Dodaj do ulubionych

C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :)

02.04.22, 17:12
Udało się. Nikt mnie nie ubiegł i nie przebił i auto stoi na podwórku. I przy okazji zrobione 150 km, z tego ok 50 S8.
Do roboty będzie sporo: turbo do wymiany (gwiżdże za bardzo), uszczelki pod wtryskami, tylne amorki, rozrząd, reflektory do polerki.
Rozumiem niechęć klemensa to wielosezonowek no name, mam w aucie nowe chińskie ovation i po 150 km w tym może 20 po mokrym w temperaturze ok 6 stopni stwierdzam że nadają się tylko na klomb.
Więc będą nowe klebery.
Dodatkowo filtry i oleje i auto pójdzie na zmianę programu.
Prowadzi się super. Na suchym (opony!)
Ronda to przyjemność jak i każdy ostry zakręt.
Przegoniłem na S-ce i turbina zaczęła ciszej pracować więc może auto za dużo po mieście jeździło. Zobaczymy.
150-160 można trzymać i nawet hałas znosny i wciąż aktywnie przyspiesza powyżej. Ale najlepiej czuje się pomiędzy 80 a 120
Wszystko działa. Brak BT, trzeba będzie zmienić radio.
Klimą automatyczna. Całkiem niezle głośniki. Kubełkowa polskora.
Zabawka super.
Zatankowałem do pełna po kupnie. Pokazało 810 km zasięgu. Zrobiłem 150 km. Mam 650 zasięgu a zbiornik 40 l.
Zobaczymy czy na długo zostanie w domu
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 19:46
      "turbo do wymiany (gwiżdże za bardzo)"

To nie turbo gwizdze tylko sprezone powietrze uciekajace przez jakac nieszczelnosc. Mechanik latwo znajdzie wyciek metoda "na dym".
      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 20:18
        Może źle opisałem dźwięk. To nie świst powietrza ale przy starcie turbiny kolo 1400-1500 obr takie zawodzenie jak pogotowie jadące daleko. Ewidentnie turbo. Jak jedzie szybciej to nic nie słychać. Auto sprowadzone z walniętym turbo i handlarz bez ogródek powiedział że wstawił uzywana turbinę z allegro za 200.
        Wymienię raczej.
        • waga173 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 21:55
          Nie wiem dlaczego ale czesto mamy tendencje do czarnowidzenia. Cos gwizdze- turbo bedzie do wymiany, babelki w zbiorniczku- na pewno uszczelka pod glowica, spadl wezyk i nie wrzuca na dwojke- skrzynia do wymiany. A jeszcze sa tacy co jak sie nazra sliwek i glosno piardna to mysla ze to z pewnoscia rak odbytu:)
          • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 22:05
            Jak będzie opcja regeneracji a nie wymiany to obiecuje ze naprawie
            Ale jak chce go podciągnąć bardziej to turbina musi być w 100% pewna
            • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 17:48
              No to turbina do wymiany na 100%
              Dzisiaj auto trafiło do serwisu
              Rozrząd paskowy + pompa cieczy
              Łańcuszek osobno na wszelki wypadek tez do wymiany przy tym przebiegu
              Wywalenie sitka z przewodu olejowego do turbo
              Uszczelnienie pompy olejowej bo ciekła
              Amorki
              No i turbo wyjęte i gosc dzwoni i pyta ze musiałem czuć ze auto słabe i dużo pali. A ja ze auto mocne i mało pali. To Pan po wymianie zobaczy :)

