rzady Brezniewa, 4 kolegow chleje w hotelowym pokoju gorzale...
        Nagle zaczynaja opowiadac kawaly polityczne...
        Takie ostre... Nie bawia sie w niuanse,... Wala w komuchow az milo...
        Nagle jeden z nich przerywa opowiadanie i mowi kolegom, zeby skonczyc, bo tu musi byc podsluch i ze ich zamknie do pierdla KGB.....

Koledzy go wysmiali i dalej kawaly opowiadali...

No to ten ostrozny poszedl do baru na dole hotelu, zamowil 4 kawy do pokoju i wrocil....
        Potem podszedl do gniazdka telefonicznego, GLOSNO powiedzial: towarzyszu majorze, 4 kawy do pokoju 102 prosze....
        Za kilka minut przychodzi baba z baru z 4 kawami....
        Koledzy ostroznego w ciezkim szoku, przerazeni.....

Ustalili, ze koniec z dowcipami politycznymi....

Rano ostrozny sie budzi, a tu jest sam w pokoju.....
        Kolegow nie ma...
        Schodzi do recepcji i sie pyta, co jest grane, gdzie sa koledzy ????

Recepcjonistka odpowiada: opowiadali kawaly polityczne, to ich nad ranem KGB zwinelo ....
        A dlaczego nie mnie ????
        Bo towarzyszowi majorowi ten numer z kawami sie bardzo spodobal....
        • bywalec.hoteli Re: OT - Ankieta u rusków: who's next? 18.03.22, 21:13
          za fiutina i trzej dostaliby kawę z polonem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka