marekggg 26.04.22, 01:20 Nie mam zielonego pojecia kto wpadl na taki pomysl Upir z Ferratu malo znany czeski film, niestety tylko po czesku, ale jak ktos chce, to zrozumie. Ferrat to chyba nawiazuje do Ferrari. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreinto Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 07:16 marekggg napisał: > malo znany czeski film, niestety tylko po czesku, ale jak ktos chce, to zrozumi > e. > > Ferrat to chyba nawiazuje do Ferrari. Bardzo dobrze znany. Nie raz leciał w TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 08:39 U mnie sie otwiera ale na jakis chuj wie co. Ale domyslam sie ze Upir z Ferraty yo musi byc o moim tesciu, bo jego corka to Upirzyca z Zatoky. Po chuj ja wplynelem do tej zatoki... Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 09:21 "Doktor Marek przeżywa wielkie zdumienie gdy dowiaduje się, że pracująca dla niego pielęgniarka zostaje zatrudniona przez zagraniczny koncern samochodowy Ferat. Ma ona pracować w nim jako kierowca rajdowy. Doktor podejrzewa, że w samochodzie Mimy, która nie przegrała żadnego wyścigu, zamiast benzyny używana jest ludzka krew". A w 2017r amerykanie kręcą uroczy "Blood Drive" z podobnym pomysłem. BLOOD DRIVE Trailer SEASON 1 (2017) SyFy Grindhouse Series Odpowiedz Link Zgłoś
zimnadzidzia Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 09:34 Trzeba być nieźle narąbanym, żeby pasjonować się takimi filmami. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 10:06 A jeszcze bardziej, aby się pasjonować pasjonującymi się takimi filmami... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zimnadzidzia Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 10:13 mnie to lata obojętnie Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 17:23 > mnie to lata obojętnie to po chuj komentujesz Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 10:21 jakos mnie juz niektore filmy malo interesuja... a szczegolnie takie z krwia mi jakos nie podchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 14:04 marekggg napisał: > Ferrat to chyba nawiazuje do Ferrari. Może wieloznaczna gra słów, ale jak się zajrzy do angielskiej Wikipedii to jest nawiązanie do Nosferatu. en.wikipedia.org/wiki/Up%C3%ADr_z_Feratu Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 16:01 wow, nigdy tego nie szukalem, wydawalo mi sie ze to taki troche dziwny film. pierwszy raz go widzialem jakies 30 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 16:34 Zaznaczyłem myszą i prawym przyciskiem wybrałem "Wyszukaj ... w Google" i tak oto znalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 17:41 Potrzebujesz uprawnień Poproś o dostęp lub przełącz się na konto z odpowiednimi uprawnieniami WTF ? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 17:44 Tu jest normalnie dostepny.... www.cda.pl/video/484907621 Z filmow z tego okresu lubilem Arabele.... Czarownik Rumburak byl fajny.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Arabela 26.04.22, 17:56 ARABELA - Odcinek 1 - Jak pan Majer znalazł Czarodziejski Dzwoneczek pl.wikipedia.org/wiki/Arabela_(serial_telewizyjny) Kultowe... Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 18:04 sorki, musze popracpwac nad dostepami do mojego g-derive Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 18:14 Nie musze, film jest dostepny tez w innym miejscu... Mi sie teraz przypomnialy 2 filmy... Lemoniadowy Joe zaq2.pl/video/kqbpk I Adela jescze nie jadla kolacji... zaq2.pl/video/biyfk Calkiem fajne Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1080 Re: Czeski film - Upir z Ferratu 26.04.22, 18:28 marekggg napisał: > Nie mam zielonego pojecia kto wpadl na taki pomysl Czeski pisarz Josef Nesvadba wydal w 1962 r. w zbiorze "Výprava opačným směrem" min. opowiadanie "Upír Ltd". Fim "Upír z Feratu" z 1982 r. to adaptacja tego opowiadania. Majaczy mi się, ze gdzieś w latach osiemdziesiątych w jakiejś antologii czytałem polski przekład tego opowiadania. Odpowiedz Link Zgłoś