Po świętach odbieram, mam nadzieję że zdąża
              • jackk3 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 20:23
                > Wywalenie sitka z przewodu olejowego do turbo>
                Tego raczej bym nie robil tylko wymienil na nowe.
                • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 20:44
                  To jest właśnie najlepsze rozwiązanie w 1.6 hdi usuwające główny i w sumie jedyny problem silnika
                  Nawet wymiana przewodu z sitkiem co rok nie daje gwarancji ze sitko się minimalnie nie przytka i turbina nie dostanie w dupe przy wysokich obrotach.
                  Brak sitka i xzestsza wymiana oleju i problem znika a turbina ma dużo lepsze smarowanie
                  Już się dokształciłem.
                  • jackk3 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 22:01
                    Ten sam BS ludzie ostawiali w Subaru (sa tam 2 tego rodzaju filtry). Zatykanie to bylo spowodowane tym ze ludzie nie zmieniali zbyt czesto oeju albo wcale. Jak sie zmienia (w 2.5T co najmniej co 6 tys. to problem nie istnieje). Wiem bo zmienilem te filtry przy chyba 160tyskm przebiegu i wygladaly prawie jak nowe i nie przytkane. No ale ja olej zmieniam.
                    Turbina nie ma lepszego smarowania ale jak jakies drobiny sie dostana do obiegu to bedziesz mial koniec turbo.
                    • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 22:17
                      Kupiłem auto do którego można kupić turbinę za 500 a można za 1200 (zlotych), ponieważ zamierzam z tego silnika wyciagnac więcej ( jakieś 20% w gore) to gosc co w tych silnikach robi powiedział że lepiej żebym wymieniał często olej ale zlikwidował sitko niż ryzykował brak smarowania, to wynika tez z umiejscowienia sitka, tam się wokół zbierają osady i zmniejszają średnicę rurki, rurka jest pokrecona.
                      Jeździsz spokojnie zostawiasz sitko i wymieniasz olej co 20 tys, jeździsz inaczej wywalasz sitko i wymieniasz olej co 10 tys. To bardzo popularny diesel i ludzie wiedzą jakie ma wady i jak je omijać
                      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 22:22
                        Żeby Ci jeszcze uzmysłowić roznice - za wymianę UPG na śrubach ARP w subaru 2.5T zapłaciłem tyle że mógłbym za to kupić 2 silniki 1.6 hdi w idealnym stanie albo 3 w gorszym :)
                        • jackk3 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.04.22, 00:37
                          O UPG to nawet nie rozmawiajmy bo ja moglbym ksiazke napisac (moj invoice to liczyl chyba kilkadziesiat pozycji che che no ale wymienilem sporo ekstra rzeczy 'na wyrost'.
                    • waga170 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 11.04.22, 22:39
                      Dokladnie. Ze "zlym smarowaniem turbo" to kompletna lipa, bo po kazdym zgaszeniu silnika cisnienie oleju znika , olej przestaje plynac a turbo z rozpedu jeszcze sie kreci az stanie. Olej w czasie pracy silnika dochodzi do turbo pod cisnieniem , w nadmiarze, a przeplywa go nie tyle ile przepusci sitko ale ile przepuszczaja male kanaliki rozprowadzajace go do lozysk. Funkcja sitka jest wylapac jakies wieksze opilki zeby nie zatkaly tych kanalikow, bo tylko wtedy turbo zrobi kaput. Nie wyjmuj sitka! To lezy w interesie naprawiaczy turbo! Pilnuj natomiast zeby filtr oleju byl dobrej jakosci i czesto wymieniany.
                      • jackk3 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.04.22, 00:34
                        Dodam ze ludzie to tez wyjmowali w STI czy Legacy GT bo te filtry sitkowe (banjo bolt with screen) jak przystalo na Subaru byly w wybitnie upierdliwych miejscach!
                      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 15.04.22, 17:02
                        Tulejt. Auto zrobione, do odebrania po świętach,
                        Dostałem smsa z wykazem prac- turbina wymieniana na garreta, nowe podkładki pod wtryski, łańcuszek w głowicy wymieniony, napęd rozrządu (pasek i pompa itd) wymienione, poduszka pod silnikiem bo wyszla w trakcie , linki ręcznego, uszczelnienie pompy oleju i miski, uzupełnienie płynu fap
                        Zawieszenie i hamulce bez uwag
                        Auto technicznie bez uwag.

No i sitko w przewodzie usunięte. Zrobione płukanie silnika i nowe filtry.
                        • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 15.04.22, 23:05
                          trypel napisał:

> Tulejt. Auto zrobione, do odebrania po świętach,
                          > Dostałem smsa z wykazem prac- turbina wymieniana na garreta, nowe podkładki po
                          > d wtryski, łańcuszek w głowicy wymieniony, napęd rozrządu (pasek i pompa itd) w
                          > ymienione, poduszka pod silnikiem bo wyszla w trakcie , linki ręcznego, uszczel
                          > nienie pompy oleju i miski, uzupełnienie płynu fap
                          > Zawieszenie i hamulce bez uwag
                          > Auto technicznie bez uwag.
                          >
                          > No i sitko w przewodzie usunięte. Zrobione płukanie silnika i nowe filtry.

No i niech służy.
                          Ja się chyba na to Lupo skuszę.
                          Do 145 KM się da toto "podciągnąć" wymianą wałka i softu, więc jeszcze sprawę "dłubnięcia" przemyślę.
                          Ale przejechałem się wczoraj i mi się podoba.
                          Tylko sąsiad jest perfekcjonista - chce zrobić kosmetykę (są parkingowe obcierki), rozrząd i pompę, wymianę oleju w skrzyni i łączniki stabilizatora (choć wczoraj też i przez próg zwalniający u siebie na ulicy przejechałem i nic sam nie słyszałem - a co do luzów w zawieszeniu, to do tej pory się żona ze mnie nabija, że wytłuczoną końcówkę wahacza słyszałem na miesiąc zanim, gdy drugi raz mu go zaprowadziłem, w X5 ją mechanik znalazł:)
                          • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 15.04.22, 23:20
                            Bez turbo do 145?
                            Jak?
                            Z 1400 ccm?
                            Toz to by musialo sie kręcić do 7-8 tys.
                            • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 15.04.22, 23:30
                              trypel napisał:

> Bez turbo do 145?
                              > Jak?
                              > Z 1400 ccm?
                              > Toz to by musialo sie kręcić do 7-8 tys.

Dokładnie tak.
                              Wałek, stożek w dolocie i program pozwalający temu się kręcić do trochę ponad 7.
                              Czyli właściwie zrobienie z "Niemca" "Japończyka".
                        • waga170 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 16.04.22, 02:28
                          trypel napisał:

> No i sitko w przewodzie usunięte.

Och jak ja lubie jak komus daje dobra rade, a on robi po swojemu a potem placze. To juz pojdz na calosc i wyjmij filtr powietrza a doktorowi powiedz zeby Ci usunal nerki:)))
                          • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 16.04.22, 10:11
                            Ty Waga dałeś dobra rade dla 99% silników z turbo. Poza 1.6 hdi poprzedniej generacji. :)
                            To raczej nie jak usunięcie nerek ale takiej ślepej kiszki
                            • waga170 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 16.04.22, 20:04
                              Przez dziesiatki lat tych filtrow nie bylo i zostaly wprowadzone w ramach postepu, dla poprawienia trwalosci produktu. Te sitko nie wie na jakim silniku jest zainstalowane, wie tylko na jakim turbo.
                              Kto widzi sens w zdaniu "Wymienilem wszystkie filtry na nowe a jeden usunelem"?
                              Ale Wesolych zycze anyway.
    • simon921 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 20:44
      Jako wielbiciel małych aut francuskich gratuluję zakupu. Sam w końcu zostawiłem clio, bo mi go szkoda sprzedać.
    • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 21:28
      No to gratki!
      Niech cieszy.
      Gdyby nie ta fatalna skrzynia, to bym do tej pory 1007 trzymał - gdyby robili je z hydrokinetykiem, z przynajmniej 5-6 biegami, a nie z tym popierdolonym pseudoautomatem, to byłoby to auto idealne.

Ja już zaczynam szukać czegoś "drugiego" bo żona chce zmieniać robotę, a z racji nadpłacania kredytu elektryk jakoś na dalszy plan musi zejść na razie, więc też się już "aktywnie rozglądam". Kurde, gdyby tylko pojawiło się MGF - takie, jakie oglądałem przed kupnem 1007 niecałe dwa lata temu, tylko sprawne, to biorę, byle dach był szczelny.
    • tbernard Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 21:46
      A skrzynia biegów ręczna czy automatyczna?
      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 22:01
        Ręczny blanzlator:)
        • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 02.04.22, 22:05
          trypel napisał:

> Ręczny blanzlator:)

Jak dla mnie "wartością dodaną" ręcznego brandzlatora jest to, że żona by tym nie chciała jeździć (rzecz jasna to tak długo zaleta, jak auto by było naprawdę fajne).
          • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 10:23
            Moja tez sie waha. Wczoraj namawiałem ale "musi się oswoić "
            Za to kolega już się dopytuje. Ze by się przejechać chciał. I że też marzy o takim.
    • loyezoo Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 11:55
      Teraz mandat za brak BT, od 1500 do 5000zł.Czyli pewnie wartość auta.Ryzykant :P
      • nousecomplaining Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 14:40
        > Teraz mandat za brak BT, od 1500 do 5000zł.
        Mandat za brak BT??? Serio??? 🤣
        • loyezoo Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 16:58
          Serio. Nie chce mi się szukać artykułu ale klient właśnie tyle dostał i to jadąc... skuterem.
      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 18:24
        Jakby moja żona wiedziała ile za nie dałem...
        Popatrz sobie ile w Polsce jest C2 z tym silnikiem :)
    • jeepwdyzlu Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 14:34
      Gratulacje! Wiem że lubisz klebery ale rzuc okiem na uniroyale...
      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 18:23
        Popatrzę na różne. Tym razem priorytetem jest trzymanie boczne czyli predkosc w slalomie w teście
      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 21:02
        Jeep nie ma uniroyali wielosezonowych w moim rozmiarze. 195/45 r16
        Wybor nie za duży, rozmiar mało typowy
        • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 21:38
          trypel napisał:

> Jeep nie ma uniroyali wielosezonowych w moim rozmiarze. 195/45 r16
          > Wybor nie za duży, rozmiar mało typowy

Ale tylko "to" da się nałożyć?
          Może są jakieś zamienniki?
          Oponeo podpowiada 205/40R17 ... a chyba nie muszę mówić, jak fajnie wyglądają takie "maluchy" na szerokich gumach?
          No i od razu byś wiedział, czy jakieś wypełnienia w zębach masz do wymiany, w wypadku bardziej wyboistej trasy... choć 0,4x205 to 8,2 cm gumy, rozmiar "difoltowy" to 8,5, więc różnica niewielka.
          • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 03.04.22, 21:43
            Większe felgi możliwe ale dla mnie już te 16tki to extremum
            Mniej niż 9 cm gumy :)
            Mniejsze felgi nie wejdą (VTS ma większe tarcze i to 4 a nie 2), poza tym mam fajne oryginalne felgi aluminiowe od tego modelu
    • jackk3 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 04.04.22, 19:38
      Gratulacje. To nastepny moze taki? antyweb.pl/corolla-gr-premiera-silnik-osiagi
      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 04.04.22, 20:01
        Za 20 lat jak spadnie cenowo do poziomu wacików może:)
    • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 13:17
      Auto dlubniete lekko.
      Seria powinna mieć 109 KM i 240 Nm
      Na hamowni, ten jakby nie było 13 latek, z prawie 200 tys km pokazał 112 KM i 235 Nm
      Teraz ma 132,7 KM i 288 Nm. I nie ma dziury w okolicach 3000. Przejechałem się po mieście i odwiozlem go na założenie dystansów na kola (1 cal) I dobranie śrub.
      Zabawa extra
      • klemens1 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 13:58
        Jaki koszt wcześniejszych napraw, które wymieniłeś 02.04 oraz tych dystansów, opon itd.?
        Ja w corsie prawie nic nie robiłem i chyba połowę wartości zakupu osiągnąłem.
        • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 14:14
          Wcześniej za ten duży przeglad zapłaciłem 4400 (z uzupełnieniem płynu FAP)
          Opony 1000 w zaokrągleniu
          Dzisiejsza wizyta na hamowni to już fanaberią niekonieczna acz miła.
          Dystanse ze śrubami max 400.

Czyli kolo 6000
          • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 14:47
            No to tanio nie było.
            Z drugiej strony ja na Zafirę już ponad 6 w naprawach wydałem, a opony (po znajomości!) kosztowały 2,5.
            • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 15:07
              Ale to jest zabawka
              Moglem kupic zwykla C2 za 5000, wlozyc 1000 I jeździć.
              Z drugiej strony tych aut prawie nie ma. Na mobile.de sa teraz 2 VTSy diesle. Za 2300 i 3500 euro. Ten tańszy wygląda nieciekawie a ten droższy ma 50 tys km wiekszy przebieg niż mój.
              Pewnie razem z tym czipowaniem i wszystkim co możliwe wyjdzie mnie mniej niż 20 tys. Okazja wręcz:)
              • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 17:31
                Sąsiad nadal to Lupo picuje.
                A ja będę miał hajsu jak lodu chyba w tym miesiącu, więc może rzeczywiście je wezmę.
                Nie dość, że zapierdalam jak dziki, to jeszcze zwrot podatku powinien wpaść i 3 koła z "Mojego Prądu". Jak nie kupię Lupo to mi ślubna każe znów kredyt nadpłacić (dopiero co wczoraj złożyłem wniosek na kolejne 6 koła).
                • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 19:20
                  A ja po przemyśleniu nie nadpłacam więcej.
                  Frankowy dalej stabilny.
                  Pozostałe dwa spłacam z najmów dalej, najmy idą w górę. A jednak co roku wartość kredytu spada.
                  • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 19:29
                    No u mnie jest tak "śmiesznie", że jak spłacałem (przy prawie zerowych stopach) prawie pół na pół kapitał i koszty, tak teraz kapitał to niecałe 18 procent do całych 82 procent kosztów (odsetki i ubezpieczenie). Każde spłacone 5-6 tysięcy to rata niższa o 32-38 złotych (i to przy ostatniej waloryzacji oprocentowania w marcu, czyli dwie podwyżki stóp temu).
                    Kto mi da 38 zeta miesięcznie (netto!) od 6 tysięcy oszczędności?
                    To 7,6% w skali roku (netto, bez walnięcia "Belką"!).
                    • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 19:32
                      Ty sam tego lupo nie chcesz i wolisz nadpłacać:)
                      • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 20:06
                        trypel napisał:

> Ty sam tego lupo nie chcesz i wolisz nadpłacać:)
                        >

Mechanik dzwonił (Zafira od wczoraj u niego stoi), że chyba już doszedł do "wszystkiego, co było nie tak", więc jakoś mniej pilne to Lupo.
                        Tym bardziej, że sąsiad go pucuje do tej pory, na rozrząd ma kolejkę na koniec maja dopiero, zrobił na razie blacharkę (właściwie to kosmetykę - zderzaki były poprzycierane), wymienił olej w skrzyni... i wkurwia mnie, bo to oszczędne, to sam się póki co tym wozi (choć innych aut na placu ma zawsze 6-7).
                        • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 20:15
                          W temacie oszczędności.
                          5.8
                          Średnio w mieście przy ciężkiej nodze mi tyle wychodzi w C2
                          Normalnie człowiek zaczyna doceniać to przy 8 zł za litr
                          • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 21:16
                            trypel napisał:

> W temacie oszczędności.
                            > 5.8
                            > Średnio w mieście przy ciężkiej nodze mi tyle wychodzi w C2
                            > Normalnie człowiek zaczyna doceniać to przy 8 zł za litr

Zafira pali niecałe 10.
                            Czy miasto, czy krótsze trasy (w dłuższej jeszcze nie byłem).
                            Dane oficjalne to 6,9 trasa i 8,4 miasto.
                            Raporty użyszkodników to od 8 do 11,5.

Biorąc pod uwagę, że mam tę "mniej ekologiczną skrzynię" (klasyczny automat znaczy się), to też źle nie jest.

Tyle, że Lupo w trasie pali w okolicach 5,5 (byle się zbytnio nie rozpędzać, bo skrzynia jest czterobiegowa - ale ja gram w "loterii punktowej MSWiA", więc nie mam na razie takich zamiarów :)
          • engine8 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 21:27
            6000 ??? Tzn za co to bylo?
            To juz chyba zauwazaalny procent wartosci auta?
            • qqbek Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 21:32
              engine8 napisał(a):

> 6000 ??? Tzn za co to bylo?
              > To juz chyba zauwazaalny procent wartosci auta?

Za dodatkowe "kucyki" w zabawce.
              A to zabawka jest, nie auto.
              Zabawce się takie koszty wybacza :)
              • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 21:40
                Za dodatkowe kucyki poszło 1300 tylko
                6000 to była turbina, rozrząd, amorki, filtry, oleje, łańcuszek do głowicy, uszczelnienie pompy oleju, i opony
                Endzin sam wiesz ze przyjemności kosztują a ja łyski nie pijam
                • engine8 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 22:03
                  No wiem ale pytam .. Zakladam ze to wliczone wkoszty? Jak ja kupuje uzywane to ma budget na dodatki czy co tam...
                  • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 12.05.22, 22:07
                    No ja tez mialem. Kupiłem ze dychę i założyłem ze dychę mogę włożyć.
                    Na razie wciąż zostało na polerke lakieru, przyciemnienie szyb i białe paski :)
                    Technicznie już będzie cud miód malina
                    • car_fox Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 01:13
                      Sasiad tak zrobil i po dolozeniu 2x tyle za ile kupil stwierdzil ze jednak to nie Porsche.
                      I sprzedal ze strata. Kupowal VW i myslal ze jak w niego wlozy kupe kasy to sie cudownie odmieni. A mogl od razu kupic stare Porsche i to nawet niejezdzace zawsze byloby Porsche?
                      • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 06:50
                        Jak kupujesz jeansy to liczysz ze na nich zarobisz?
                        Ja jestem na 1000% pewny że sprzedam ze stratą. Ale zabawy nikt mi nie odbierze.
                        No i pokaz to porsze za 20 tys. Sprawne w 100%
                        • engine8 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 18:01
                          No auto i jeansy to chyba dwie rozone rzeczy... Nikt nie handluje uzywanymi jeansami?

Tzn mowisz ze zaplaciles 6, dolozyles drugie 6 i taka zabawek mozesz sprzedac ale duzo taniej? ..
                          Znaczy sie mogles taka kupic juz gotowa duzo taniej albo za ta kase cos lepszego?

No bo patrze sasiad kupil stare Porsche za 30k i dolozyl jakies 20 (i mase swojej roboty) ale sprzedal za prawie 60..bo stwierdzil ze to jednak nie to
                          Czyli nie stracil.
                          Ale auto to nie koniecznie logika tylko emocje wiec rozumiem...
                          To raczej jak u nas z domami.. Jak kupisz stary dom i dolozysz robic wszytko wg wlasnego gustu to nie znaczy ze sprzedasz za cene plus dolozenie poniewaz musilabys znalezc kogos komu sie twoje idee i twoj gust akurat podobal...
                          • trypel Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 18:46
                            Wy nie macie vinted;)
                            Kupiłem za 10
                            Włożę 10
                            Sprzedam za 10 (a może 12 albo 14)
                            Ale jakbyś chciał kupić to takiego nie znajdziesz. W każdym razie ani w Polsce ani w Niemczech
                            • engine8 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 23:48
                              A to O/T..

No ale jak zobaczylem to, to Wroclaw uznaje za miasto zbokow... powiedz ze to nieprawdziwe, please!!!

Tak myslem ze tam musi byc jakas ruska czy ukrainka w to zamieszana ..

stronakuchni.pl/tuz-przy-rynku-we-wroclawiu-powstaje-nowa-cukiernia-ksztalty-gofrow-budza-emocje-dlaczego/ar/c3-16268103

K pojdzisz z dziecmi na gofry do chujowni? Albo z zona i zobaczysz co wybierze?
                              Ja pierd...
                              • engine8 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 23:52
                                A ten wlasciciele Kristian to trans na pewno...

K mowi ze "Polacy" - to akurat chuje nie Polacy, z jakiegis tam powodu chca kopiowc zachodnie rzeczy tylko dlaczego probuja kopiowac gowno?
                      • engine8 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 18:05
                        Jak sie kupuje auto aby go obrocic i sprzedac to jedno a jak dla siebie i na dlugo to co innego... Wtedy sie nie liczy ile to warte dla kogs tam ale dla mnie.
    • bolo2002 Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 08:40
      Fajne VTS-y to były Citroeny Ksara-takie bajerowskie i pseudo-sportowe - ale kompaktowe. A C2 to jednak malenstwo.
      • duze_a_male_d_duze_m Re: C2 1.6 hdi VTS by Orciari - już w domu :) 13.05.22, 08:56
        Kiedyś zamówiłem z salonu Xsarę VTS, 2dr, chyba żółta czy złota. 1,8 benzyna to chyba była? Nie pamiętam, bo dealer się nie wyrobił i auta nie dostałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka